Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-07@03:23:48 GMT

چرا قبل از خواب تشنه می شویم؟

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۳۶۸۴۲

چرا قبل از خواب تشنه می شویم؟

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، محققان کانادایی شواهدی پیدا کردند که نشان میدهد ساعت بیولوژیکی بدن میتواند دلیل تشنگی قبل از خواب باشد. به این صورت که عصب های تشنگی در یک حرکت پیشگیرانه فعال میشوند تا بدن ما در طول شب آب کافی داشته باشد. تیم تحقیقاتی معتقد است.
 
درک بهتر فرایند تشنگی قبل از خواب، میتواند اطلاعات مفیدی را در جنبه های دیگر آزار دهنده زندگی روزمره، که ریتم شبانه روزی را تحت تأثیر قرار میدهد مانند؛ جت لگ و تغییر شیفت کاری بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

Charles Bourque از دانشگاه مک گیل میگوید: "این مطالعه بر روی موش های ازمایشگاهی انجام شده است،
 
تیم تحقیقاتی از قبل میدانست که مصرف آب موش ها قبل از خواب افزایش میابد اما دلیل آن مشخص نیست، چون زمانیکهآنها شروع به نوشیدن میکردند تشنه نبودند. این تحقیق میتواند توضیح دهد که چرا انسان نیز ثیل از خواب مایعاتی مانند آب و شیر مصرف میکند.”
 
برای کشف آنچه که اتفاق میافتد، برای اولین بار دسترسی موش ها به آب را قبل از خواب محدود کردند، که نشان داد چند ساعت بعد که بیدار شدند بدن آنها بسیار کم آب تر از قبل است. محققان اظهار داشتند که این یعنی مصرف آب، قبل از خواب تا حد زیادی یک اقدام پیشگیرانه برای حفظ آب بدن در طول چرخه خواب است که نشان میدهد.
 
مکانیسم بیولوژیکی حتی زمانی که آب بدن کم نیست، تشنگی را تحریک میکند. پس مغز میتواند حس کند که چه زمانی بدن به آب احتیاج دارد و احتمالا هسته سوپراکیاسماتیک (SCN: بخشی از مغز که مسوول ریتم شبانه روزی است) باید یک راه برای برقراری ارتباط بین عصب های تشنگی که موش ها را به آب خوردن تحریک میکند، داشته باشد.
 
آنها در این بررسی به جستجوی وازوپرسین که در SCN تولید میشود و چیزهایی مانند نگه داری آب توسط کلیه و فشار خون را کنترل میکند پرداختند. با استفاده از نور لیزر زمانی که وازوپرسین در بدن موش ها تولید میشد، سلول ها روشن میکردند و در آن لحظه SCN  تحریک میشد.
 
آزمایش تایید کرد وازوپرسین زمانی که ساعت بیولوژیکی بدن تحریک میشود به مقدار بالا منتشر میشود.
 
در نهایت برای مشاهده اینکه وازوپرسین میتواند عصب های تشنگی را تحریک کند، برای خاموش و روشن کردن عصب ها، از موش های اصلاح شده ژنتیکی استفاده کردند، و مشاهده کردند که وازوپرسین چه زمانی از SCN آزاد میشود. در پایان، دریافتند که وازوپرسین میتواند عصب های تشنگی را روشن کند و این دلیل نوشیدن آب توسط موش هاست و آنها در واقع نیاز به آب ندارند.
 
این یعنی ساعت بیولوژیکی موش ها (SCN) با جزئیاتی ساخته شده است که میتواند پیش بینی کند که چه زمانی خواب شروع میشود و مغز را تحریک میکند که به دنبال منابع مورد نیاز خود، مانند آب برود تا در طول دورهای دیگر سالم بماند.
 
در حال حاضر این تحقیقات بر روی موش انجام شده است و پس از انجام این آزمایشات بر روی انسان ها میتوان به نتایج قطعی تری دست یافت. این تیم تحقیقاتی میگوید که درک این مکانسیم بیولوژیکی، میتواند در بسیاری دیگر از جنبه های زندگی به ما کمک کند. همه ی ارگان های بدن یک ریتم شبانه روزی دارند و میتوان نحوه عملکرد آنها را بهینه کرد.
 
شیفت کاری افرادی که مجبورند در خارج از ریتم طبیعی کار کنند، ممکن است عواقبی بر سلامت آنها داشته باشد. دانستن اینکه ساعت بدن چگونه کار میکند میتواند به ما پتانسیل بیشتری میدهد تا در مورد آن کاری انجام دهیم.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: خواب تشنه نوشیدن آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۳۶۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟

ایسنا/گیلان معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان گفت: مصرف سبزیجات محلی خام همچون چوچاق و خالیواش و نعناع و هر نوع سبزی خودرو و معطر جمع آوری شده از طبیعت و موجود در بازارهای محلی در ابتلای مردم به فاسیولا نقش اساسی دارد.

دکتر سید محمود رضوانی در گفت وگو با ایسنا، فاسیولیازیس را عفونت یا بیماری ناشی از انگل های جنس فاسیولا دانست و اظهار کرد: انگل های فاسیولا کرم های مسطح و برگی شکلی هستند که عمدتا در مجاری صفراوی و کبد دام ها از جمله گوسفند، بز، گاو، گاومیش و برخی از علفخواران دیگر زندگی می کنند.

وی با بیان اینکه برای برقراری چرخه زندگی انگل فاسیولا وجود دام های آلوده، منابع آبی دائمی یا فصلی، بارندگی فراوان و حلزون های میزبان واسط ضروری است، افزود: حیوانات آلوده به فاسیولا تخم انگل را همراه با مدفوع خود به محیط خارج دفن می کنند، در صورتی که این تخم در آب قرار گیرد، در درجه حرارت مناسب پس از حدود سه هفته در داخل آن یک لارو مژه دار به وجود می آید. این لارو پس از تشکیل از تخم خارج شده و با نفود در بدن حلزون های آبزی شروع به رشد و تکثیر می کند و به لاروهای دم دار تبدیل می شوند که این لاروهای جدید نیز پس از کامل شدن از بدن حلزون میزبان واسط خارج شده و در آب رها می‌شوند و به برگ گیاهان آبزی می چسبند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد: حیوانان نشخوارکننده و انسان به دنبال خوردن گیاهان و یا سبزیجات آبزی حامل لاروهای انگل یا آب های سطحی آلوده به فاسیولا مبتلا می شوند.

رضوانی، خوردن سبزیجات محلی آلوده به فاسیولا به صورت خام، خوردن غذاهای تهیه شده با سبزیجات خام مانند دلار و زیتون پرونده، نوشیدن آب های سطحی و آب چشمه های روباز نواحی کوهستانی، خوردن جگر خام یا آبدار و شستن ظروف و سبزیجات مصرفی در آب های سطحی آلوده را از جمله راه های ابتلا به فاسیولا دانست و تاکید کرد: این بیماری دارای دو مرحله حاد و مزمن است و دوره کمون بیماری از چند روز تا چند هفته و چند ماه متغیر است، اما مهمترین نشانه های بیماری شامل تب و لرز و تعریق شبانه و دردهای شدید شکمی و اختلالات گوارش و نشانه های آلرژیک مانند کهیر و خارش و ناراحتی های تنفسی و کاهش ورزن و کم خونی و بزرگی کبد است.

وی با بیان اینکه مصرف سبزیجات محلی خام همچون چوچاق و خالیواش و نعناع و هر نوع سبزی خودرو و معطر جمع آوری شده از طبیعت و موجود در بازارهای محلی در ابتلای مردم به فاسیولا نقش اساسی دارد، گفت: این سبزیجات گاهی به صورت خام در تهیه غذاهای محلی کاربرد دارد که در صورت آلودگی به انگل می تواند در انتقال بیماری نقش ایفا کند؛ از آنجایی که ضد عفونی کردن این سبزیجات مشکل است باید از خوردن آنها به صورت خام پرهیز کنیم.

معاون علوم پزشکی گیلان بر لزوم پرهیز از مصرف توت فرنگی و سبزیجات خام محلی به صورت غیر بهداشتی تاکید کرد و گفت: شست و شوی سبزیجات با آب سالم و همراه با ضد عفونی کردن با محلول سرکه سفید(ترکیب یک به چهار سرکه و آب) به مدت ۱۵ دقیقه باشد. توت فرنگی نیز پس از شست و شو با آب سالم، حتما به مدت سه تا پنج ثانیه در آب جوش وارد شده و سریعا در آب سرد قرار گیرد.

رضوانی با بیان اینکه سبزیجات خام محلی خرد شده، پخته شده و یا خشک شده پس از فریز کردن به مدت پنج روز مصرف شود، عنوان کرد: پاک کردن سبزیجات با دستکش و خودداری از دست زدن به دهان موقع تمیز کردن سبزیجات نیز مورد تاکید است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیا با خوردن تخم‌مرغ لاغر می‌شویم؟
  • مت دیمون و کارگردان «بورن» در یک کمدی دزدی همراه شدند
  • طرح ملی جهاد آبرسانی امیدبخش روستا‌های تشنه خراسان شمالی
  • طرح ملی جهادآبرسانی امیدبخش روستا‌های تشنه خراسان شمالی
  • تارتار: تشنه برد هستیم و برای رتبه چهارم تلاش می‌کنیم
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • پپ: امیدوارم ۱۵ روز دیگر جام را در دست بگیریم
  • اوزونیدیس: فرودگاه شهر را فقط برای رقیب باز کردند
  • اتهام‌زنی آمریکا به ما درباره حمله سایبری به اروپا دروغ است
  • محبی: با مسعود شجاعی می‌توانیم قهرمان حذفی شویم