Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-08@22:43:15 GMT

فرصت طلایی دولت برای فعالان معدنی

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۴۰۵۸۷

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ ­محمدرضا بهرامن با اعلام این خبر ­گفت: در این واگذاری‌ها مطالعات و تحقیقات وسیعی در زمینه معادن کشور صورت می‌گیرد که می‌تواند به تکمیل اکتشافات و در نتیجه توسعه معادن کشور کمک شایانی کند. بنابراین می‌توان گفت این یک فرصت طلایی است که دولت در اختیار فعالان معدنی کشور گذاشته‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی­ در رابطه با سابقه این واگذاری افزود: این واگذاری‌ها که از 4سال پیش مطرح شده است،‌ به این معناست که محدوده‌های بزرگ امیدبخش معدنی را به کسانی که توانمندی بهره‌برداری از آن را دارند با حداقل 250کلیومتر و حداکثر 2هزار کیلومتر واگذار می‌کنند.

به گفته او کسانی که می‌توانند این پهنه‌ها را در اختیار داشته باشند از بخش خصوصی،‌ دولتی و حتی سازمان‌های خصولتی هستند.

بهرامن با اشاره به روند در اختیار گرفتن این محدوده‌ها اضافه کرد: این افراد و ارگان‌ها بعد از ثبت نام و در اختیار گرفتن این پهنه‌ها می‌توانند در یک دوره مشخص اکتشافاتی داشته باشند و موظف هستند گزارش این اکتشافات را به متولی معادن که وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت است ارائه دهند.

رئیس خانه معدن ایران با اشاره به دو مزیت اصلی در اجرای این طرح گفت:‌ در وهله اول اکتشافات تنها به سازمان زمین شناسی محدود نشده و فعالان معدن کشور هم در این اکتشافات نقش دارند. در واقع فعالان می‌توانند از یک فرصت برای شناسایی ساختار زمین و دسترسی به مواد معدنی به خصوص پلی متال‌ها استفاده کنند.

وی تصریح کرد: همچنین شرکت‌های خصوصی مثل شرکت مس و کوثر که پهنه‌هایی را در اختیار داشتند از این فرصت استفاده کرده و مطالعاتی در سطح کل کشور انجام دادند.

بهرامن توضیح داد: بخشی از این مطالعات هوایی و بخشی هم ماهواره‌ای بود که در مجموع اطلاعات وسیعی از این طریق جمع‌آوری شد و با این نگرش که نیازهای اولیه از نظر ساختار معدنی در کشور را کامل کنیم این تحقیقات انجام شد. می‌توان گفت این یک فرصت طلایی بود که دولت در اختیار فعالان معدن قرار داد و به حرکتی رو به جلو جهت توسعه معادن کشور منجر شد.

رئیس اتاق معدن تکمیل نیازهای معدنی کشور را یکی از محورهای این طرح دانست و افزود: سرمایه‌گذاری‌ها در معدن با توجه به اهدافی که این بخش داشت نیازمند تکمیل اکتشافات بود. برای مثال در این بخش برنامه فولاد 55 تنی را داشتیم که اکتشافات فعلی پاسخگوی این حجم نبوده و نیاز داشتیم که این اکتشافات کامل شوند.

بهرامن در ادامه به کسانی که قصد در اختیار داشتن این پهنه‌ها را دارند توصیه کرد: سرمایه‌گذارها در این بخش می‌توانند وارد شده و کاربرانی که دانش این کار را داشته ‌باشند نیز با ثبت نام و تعیین یک نقطه که مورد تایید آنها است می‌توانند آن را در اختیار یگیرند.

وی­ افزود: توجه داشته باشید که بعد از در اختیار گرفتن این نقاط باید تابع قانون معادن کشور باشند و حتما از مراحل اکتشاف مطلع باشند. در واقع بعد از در اختیار گرفتن این نقاط باید همان مسیری را طی کنند که یک پروانه‌دار معدن­ سپری­ می‌کند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: دولت فعالان معدنی بهرامن اکتشافات خانه معدن ایران واگذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۴۰۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند آمایش و نقشه راه معادن مازندران تدوین شود

ایسنا/مازندران استاندار مازندران با تاکید براینکه لازم است، معادن مازندران در حکمرانی اقتصادی کشور نقش واقعی داشته باشند، گفت: صورت جلسات شورای معادن می‌بایست مبتنی بر تحرک بخشی در معادن استان و ایجاد زنجیره ارزش، پایش نظارت منطقی و عدالت محوری باشد.

یوسف نوری ۱۸ اردیبهشت در جلسه شورای معادن استان مازندران با عنوان اینکه معدن بیشترین ارزش افزوده را در بخش‌های اقتصادی دارد و فاصله‌اش با سایر بخش‌ها بسیار زیاد است، اظهار کرد: جهش تولید توام با مشارکت مردم هدف اصلی ما در مدیریت معادن است لذا بخشی از  درآمدی که از معادن بدست می‌آید می‌بایست صرف امورات مناطق شود.

وی ادامه داد: حدود ۱۱ هزار معدن در استان داریم که تنها از حدود ۶۰ درصد این معادن توانستیم استفاده کنیم و سیاست جذب بخش خصوصی در معادن موفق نبوده است.

نماینده عالی دولت در مازندران با بیان اینکه،‌ برای حکمرانی شایسته نیازمند هستیم در حوزه معادن سند نقشه راهی ترسیم کنیم که پیوست فرهنگی و زیست محیطی داشته باشد، تصریح کرد: در حال حاضر شرکت‌های اقتصادی همچون پتروشیمی کمربند سبز زیست محیطی دارد لذا بطور کل آلاینده‌ها قابلیت کنترل و مدیریت دارد و باید با توانمند سازی مردم و ایجاد زنجیره در مناطق مختلف روستایی نسبت به بهره‌گیری از ظرفیت معادن  اقدام کنیم.

این مسئول تصریح کرد: می‌بایست زنجیره تامین به زنجیره ارزش آفرینی تبدیل شود که این مهم در وزارت کشور هدف گذاری شده است، معدن‌داران باید دسترسی را برای محیط زیست ایجاد کنند؛ بطوریکه محیط زیست رقیب معدن داران نیست.

نوری افزود: اکتشاف معادن نباید حقی برای اشخاص عادی ایجاد کند لذا می‌بایست اکتشاف معادن به شرکت‌های دارای اهلیت قانونی واگذار شود تا شاهد بهره‌وری و فرآوری معدن باشیم.

وی با اشاره به اینکه اهلیت معدن‌داران باید از ملاک‌های اصلی ما باشد و ایجاد شرکت‌های معدنی با ممیزی بالا باید در دستور کار شورای معادن قرار گیرد، خاطرنشان کرد: احساس شراکت در انجام کارها منجر به نتیجه‌گیری می‌شود و وضعیت برداشت از معادن باید مورد بررسی دقیق صورت گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وجود ۴۵ معدن غیرفعال در لرستان
  • کردستان دارای ۱.۱ دهم میلیارد تُن ذخایر معدنی است
  • مهلت مزایده عمومی ۲۸۹ معدن آذربایجان غربی تمدید شد
  • اکتشافات عمقی معادن در گرو توسعه علوم‌ مهندسی سنگ است
  • سند آمایش و نقشه راه معادن مازندران تدوین شود
  • تدوین نقشه راه معدنی برای تحقق حکمرانی اقتصادی در مازندران
  • وجود ۲۰۰ معدن فعال در کردستان
  • توسعه فراوری معدنی عامل تحقق رشد اقتصادی ۵.۷ درصدی در استان سمنان
  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم