Web Analytics Made Easy - Statcounter

کوروش سلیمانی بازیگر و کارگردان تئاتر درباره فعالیت‌های اخیر خود به خبرنگار مهر گفت: قصد دارم نمایشنامه فرانسوی «خورده نان» نوشته لویی کالافرت را با ترجمه شهلا حائری در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر به صحنه ببرم. این اثر که در سال ۱۹۷۸ برنده جایزه ایبسن شده است چند سال است که ذهن من را به خود مشغول کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: لویی کالافرت گرچه در ایران زیاد شناخته شده نیست اما نویسنده مطرحی است و عمدتا با رمان‌هایش شناخته می‌شود اما چند نمایشنامه نیز به رشته تحریر درآورده است. کالافرت در سال ۱۹۸۴ به خاطر مجموعه آثارش جایزه بزرگ شهر پاریس و در سال ۱۹۹۲ جایزه بزرگ ملی ادبیات فرانسه را از آن خود کرده است.

سلیمانی درباره انتخاب این متن برای اجرا بیان کرد: با توجه به تجربیاتی که در سال‌های اخیر داشتم تلاشم این است که نمایشنامه‌هایی را برای اجرا انتخاب کنم که به نوعی بتوانند با مردم و جامعه ارتباط برقرار کرده و زمینه ای برای تفکر ایجاد کنند. نمایشنامه «خورده نان» نیز اگرچه متنی فرانسوی و مربوط به دهه ۷۰ میلادی است اما ویژگی‌های فرازمانی دارد و همین مساله باعث می‌شود که در هر موقعیتی قابلیت اجرا داشته باشد.

کارگردان «فالو می» یادآور شد: نمایش‌های قبلی که اجرا کرده بودم همگی متن‌هایی کمدی داشتند اما این نمایشنامه متاثر از فضای آثار ابزورد است البته خود اثر اصلا ابزورد نیست اما فضایی که در آن ۲ شخصیت نمایش زندگی می‌کنند و رفتارها و دیالوگ‌هایشان متاثر از آثار یونسکو، ادوارد آلبی و حتی‌هارولد پینتر است. این اثر در ظاهر نمایشی کمدی نیست اما شیوه اجرایی که برای آن برگزیدم فانتزی است و در لابه‌لای دیالوگ‌های زن و مرد میانسال نمایش لحظات شوخ و طنزی وجود دارد که باعث تنوع فضا می‌شود.

وی درباره داستان نمایش توضیح داد: «خورده نان» زندگی زن و مردی میانسال را به تصویر می‌کشد که روزمرگی‌های زندگی خود را دارند؛ مساله ای که که در زندگی‌های آپارتمانی ما ملموس است. زندگی‌های به عادت تبدیل شده فاقد شور و امید. اما این زن و مرد با اتفاقات عجیبی در همسایگی شان مواجه می‌شوند که هیجان را به زندگی شان باز می‌گرداند.

سلیمانی در پایان صحبت‌هایش متذکر شد: این اثر نمایشی از نیمه آذر تا اواسط دی ماه در سالن سایه مجموعه تئاتر شهر به صحنه می‌رود. تجربیاتی که در طول این سال‌ها از اجرای آثار نمایشی به دست آورده ایم و نظر مثبت مردم و منتقدان نسبت به این آثار، گروه تئاتر بیستون را تشویق کرده است که راهمان را با تکیه بر آثار اندیشمند ادامه دهیم.

کد خبر 4410089 آروین موذن زاده

منبع: مهر

کلیدواژه: تئاتر شهر کارگردان تئاتر کوروش سلیمانی تئاتر ایران فیلم سینمایی ماه محرم فیلم کوتاه سینمای مستند سریال ایرانی برنامه تلویزیونی موسیقی ایرانی هفته دفاع مقدس اسکار عاشورا اسکار خارجی زبان برنامه رادیویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۴۹۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات روانشناختی چه ارتباطی با چاقی دارد؟

هانیه شهرابی فراهانی، روانشناس بالینی با اشاره به شرم ناشی از اضافه وزن در زندگی گفت: هر چند که اضافه وزن به خودی خود، مشکلات سلامتی زیادی به همراه دارد؛ اما مسائل روانشناختی ناشی از چاقی و اضافه وزن بیشترین آسیب را به زندگی اجتماعی یک نفر وارد می‌کنند. افرادی که اضافه وزن دارند، به خصوص کسانی که از کودکی دچار این مشکل شده اند، به جز بیماری‌های جسمی مثل دیابت و فشار خون بالا، متاسفانه در معرض مشکلات روانشناختی مثل مشکلات عزت نفس، احساس نقص و شرم، احساس بی کفایتی و بی ارزشی هم قرار می گیرند. 

او در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود همه آسیب‌هایی که اضافه وزن برای افراد دارد، خیلی‌ها در کاهش وزن موفق نیستند، بیان کرد: بررسی‌های زیادی نشان می‌دهند افرادی که دچار اضافه وزن هستند، به شکل متفاوتی فکر می‌کنند و وقتی مدل ذهنی و روش فکر کردن این افراد تغییر می‌کند، می‌توانند به شکل با ثباتی وزنشان را کم کنند.

شهرابی افزود: این افراد معمولاً از دوران کودکی یا اوایل نوجوانی خودشان را خیلی چاق تصور می‌کرده اند و تصویری که از خودشان دارند تقریبا تناسبی با واقعیت ندارد. خیلی از افرادی که دچار اضافه وزن هستند، از خوردن به عنوان روش اصلی تنظیم هیجان استفاده می‌کنند. مثلاً وقتی مضطرب هستند بیشتر غذا می خورند یا وقتی خسته هستند سعی می کنند با غذا خوردن خستگی را از تن به در کنند. 

او گفت: خیلی‌ها، شب‌ها بیشتر سراغ خوردن می‌روند. تفاوت خوردنِ هیجانی با خوردن از سر گرسنگی این است که در خوردن هیجانی موضوع برطرف شدن میلِ گرسنگی نیست. خیلی وقت‌ها حتی فرد از غذا خوردن لذت نمی‌برد؛ بلکه صرفا غذا یا خوراکی می خورد تا هیجانش را تنظیم کند. انگار غم، خشم و اضطرابش با خوردن برطرف می‌شود. نه تنها خوردن کمکی به تنظیم هیجان نمی‌کند، بلکه باعث می‌شود فرد احساس گناه زیادی نسبت به رفتارش و خشم زیادی از خودش که پرخوری کرده تجربه کند.

شهرابی اظهار کرد: از بین تمام هیجان ها، شرم هم به دفعات بیشتر و هم با شدت بیشتری در افراد مبتلا به چاقی تجربه می‌شود. فردی که با چاقی دست و پنجه نرم می‌کند ناخواسته بیشتر اتفاقات بد و خنثی در زندگی را به چاقی ربط می‌دهد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • زخم خورده بزرگ؛ خطیر اصلا استقلالی نیست | نگذاشت ما قهرمان شویم
  • هیجان رونالدو برای فینال با الهلال: بزن بریم!
  • مشکلات روانشناختی چه ارتباطی با چاقی دارد؟
  • مستند «زندگی با فلسفه» در شبکه چهار سیما
  • «زندگی با فلسفه» مستند پرتره انشاءالله رحمتی استاد فلسفه
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش اموزان
  • در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی
  • شمس آذر 2-1 پیکان؛ اوج هیجان در قزوین؛ پیروزی، تساوی و دوباره پیروزی!
  • افشای راز زن دوم مرد میانسال بعد از مرگش