Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر آب، خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاوررزی چهارمحال و بختیاری گفت: با ممنوعیت کاشت برنج و کاهش 60 درصدی کشت این محصول در سال جاری نسبت به سال گذشته، 60 درصد در مصرف آب صرفه جویی شد.

سیدطاهر نوربخش در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: با ابلاغ وزارت جهاد کشاورزی کشت برنج با توجه به شرایط خشکسالی موجود در تمام استان‌ها به جز سه استان شمالی کشور ممنوع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در چهارمحال و بختیاری نیز کشت برنج در حوزه زاینده‌رود بسیار محدود و در حدود چهار هکتار برنج‌کاری انجام شده است و در حوزه کارون نیز کشت برنج در منطقه لردگان و اردل است که با توجه به روند خشکسالی به شدت کاهش یافته است.

نوربخش با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی از برنج کاری حمایت نمی‌کند، ادامه داد: در برنج کاری هیچ نهاده کشاورزی و کمک فنی اعتباری داده نمی‌شود و امروز با شرایط کم‌آبی این امر عقلانی نیست و باید کشت برنج حذف شود.

وی تصریح کرد: به جای برنج، کشت جایگزین داشتیم و سعی شد تا الگوی کشت دیگری همانند ذرت علوفه‌ای کم‌آب‌بر و گیاهان دارویی تعریف شود.

نوربخش با اشاره به اینکه برای یک هکتار کشت برنج حدود 12 هزار مترمکعب آب نیاز است، اضافه کرد: کشت برنج در خشکسالی موجود، نباید صورت گیرد.

وی گفت: متاسفانه در برخی استان‌ها همانند اصفهان علاوه بر تاکیدات وزارت جهاد کشاورزی هنوز هم برنج‌کاری در سطح بسیار وسیع در حوزه زاینده‌رود انجام می‌شود که این امر برای کشاورزان چهارمحال و بختیاری یک دوگانگی ایجاد می‌کند که چرا با وجود اینکه منبع آبی یکی است، یک استان کشت برنج دارد و یکی نباید کشت کند که این مهم در اجرا و پیاده کردن سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی مشکل ایجاد می‌کند در صورتی که همه باید به شکل یکسان سیاست‌های وزارتخانه را اجرا کنند.

نوربخش تاکید کرد: مصوبات وزارت جهاد کشاورزی، شورای امنیت وزارت کشور، کارگروه سازگاری با کم‌آبی، شورای حفاظت منابع آب استان‌های جهارمحال و بختیاری و اصفهان، شورای هماهنگی زاینده‌رود را مکلف کردند که در حوزه زاینده‌رود کشت برنج ممنوع شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا جهاد کشاورزی استان در صورت مشاهده برنج کاری با متخلفان برخورد می‌کند؟ گفت: این برخورد صورت می‌گیرد و اکنون هیچ برنج‌کاری پیدا نمی‌کنید که کود شیمیایی، نهاد و کمک فنی اعتباری از جهاد کشاورزی استان دریافت کرده باشد.

نوربخش خاطرنشان کرد: با ممنوعیت کاشت برنج و کاهش 60 درصدی کشت این محصول در سال جاری نسبت به سال گذشته در استان، 60 درصد در مصرف آب صرفه جویی شد.

مدیر آب، خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاوررزی استان بیان کرد: برای لای روبی و مرمت جوی آب، احداث و بهسازی کانال نیز به برنج‌کاری کمکی نمی‌کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام ممنوعیت کشت برنج منطقه چهارمحال و بختیاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۵۰۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمتر از ۳۰ درصد مخازن سد‌های خراسان‌شمالی آب دارد/ضرورت صرفه جویی درتابستان

وحید واسطه گفت: از ابتدای مهر ۱۴۰۲ تا ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ در حدود ۳۹ میلیون متر مکعب آب در مخازن سد‌های استان وارد شد.

او گفت :اکنون ۵۰ میلیون متر مکعب آب در مخازن سد‌های استان ذخیره‌سازی شده ودر مجموع ۲۲ درصد از ظرفیت مخازن سد‌های استان ذخیره آب دارد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان در ادامه گفت: در سال آبی جاری ۱۹۵ میلیمتر بارش ثبت شد که ۴۱ میلیون متر مکعب ورودی آب به سد‌های استان داشتیم، امابارش‌ها هفت درصد از میانگین ۳۰ سال اخیر کمتر است.

به گفته واسطه اکنون میزان ذخیره آبی در مخازن این سد‌های استان ۵۵ میلیون متر مکعب است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان درادامه با بیان اینکه امسال علارغم بارش‌های خوب بهاره امسال فقط ۵۰ میلیون متر مکعب آب و ۱۰ درصد کمتر پارسال در مخازن سد‌ها آب وجود دارد، گفت: این کاهش منابع آبی باعث می‌شود امسال فقط ۱۶ میلیون مترمکعب به بخش کشاورزی تحویل بدهیم یعنی ۹ میلیون متر مکعب کمتر از سال گذشته آب به بخش کشاورزی اختصاص می‌یابد.

خراسان شمالی هشت سد با ظرفیت ۲۲۲ میلیون متر مکعب آب دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان شمالی بجنورد

دیگر خبرها

  • تولید گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد کرد
  • کشت برنج در ۶۷ هزار هکتار شالیزار مازندران
  • تجلیل از کارگران نمونه چهارمحال و بختیاری
  • صرفه‌جویی ۴۰۰ مگاواتی برق با اصلاح روشنایی معابر
  • کمتر از ۳۰ درصد مخازن سد‌های خراسان‌شمالی آب دارد/ضرورت صرفه جویی درتابستان
  • انتشار کتاب ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری
  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • انتشار کتاب «ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری» در چهارمحال و بختیاری
  • صرفه‌جویی جالب به سبک کمیته داوران!
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی