Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@22:06:06 GMT

تالاب بيشه دالان بروجرد در آتش سوخت

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۵۱۷۳۳

تالاب بيشه دالان بروجرد در آتش سوخت

خبرگزاري آريا - بروجرد - ايرنا - رئيس اداره حفاظت محيط زيست بروجرد گفت: 150 هکتار از اراضي تالاب بيشه دالان بروجرد دچار آتش سوزي شد

مصطفي مصطفي وند روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در اين آتش سوزي به صورت عمدي ايجاد شده تعدادي از جانوران و پرندگان اين منطقه تلف شدند.
وي اظهارداشت: تالاب بيشه دالان به علت استفاده بي رويه کشاورزان از منابع آبي و کشت محصولات آبدوست خشک شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئيس اداره حفاظت محيط زيست بروجرد بيان کرد: با تلاش ماموران آتش نشاني بروجرد و عده اي از دوستداران طبيعت آتش سوزي مهار شد.
مصطفي وند اضافه کرد: پيگيري هاي لازم براي شناسايي عاملان اين آتش سوزي در حال انجام است.
تالاب بيشه دالان با مساحت عمومي آن حدود 913 هکتار در 15 کيلومتري جنوب شرقي شهر بروجرد و در دشت سيلاخور قرار گرفته ‌است.
اين تالاب زيستگاه پرندگان مهاجري ‌است که برخي ماه هاي سال را در اين منطقه مي‌گذرانند، علاوه بر آن جانوران بومي ديگري از گروه پرندگان، دوزيستان، خزندگان و پستانداران در اين منطقه زيست مي‌کنند، مار، مرغابي، خرگوش، لاک‌پشت، حواصيل، گرگ، شغال و سگ آبي از حيواناتي هستند که در اين ناحيه يافت مي‌شوند.
به دليل استفاده بي رويه از زمين‌ها و منابع آبي اطراف اين آبگير و نيز واريز فاضلاب روستاهاي مجاور به درون آن، تالاب بيشه دالان در سالهاي اخير مورد تهديد جدي قرار گرفته و مساحت آن به 450 هکتار کاهش يافته‌است.
7190/7273
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۵۱۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردیبهشت ماه، زمان کنترل و کاهش خسارت کرم خراط درختان گردو

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، نعمت ا... جعفری گفت: آفت کرم خراط گردو به دلیل عوامل تنش زا از جمله خشکسالی‌های پی در پی در اکثر باغات گردو شهرستان اشکذر مشاهده شده است که جهت کنترل به موقع این آفت، کارشناسان، ضمن بازدید و پیگیری جهت برگزاری دوره‌های آموزشی – ترویجی، اطلاع رسانی لازم را به کشاورزان دهستان خضرآباد، نسبت به ارائه راهکار‌های مناسب جهت مبارزه با آفت، داشتند.    نعمت ا... جعفری بیان کرد: با توجه به گرم شدن تدریجی هوا، فعالیت لارو‌های کرم خراط موجود در داخل دالان‌های لاروی تنه و شاخه‌های درختان گردو آغاز شده، که این دالان‌ها و سوراخ‌های تنه درخت، با ترشح شیرابه سیاه رنگ و یا ریزش فضولات نارنجی رنگ در پای درخت مشخص است و می‌توان به راحتی در طول فروردین و اردیبهشت ماه، آفت را کنترل و نسبت به کاهش خسارت اقدام کرد.   وی افزود: با توجه به زمستان گذرانی آفت به صورت لارو داخل تنه و شاخه‌های اصلی درختان، جهت از بین بردن لارو‌های زمستان گذران، هرس مناسب و حذف سرشاخه‌های آلوده و خشک و نیز سوزاندن کامل آنها در اواخر پاییز و اوایل زمستان در کوتاه‌ترین زمان ممکن ضروری است.   کارشناس حفظ نباتات مدیریت جهادکشاورزی شهرستان اشکذر، هم به عوامل کنترل و کاهش خسارت لارو کرم خراط اشاره کرد و گفت: یکی از راه‌های نابودی لاروها، استفاده از سیم مفتولی نرم و انعطاف پذیر با حرکات دورانی داخل دالان‌های لاروی است و بعد پنبه مسموم در داخل دانال‌ها قرار داده و برای پوشاندن این دالان‌ها از چسب مخصوص استفاده می‌گردد.   وی افزود: کمبود آب و ایجاد تنش‌های آبی حتی برای یک دوره آبیاری در ماه‌های گرم سال، مهمترین عامل در جلب این آفت است؛ بنابراین دادن آب به خاک در دوره‌های مشخص و لازم اولین شرط در پیشگیری و کنترل است. حشرات چوبخوار قادرند درختان ضعیف را از فواصل دور تشخیص داده و به ضعف آنها پی ببرند بنابراین درختان ضعیف را می‌بایست با تغذیه مناسب و افزودن مواد آلی و کود‌های دامی، پتاسه و فسفره در پائیز و زمستان همراه با شخم عمیق در سایه انداز درخت تقویت کرد.   لیدا فرهمند ادامه داد: استفاده از روش شکار انبوه با بکار گیری از تله فرمونی یکی دیگر از روش‌های کنترل آفت می‌باشد که در این روش به ازای هر هکتار ۱۰ عدد تله دلتا محتوی فرمون پروانه ماده، کار گذاشته می‌شود که بهتر است تله‌ها سبز رنگ باشند و در درختان با ارتفاع بالای ۶ متر در زیر محدوده کانوپی درخت گذاشته شود.

دیگر خبرها

  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • خاطره‌ای از واکنش عجیب احمدی‌نژاد به درخواست محیط‌‌‌ زیستی | فیلم
  • اردیبهشت ماه، زمان کنترل و کاهش خسارت کرم خراط درختان گردو
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد زیر کشت می‌رود
  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان
  • برگزاری اردوی جهادی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی گچساران در چهاربیشه+ تصاویر