Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق آخرین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار و اطلاعات راهبری وزارت کار، تعداد جمعیت مهاجر کشور در سال گذشته حدود ۶۸۴‌هزار نفر بوده است.  به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، طبق آخرین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار و اطلاعات راهبری وزارت کار، تعداد جمعیت مهاجر کشور در سال گذشته حدود ۶۸۴‌هزار نفر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشترین علت مهاجرت جمعیت شاغل در سال گذشته به ترتیب مربوط به «پیروی از خانوار، جست‌وجوی کار و جست‌وجوی کار بهتر» بوده است. حال باید دید زیرساخت شهر‌ها و به طور کلی کشور تا چه حد آماده پذیرش و رشد شهروندان‌اند.

نتیجه مطالعات اخیر از سوی مرکز آمار و اطلاعات راهبری وزارت کار نشان می‌دهد، بیشترین علت مهاجرت جمعیت مهاجر در سال گذشته، به‌دلیل «پیروی از خانوار» بود به‌طوری که علت مهاجرت ۸/۴۹ درصد از مهاجرت‌کنندگان به‌همین دلیل بوده است. همچنین «جست‌وجوی کار» با سهم ۷/۹ درصد و «جست‌وجوی کار بهتر» با سهم ۵/۷ درصدی به ترتیب بیشترین عامل مهاجرت را در سال گذشته به خود اختصاص داده‌اند.
مهاجرت به خارج از کشور و جابه‌جایی در داخل مرز‌های ایران از دیرباز وجود داشته و در سال‌های اخیر نیز رفته‌رفته بیش از قبل شده است. مطالعات نشان می‌دهد در نقاط روستایی بیشترین علت مهاجرت همچون مناطق شهری به‌علت پیروی از خانوار بوده است. به این ترتیب که ۱/۳۹ درصد از مهاجرت‌کنندگان از مناطق روستایی با این توجیه مهاجرت کرده‌اند. در مناطق روستایی ۸/۱۶ درصد از مهاجرت‌کنندگان به‌علت خدمت وظیفه از این مناطق مهاجرت کرده‌اند، ضمن اینکه «جست‌وجوی کار» سومین عامل مهاجرت از روستا‌ها در سال گذشته را به خود اختصاص داده است.

آمار‌ها چه می‌گویند؟
بیش از ۵۶۱‌هزار نفر از کل جمعیت مهاجر در سال گذشته در سن ۱۰‌ساله و بیشتر بوده‌اند که ۱/۸۲ درصد از مهاجرت‌کنندگان را شامل می‌شود. از این تعداد ۲۹۵‌هزار نفر معادل ۶/۵۲ درصد از نظر اقتصادی فعال و ۲۶۶ هزار نفر معادل ۴/۴۷ درصد غیر فعال اقتصادی بودند. از ۲۹۵ هزار نفر جمعیت فعال مهاجر، بیش از ۲۲۳ هزار نفر شاغل (۵/۷۵ درصد) و ۷۲ هزار نفر بیکار (۵/۲۴ درصد) بودند. در سال گذشته عوامل مهاجرت به ترتیب مربوط می‌شود به «جست‌وجوی کار»، «جست‌وجوی کار بهتر» و «پیروی از خانوار»، همچنین کمترین علت مهاجرت شاغلان نیز مربوط به «تحصیل»، «پایان تحصیل» و انجام خدمت وظیفه بوده است. در واقع دلیل اول و دوم مهاجرت به موضوع اشتغال مربوط است، کسانی که به‌دنبال شغلی هر چند کاذب از دیار خود مهاجرت می‌کنند یا افرادی که با وجود داشتن شغل در پی یافتن شغل بهتری محل زندگی خود را ترک می‌کنند.
خانم دکتر شهلا کاظمی‌پور، جمعیت‌شناس در این‌باره گفت: «آمار منتشر شده می‌گوید بیش از ۶۸۰ هزار مهاجرت درون کشوری در سال گذشته داشته‌ایم که نسبت به دهه‌های اخیر روند کاهنده داشته است. در بازه زمانی سال ۷۵ تا ۸۵ حدود ۱۲‌میلیون نفر مهاجرت داشته‌ایم که سالانه بیش از یک میلیون نفر می‌شد. اکنون در طی سال گذشته ۶۸۰ هزار نفر مهاجرت کرده‌اند که روند کاهنده را نشان می‌دهد. مهاجرت همواره در چهل سال اخیر در کشور ما وجود داشته است و عامل اول و اصلی آن جست‌وجوی کار بوده، عامل دوم جست‌وجو برای کار بهتر و عمل سوم آن نیز انتقال کار است. البته همیشه در آمار‌ها عامل اول را «پیروی از خانواده» تشکیل می‌دهد، اما آن را نمی‌توان در اینجا گنجاند. به‌عنوان مثال فردی که به‌دنبال شغلی مهاجرت می‌کند؛ خانواده‌اش نیز به‌دنبال او می‌روند، در اینجا سرپرست خانواده به‌دنبال جست‌وجوی کار به شمار می‌آید و خانواده او در عامل تبعیت از خانواده گنجانده می‌شود. به همین دلیل این را لحاظ نمی‌کنیم و مهاجر واقعی را در نظر می‌گیریم نه مهاجر تبعی را.»
این جمعیت‌شناس ادامه می‌دهد: «مهاجرت‌ها همواره از موقعیت‌های توسعه‌نیافته به سمت محل‌های توسعه‌یافته اند. بعد از جست‌وجوی کار، عامل کار بهتر بیشتر آمار مهاجرت را به خود انتقال می‌دهد؛ یعنی فرد کار دارد، اما شغل او کفاف زندگی‌اش را نمی‌دهد به همین دلیل فرد تصمیم به رفتن می‌گیرد. کم شدن مهاجرت الزاماً فراهم شدن زیرساخت‌ها در شهر و روستا و موقعیت‌های شغلی نیست. کم شدن روند مهاجرت به کم شدن روند جمعیت جوان برمی‌گردد، همان‌طور که تعداد داوطلبان کنکور در دهه اخیر کاهش داشته است، تعداد مهاجرت نیز کاهش می‌یابد. در گذشته باروری در خانواده‌ها بیشتر بود و خانواده‌ها با جمعیت چهاریا‌پنج نفره مهاجرت می‌کردند، اما امروزه افرادی که در سن مهاجرت‌اند یعنی سنین ۱۵ تا ۲۴ سال، معمولاً مجردند.»

مهاجرت به خارج
کاظمی‌پور درباره مهاجرت به خارج از کشور هم می‌گوید: در گذشته این نوع مهاجرت کمتر بوده و بیشتر در بین فرهیختگان رواج داشته است. مهاجرت نخبگان نیز در دهه اخیر رواج زیادی پیدا کرده است که مسوولان در ایران به‌دنبال آماده‌سازی زیرساخت‌اند.
وی می‌گوید: در شرایط فعلی جامعه نیز تعداد مهاجرت‌ها نسبت به قبل افزایش زیادی داشته است که البته به نوسانات ارزی اخیر نیز بی‌ارتباط نیست. البته از میزان دقیق مهاجرت‌های اخیرآماری در دست نیست، اما طبق نظریات جمعیتی این امر بدیهی است. در چند سال اخیر که سیل مهاجرت در میان قشر جوان و تحصیل‌کرده افزایش پیدا کرد؛ برخی مسوولان درصدد فراهم ساختن زیرساخت‌هایی برای بازگشتن این افراد به کشور شدند. عده زیادی بعد از تحصیل در ایران مهاجرت می‌کنند و عده‌ای دیگر تحصیل را بهانه می‌کنند تا از کشور بروند.
مدتی پیش آقای دکتر سورنا ستاری، رییس مرکز نخبگان کشور در خصوص فراهم ساختن تمهیداتی برای بازگشت نخبگان به کشور گفته است: درصدد هستیم فضایی برای بازگشت نخبه‌هایمان فراهم کنیم، به‌طوری‌که طی دو‌سال‌و‌نیم گذشته ۱۱۰۰ نخبه ایرانی به کشور بازگشتند.
ستاری در خصوص آمار‌های ضدو‌نقیض درباره مهاجرت‌ها گفته است: بهترین و معتبرترین آمار برای مهاجرت به‌صورت کلی همان آماری است که توسط سازمان‌ملل منتشر می‌شود؛ متاسفانه کسی موضوع مهاجرت را نفی نمی‌کند، اما اعلام اعداد ژورنالیستی در خصوص مهاجرت نخبگان باعث ضربه زدن به سیستم فکری کشور خواهد شد.   منبع: صبح نو

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مسافرت ایران مهاجرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۵۲۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش چشمگیر شمار اخراج‌های پناهندگان از آلمان

بر اساس جدیدترین آمار‌ها در سه ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۴ شمار اخراج پناهجویان از آلمان نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از نشریه "دی سایت" آلمان، بر اساس جدیدترین آمار‌ها در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ حدود ۴۸۰۰ پناهجو از آلمان اخراج شدند که ۱۲۰۰ نفر بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است. به گفته مقامات این اعداد ممکن است در طول مسابقات قهرمانی فوتبال اروپا به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

به این ترتیب تعداد اخراج‌ها از آلمان در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ به میزان قابل توجهی افزایش یافت. سخنگوی وزارت کشور فدرال آلمان اعلام کرد که از ژانویه تا مارس ۲۰۲۴ در مجموع ۴۷۹۱ پناهجو از این کشور اخراج شده اند این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته تعداد آن‌ها ۳۵۶۵ مورد بوده است.

یک سخنگوی این وزارتخانه ارقام گزارش اشپیگل را که به تحلیل محرمانه این وزارتخانه اشاره داشت تایید کرد. بر این اساس، در ماه مارس حدود ۲۳۴۰۰۰ نفر که موظف به ترک کشور بودند در آلمان زندگی می‌کردند.

بر اساس این گزارش، در محافل امنیتی آلمان این نگرانی وجود دارد که به دلیل فشار بر مقامات پیرامون مسابقات قهرمانی فوتبال اروپا در تابستان، تعداد اخراج‌ها به شدت کاهش یابد. از طرفی به دلیل افزایش کنترل‌های مرزی و استقرار بیشتر، احتمالاً افسران کمتری برای انجام این کار در دسترس خواهند بود.

به گزارش اشپیگل در مجموع، نهاد‌های آلمانی از ابتدای سال جاری میلادی شاهد کاهش جزئی مهاجرت غیرقانونی بوده اند. با این وجود، مهاجرت همچنان در این کشور در سطح بالایی قرار دارد. به زعم نهاد‌های آلمانی اعداد و ارقام نباید به این نتیجه برسد که "مهاجرت غیرقانونی اکنون تحت کنترل است.

اداره فدرال مهاجرت آلمان تعداد درخواست‌های جدید پناهندگی ارسال شده در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ را ۶۵۴۱۹ مورد گزارش کرد. در سه ماهه مشابه سال گذشته ۸۰۹۷۸ درخواست اولیه وجود داشت.

منبع: تابناک

دیگر خبرها

  • ۸۱ دستگاه خودرو متخلف در مشهد توقیف شدند
  • آرامش نسبی بازار طلا و سکه امروز در رشت در مقایسه با هفته گذشته
  • آمار فاجعه بار: کاش ستاره بارسا برنمی‌گشت!
  • کاهش آمار جرایم مختلف در بوکان
  • روستای "سویرو" بانه شهری برای لک‌لک‌ها
  • امیرعبداللهیان: آماده کمک به بازگشت آرامش و ثبات به سودان هستیم
  • افزایش چشمگیر شمار اخراج‌های پناهندگان از آلمان
  • ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد
  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست