Web Analytics Made Easy - Statcounter

واقعاً هم در دریای عمان حضور داشتند؛ هر روز می‌دیدم‌شان. صدای داد و فریاد کاپیتان کشتی آمریکایی را همچنان می‌شنیدم که برای ما خط و نشان می‌کشید. ۰۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۹ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، انتشارات سوره مهر خاطرات جمعی از فرماندهان نیروی دریایی راهبردی ارتش در دوران دفاع مقدس را در قالب یک مجموعه با عنوان «قصه‌های دریا» منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مجموعه جزو اولین کارهای منسجمی است که به روایت خاطرات فرماندهان نیروی دریایی طی جنگ تحمیلی می‌پردازد. این مجموعه با زبان ساده برای گروه سنی نوجوان نوشته شده است.

«من یک کلاه‏ سبزم!» خاطرات امیر دریادار دوم تکاور محمدحسین محیطی نوشته فاطمه بهبودی، «یک شهر، یک خانه» خاطرات دریادار دوم داریوش ضرغامی نوشته مریم حضرتی، «کلاه یادگاری» خاطرات عیسی حسینی بای  نوشته رضا کاظمی، «سی کشتی، یک فرمانده!» خاطرات ناخدا یکم فرید آگه‌‏دل نوشته لیلا نظری گیلانده، «سبلان زنده است» خاطرات امیردریادار عبدالله معنوی رودسری نوشته رضا قلی‏زاده ‏علیار، «درست یک پا روی زمین» خاطرات ناخدا یکم سلیمان محبوبی نوشته محمداسماعیل حاجی علیان، «خواهرم جوشن» روایتی از خاطرات دریاداردوم بازنشسته علی‏اکبر اخگر نوشته مهدی زارع، «تکاوران خرمشهر» خاطرات ناخدا هوشنگ صمدی نوشته سید قاسم یاحسینی، «بویه‏‌های روشن» خاطرات ناوسروان سیداحمد شمس‏‌زاده علوی نوشته حسن احمدی، «باد سرخ» خاطرات امیر دریادار ناصر سرنوشت نوشته هادی حکیمیان، «اقیانوس‏ها چرخ می‏زنند» خاطرات ناخدا مهدی ارتیانی نوشته پری آخته عناوین این مجموعه را تشکیل می‌دهد.

در بخش‌هایی از «سبلان زنده است» می‌خوانیم: معمولاً اولین گلوله اخطار را می‌زنند جلوی سینه کشتی، می‌خورد توی آب. اگر توجه نکند، دومی را می‌زنند به خود کشتی. اولین گلوله که شلیک شد، رفت خورد به جلوی سینه کشتی آمریکایی. آب فواره زد بالا. این صحنه را هم آنها دیدند، هم ما. آمریکایی‌ها اصلاً فکر نمی‌کردند موشک بزنیم. کشتی درجا ایستاد و موتورش را هم خاموش کردند. کشتی بزرگ بود؛ داد و فریاد کاپیتان کشتی را توی بی‌سیم شنیدم: «همین الان هواپیما و زیردریایی‌هامون رو خبر می‌کنم و ...»

واقعاً هم در دریای عمان حضور داشتند؛ هر روز می‌دیدم‌شان. صدای داد و فریاد کاپیتان کشتی آمریکایی را همچنان می‌شنیدم که برای ما خط و نشان می‌کشید. اما انگار نمی‌شنیدم. به فریبرز فاضل گفتم: «برید بازرسی کنید».

تیم تکاوران ناوشکن سبلان آماده شدند؛ بچه‌های زبر و زرنگی که برای این‌جور مواقع آموزش‌های سختی دیده بودند. همه‌شان رفتند و می‌دانستم از عهده کارشان برمی‌آیند. قایق کوچک بادی را- که حدود 10 نفر گنجایش داشت- انداختیم توی آب و فاضل و تکاوران یکی‌یکی از پله‌ رفتند پایین و سوار قایق شدند. موقع خداحافظی به فاضل گفتم: «بی‌خبرم نذار». ...

قایق بادی که تکاوران سوارش بودند، رفته رفته از ما دور می‌شد و به کشتی امریکایی نزدیک. وقتی به کشتی رسیدند، از پله رفتند بالا. گوش به زنگ بودم. دقایقی بعد صدای فاضل را توی بی‌سیم شنیدم: «کاپیتان، من از پل فرماندهی کشتی با شما حرف می‌زنم».

گفتم: «بگو فریبرز، می‌شنوم».

گفت: «تیم بازرسی کارش رو شروع کرده، اما این پدرسوخته، کاپیتان کشتی، دو متر قدشه و درست بالای سرم وایستاده و مشتش رو می‌کوبه کف دستش و می‌گه الان می‌گم ناوهامون بیان و پدرتون رو دربیارن. من نمی‌ذارم شما سالم برگردید!» فریبرز قد کوتاهی داشت، اما جوان تر و فرزی بود و خودش هم مسلح. اگر کاپیتان آمریکایی زیاد روی اعصابش راه می‌رفت، اسلحه را می‌کشید و کاپیتان را می‌کشت؛ آن وقت خر بیاور و باقالی بار کن. گفتم: «خودت رو کنترل کن. مزخرفات این بابا رو هم گوش نده». گفت: «آخه تو که اینجا نیستی، کاپیتان! هرچی از دهنش درمی‌آد، به ما می‌گه».

در حال گفت‌وگو با فریبرز، بر روی صفحه مدار ناو متوجه هواپیمای 330 خودمان در آسمان خلیج فارس شدم. گشت می‌زد. با خودم گفتم: «بهتر از این نمی‌شد». بی‌سیم زدم به پایگاه دریایی بندر عباس. گفتم: «به 330 بگید بیاد دور و بر ما یه گشتی بزنه. انگار اینجا خبرهایی هست. می‌خوام طرف حسابمون رو بشناسیم».

به خلبان هواپیما اعلام می‌کنند. او هم وظیفه داشت در خلیج فارس گشت بزند، اما مردانگی می‌کند و می‌آید طرف ما. درست روی سر ما و در ارتفاع بالایی پرواز می‌کرد. فاضل دوباره پشت گوشی بی‌سیم صدایم زد:«کاپیتان، این چه می‌گه!»

پرسیدم: «دیگه چی شده فریبرز؟»

گفت: هواپیما رو می‌بینی؟»

گفتم: «آره چطور مگه؟»

گفت: «می‌گه این 330 مال ماست. نقطمه‌مون رو دیده، اومده کمک. کار شما دیگه تمومه»...

مجموعه «قصه‌های دریا» به همت حوزه هنری کودک و نوجوان تولید و توسط سوره مهر منتشر شده است.

انتهای پیام/

R1013197/P1013197/S4,35/CT1 واژه های کاربردی مرتبط ادبیات دفاع مقدس سوره مهر

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ادبیات دفاع مقدس سوره مهر ادبیات دفاع مقدس سوره مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۵۷۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناور موشکی سپاه از خط استوا گذشت

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، ناو اقیانوس‌پیمای «شهید مهدوی» نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با عبور از مدار صفردرجه (خط استوا) وارد نیمکره جنوبی زمین شد.

این اولین ماموریت دوربرد دریایی سپاه از لحاظ طی مسافت و نوع ماموریت است که به نام ناو شهید «نادر مهدوی» ثبت می‌شود.

ناو شهید مهدوی که در اسفند ۱۴۰۱ به نیروی دریایی سپاه الحاق شده، بیش از ۲۱۰۰ تُن وزن دارد، طول آن ۲۴۰ متر و عرض آن ۲۷ متر است.

این ناو انواع رادار‌های پیشرفته نظیر رادار سه‌بعدی، سامانه‌های موشکی، سطح به سطح، سطح به هوا و سامانه سوم خرداد و سایر سامانه‌های مخابراتی پیشرفته را داراست و در نوع خود از جمله ناو‌های خاص کشور محسوب می‌شود.

علاوه بر این، ناو شهید مهدوی اولین شناور ایرانی مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است.

در بهمن ماه سال گذشته، خبر رسمی شلیک موشک بالستیک از روی این شناور منتشر شد و طبق تصاویری که نیروی دریایی سپاه منتشر کرد، ۲ موشک بالستیک با برد تقریبی ۱۷۰۰ کیلومتر از داخل ۲ کانتینر به سمت اهداف خود شلیک شدند.

به گفته سردار «علیرضا تنگسیری» فرمانده نیروی دریایی سپاه، بر روی این ناو، علاوه بر موشک‌های بالستیک برد بلند، موشک‌های کروز ۲ هزار کیلومتری با نام «قدر ۴۷۴» نیز نصب شده است.

سپاه پاسداران از اواخر دهه ۸۰ شمسی و در پی تفکیک ماموریت نیرو‌های دریایی ارتش و سپاه، مسئول اصلی حراست از خلیج فارس و تنگه هرمز است، اما در سال‌های اخیر، مامور به حضور در آب‌های اقیانوسی نیز شده است و برای این ماموریت، شناور‌های مختلفی ازجمله همین ناو شهید مهدوی، رودکی و باقری را در اختیار دارد.

به گفته سردار تنگسیری، مهمترین ماموریت نیروی دریایی سپاه در آب‌های دوردست، ایجاد و حفظ سیادت دریایی و تأمین امنیت خطوط کشتیرانی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ناو سپاه از مدار صفر درجه عبور کرد
  • بندر شهید بهشتی ـ چابهار
  • چالش غرب در رویارویی با بیداری فرهیختگان
  • همه آن چیزی که باید از ناو شهید مهدوی نیروی دریایی سپاه پاسداران بدانیم+ عکس
  • برای نخستین بار؛ ناو سپاه از مدار صفر درجه عبور کرد + ویدئو
  • برای نخستین بار؛ ناو سپاه از مدار صفر درجه عبور کرد
  • ناو سپاه از مدار صفر درجه گذشت
  • شناور موشکی سپاه از خط استوا گذشت
  • روایتی از معلم شهید حاج علی اکبر شمشیری
  • نیروی دریایی آمریکا چند هواپیما و از چه انواعی در اختیار دارد؟ (+عکس)