Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهنگ > هنر - پنجم دی‌ماه سال ۱۳۸۲ بم ویران شد و هر چه داشت زیر آوار ماند؛ تراژدی‌ای فراموش‌نشدنی که ۷۰ درصد شهر را ویران کرد و ۲۷ هزار کشته و ۳۰ هزار مجروح برجای گذاشت.

در شرایطی که داغ بازماندگان زلزله بم تازه بود، محمدرضا شجریان تصمیم گرفت برای بازسازی روحیه مردم آسیب‌دیده، پروژه باغ هنر بم را کلید بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد شجریان و مشاورانش به این تصمیم رسیدند تا نهادی را برای بازگرداندن طراوت و شادابی به فضای اجتماعی و فرهنگی شهر بم بنیان کنند که درعین حال مرکزی برای پژوهش، آموزش و فعالیت‌های هنری در شهر بم باشد.

اکنون 15سال پس از زلزله بم و در سالروز تولد استاد محمدرضا شجریان، باغ هنر بم تکمیل شده و آماده بهره‌برداری است.

حسن ریاضی، عضو شورای سیاستگذاری باغ هنر بم در این‌باره به همشهری گفت: پروژه باغ هنر بم در سالروز تولد استاد شجریان خاتمه یافت است و به‌زودی در مراسمی رسمی افتتاح می‌شود.

او افزود:‌ این پروژه با پیشنهاد و پیگیری استاد شجریان مطرح شد و پس از کنسرت معروف ایشان توسط گروهی از معتمدان استاد در قالب شورای سیاستگذاری باغ هنر برنامه‌ریزی شد. ریاضی تصریح کرد: پس از آماده‌سازی‌ نقشه‌ها، کار جانمایی در شهر بم آغاز شد و پروژه باغ هنر بم در همان سال کلید خورد و وارد مرحله اجرایی شد.

او با اشاره به اینکه ‌ایده اصلی استاد شجریان در طول سال‌های گذشته، ساخت مجموعه‌ای استاندارد و جامع برای آموزش هنرهای اصیل ایرانی و موسیقی ایرانی بود، اظهار کرد: باغ هنر بم با الهام از معماری اصیل ایرانی در مجموعه‌ای با زیربنای 4هزار مترمربع شامل کلاس‌های آموزشی، سالن آمفی‌تئاتر، استودیوی ضبط، بوفه دانشجویی و کلاس‌های تمرین ساخته شده است.

ریاضی با تأکید بر اینکه دقت نظر استاد شجریان در طول این سال‌ها و نظارت مستقیم و بازدیدهای ایشان از پروژه موجب شد تا الگوی بسیار مناسبی برای فضای آموزشی موسیقی ایرانی فراهم شود، گفت: این مجموعه با الهام از ساختارهای فضای مرکز حفظ و اشاعه موسیقی ایرانی ساماندهی شده است و در این راه گروه‌های بسیاری به واسطه احترام و ارادت به استاد شجریان مشارکت داشته‌اند.

او افزود: در صدر این گروه‌ها مردم شریف ایران بودند که از ابتدای این حرکت و اعلام استاد شجریان با کمک‌های خود شروع پروژه باغ هنر بم را امکان‌پذیر ساختند. همچنین در طول این مسیر سندیکای شرکت‌های ساختمانی ایران و به‌ویژه زنده‌یاد بهاء‌الدین ادب، یاریگر شورای سیاستگذاری باغ هنر بم بودند. اما خاتمه این پروژه با حمایت بی‌دریغ مهندس مرعشی و صنایع خودروسازی کرمان سرانجام یافت. ریاضی تأکید کرد: برای شورای سیاستگذاری باغ هنر بم افتخار بزرگی است که در سالروز تولد استاد شجریان پایان این طرح را اعلام کند.

پشتوانه ما پیگیری مستمر استاد حتی در بستر بیماری بوده است که از صمیم قلب آرزوی سلامتی و شادکامی ایشان را داریم. او درباره زمان افتتاح رسمی پروژه باغ هنر بم گفت: مراسم افتتاح رسمی مهر‌ماه امسال و در شهر بم خواهد بود. جزئیات برنامه پس از هماهنگی با خانواده استاد شجریان و سایر دست‌اندرکاران و دعوت از جامعه هنری اعلام خواهد شد.

اعضای شورای سیاستگذاری باغ هنر‌بم شامل محسن گودرزی (رئیس شورا)، بهار مشیری، فرداد خواجه نصیر، علی جهاندار، حسن ریاضی، ‌محسن کاشی، یونس شکرخواه، کامبیز نوروزی و افشین امیرشاهی است.

در همین زمینه: نوشته دولت‌آبادی برای تولد شجریان وکیل مدافع محمدرضا شجریان: به رای صادره اعتراض می‌کنیم شکایت شجریان از صدا و سیما رد شد | گفتند رسانه ملی موجب شهرت شجریان شد شکایت شجریان از رسانه ملی به کجا رسید؟ از نای جان...

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۶۲۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهر یزد به اعتبارات ملی نیاز دارد/ پروژه‌های نیمه‌تمام دفع آب‌های سطحی تکمیل می‌شود

شهردار یزد با بیان اینکه شهرداری وظیفه دارد خدمتگزار مردم باشد گفت: هرکجا که مشکلی ایجاد شود، مجموعه شهرداری یزد در صف اول خدمت به مردم است و مطالبات و درخواست‌های آن‌ها را دنبال خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی شهرداری یزد، ابوالقاسم محی‌الدینی با تاکید بر اینکه شهر یزد با ثبت در میراث جهانی صرفاً یک شهر معمولی نیست، اظهار کرد: بافت تاریخی شهر یزد در فهرست میراث جهانی ثبت شده و بسیاری از آثار و ابنیه این شهر نیز ثبت ملی است و نگاهی ملی و جهانی به بافت تاریخی آن وجود دارد و از مقامات کشور، دولت جمهوری اسلامی و استاندار محترم تقاضا داریم در مبحث قنات‌ها، فرونشست‌ها، فاضلاب شهری و ساماندهی مسیل شهر اعتبارات ملی تخصیص داده شد.

وی افزود: احیای مسیل به ویژه قسمت‌های ابتدا و انتهای آن برای جمع آوری روان آب‌ها، افزایش ایمنی و تاب آوری شهر در مقابل سیلاب‌ها امری ضروری است؛ ولی باید در نظر گرفت که تحقق این امر با اعتبارات شهرداری حتی اعتبارات چند سال شهرداری پاسخگو نیست.

شهردار یزد خاطرنشان کرد: درخواست داریم هرچه زودتر نگاه ویژه‌ای به شهر میراث جهانی یزد شود و اگر این اتفاق نیفتد، با توجه به تغییرات اقلیمی که رخ داده است، هر سال شاهد این فرونشست‌ها در شهر یزد خواهیم بود و شاید این امر شدیدتر هم بشود.

محی‌الدینی گفت: اجرای شبکه‌های دفع آب‌های سطحی، حفر چاه‌های جذبی و احداث سیل بندها، گوشه‌ای از تلاش‌های شهرداری یزد در این مدت بوده است، به نحوی که با احداث سیل‌بندها دیگر دغدغه‌ای برای بارندگی‌های اخیر و ورود آب از بیرون یزد به داخل شهر نداشتیم.

وی ابراز امیدواری کرد: سعی می‌کنیم تا پایان سال پروژه‌های باقیمانده در خصوص دفع آب‌های سطحی را تکمیل کنیم و مردم بدانند که دغدغه ما در شهرداری یزد این است که آن‌ها دغدغه‌ای نداشته باشند.

کد خبر 748766

دیگر خبرها

  • شهر یزد به اعتبارات ملی نیاز دارد/ پروژه‌های نیمه‌تمام دفع آب‌های سطحی تکمیل می‌شود
  • استاندار البرز از پروژه ادامه بلوار ماهان بازدید کرد
  • (ویدئو) علاقه قاری قرآن به شجریان و علیرضا قربانی
  • اجرای ۹۶ درصد از مصوبات سفر رئیس‌جمهور به ایلام
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن باید هر ۲ ماه، ۴۰ میلیون واریز کنند!
  • ۹۶ درصد از مصوبات سفر ریاست جمهوری به ایلام اجرایی شد
  • تدوین مستند «یک جهان آواز» به پایان رسید/ پرتره‌ای از استاد علی جهاندار 
  • صدای دایی و مهدوی‌کیا خیلی زود از سکه افتاد!
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • ببینید | هشتم اردیبهشت سالروز درگذشت استاد نورالدین رضوی سروستانی