Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک روز نوسانات ارز، روز دیگر قیمت طلا و سکه، یک‌بار آهن‌الات و بار دیگر مصالح ساختمانی، گرانی حد و مرز ندارد و تمام اقلام بازار را در بر گرفته است، این مهمان ناخوانده به همه جا سری می‌زند و آشوبی به پا می‌کند و به سراغ دیگری می‌رود و این سبد خانوارهای ایرانی است که هر روز کوچک و کوچک‌تر می‌شود. به گزارش بلاغ، در شرایطی که این روزها شاهد شرایط نامطلوب و نابسامان اقتصادی هستیم، هر روز شاهد خبری در خصوص گرانی یکی از اقلام در بازار کشور هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یک روز نوسانات ارز، روز دیگر قیمت طلا و سکه، یک‌بار آهن‌الات و بار دیگر مصالح ساختمانی، گرانی حد و مرز ندارد و تمام اقلام بازار را در بر گرفته است، این مهمان ناخوانده به همه جا سری می‌زند و آشوبی به پا می‌کند و به سراغ دیگری می‌رود.

دانه دانه و روز به روز بر اقلامی که از دسترس خرید مردم خارج می‌شود افزوده می‌شود و این سبد خرید خانوارهای ایرانی است که روز به روز کوچک و کوچک‌تر می‌شود.

این روزها گرانی سرسام‌آور میوه در بازار صدای مردم را در آورده است. گرانی گوجه و سیب زمینی طی هفته اخیر که از گزینه‌های ثابت خرید تمام اقشار و طبقات ضعیف مردم است، موجب نارضایتی و گلایه همگان شده است.

میوه‌ای ارزان‌تر از 10 هزار تومان در بازار نیست!
یک شهروند ساروی که از یکی از بازارهای هفتگی این شهرستان خرید کرده است به خبرنگار ما می‌گوید:  واقعا دیگر چه باید کرد، چه باید گفت؟ میوه کمتر از 10 هزار تومانی در بازار نیست و چهار کیسه نایلون نزدیک به 50 هزار تومان شده است.

وی با ابراز نارضایتی از وضع موجود می‌افزاید: قیمت گوجه نزدیک به 7 هزار تومان شده است، معلوم نیست گوجه خریدیم یا موز، ما که به همین گوجه و سیب زمینی بسنده کرده بودیم هم باید این میوه‌ها را هم نخوریم؟

صادرات گوجه و سیب زمینی دلیل افزایش قیمت در بازار
اسدالله کارگر رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره‌بار در خصوص افزایش قیمت گوجه در بازار اظهار کرد: قیمت هر کیلوگرم گوجه فرنگی در بازار مصرف به 7 هزار تومان تا 7 هزار و 500 تومان رسیده است که البته این قیمت مربوط به گوجه گلخانه‌ای است.

وی در رابطه با دلایل افزایش قیمت گوجه خاطرنشان کرد: صادرات گوجه فرنگی و کمبود آن در بازار باعث این افزایش قیمت شده در حالی که در این فصل از سال ما معمولا مشکلی در تامین این محصول نداریم. از سوی دیگر کارخانجات هم گوجه نیاز دارند و با جمع آوری گوجه از سر مزارع برای تهیه رب و محصولات دیگر باعث کمبود در بازار شده‌اند.

در این شرایط صادرات چرا؟
معلوم نیست در شرایطی که کشور از شرایط اقتصادی حال حاضر در رنج است و مردم در حال صرفه‌جویی در هزینه‌کرد روزانه‌شان هستند، چرا باید اقلامی که نیاز آن در کشور ضروری و محرز است به خارج از کشور صادرات شود؟

کارگر ادامه داد: آخرین قیمت گوجه فرنگی معمولی پیش از تعطیلات 4 هزار تومان و گوجه گلخانه‌ای 7 هزار و 500 تومان بوده است اما نرخ جدید هنوز اعلام نشده است. درصد لحاظ شده در خرده فروشی‌ها تا 35 درصد است اما بیشتر از این مجاز نیستند.

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره‌بار با اشاره به افزایش قیمت سیب زمینی تصریح کرد: آخرین قیمت از سیب زمینی هم 2500 تومان است. صادرات سیب زمینی باعث کاهش این محصول در بازار شده است و این صادرات در حالی در کشور انجام شده که ما در تولید مازاد نداشته‌ایم.

بنابر گزارش میدانی قیمت هر کیلو گوجه فرنگی 6 هزار و 500 الی 7 هزار تومان، و قیمت هر کیلو سیب زمینی نو 4 هزار تا 5 هزار تومان در حال عرضه در خرده فروشی‌های مازندران است.

کمبود گوجه و سیب زمینی در میادین و گرانی متعاقب از کمبود عرضه
رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار مرکز مازندران در این باره به خبرنگار ما گفت: طی این روزها با افزایش قیمت گوجه و سیب زمینی در میادین میوه و تره‌بار مواجه هستیم که گوجه‌ موجود در میادین از تاکستان و سیب زمینی نیز از اردبیل تامین می‌شود.

امیرحسین فخرآوران دلیل افزایش قیمت این دو میوه را صادرات و کمبود عرضه در میادین عنوان و تصریح کرد: دلالان عراقی با ماشین‌های یخچالی و کانتینری به میادین عرضه اصلی گوجه و سیب زمینی مراجعه و روزانه تعداد زیادی از این کانتینرها از مرز خارج می‌شود و این امر موجب کمبود عرضه گوجه و سیب زمینی در میادین داخل کشور در کنار افزایش تقاضا شده است که همین امر طبیعتا موجب افزایش قیمت در بازار می‌شود.

وی تاکید کرد: قیمت حال حاضر گوجه در میادین استان 5 هزار تومان است که با احتساب سود 30 تا 35 درصدی خرده‌فروشی‌ها با قیمت 6 هزار و 500 تومان و قیمت سیب زمینی در میادین با قیمت 3 تا 3 هزار و 500 تومان و با قیمت 4 تا 5 هزار تومان در خرده‌فروشی‌ها در حال عرضه است.

به گفته وی قیمت امروز نارنگی تک رج 3300، دو رج 3000، خیار 2500، موز 10 هزار، پیاز 1300، انگو سیاه 4500، انگور فخری 5000، سیب 6500، گلابی 12000 الی 15000، هلو انجیری 8000، هلو گرد 7500 و شلیل 8 الی 9 هزار تومان است.

فخرآوران دلیل افزایش قیمت میوه در ابتدای هفته را تعطیلی 3 روزه میادین استان اعلام و بیان کرد: میدان میوه و تره بار مرکز استان در روز جمعه از ساعت 10 صبح به‌دلیل آغاز فصل مرکبات باز است و آماده ارائه خدمات به شهروندان و باغداران استان است.

کاهش تولید محصول در استان‌های شمالی
مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی مازندران نیز درباره افزایش قیمت گوجه فرنگی در بازار به خبرنگار بلاغ گفت: گوجه فرنگی یکی از محصولات پرطرفدار در سبد غذایی استان به شمار می‌رود و به همین دلیل مردم نسبت به قیمت آن حساس هستند.
 
سلیمان حاتم‌نژاد با بیان اینکه اختلاف قیمت این چنینی در چند روز اخیر در استان ناشی از کاهش تولید این محصول در این مقطع از سال در استان‌های شمالی و مرکزی است، ادامه داد: با توجه به محدودیت سطح زیرکشت این استان‌ها و اثرگذاری کاهش بارندگی‌ها در ماه‌های اخیر،  تولید این محصول در مزارع جالیزی استان‌های شمالی و مرکزی در سال جاری با کاهش رو به رو شد و مزارعی که هم اکنون گوجه فرنگی و سیب زمینی در آن کشت شده است به مراحل نهایی برداشت رسیده و به همین دلیل در حال حاضر کاهش عرضه در استان‌های تولیدکننده مشهود است.
  
وی با اشاره به اینکه قیمت گوجه فرنگی گلخانه‌ای در روزهای اخیر در نوسان است، افزود: قبل از افزایش یکباره قیمت، این نوع گوجه بین 6 هزار تا 7 هزار تومان در بازار به فروش می‌رفت.
 
عدم صادرات گوجه از استان مازندران
این مسؤول بیان کرد: براساس گزارش گمرک استان طی 6 ماهه  اخیر، گوجه فرنگی از این استان صادر نشده و فقط به مقدار جزئی رب گوجه فرنگی به میزان 78تن به ارزش 113 هزار و 68 دلار به کشورهای همسایه صادرشده است.
 
قیمت‌های حبابی از سوی دلالان تعیین می‌شود
حاتم‌نژاد به دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی اشاره کرد و گفت: دلالان به بهانه افزایش هزینه تولید به دلیل گرانی ارز، افزایش هزینه حمل و نقل و محدودیت‌های ترانزیتی قیمت دلخواه خود را تعیین و در میادین تره بار عرضه می‌‌کنند.
 
پیش‌بینی کاهش قیمت گوجه  طی هفته‌های آینده
وی اضافه کرد: در روزهای آینده با ورود محصولات گلخانه‌ای با کاهش قیمت این محصول مواجه خواهیم بود، اما آنچه که باعث نگرانی دراین خصوص است قدرت عواملی مانند واسطه ‌ها و حمل و نقل است که قیمت محصول را بدون ضابطه مشخص و به صورت آزادانه تعیین می‌کنند.
 
مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: محدودیتی برای صادرات این محصول به صورت فرآوری شده وجود ندارد و افزایش قیمت مقطعی بوده و به مرور حل خواهد شد.

گفتنی است در هفته‌های اخیر قیمت میوه‌های وارداتی و میوه‌ها و صیفی‌جات تولید داخل به‌دلیل نوسان قیمت ارز، افزایش نرخ تورم، صادرات، حضور دلالان و کمبود تولید برخی محصولات افزایش یافت؛ به طوری که بهای این محصولات دست کم 2 برابر رشد کرد و این گرانی صدای اقشار مردمی را در آورده است.

مشخص نیست در کنار ارگان‌های متولی تنظیم بازار و نظارتی نظیر سازمان صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، اتاق اصناف و تعزیرات حکومتی چرا هیچ نظارت و کنترلی برای تامین اقلام مورد نیاز و کنترل قیمت‌ها در بازار نیست؟

گزارش از مجتبی قربانی

انتهای پیام/

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۷۲۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ مصوب انواع میوه؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشیده!

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران می‌گوید عرضه نوبرانه‌ها از ۲۰ اردیبهشت‌ماه جاری افزایش پیدا می‌کند و با گسترش عرضه، قیمت‌ها تعدیل و کاهشی می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، هر روز که از بهار می‌گذرد و به تابستان نزدیک‌تر می‌شویم بر شمار میوه‌های نوبرانه در بازار افزوده می‌شود. طالبی و ملون و هندوانه حالا در همه مغازه‌های میوه‌فروشی تهران دیده می‌شوند. عرضه نوبرانه‌هایی مانند توت‌فرنگی و گوجه سبز و چغاله بادام هم بیشتر شده است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران در مورد وضعیت عرضه نوبرانه‌ها در بازار می‌گوید: در حال حاضر نوبرانه‌هایی که به تولید انبوه رسیده و عرضه آن در میدان اصلی زیاد شده است ملون، جانا و طالبی است. بر اساس نرخنامه ما قیمت هر کیلو ملون در میدان اصلی ۸ تا ۱۲ هزار تومان، جانا ۱۰ تا ۱۴ هزار تومان و طالبی ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان است.

اکبر یاوری ادامه می‌دهد: در مورد نوبرانه‌هایی مانند توت‌فرنگی، گوجه سبز و چغاله بادام قیمت‌ها در بازار بر اساس عرضه و تقاضاست. به دلیل اینکه هنوز به تولید انبوه نرسیده است و مورد مصرف عموم نیست قیمت آن‌ها داخل نرخنامه میادین درج نشده است.

گرانترین میوه‌ها

در حال حاضر، گران‌ترین میوه‌های بازار توت‌فرنگی، گوجه سبز و چغاله بادام هستند. قیمت توت‌فرنگی و گوجه سبز و چغاله هنوز در نرخنامه بارفروشان تهران درج نشده اما در میدان اصلی پایتخت هر کیلو توت‌فرنگی ۸۰ تا ۱۲۰ هزار تومان، هر کیلو گوجه سبز ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان و چغاله بادام ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان است. قیمت این نوبرانه‌ها در میوه‌فروشی‌های تهران بسیار بالاتر از میدان میوه و تره‌بار است. هرچه کیفیت و موقعیت جغرافیایی مغازه میوه‌فروشی بالاتر باشد، قیمت‌ها هم گران‌تر است.

اما به طور میانگین هر کیلو توت‌فرنگی در مغازه‌های میوه‌فروشی تهران بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان است که البته با توجه به گرانی آن، فروش آن در مقادیر کمتر ۲۰۰ تا ۵۰۰ گرم رایج است. امری که در مورد گوجه سبز و چغاله بادام هم صدق می‌کند. هر کیلو چغاله بادام هم بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان. قیمت گوجه سبز بین ۶۰۰ هزار تا یک‌میلیون تومان فروخته می‌شود.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران می‌گوید عرضه توت‌فرنگی، گوجه سبز و چغاله بادام از ۲۰ اردیبهشت‌ماه جاری افزایش پیدا می‌کند. با گسترش عرضه، قیمت این نوبرانه‌ها تعدیل و کاهشی می‌شود.

هندوانه با آب بری زیاد و قیمت کم

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران در مورد قیمت هندوانه هم بیان می‌کند: متاسفانه هندوانه به رغم اینکه آب‌بری بسیار زیاد، قیمت بسیار پایینی دارد به طوری که در حال حاضر در میدان بزرگ قیمت هر کیلو هندوانه گرد بین ۵ تا ۱۲ هزار تومان و قیمت هندوانه‌های بیضی که بیشتر صادر می‌شوند از ۱۲ تا ۱۴ هزار تومان است.

یاوری با تاکید بر اینکه سیاست‌ها در مورد کشت محصولات آب‌بر باید تغییر کند، می‌افزاید: کشت این محصولات در ایران اصلا توجیه اقتصادی ندارد و صادرات این محصولات هم به مثابه آن است که ما آبمان را صادر می‌کنیم در حالی که کشوری مانند ترکیه که منابع آبی بسیار زیادی دارد هندوانه ما را وارد می‌کند. این مسئله جای تامل دارد و باید محصولات آب‌بر از طریق کشت فراسرزمینی وارد کشور شوند.

به جز نوبرانه‌ها، قیمت سیب زرد در بازار بالاست و عرضه نوع با کیفیت آن کاهش یافته که علت آن به اتمام فصل تولید سیب برمی‌گردد. در حال حاضر سیب زرد در مغازه‌ها در انواع درجه یک، درجه ۲ و زده‌دار فروخته می‌شود. به طور میانگین قیمت نوع درجه یک آن ۸۵ تا ۹۰ هزار تومان است. سیب قرمز قیمت پایین‌تری دارد و از ۶۵ تا ۸۵ هزار تومان فروخته می‌شود.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران با بیان اینکه هنوز ۲۵ درصد محصولات سیب درختی در سردخانه‌ها موجود است. کمبودی وجود ندارد، می‌گوید: الان سیب زرد و قرمز در میدان بزرگ تهران از ۱۵ تا ۴۰ هزار تومان است. که ۹۵ درصد سیب‌ها زیر ۳۵ هزار تومان است. قیمت ۴۰ هزار تومانی برای سیب درجه یک میانه است که حدود ۵ درصد بازار است.

بازار پیاز

علاوه بر سیب، قیمت موز هم در میادین میوه و تره‌بار تهران مناسب است. موز در ۳ نوع اکوادور، فیلیپین و هندی موجود است که موز اکوادور با قیمت پایه ۷۵ هزار تومان، موز فیلیپین بین ۶۸ تا ۷۰ هزار تومان و موز هندی ۵۷ تا ۶۰ هزار تومان است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار تهران درمورد وضعیت عرضه محصولات تره‌بار هم بیان می‌کند: خوشبختانه هیچ کمبودی در این بخش وجود ندارد. هرچند چند روز شاهد کاهش عرضه پیاز و افزایش قیمت آن به خاطر بارندگی‌های جنوب کرمان و جیرفت بودیم. اما در حال حاضر این کمبود رفع شده و روند قیمت پیاز کاهشی است. به طوری که در حال حاضر هر کیلو پیاز دزفول در میدان بزرگ از ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان. پیاز جیرفت هم از ۱۸ تا ۲۳ هزار تومان است.

یاوری با بیان اینکه محصولات کشاورزی با قیمت زیر ۱۰ هزار تومان برای کشاورز هیچ توجیهی ندارد. می‌گوید: در حالی که کشاورزان ما نهاده‌های کشاورزی را به دلار می‌خرند اما محصول تولیدی خود را به ریال می‌فروشند. به طوری که الان ۷۰ درصد گوجه‌فرنگی بوته‌ای زیر ۱۰ هزار تومان فروخته می‌شود. نوع درجه یک آن ۱۵ هزار تومان است که این قیمت‌ها انگیزه‌ای برای کشت سال بعد نمی‌گذارد. نهادهای بالادستی باید با اصلاح الگوی کشت به فکر آینده بخش کشاورزی هم باشند.

دیگر خبرها

  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • نرخ مصوب انواع میوه؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشیده!
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟
  • گوجه سبز سر به فلک کشید؛ هر کیلو گوجه سبز چند؟
  • کدام نهاد مسئول گرانی خودرو است؟
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • پیاز ارزان می شود | اعلام زمان عرضه گسترده نوبرانه ها در بازار | جدیدترین قیمت ملون، طالبی، توت‌ فرنگی، سیب و موز را ببینید
  • تزریق ۲۰۷ میلیون مترمکعب آب به سفره زیر زمینی