Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، هرچند تبلیغات و معرفی جاذبه‌ها و آثار تاریخی می‌تواند یکی از مهم‌ترین راه‌های جذب گردشگران باشد اما آنطور که مشهود است نتوانستیم از این ابزار برای توسعه گردشگری و معرفی میراث فرهنگی بهره جوییم.

شاید به همین دلیل باشد که دلاور بزرگ‌نیا (مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان تهران) از تهران به عنوان ترمینال نام ‌برد و گفت: نتوانستیم هیچ استفاده جدی از جاذبه‌های تهران برای جذب گردشگران ببریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنانکه تهران تبدیل به ترمینال شده است و هنوز باور نداریم که می‌تواند مقصدی برای گردشگران باشد. از این رو گردشگران به محض رسیدن به تهران تنها به بازدید از یک یا دو کاخ مانند گلستان و سعدآباد اکتفا می‌کنند و سپس راهی اصفهان و شیراز می‌شوند.

البته یکی دیگر از دلایل عدم استقبال گردشگران از جاذبه‌های شهر می‌تواند مشکلات و چالش‌هایی باشد که گردشگران در بازدید از آثار تاریخی مانند خانه موزه‌ها با آن روبه رو می‌شوند. به طور مثال اگر گروهی بخواهد در قالب تور گردشگری یکی از پنجشنبه‌ها را به گشت و گذار در بافت تاریخی تهران و محله عودلاجان اختصاص دهد، از یکسو با تعطیلی سرای کاظمی، خانه دبیرالملک و خانه مهربان روبه رو می‌شود و از دیگر سو برای بازدید از مراکزی مانند خانه موزه مقدم و... ملزم می‌شود تا نامه‌نگاری‌های طولانی جهت اعلام اسامی بازدیدکنندگان و ... را انجام دهد. حتا برخی از گردشگران از نحوه برخورد در خانه‌های تاریخی گله‌مند هستند چراکه در بیشتر مواقع در این مراکز گردشگری به روی گردشگران بسته است و اجازه بازدید داده نمی‌شود. درواقع اینگونه به نظر می‌رسد که بازدید از خانه‌های تاریخی و خانه موزه‌های تهران تبدیل به پروتکلی شده که می‌تواند تبدیل به سدی برای عدم رونق گردشگری تهران شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان تهران دراین خصوص می‌گوید: من نیز معتقد هستم، خوب است که جاذبه‌های کمتر شناخته شده را معرفی کنیم. البته خانه موزه‌ها در اختیار شهرداری هستند و باید بتوانیم برای رفع این مشکل با آنها تعامل بهتری برقرار کنیم. این مهم را در تکلیف پیگیری‌های کارهای خود قرار می‌دهم.

او با اشاره به آنکه با منطقه‌بندی کردن تهران؛ سند توسعه برای آن تعریف کردیم، افزود: اهداف استراتژیک در استان تهران تعریف کردیم، همچنین مهم‌ترین پروه‌های میراث و گردشگری و پروژه‌های پشتیبان را تعریف کردیم و به زودی این سند را در اختیار رسانه‌ها قرار می‌دهیم.

بزرگ‌نیا ادامه داد: بعد از آنکه با فعالان و راهنمایان گردشگری تهران، به تهران گردی رفتم،‌تازه متوجه شدم که اصلا تهران را ندیده‌ام. این درحالی است که سال‌ها در تهران و مناطق مختلف زندگی و کار کرده‌ام. اگر نگاهی به کارکرد مناطق مختلف تهران بیاندازیم، می‌توانیم شاهد آن باشیم که در منطقه ۶ میزان درخواست‌ تخریب و نوسازی به کم‌ترین حد خود رسیده است؛ چراکه این روزها با روی آوردن جوانان به سمت تبدیل خانه‌های قدیمی به کافه و تغییر کاربری آنها،  منطقه ۶ تبدیل به منطقه‌ای برای رونق کافه‌گردی شده است. البته شهرداری نیز حساسیت‌های خود در خصوص کاربری مسکونی و تبدیل آن به کاربری تجاری را کم کرده و این امر سبب رونق ساخت کافه‌ها شده است.

او خاطرنشان کرد: نیاز است تا رسانه‌ها و خبرنگاران به این حوزه ورود پیدا کنند و جاذبه‌های گردشگری و میراث فرهنگی را معرف کنند. البته می‌توان ترتیب برگزاری تورهای آشناسازی خبرنگاران داخلی و خارجی را برای تحقق این مهم فراهم کرد.

۳۰ درصد خبرنگاران خارجی علاقمند معرفی جاذبه‌های ایران هستند

محمد سلطانی‌فر (معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد) نیز با تاکید بر تاثیر تبلیغات در توسعه گردشگری و معرفی میراث فرهنگی گفت: در حال حاضر حدود ۱۶۰ رسانه فعال خارجی در ایران فعال هستند که ۳۵۰ خبرنگار مستقر دارند. در این میان حدود ۹۶۰ تا هزار خبرنگار غیرمستقر هر سال به ایران می‌آیند که ۲۵ تا ۳۰ درصد آنها علاقمند هستند در حوزه گردشگری خبر تهیه کنند.

او با اعتقاد برآنکه یک خبر یا گزارش چند دقیقه‌ای درخصوص گردشگری و معرفی جاذبه‌های ایران در رسانه‌های خارجی تاثیر بیشتری نسبت به پخش تیزر تبلیغاتی ۲۰ دقیقه‌ای در ذهن مخاطب خواهد داشت، تصریح کرد: تبلیغات غیرمستقیم تاثیر بیشتری نسبت به تبلیغات مستقیم دارد. هرچند توسعه گردشگری نیازمند هر دو نوع از تبلیغات در رسانه‌های خارجی است اما تحقق این مهم نیازمند تامین منابع مالی است.

به گفته سلطانی‌فر، خبرنگاران میراث فرهنگی و گردشگری می‌توانند تشکلی به نام خود داشته باشند و وزارت ارشاد از این تشکل را به رسمیت بشناسد. چنانکه طی ماه‌های گذشته ۳۰ گروه خبری در معاونت مطبوعاتی راه‌اندازی شده است و خبرنگاران میراث و گردشگری نیز باید اتحادیه راه بیاندازند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تهران خانه موزه ها گردشگری تهران خبرنگاران خارجی مدیرکل میراث تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۷۳۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم

مسلم شجاعی؛ مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: «رویداد» یکی از محصولات اصلی صنعت گردشگری کشورهاست. رویداد از جنس محصولاتی است که انسان محور و تعامل محور است. نمایشگاه کتاب همچون دیگر رویداد‌ها از منظر گردشگری جذاب است.

وی به آمار بازدید نمایشگاه کتاب در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: بازدید چند میلیونی از نمایشگاه در ۱۱ روز عددی قابل توجه است. این رویداد برای ما ارزشمند است چرا که کمک می‌کند تا گردشگران خارجی را نیز جلب کنیم.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ادامه داد: برخی از کشور‌های همسایه و منطقه نظیر عراق، عمان، کویت، بحرین، هند، روسیه، چین و... که برای ما بازار هدف گردشگری هستند، در نمایشگاه کتاب حضور دارند. حضور کشور‌ها به عنوان مهمان ویژه یا جذابیت آثار ناشران ایرانی، باعث می‌شود تا نمایشگاه کتاب تهران به رونق گردشگری خارجی کمک کند.

شجاعی انتشارات میراث فرهنگی را که به صورت تخصصی کتاب منتشر می‌کند، عامل ترویج گردشگری در بستر نمایشگاه کتاب خواند و ادامه داد: در این مجال می‌توان فرصت‌های گردشگری از طریق کتاب را به بازدیدکنندگان خارجی نمایشگاه معرفی کرد. به این ترتیب هم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به توسعه گردشگری از طریق کتاب‌های تخصصی کمک می‌کند و به نوعی زمینه تعامل نمایشگاه کتاب و گردشگری محسوب می‌شود.

وی برگزاری تور بازدید گردشگران خارجی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را عامل توسعه گردشگری رویداد محور برشمرد و گفت: برای سال‌های آتی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، می‌توان با همکاری بخش خصوصی تور بازدید گردشگران خارجی از این رویداد را برگزار کرد؛ می‌دانم مردم کشور‌هایی نظیر تاجیکستان علاقه بسیاری به نمایشگاه کتاب تهران دارند. همینطور کشور‌های عرب و فرهیختگان کشور‌های فارسی زبان به نمایشگاه کتاب تهران علاقه‌مندند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، افزود: می‌توانیم با برنامه‌ریزی ساده تور‌های گردشگران خارجی را در بازه زمانی برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برگزار کنیم؛ اینطور گردشگران خارجی علاوه بر بازدید از مناطق تاریخی و دیدنی ایران از نمایشگاه کتاب هم بازدید می‌کنند. این یعنی تقاطع‌هایی که نمایشگاه کتاب می‌تواند با صنعت گردشگری کشور ارتباط برقرار کند.

شجاعی با طرح این موضوع که آمار دقیقی از حضور گردشگران خارجی در ادوار گذشته نمایشگاه کتاب تهران در دسترس نیست، گفت: امسال می‌توانیم رصد کنیم و متوجه شویم که چه میزان گردشگر خارجی به نمایشگاه کتاب می‌آیند. دوره‌های قبل حضور تعداد قابل توجهی گردشگر خارجی را در نمایشگاه کتاب شاهد بودم. به جرأت می‌توانم بگویم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کننده خارجی دارد و بخشی از این بازدید‌ها از مسیر گردشگری محقق شده است.

وی هماهنگی بین بخشی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را برای استفاده بیشتر از موقعیت نمایشگاه کتاب تهران برای گردشگری خارجی را مهم خواند و ادامه داد: می‌توان با نگاه فرهنگی به مقوله گردشگری ادبی و گردشگری رویدادمحور منافع اقتصادی برای کشور ایجاد و بخش خصوصی را در این حوزه به خوبی فعال کرد. آنها که به طور حرفه‌ای اصول جذب گردشگر خارجی به کشور را می‌دانند می‌توانند نظر گردشگر خارجی را برای بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، جلب کنند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: می‌توانیم میان معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی و معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست مشترک برگزار کرد. همچنین بخش خصوصی نیز تور‌های گردشگری کتاب و گردشگری ادبی و... را فعال کند. می‌توان این مهم را برای دوره‌های بعدی نمایشگاه کتاب ریل‌گذاری کرد. لازم است سیاست جدیدی برای سال‌های آینده درباره این امر مهم اتخاذ کرد.

شجاعی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه کتاب با عنوان «بخوانیم و بسازیم» گفت: با کتاب خواندن می‌توان گردشگری ایران را ساخت. من کتاب «در سرزمین مردمان نجیب» را برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم؛ این کتاب نوشته هرؤیه روپچیچ، موسیقیدانی از کشور کرواسی است و داستان آن ۲ بار سفر مرد کروات به تمام نقاط ایران را روایت می‌کند. این موسیقیدان حس خود را از هر آنچه در ایران و از مردم ایران دیده توصیف کرده و مهمترین توصیفی که مرد کروات از ایران در ذهنش ثبت شده مهمان نوازی است که به آن معروفیم.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • یک کشف دیواره تاریخی در همدان حین عملیات پیاده‌راهسازی
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • جاذبه‌های گردشگری شیراز
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • هشدار یک شرکت بیمه؛ در این شهر‌های اروپا مراقب جیب خود باشید!
  •  جیب‌بُرترین شهرهای اروپا برای گردشگران کدام‌ها هستند؟
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • (تصاویر) جاذبه‌های گردشگری و طبیعی آستارا
  • نطنز آماده پذیرایی از گردشگران در ایام گل و گلاب شد