Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@08:52:09 GMT

تخریب زیستگاه جمعیت مرال‌ها را تهدید می‌کند

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۷۳۷۶۹

تخریب زیستگاه جمعیت مرال‌ها را تهدید می‌کند

​رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سیاهکل گفت: جمعیت مرال‌های این شهرستان به دلیل تخریب زیستگاه و شکار بی‌رویه به شدت کاهش یافته است.

به گزارش ایسنا، لطیف جواهردشتی گفت: برآورد جمعیت حیات وحش یکی از مهمترین فاکتورهای مدیریت برای حفاظت از حیات وحش محسوب می‌شود.

وی افزود: در بین گونه‌های حیات وحش، پستانداران علفخوار بزرگ جثه از اهمیت ویژه‌ای در اکوسیستم برخوردار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جواهر دشتی ادامه داد: بهترین زمان سرشماری و برآورد جمعیت مرال، در فصل جفتگیری آنها است که در استان گیلان معمولا از نیمه دوم شهریور تا 15 مهرماه هر سال انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه شهرستان سیاهکل دوازده (12) ایستگاه شاخص شناسایی شد که عملیات سرشماری در آن انجام شده است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سیاهکل تصریح کرد: مرال با نام علمی Cervus Elaphus از خانواده گوزنها است.مرال نر دارای شاخهای بلند و منشعب است و هر سال به تعداد شاخکها اضافه می‌شود. شاخها هر سال در اسفند ماه می‌افتد.

جواهر دشتی گفت: برآورد جمعیت مرال عمدتا از طریق شنیدن صدای جنس نر (گاوبانگی) انجام می‌گیرد. مرال جزء گونه‌های حفاظت شده و حمایت شده است.

وی افزود:با توجه به اینکه مرال بعنوان شکوه و اهمیت جنگلهای هیرکانی است، بدلیل تخریب زیستگاه و شکار بی رویه جمعیت آن بشدت کاهش یافته و از عموم مردم تقاضاء داریم در جهت حفاظت از این گونه ارزشمند همکاری کنند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام مرال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۷۳۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید نیکبخت بر اقدام مشترک کشورها برای مقابله با تخریب سرزمینی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی در پیامی به نخستین نشست شورای حکام، خواستار توسعه دانش و فناوری، ارتقای آگاهی، حمایت مالی و علمی، ظرفیت‌سازی و بسیج منابع در سطوح ملی و بین‌المللی شد.

متن پیام به شرح زیر است:

امنیت غذایی به عنوان یکی از مهمترین مقوله‌های متأثر از حکمرانی منابع طبیعی و مدیریت منابع آب و خاک مطرح است و مدیریت سازگار و تاب‌آوری جوامع محلی، محور مدیریت حوزه‌های آبخیز با رویکرد جامع‌نگری و مشارکت مؤثر تمام دست‌اندرکاران و ذی‌نفعان برای دستیابی به امنیت پایدار غذایی به شمار می‌رود.

در این راستا حمایت، آموزش و توانمندسازی دست‌اندرکاران به ویژه زنان و جوانان در جمعیت‌های روستایی و عشایری، انجام تحقیقات و توسعه و پایش شبکه‌های دانش و اطلاعات، توجه به دانش بومی و تجارب بین‌المللی و پشتیبانی از مجموعه‌های دانش‌بنیان نقش اساسی دارد.

همچنین وزیر جهاد کشاورزی در پیام خود با اشاره به اینکه در «اصل ۵۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» بر حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی تاکید شده، ادامه داد: در این مسیر تلاش شده در تدوین برنامه‌های توسعه‌ای کشور، ملاحظات مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز و منابع آب، خاک و اکوسیستم‌ها مد نظر قرار گیرد.

«ایران» در راستای دستیابی به حفاظت، احیا و توسعه پایدار سرزمین، اقدامات بنیادین مختلفی در زمینه مدیریت پایدار مراتع، حفظ و صیانت از جنگل‌ها و به طور ویژه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را در دستور کار خود دارد و این طرح زیربنایی را با مشارکت مسؤولان جوامع محلی، بخش خصوصی، دستگاه‌های اجرایی مرتبط و با محوریت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور دنبال می‌کند.

نیکبخت در این پیام، حمایت همه‌جانبه این مجموعه را به نمایندگی از «ایران» از توافقنامه تأسیس مرکز بین‌المللی مدیریت جامع آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه‌خشک اعلام و ابراز امیدواری کرده در چارچوب همکاری‌های سازمان ملل متحد، «ایران» و سایر نهادهای بین‌المللی، نقش مؤثری در حوزه‌های آموزش، علوم و فرهنگ مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز و حفاظت از تنوع زیستی ایفا شود.‌

کد خبر 6088526

دیگر خبرها

  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض است | گزارش همشهری از وضعیت عقاب طلایی ایران
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • تالاب های نقده، فرصتی برای رونق اکوتوریسم
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • رفع تصرف ۱۰۰۰ متر از اراضی ملی منطقه گشت رودخان فومن
  • تاکید نیکبخت بر اقدام مشترک کشورها برای مقابله با تخریب سرزمینی
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی زنجان