Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-07@02:20:48 GMT

تعامل فقه و خدمت و شهادت در زندگی ده طلبه شهید

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۷۶۴۲۳

تعامل فقه و خدمت و شهادت در زندگی ده طلبه شهید

به گزارش خبرگزاری تقریب، نشر شهید کاظمی، کتاب «عمامه‌های خاکی؛ تعامل فقه و خدمت و شهادت در گذری از زندگی ده طلبه شهید» را به قلم مسعود مختاری منتشر کرد.

چندسالی است دشمن انقلاب با استفاده از حربه های مختلفی سعی بر جدایی مردم از روحانیت اصیل و انقلاب اسلامی داشته است که یکی از این حربه ها ایجاد شبهه‌هایی همچون اینکه روحانیت در دفاع مقدس شرکت نداشته؛ با این حال که این قشر بیشترین شهید را با توجه به جمعیت قشری خودش تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این کتاب به گوشه ای از خدمات شهدای طلبه اشاره شده است که برای طلاب حوزه های علمیه، مناسب  و الگویی برای عموم مردم  است.

 نگارنده در دیباچه این کتاب را این گونه شرح داده است:

یکی از امور فطری انسان، کمال جوویی است و انسان‌ها با نقص و ضعف میانه‌ای ندارند و انسان‌ها همواره در پی دستیابی به کمال مطلق هستند و بسیاری از این انسان‌ها، در این تلاش و پگیری ناموفق‌اند و جز خسران سرمایه و تلف عمر میوه‌ای برداشت نمی‌کنند.

 اما گروهی نیز با هدایت انبیا و ائمه(ع) و عقل و فطرت به سوی کمال می‌روند و به اندازه علم و عملشان به کمال می‌رسند؛ این‌ها علمای عامل هستند؛ یعنی اهل علمی که خودش بیشتر از هر کس دیگر از علمش بهره می‌برد و عمل می‌کند. اما راه نزدیک‌تری برای رسیدن انسان به کمال است؛ آن راه «شهادت» است.

 شهدا انسانهایی هستند که از راه میانبر شهادت به کمال مطلق رسیدند و عاقبت به خیر شدند. حال خوشا به حال کسی که هم در پی علم و عمل بوده و هم از راه شهادت مسیر کمال را پیموده است. عالمان شهید، کسانی هستند که هم خود به کمال حقیقی رسیده اند و هم زمینه رشد دیگران را آماده می‌کنند و موانع را برمی‌دارند.

 ما در این کتاب از زندگی انسان‌هایی صالحی سخن می‌گوییم که با علم و جان خویش جهاد کرده‌اند و به جایگاه عالم مجاهد شهید رسیدند.

در این کتاب زندگی و رشادت‌های ده شهید طلبه با نام‌های: روحانی مبارز شهید سید کاظم قریشی، روحانی مبارز شهید سید علی اصغر حسیی، طلبه مهاجر سید رسول سیدین، طلبه سالک شهید سید خداداد ذبیحی، روحانی مجاهد شهید عباس صالحی، طلبه شهید علی اصغر کلاهی، طلبه شهید علی صالحی، طلبه شهید حمیدرضا شمسی، طلبه شهید سید احمد میر صادقی و طلبه شهید داود سهرابی مقدم شرح داده شده است.

 برش‌هایی از کتاب:

در خاطره‌ای از حجت الاسلام سید محمد کاظم قریشی،با عنوان «شاگردی امام خمینی و ترویج مرجعیت ایشان» چنین آمده است:

طلبه جوان خمینی، سید محمدکاظم قریشی، که در سال‌های میان دهه 1330 وارد حوزه علمیه قم شده بود، توفیق درک جلسات و دروس فقه و اصول حاج آقا روح الله خمینی را پیدا کرد.

وی با حضور در جلسات هفتگی درس اخلاق ایشان رابطه عاطفی عمیقی با این استاد مبارز حوزه پیدا کرد.

پس از در گذشت آیت الله العظمی بروجردی، که محمدرضا پهلوی قصد برچیدن مرجعیت از ایران و انتقال آن به نجف را داشت تا مزاحم سلطنت وی نباشند؛ به ترویج مرجعیت آیت الله خمینی(ره) پرداخت اما با صدور بیانیه‌ای تاریخی و ماندگار از سمت علمایی همچون سید کاظم قریش این نقشه نقش بر آب شد.

همچنین درباره شهادت روحانی مجاهد شیخ عباس صالحی چنین آمده است:

در عملیات نصر شیخ عباس هم فرمانده گردان بود؛ هم روحانی گردان. عباس موقع عملیات گفت: امروز با آن قله (قله سلمانیه) عراق را فتح کنیم که این فتحی بزرگ برای اسلام است. هیچ کسی حق نداره قیل از فتح قله سلمیانه شهید بشه، اگر هر کسی قبل از فتح قله شهید بشه من جنازه‌اش را یک هفته بازداشت می‌کنم.

لخظاتی بعد از شروع شدن عملیات، عباس بر اثر اصابت ترکش شهید شد و غرق به خون روی زمین افتاد؛ ‌اما وقتی جنازه عباس هفت روز روی زمین ماند و امکان برگردان او نبود؛ فهمیدم که چقدر به حرف خودش عمل کرد و جنازه خود را بازداشت کرده است.

گفتنی است، نشر شهید کاظمی، کتاب «عمامه‌های خاکی» را با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه، در قطع ر قعی و ۲۲۴ صفحه به قمیت ۱۵۰۰۰ تومان منتشر کرده است.

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۷۶۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسی احساس تکلیف کند در برابر مشکلات تسلیم نمی‌شود

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، حجت الاسلام علیرضا رضوی در مراسم گرامیداشت هفته معلم که در مدرسه علمیه فاطمة الزهرا (س) ماکو برگزار شد، اظهار داشت: علت اینکه روز شهادت شهید مطهری (ره) را به‌عنوان روز معلم نامگذاری کردند این است که کسانی که در عرصه تعلیم و تربیت هستند، باید مثل شهید مطهری مطالب شان مفید، به روز، همه فهم و مورد نیاز جامعه باشد و در جهت تربیت انسان‌ها حرکت کنند.   وی ادامه داد: نوع رفتار و زندگی شهید مطهری الگویی برای همه معلمین و اساتید علمی جامعه اسلامی ایران است و یکی از خصوصیات بارز این استاد حوزه این بود که نسبت به چیزی که احساس مسئولیت می‌کرد تا عمق مسئله می‌رفت، چون آن را تکلیف خود می‌دانست و بازتاب آن هرچی بود باید آن مسئله را حل و یا انجام می‌داد و به بیان دیگر در این مورد احساس تکلیف می‌کرد.   مدیر حوزه علمیه خواهران آذربایجان غربی گفت: هنگامی که به نوار‌های صوتی شهید مطهری گوش می‌کنیم صراحت لهجه و سخن گفتن با عشق و شوق در کلام او موج می‌زند.   وی یادآور شد: استاد مطهری حتی برای کودکان، دین و مسائل دینی را با زبان کودکانه در کتابی در قالب کتاب داستان راستان بیان نموده و مسائل اعتقادی را برای اهل فن و دانشمندان عمیق بیان می‌کرد و لذا عمل به تکلیف از مهم‌ترین مولفه‌های شهید مطهری بود.   حجت الاسلام رضوی خاطرنشان کرد: عمده احساس تکلیف همان روحیه‌ای است که در تک تک افرادی که پا به این عرصه می‌گذارند وجود داشته باشد و در مقابل تمامی بی‌مهری‌ها ثابت قدم باشند، مرحوم علامه جعفری نیز تأکید داشت که «مهم‌ترین بلای بشریت احساس بی‌مسئولیتی است».   وی تأکید کرد: باید به طلبه بودن خودمان افتخار کنیم و اگر طلبه احساس افتخار نکند، ناامید می‌شود و روحیه طلبگی خود را می‌بازد و دیگر هم احساس تکلیف نخواهد کرد.   وی یادآور شد: انسانی که احساس مسئولیت بکند در برابر مشکلات مقاومت می‌کند، همچنین اگر طلبه مسائل مربوط به امور تربیتی را رعایت کند و نسبت به این مسئله مهم دقیق‌تر باشد، با اینکه شاید جواب آن دیر بازده باشد، اما نتیجه‌ای بهتر و تؤام با موفقیت را به دست خواهد آورد.   مدیر حوزه علمیه خواهران آذربایجان غربی عنوان کرد: خداوند تبارک وتعالی در قرآن کریم می‌فرمایند؛ «إنَّ رَحمَةَ اللهِ قَریبٌ مِنَ المُسلِمین» این آیه به ما امر می‌دهد که اگر تقوا پیشه کنیم و صبرکنیم، قریب محسنین خواهیم بود و اگر بخواهیم که وارد رحمت الهی بشویم باید دلشکسته باشیم.   در پایان این مراسم از طلاب برگزیده و اساتید مدرسه علمیه فاطمة الزهرا (س) ماکو تجلیل و حکم مدیریت خانم محمدی در این مدرسه علمیه به وی اعطا شد.

دیگر خبرها

  • دست پر «مکتب حاج قاسم» در نمایشگاه کتاب تهران
  • انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب
  • «اُمّ علاء»؛ مادر شهیدی که هفت عزیزش را تقدیم اسلام کرد
  • یادواره ۵۸ شهید روحانی و طلبه در شاهرود
  • پرفروش‌های داستانی حوزه مقاومت در نمایشگاه
  • عکس | طلبه ها اینگونه زندگی می‌کنند
  • روایت زندگی تنها شهید فرانسوی دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • وقتی «علی خاوری» ابراهیم هادی زمانه شد
  • کسی احساس تکلیف کند در برابر مشکلات تسلیم نمی‌شود
  • آئین تجلیل از خانواده معظم ۲۰شهید روحانی و طلبه ورامین️ برگزار شد