Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@19:52:36 GMT

خط قرمز روسیه برای رژیم صهیونیستی در سوریه

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۸۰۲۰۸

خط قرمز روسیه برای رژیم صهیونیستی در سوریه

تهران- ایرنا- سقوط یک هواپیمای نظامی روسی و کشته شدن 15 خدمه آن در سوریه، روابط تل‌آویو و مسکو را در شرایط بغرنجی قرار داده و سبب خواهد شد که روسیه برای رژیم صهیونیستی خط قرمزهایی را ترسیم کند.

به گزارش گروه تحقیق و تفسیر وپژوهش های خبری ایرنا، پس از حمله دوشنبه هفته گذشته 4 فروند اف 14 رژیم صهیونیستی به خاک سوریه و متعاقب آن، هدف قرار گرفتن یک فروند هواپیمای ایلیوشین 20 روسیه توسط پدافند سوری، در روابط تل آویو و مسکو تنش به وجود آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این زمینه روزنامه «رای الیوم» چاپ لندن نوشت: روابط روسیه و رژیم اسرائیل به مرحله ای از تنش وارد شده است. رژیم اسرائیل با روسیه بازی کثیفی بازی کرد و عکس العمل این کشور را نادیده گرفت. این رژیم رهبری روسیه را در برابر مردم این کشور و همپیمانان خود در شرایط سختی قرار داد. دور از ذهن است که این جنجال آفرینی ها بدون عواقب باقی ماند و دستکم این موضوع سبب پایان فعالیت نظامی این رژیم در سوریه خواهد شد.
این روزنامه اضافه کرد: حمله رژیم صهیونیستی به خاک سوریه که شکافی را در روابط این رژیم با روسیه به وجود آورده است، سبب نزدیکی ترکیه و سوریه و تقویت محور روسیه، ایران و ترکیه خواهد شد.
روزنامه «الدستور» اردن نیز در گزارشی به قلم «عریب الرنتاوی» نوشت: حمله رژیم اسرائیل برای روسیه هزینه دار و ننگبار بود. پس از این حمله روابط نتانیاهو و پوتین وارد نقظه عطفی خواهد شد و این رخداد اصول بازی را میان دو طرف تغییر خواهد داد.
براساس گزارش های منتشر شده، روسیه پس از مقصر دانستن رژیم صهیونیستی در هدف قرار گرفتن هواپیمای ترابری این کشور اعلام کرد سوریه را به سامانه موشکی اس300 مجهز خواهد کرد. «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه روز دوشنبه (دوم مهرماه) در تماس تلفنی با «بشار اسد» همتای سوری خود طرح تجهیز سوریه به سامانه‌های دفاع هوایی اس 300 را اطلاع داد.
«سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه نیز گفته است: ساختار سامانه‌های دفاع هوایی سوریه با رادارها و ادوات مراقبتی روسیه تجهیز می‌شوند و روسیه طبق دستور پوتین طی دو هفته آینده سوریه را به سامانه‌های اس300 مجهز خواهد کرد.
تحلیلگران معتقدند که استقرار این سامانه در خاک سوریه سبب می شود که رژیم صهیونیستی دیگر شهامت حمله به سوریه و نقض حاکمیت این کشور را نداشته باشد و قدرت مانور خود را از دست بدهد. در واقع اگر چنین چیزی عملی شود هماهنگی مسکو و تل آویو در سوریه از بین خواهد رفت.
در این زمینه روزنامه «الوطن» سوریه در گزارشی به قلم «سام ابوعبدالله» پیامدهای سقوط جنگنده روسیه را بزرگ و آشکار دانست و گفت: اظهارات مقام های روسی درباره عکس العمل روسیه نیز بیانگر این موضوع است. عکس العمل روس ها مقامات اسرائیلی را در روابط با مسکو با مشکل روبرو خواهد ساخت و قواعد درگیری در حریم هوایی سوریه تغییر خواهد کرد.
روزنامه «الثوره» سوریه نیز در گزارشی به قلم «مصطفی المقداد» نوشت: روسیه در عکس العمل به سقوط جنگنده خود افزون بر حمایت سیاسی، اقتصادی و فناوری، حمایت نظامی خود را از ارتش عربی سوریه افزایش خواهد داد و ارتش سوریه را به سلاح ها و موشک های پیشرفته تر تجهیز خواهد کرد.
با این وجود برخی ناظران معتقدند روسیه از واکنش شدید در برابر اقدام رژیم صهیونیستی خودداری خواهد کرد. زیرا مسکو، راهبرد داشتن روابط خوب با همه بازیگران منطقه به‌ویژه همسایگان سوریه را دنبال می کند.
تارنمای «النشره» لبنان به نقل از «ماهر خطیب» کارشناس مسائل سیاسی نوشت: دور از ذهن است که روابط روسیه و رژیم صهیونیستی به دلیل سرنگونگی هواپیمای روسیه، در عرصه سیاسی و اقتصادی با تنش روبرو شود. زیرا مسکو در شرایط کنونی نمی خواهد با کنشگران منطقه ای و فرامنطقه در سوریه وارد تنش شود. بلکه این کشور می خواهد با تقویت نقش خود منافع خود را در سوریه تضمین کند.
«حسین سمور» خبرنگار شبکه «اسپوتنیک» هم به تارنمای النشره گفت: وزارت دفاع روسیه در بیانیه ای، رژیم اسرائیل را مسوول این حمله معرفی کرد، اما پس از این بیانیه، کرملین در بیانیه ای دیگر رژیم اسرائیل را به طور مستقیم مسوول این حمله معرفی نکرد. از این رو، نمی توان انتظار داشت که روسیه دست به عکس العمل بزند که فضا را تنش آلود سازد. اما این کشور با ترسیم خطوط قرمزی در برابر دخالت های رژیم اسرائیل برای تامین امنیت نیروهای خود در سوریه تلاش خواهد کرد.
وی افزود: روسیه در برابر این اقدام رژیم اسرائیل دست بسته نخواهد نشست، اما به طور مستقیم هم با رژیم اسرائیل مقابله نخواهد کرد. بلکه احتمال دارد از طریق حریم هوایی سوریه جنگنده های رژیم اسرائیل را در تنگنا قرار دهد و در صورتی که این گزینه برای حمایت از نیروهای روسیه در سوریه سودمند نباشد امکان دارد روسیه ارتش سوریه را به سامانه اس 300 تجهیز کند. اما احتمال اینکه درگیری مستقیم بین روسیه و رژیم اسرائیل رخ دهد اندک است. زیرا روابط آن دو قوی است و در روسیه لابی قدرتمند اسرائیلی وجود دارد که می تواند اهداف این رژیم را محقق سازد. به نظر می رسد این لابی سبب شده است که روسیه از تحرکات رژیم اسرائیل در حریم هوایی سوریه چشم پوشی کند.
پژوهشم **9278**1552

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي رژيم صهيونيستي روسيه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۸۰۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت اقدامات عملی برای توقف ماشین کشتار رژیم صهیونیستی

به گزارش خبرگزاری مهر، «کنستانتینو چیونگا» معاون رئیس جمهور زیمباوه با امیر سرتیپ «محمدرضا آشتیانی» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در تهران دیدار و گفت‌وگو کرد.

امیر آشتیانی در این دیدار با اشاره به سفر سال گذشته رئیس جمهور ایران به «حراره» و سفر آتی رئیس جمهور زیمباوه به تهران اظهار داشت: این تعاملات نشان‌دهنده اهمیتی است که دو کشور در سطوح عالی برای توسعه روابط فی‌مابین قائل هستند.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با اشاره به سوابق تاریخی روابط ایران و زیمباوه، یادآور شد: حدود ۱۰ سال پیش وزارت دفاع ایران، میزبان جناب آقای «مانانگا گوا» رئیس جمهور بود که در آن زمان ایشان به عنوان وزیر دفاع به تهران سفر کردند.

وی با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی، قاره آفریقا در سیاست خارجی کشور ما از جایگاه ویژه‌ای برخوردار شده است، گفت: این جایگاه متأثر از جوهره انقلاب اسلامی مبنی بر حمایت از کشورهای مستقل و انقلابی از یک سو و تلاش کشورهای آفریقایی جهت کسب استقلال از کشورهای استعمارگر و سلطه‌طلب بوده است.

امیر آشتیانی ادامه داد: در میان کشورهای انقلابی، کشور زیمباوه به دلیل رهبران و مردم انقلابی، حفظ روحیه استقلال‌طلبی، مبارزه با استعمار نقش مثبت و سازنده‌ای که در منطقه جنوب آفریقا ایفا می‌کند، از اهمیت بسزایی برخوردار است.

وزیر دفاع تأکید کرد: وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران اراده خود را جهت برقراری روابط دوستانه با تمامی کشورهای آفریقایی به‌ویژه کشورهای مستقل و انقلابی زیمباوه اعلام می‌کند.

وی با اشاره به پدیده تروریسم به عنوان یکی از مهم‌ترین تهدیدات امنیت منطقه و محیط بین‌الملل اظهار داشت: متأسفانه شاهد استانداردهای دوگانه دنیای غرب در قبال تروریسم هستیم.

امیر آشتیانی با اشاره به کشتار وحشیانه و قتل عام نزدیک به ۴۰ هزار نفر از مردم و به‌ویژه کودکان فلسطین توسط رژیم صهیونیستی به سبب حمایت آمریکا و کشورهای غربی و همچنین سکوت نهادها و مجامع بین‌المللی گفت: بر همه کشورهای آزاد و مستقل لازم است تا ضمن اعلام انزجار خود از اقدامات این رژیم، اقدامات عملی خود را درخصوص توقف ماشین کشتار رژیم صهیونیستی به کار گیرند.

معاون رئیس جمهور زیمباوه نیز در این دیدار با ابراز تسلیت بابت شهادت جمعی از مستشاران نظامی ایران در حمله به کنسولگری ایران و محکوم کردن این اقدام توسط رژیم صهیونیستی گفت: حمله اخیر اسرائیل به فلسطین نیز نشان‌دهنده سیاست‌های دو گانه و یک بام و دو هوای غرب است.

کنستانتینو چیونگا با بیان اینکه ایران و زیمباوه تحت تأثیر تحریم‌های کشورهای غربی هستند، گفت: ایران از شرکای زیمباوه است و آمادگی داریم در زمینه همکاری‌های دفاعی و اقتصادی روابط خود با ایران را توسعه دهیم.

وی با اشاره به سفر آتی رئیس جمهور زیمباوه به تهران گفت: این سفر نقطه عطفی در توسعه روابط بین ایران و زیمباوه خواهد بود.

معاون رئیس جمهور زیمباوه با اشاره به ریاست زیمباه بر اتحادیه اقتصادی جنوب غرب آفریقا (سادَک) گفت: این موضوع ظرفیت‌های زیمباوه را برای توسعه همکاری‌های اقتصادی با ایران بیشتر می‌کند.

در پایان این دیدار هر دو طرف با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی و دفاعی و امنیتی دو طرف آمادگی خود را برای تبادل هیئت در زمینه‌های مختلف اعلام کردند.

کد خبر 6092264 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • حضور رسانه‌های ترکیه در نمایشگاه دستاوردهای نظامی ایران
  • ضرورت اقدامات عملی برای توقف ماشین کشتار رژیم صهیونیستی
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • اندونزی: هیچ عادی سازی روابطی با اسرائیل وجود ندارد
  • روسیه دشمن اسرائیل است | روایت بلومبرگ؛ نگرانی فزاینده اسرائیل از گسترش همکاری‌ نظامی ایران و روسیه
  • واکنش ترکیه به حمله وزیرخارجه اسرائیل به اردوغان
  • نگرانی شدید تل‌آویو از همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه
  • بالانسر ایران و اسرائیل