Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیاست > احزاب و شخصیت‌ها - ایلنا نوشت: وزیر صنایع سنگین در دولت دفاع مقدس با بیان اینکه برخی فکر می‌کنند حمایت مالی دولت از جنگ به معنای آن است هرچه پول در کشور وجود دارد باید به جبهه‌ها فرستاد، اظهار داشت: آنها به این مساله فکر نمی‌کردند اگر امنیتی در شهرها نباشد، کسی به جبهه نمی‌رود و اگر جان کارگر حفظ نشود، جبهه‌ها هم مدیریت نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بهزاد نبوی عصر امروز در نشست «چالش‌های اقتصاد جنگ در دفاع مقدس» که در حزب توسعه ملی ایران اسلامی برگزار شد، گفت: خیلی از افراد تصور می‌کنند شروع جنگ ایران و عراق ۳۱ شهریور سال ۵۹ است در حالی که روز شروع آغاز جنگ ۲۲ شهریور ۵۹ است که با حمله نیروهای عراقی در غرب کشور آغاز شد. روزی که دولت از مجلس رای اعتماد گرفت و می‌خواست کار خود را آغاز کند، نزد امام و به جماران رفته بودیم که آنجا به ما خبر دادند، عراق به غرب کشور حمله کرده است.

وی ادامه داد: طبق قانون اساسی، فرماندهی کل قوا در اختیار رهبری است که آن موقع امام بودند بنابراین دولت به صورت مستقیم حضور نداشت بلکه صرفا نقش پشتیبانی‌کننده دارد و تامین‌کننده مالی بود. بنابراین وقتی از عملکرد دولت در جنگ سخن می‌گوییم، باید عملکرد اقتصادی دولت در جنگ را مدنظر قرار دهیم.

وزیر صنایع سنگین در دولت دفاع مقدس با بیان اینکه برخی فکر می‌کنند حمایت مالی دولت از جنگ به معنای آن است هرچه پول در کشور وجود دارد باید به جبهه‌ها فرستاد، اظهار داشت: برخی‌ها به ویژه سال ۸۸ انتقاد می‌کردند دولت دفاع مقدس از جنگ چندان حمایت نکرد، یعنی باید هرچه پول داشت، صرف جنگ می‌کرد. در سال‌های جنگ شهرها موشک باران می‌شدند و دولت قصد سنگرسازی و پناهگاه‌سازی داشت. برخی از دوستان نیروهای مسلح به ویژه به ما انتقاد می‌کردند مگر ما پناهگاه داریم که قصد ساخت پناهگاه در شهرها را دارید.

اوايل جنگ دولت بسيار جوان و باتجربه‌ترين وزرا 9 ماه سابقه وزارت داشتند

نبوی افزود: آنها به این مساله فکر نمی‌کردند اگر امنیتی در شهرها نباشد، کسی به جبهه نمی‌رود و اگر جان کارگر حفظ نشود، جبهه‌ها هم مدیریت نمی‌شود.

وی با بیان اینکه با آغاز جنگ و حمله عراق ما شوکه شده بودیم، تصریح کرد: دولت بسیار جوان و بی‌تجربه بود و باتجربه‌ترین وزرا، چند ماه و حداکثر ۹ ماه سابقه وزارت داشتند، گفت: اولین کاری که انجام شد، تشکیل ستاد بسیج اقتصادی بود. البته فکر تشکیل این ستاد قبل از دولت شهید رجایی و در دوران ریاست مهندس سحابی در سازمان برنامه و بودجه مطرح شده بود.

رییس ستاد بسیج اقتصادی در دولت شهید رجایی با اشاره به بمباران پالایشگاه آبادان خاطرنشان کرد: پالایشگاه آبادان جزو محدود پالایشگاه‌های ما بود. بنادر کشور از جمله بندر خرمشهر و بندر امام خمینی که مهمترین بنادر ما بودند، تعطیل شده بودند. از بنادر ما فقط بندرعباس باقی مانده بود که نیمه‌کاره بود و بوشهر هم بندر به معنای واقعی نبود. بسیاری از ذخایر ما در خرمشهر بود.

نبوی با تاکید بر اینکه با بمباران‌ها خطوط انتقال نفت دچار اختلال شدند و در نیمه دوم جنگ صدور نفت هم با مشکلاتی روبرو شد، ابراز داشت: ستاد بسیج اقتصادی دارای کمیته‌هایی بود. هدف ستاد بسیج اقتصادی هم این بود که زندگی مردم و حرکت اقتصادی کشور دچار اختلال و بحران نشود. اولین اقدام فوری ستاد بسیج اقتصادی سهمیه‌بندی سوخت بود زیرا پالایشگاه آبادان که بزرگترین پالایشگاه کشور بود، به سختی کارش را ادامه می‌داد. دومین کاری که انجام شد، این بود که دولت نرخ برق را پلکانی کرد یعنی برای مصارف کم، قیمت کمتر و برای مصارف بالا پول بیشتری اخذ شود. دولت نمی‌توانست برق را سهمیه‌بندی کند و نرخش را پلکانی کرد.

در دوران جنگ نان را سهميه‌بندي نكرديم تا امنيت رواني مردم حفظ شود

وی با بیان اینکه دولت تمامی وسایل حمل و نقل را تحت پوشش خود قرار داد، عنوان کرد: این کار تا پایان جنگ ادامه داشت که هم برای پشتیبانی جبهه‌ها و هم تامین نیازهای اساسی کشور بود. کار بعدی حمایت از کالاهای اساسی بود. تصمیم گرفته شد نان مردم سهمیه‌بندی نشود ولی از هر طریق که می‌شود آرد و گندم در کشور کم نشود و آنها را تامین کرد. این تصمیم برای حفظ امنیت روانی در کشور بود در حالیکه امروز با آنکه کالاهای اساسی کم نشده شاهدیم قیمت‌ها بالا و پایین می‌رود که ربطی هم به تحریم‌ها ندارد و جنبه روانی دارد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان کالاهای اساسی سهیمه‌بندی شدند که از جمله آنها روغن نباتی بود، یادآور شد: شوینده‌ها، قند و شکر کالاهای مهمی بود که از طریق کوپن تامین می‌شدند. سهمیه‌بندی‌های استانی و منطقه‌ای برای برخی کالاها در نظر گرفته شد که کالاهای اساسی نامگذاری شدند و از طریق تعاونی‌ها توزیع می‌شدند. در مجموع، با این اقدامات حداقل‌هایی به دست مردم می‌رسید.

مردم در دوران جنگ كمبودها را تحمل مي‌كردند

نبوی اضافه کرد: فکر هم نکنید که وفور بود و سهمیه‌بندی سریع به دست مردم می‌رسید ولی مردم، مردم اول انقلاب و جنگ بودند و صبرشان بیشتر بود و اعتماد زیادی به مسئولان داشتند و کمبودها را تحمل می‌کردند.

وی با تاکید بر اینکه مسئولان بیشتر در میان مردم بودند، بیان کرد: هدف از کار سهمیه‌بندی این بود که کالاهای اساسی واقعی مردم به دستشان برسد. البته امروز آن الگو قابل انجام نیست و باید با روش‌ها و الگوهای دیگر آن کار انجام داد. ۴۰ سال بعد از جنگ نمی‌توان به دست مردم کوپن داد ولی مهمترین کار این است که ما نباید کاری کنیم که کمبودی شکل بگیرد. آن روز جنگ دست ما بود ولی امروز عدم تکرار آن شرایط دست ما است.

نماینده مجلس ششم با بیان اینکه کنترل و نظارت توزیع کالاهای اساسی در دوران جنگ موفق بود و توانست کم و بیش نیازهای اساسی را تامین کند، گفت: البته کارهای دیگری هم انجام شد. کاهش تولید کالاهای غیرضروری و افزایش کالاهای اساسی از جمله آنها بود. مثلا من وقتی وزیر صنایع سنگین شدم، تلاش شد که بیشتر وانت تولید شود تا خودرو سواری و از این طریق نیازهای کشور رتق و فتق شود. در کمیته کشاورزی ستاد بسیج اقتصادی تلاش می‌شد تا واردات کالاها کمتر شود. مثلا تلاش شود میزان بهره‌وری و تولید محصولات کشاورزی از جمله برنج بیشتر شود و نرخ‌گذاری برای برنج‌های پر محصول برای کشاورز مقرون به صرفه باشد.

نبوی با بیان اینکه هدف ما کاهش واردات کالاهای غیرضروری بود، اظهار داشت: من در زمان جنگ بچه کوچک داشتم. واقعا کیفیت البسه ایرانی با البسه خارجی برابری می‌کرد. ما آن وقت موز وارد نمی‌کردیم و در سال‌های پایانی جنگ موزهای کوچک و البته خپل تولید کرده بودیم. خودرو خارجی در زمان جنگ حتی یک دستگاه هم وارد نشد.

وی ادامه داد: پس از آن هدف دولت، دستیابی مردم به کالاهای اساسی به صورت ثابت و مشخص و با قیمت مشخص، کنترل و پوشش حمل و نقل کشور و راه اندازی بنادر کشور بود.

 

 

29215

 

کلید واژه‌ها : بهزاد نبوی - جنگ عراق - دولت -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بهزاد نبوی جنگ عراق دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۸۱۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخطار محسن رضایی به تک‌روی و سهم‌خواهی برخی جریانات / سعید محمد به گله‌مندی پرداخت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن رضایی در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دیدارهای جداگانه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا و دبیران جریانات سیاسی دیگر بر وحدت گروه‌های انقلابی تاکید کرد.

براساس گزارش ایسنا، وی در دیدار با نادی، جراره و شورای مرکزی شریان، رائفی پور و سعید محمد و شورای مرکزی صبح ایران و احمد نادری و شورای مرکزی جماران گفت: باید از رویش‌های انقلاب استقبال و از هرنوع تفرقه جلوگیری کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت در جبهه انقلاب، افزود: همبستگی و برادری از ارزش‌های اصیل انقلاب اسلامی است که امروز بیش از هر زمانی باید مورد توجه باشد و اکنون ملت و نظام، نیازمند صف فشرده نیروهای انقلاب و کارآمدی جبهه انقلاب است و راه آن قاعده‌محوری به جای شخص‌محوری است.

وی با یادآوری شرایط حساس کشور پس از طوفان الاقصی و عملیات «وعده صادق» اظهار کرد: موقعیت ایران در غرب آسیا بیش از گذشته تعیین‌کننده شده است، بنابراین فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی درمقابل کشور قرار گرفته است. در چنین شرایطی وحدت نیروهای انقلاب و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور رمز عبور از تهدیدات و بهره‌برداری از فرصت‌هاست. هر نوع تک‌روی و سهم‌خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد. امروز بشدت نیازمند عقلانیت جمعی اشخاص و جریانات سیاسی کشور هستیم.

رضایی با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات گفت: انتخابات مجلس‌ باوجود شرایط سخت اقتصادی با حضور مردم انجام شد که نشان دادند تنها راه اصلاح کشور انتخابات و مردم‌سالاری است. حضور سلیقه‌های مختلف سیاسی، مشارکت مردم را جدی‌تر و بیشتر می‌کند.

وی گفت: رقابت باید برادرانه و به دور از منازعه باشد. انتقادات باید منصفانه و همراه با ضوابط اخلاقی صورت گیرد و فضا برای رویش‌های جدید مهیا باشد. تحمل سلیقه‌های سیاسی علامت بلوغ عقلانیت گروه‌های سیاسی است.

در این نشست‌های جداگانه نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی‌پور و سعید محمد از صبح ایران، با تشریح روند شکل‌گیری جریان‌ها و تشکل‌های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله‌مندی‌ها پرداختند و آمادگی خود برای گفت‌وگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند.

محسن رضایی نیز در جلسه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا، بر وحدت همه گروه‌های جبهه انقلاب ازجمله شانا، پایداری، شریان، جماران، صبح ایران و تحول‌خواهان وسایر گروه‌ها تأکید کرد و اعضای شانا هم نظراتشان را بیان کردند.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902722

دیگر خبرها

  • مذاکرات مهدی کروبی با شورای نگهبان به روایت آیت الله هاشمی /سردار سلیمانی و ناطق نوری مهمانم بودند /آقای حجازی از بهزاد نبوی دلخور بود
  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی از جلسات با گروه‌های سیاسی دنبال چه هدفی است؟
  • اخطار محسن رضایی به تک‌روی و سهم‌خواهی برخی جریانات / سعید محمد به گله‌مندی پرداخت
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • جلسات محسن رضایی با احزاب و جریان‌های انقلاب
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • خیزش دنیا علیه اسرائیل نتیجه افشاگری های جبهه حق است