Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-27@20:36:04 GMT

صبح ها درس می خوانند؛ عصر ها کار می کنند

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۸۴۷۱۴

صبح ها درس می خوانند؛ عصر ها کار می کنند

دانش آموزان افغانستانی مدرسه قلم چی هم درس می خوانند هم کار می کنند. گاهی هم آنقدر فقر فشار می آورد که از تحصیل باز می مانند اما آتش به اختیارهای فرهنگی ساکت نمی شینند و تلاش می کنند تا با توجیه خانواده هایشان آنان را دوباره به مدرسه بازگردانند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، در جنوبی ترین نقطه پایتخت قرار گرفته است، ساکنین منطقه به «خاوران» حاشیه شهر می گویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هاشم آباد که در نزدیکی خاوران است، مدرسه ی دولتی خیَر ساز را با همه امکانات آموزشی در خود جای داده که در خیلی از مناطق مرکز و شمال شهر پایتخت کمتر دیده می شود. مدرسه  «شیخ فضل الله نوری » دو سالی است که توسط کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد و خیَر مدرسه ساز «کاظم قلم چی» ساخته شده است. به همین دلیل نام این مدرسه به قلم چی تغییر کرده است واهالی هم با همین نام مدرسه را می شناسند.

مدرسه با حیاط بزرگ و 12 کلاس درس هوشمند بیش از 300 دانش آموز را در خود جای داده است. از بهترین و مدرن ترین امکانات آموزشی در این مدرسه استفاده شده است، این مدرسه تفاوتی که با دیگر مدارس دارد، حضور دانش آموزان افغانستانی در کنار دانش آموزان ایرانی است.

 

«هیچ کودک افغانستانی، حتی مهاجرینی که به‌صورت غیرقانونی و بی‌مدرک در ایران حضور دارند، نباید از تحصیل بازبمانند و همه آنها باید در مدارس ایرانی ثبت‌نام شوند». این دستور از سوی عالی‌ترین مقام نظام جمهوری اسلامی ایران، مقام معظم رهبری صادر شده است و مدارس به پیروی از این دستور پذیرای دانش آموزان افغانستانی شده اند. دراین مدرسه هم، نیمی از دانش آموزان از اتباع ونیمی دیگر ایرانی هستند که در کنار هم تمرین همزیستی با وجود تفاوت های قومی و ملیتی را می کنند.

 

با این وجود دانش آموزان افغانستانی همچنان درد غربت و آوارگی و پناهنده شدن به کشورها دیگر را بر دوش دارند و  آنان را مجبور کرده اند تا در سن تحصیل کار کنند تا بتوانند کمک خرج خانواده شوند. این موضوع را همه مدرسه از مدیر، معلم تا همکلاسی ها هم می دانند. چراکه عصر ها به گفته ی مسئولان این مدرسه،  ۹۰ درصد از دانش آموزان اتباع در چهارراه ها دستفروشی می کنند.

 

مشکل بازماندگی از تحصیل دانش آموزان افغانستانی

درهمین ارتباط، مدیر مدرسه قلم چی به خبرنگار شبستان می گوید: مدرسه در سال 1396 با 6 کلاس تاسیس شد و امسال 6 کلاس دیگر با جذب دانش‌آموز  از پایه هفتم اضافه شد.

 

او ادامه می دهد: در این مدرسه تمام دانش آموزان اتباع افغانستانی حتی آنهایی که شناسنامه و مدارک اقامتی ندارند، ثبت‌نام شده اند البته باید پیش از آن برگه‌های مورد نیاز را از وزارت کشور و وزارت بهداشت دریافت و به مدرسه ارائه کنند.

او ادامه می دهد: دراین محدوده خانواده‌های ایرانی و افغانستانی با هم زندگی می‌کنند و شاید تفاوت‌هایی وجود داشته باشد اما یکدیگر را پذیرفته اند.

وی با تاکید بر اینکه متاسفانه بخش زیادی از دانش آموزان اتباع کار هم می‌کنند می گوید: این دانش آموزان صبح‌ها درس می‌خوانند و عصرها به سرکار می‌روند.

 

به گزارش شبستان، کار کردن موجب شده است تا برخی از دانش آموزان افغانستانی از تحصیل بازبمانند اما آتش به اختیار های فرهنگی در این زمینه هم ساکت نشسته اند و آنان را همانند فرزندان خود می دانند و با توجیه کردن خانواده هایشان تلاش می کنند دوباره به مدرسه بازگردند.

 

در این ارتباط هم این مدیر مدرسه از حضور مشاور در مدرسه خبر می دهد و بیان می کند: برای اینکه بچه‌ ها ترک تحصیل نکنند در مدرسه مشاور داریم و آنها با دانش آموزان و خانواده‌ها صحبت می‌کنند تا مانع ترک تحصیل شوند اما باز هم این مشکل وجود دارد، یعنی دانش‌آموز وسط سال مدرسه را رها می‌کند، برخی به کشورشان یا سایر کشورها می‌روند و برخی به دلیل مشکلات اقتصادی از تحصیل باز می ماند.

 

او با بیان اینکه سال تحصیلی گذشته حدود 15 نفر ترک تحصیل کردند بیان می کند: البته موفق شدیم  با خانواده دو دانش آموز صحبت کنیم و مجددا آنان به مدرسه بازگردند.

او یاد آور می شود: بخشی از هزینه ساخت این مدرسه توسط آقای قلم‌چی ساخته شده است. او ضمن هوشمند کردن کلاس های درس،  تمام مدارس را مجهز به وسایل کامل ورزشی کرده است و کتابخانه مدرسه تجهیز کرده است. همچنین سال گذشته از 50 دانش‌آموز یتیم مدرسه شب عید حمایت کردند.

 

همزمان با تحصیل کار می کنند

یکی از معلمان مدرسه قلم چی نیز به خبرنگار شبستان می گوید:در این مدرسه نیمی دانش آموز ایرانی و نیمی دیگر دانش آموز اتباع افغانستانی هستند.

 

او ادامه می دهد: متاسفانه اکثر دانش آموزان اتباع بعد از درس، کار می کنند و مشکلات مالی در خانواده دارند، به همین دلیل دچار ضعف تحصیلی هستند. البته دانش آموزان ایرانی هم دارم که همزمان درس می خوانند و کار می کنند.

 

این معلم بیان می کند: سطح تحصیلی دانش آموزان ایرانی بالاتر از دانش آموزان افغانستانی است. البته شاگرد های با استعداد و با هوش هم داریم.

یکی از دانش آموزان این مدرسه هم اذعان دارد که بسیاری از هم کلاسی هایش دستفروش هستند و به خبرنگار شبستان می گوید: متاسفانه برخی از دانش آموزان پس از خروج از مدرسه با هم دعوا می کنند. اول با شوخی شروع می کنند بعد به دعوا آن هم با چاقو ختم می شود.

 

او بیان می کند: این مشکلات دراین مدرسه به دلیل اینکه در حاشیه شهر است، وجود دارد اما چون جزوء بهترین مدرسه  در این منطقه است انتخاب کرده ام.

 

 

 

پایان پیام/260

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه محرم محرم تشییع شهدا هفته دفاع مقدس حادثه تروریستی اهواز اهواز عاشورا حسن روحانی خامنه ای آیت الله خامنه ای دانش آموزان اتباع بیگانه دانش آموزان افغانستانی اتباع بیگانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۸۴۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند

ایسنا/کردستان مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش از بازگشت ۶۰ هزار تارک و بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش طی سال گذشته خبر داد.

 نادر کریمی بیرانوند، امروز شنبه(۸ اردیبهشت) در نشست خبری در سنندج با اشاره به اجرای طرح شهید محمودوند در راستای بازگشت دانش آموزان به چرخه تحصیل، اظهار کرد: یکی از بحث های جدی در حوزه متوسطه نظری، پوشش تحصیلی است که با توجه به ردیف سنی در این دوره، تعدادی جذب بازار کار شده و ترک تحصیل می کنند.

وی، با اشاره به اینکه بازگشت حتی یک دانش آموز به چرخه آموزش، کار بسیار مشکلی است،‌ بیان کرد: سال گذشته در قالب این طرح و بر اساس کد ملی، دانش آموزانی که در سامانه سیدا ثبت نام نکرده بودند شناسایی و بر مبنای آن به استان‌ها اعلام شد تا علت ترک تحصیل آنان بررسی و برای بازگشت به آموزش تلاش شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش یکی از راهکارهای مهم در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، را مهارت‌آموزی دانش‌آموزان ذکر کرد و ادامه داد: براساس این امر، هر دانش‌آموز تا پایان تحصیل خود باید یک مهارت منتج به یک شغل را فرا گیرد.

کریمی با تأکید بر اینکه دانش‌آموزان باید وارد بازار کار شوند، گفت: با وجود مخالفت‌های فراوان، مهارت آموزی دانش‌آموزان در هیات دولت تصویب شد و براساس قانون باید ردیف اعتباری نیز برای آن در نظر گرفته شود.

به گفته وی، یکی از مشکلات موجود در حوزه مهارت، ساعات درسی است که در آموزش و پرورش وجود دارد که این مساله یک مانع است براین اساس قرار شد تغییر ساختار آموزشی در متوسطه انجام شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: با این تغییر ساختار جایی برای مهارت‌آموزی در برنامه ساعتی دانش‌آموزان مشخص می شود و براساس آن دانش آموزان دوره متوسطه در طول سه سال باید ۳۰۰ ساعت(هر سال ۱۰ ساعت) مهارت بیاموزند، البته مهارتی که به یک شغل در پایان تحصیل تبدیل شود.

مدارس شبانه روزی ظرفیت مهمی برای مهارت آموزی دانش آموزان است

کریمی بیرانوند، مدارس شبانه روزی را یکی از فرصت‌ها و ظرفیت‌های مهم برای مهارت آموزی به ذکر کرد و افزود که در این مدارس فضا و زمان کافی برای این مهم وجود داد، براین اساس دوره توانمندسازی مدیران این مدارس برگزار می شود و هم اکنون استان کردستان میزبان این دوره در غرب کشور است.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در ادامه به موضوع کمبود نیروی انسانی به عنوان یکی از مشکلات آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در سال تحصیلی جاری تلاش شده است که این کمبودها از راههای مختلف جبران شود.

کریمی بیرانوند با بیان اینکه این کمبود نیرو فقط مختص استان خاصی نیست و تمام استان‌های کشور را در بر می گیرد، اضافه کرد: سال گذشته استان کردستان در حوزه متوسطه ۹ هزار ساعت بصورت غیرموظف از بازنشستگان، نیروهای شاغل و دانشجو معلمان ترم هفت به بالا برای جبران این کمبود بهره برد و در سایر استان‌ها نیز از این روش استفاده شده است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • ۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند
  • ۳۴۰ هزار دانش‌آموز در آزمون مدارس سمپادونمونه دولتی رقابت می‌کنند
  • تحصیل اجباری ۹ هزار دانش‌آموز‌ شهر صدرا در شیراز
  • تلاش برای بازگرداندن دانش آموزان بازمانده از تحصیل
  • معلم فداکاری که کلاس درس را به منزل دانش آموز بیمار برد + عکس
  • ۴۲ مدرسه در شهرستان گناباد بازسازی شد
  • اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)
  • تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)
  • چاقو کشی دختر دانش آموز علیه معلمان در انگلستان