Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@18:20:58 GMT

خمير دندان مناسب چه ويژگي هايي دارد؟

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۸۵۱۳۹

خمير دندان مناسب چه ويژگي هايي دارد؟

خبرگزاري آريا -

توصيه مي شود برچسب خمير دندان‌ها را پيش از خريد به دقت بررسي کنيد
انتخاب محصولات بهداشتي مانند استفاده درست آن اهميت دارد. خمير دندان محصولي است که خانواده ها به صورت دسته جمعي از آن استفاده مي کنند بنابراين بايد در انتخاب آن دقت بيشتري کرد. مولفه هاي انتخاب مناسب ترين خميردندان با توجه به نيازها واولويت هاي فردي به قرار زير است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ويژگي هاي خمير دندان مناسب چيست؟
فلورايد خمير دندان
فلورايد، يک ماده معدني طبيعي است که از ميناي دندان محافظت و با پوسيدگي دندان مبارزه مي کند. کارشناسان فلورايد موجود در خمير دندان و آب آشاميدني را به عنوان درماني ايمن و موثر شناخته‌ اند و انجمن دندان پزشکي آمريکا (ADA) اين ماده را جزئي ضروري در خميردندان مي داند.
سطح سايشي خمير دندان (RDA)
خمير دندان حاوي مواد ساينده‌ براي تميز و سفيد کردن دندان هاست. سطح سايش خمير دندان که به عنوان RDA شناخته مي شود در محصولات مختلف، متفاوت است. محصولات دنداني بايد 250RDA يا کمتر از آن داشته باشند چرا که سطوح بالاتر مي تواند به دندان ها آسيب بزند و ايمن نيست.
نکته: افرادي که به طور مکرر به زخم ها و آفت هاي دهاني مبتلا مي شوند، بهتر است از مصرف محصولاتي که حاوي SLS هستند، اجتناب کنند چرا که برخي تحقيقات نشان مي دهد اين ماده، خطر زخم هاي دهاني را افزايش مي دهد.
توجه به کنترل جرم دندان ها
لايه اي از باکتري ها که پلاک ناميده مي شود پيش و پس از مسواک زدن، سطح دندان ها را مي پوشاند. هنگامي که اين پلاک سخت شود به جرم روي دندان تبديل مي شود. جرم زدايي دندان ها دشوار است، اين جرم بيماري هاي لثه اي ايجاد مي کند. خميردندان هاي حاوي مواد شيميايي مانند«پيروفسفات» و «روي سيترات»از تجمع بيشتر جرم جلوگيري مي کنند.
سفيدکنندگي خمير دندان
بسياري از افراد خواهان لبخندي درخشان تر هستند و خمير دندان هاي سفيدکننده مي تواند انتخابي موثر و مناسب براي داشتن دندان هاي سفيد باشد. اين محصولات حاوي مواد ساينده اي هستند که دندان ها را صيقل مي دهند و لکه ها را از سطح دندان ها مي زدايند.
برچسب خمير دندان
توصيه مي شود برچسب خمير دندان ها را پيش از خريد به دقت بررسي کنيد، برخي از اين محصولات براي کودکان مناسب نيست. توليدکنندگان بايد وجود هر گونه طعم دهنده يا شيرين کننده در خمير دندان ها را در برچسب هاي اين کالا، اطلاع رساني کنند.
گزينه هاي طبيعي
مواد طبيعي حاوي مواد ساينده مانند جوش شيرين (بي کربنات سديم) مي‌تواند جايگزين مواد شيميايي باشد. جوش شيرين علاوه بر خاصيت سايندگي در رفع لکه‌هاي دنداني نيز موثر است.
اجتناب از خمير دندان هاي شيرين
شکر به پوسيدگي دندان کمک مي کند و به همين دليل، استفاده از خمير دندان هاي حاوي شکر توصيه نمي شود. به ويژه برخي خمير دندان هاي کودکان براي خوش طعم تر شدن حاوي مقادير زيادي شکر هستند. به گزارش سايت مديکال نيوز تودي، بهتر است افرادي که دندان هاي حساسي دارند از خمير دندان هاي سفيد کننده حاوي مواد شيميايي استفاده نکنند زيرا اين نوع خمير دندان ها مي تواند حساسيت را بيشتر کند.
مواد تشکيل دهنده متداول در خمير دندان‌ها عبارت اند از: ساخارين (نوعي شيرين کننده)، کربنات کلسيم و سيليکات که ماده ساينده هستند، گليسرول که به خميردندان قوام ژل مانند مي دهد و سولفات لاريل سديم (SLS) ماده شوينده اي که باعث کف کردن خمير دندان مي شود.
منبع : khorasannews.com

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۸۵۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان فک و صورت گفت: مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع در مینای دندان ایجاد کند، خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسید کربنیک باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

الهام فقیهیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نشانه‌های دندان آسیب دیده، اظهار کرد: درد دندان یکی از نشانه‌های دندان آسیب دیده است اما بیمار باید دقت کند مراجعه به دندان پزشک نباید تنها زمانی که درد دندان وجود دارد اتفاق بیفتد، اگر بیمار در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه داشته باشد، هزینه کمتری را از لحاظ مالی و آسیب به دندان برای بیمار به همراه دارد تا اینکه در مراحل انتهایی پوسیدگی دندان به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: وقتی که یک دندان پوسیدگی سطحی دارد با یک ترمیم و پر کردن ساده بهبود پیدا می‌کند که هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان ریشه و عصب‌کشی که دندان پوسیده به بیمار تحمیل می‌کند، دارد.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: در پوسیدگی سطحی بافت دندان هم کمتر تخریب می‌شود، اما وقتی که دندانی عصب‌کشی یا مورد درمان ریشه قرار گیرد دیگر بیمار درد را حس نمی‌کند و بافت دندان بسیار شکننده شده و نیاز به درمان روکش و پروتزهای دندانی دارد، از این جهت حائز اهمیت است زمانی که بیمار احساس پوسیدگی دندانی داشت، سریع به دندان پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به حساسیت دندان‌های پوسیده به بعضی از مواد غذایی گفت: دندان وقتی در معرض پوسیدگی قرار دارد، اولین حساسیتی که نشان می‌دهند به خوردن مواد غذایی شیرین و سرد است، هنگامی که بیمار مواد غذایی شیرین را می‌خورد این مواد لا به لای شیارهای دندان می‌رود و موجب شروع یک درد تیر کشنده شده که بعد از مدتی این درد تسکین پیدا می‌کند.

فقیهیان ادامه داد: این درد غیرقابل تحمل نیست و بیمار سریع به دندان پزشک مراجعه نمی‌کند، به همین دلیل وقتی بیمار یک ماه غذایی سرد مانند یک لیوان آب خنک را مصرف می‌کند، این نوع احساس درد شکل گرفته و سریع هم آرام می‌شود، در این مرحله دندان احتمال دارد دچار پوسیدگی شده و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه پوسیدگی خود به خود درمان نمی‌شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای بدن هستند که وقتی دچار بیماری می‌شوند، سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را درمان کند، اما بافت دندان از این مورد تبعیت نمی‌کند، وقتی که مینای دندان پوسیده شد دیگر بهبودی در کار نیست.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: پوسیدگی‌های دندان را در بعضی از موارد با رعایت نکاتی می‌توان کمتر کرد، اما بهبودی توسط بافت بدن صورت نمی‌گیرد، همچنین لازم است بدانیم پوسیدگی شروع به پیشرفت می‌کند تا به عصب دندان برسد، در این مرحله بیمار یک درد غیرقابل تحمل و شبانه روزی را تجربه می‌کند و شدت درد شب‌ها بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد بیمار یک لیوان چای داغ مصرف کند و درد خیلی شدید و تیر کشنده‌ای را داشته باشد، وقتی که بیمار درد دندان را تجربه می‌کند، دندان او نیاز به عصب‌کشی دارد، یعنی درد طولانی مدت با محرک‌های بیشتری صورت می‌گیرد، بسیاری از اوقات احتمال دارد پوسیدگی به عصب دندان برسد و دندان نیاز به عصب‌کشی داشته، اما بیمار هیچ دردی نداشته باشد و درمان ریشه بدون وجود درد برای بیمار تجویز شود.

کدام مواد غذایی پوسیدگی سریع در دندان ایجاد می‌کند؟

فقیهیان با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع در مینای دندان ایجاد کند، گفت: خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، بنابراین مدت زمان استفاده از این مواد غذایی حائز اهمیت است، برخی از افراد عادت دارند لیمو ترش را با دندان فشار دهند و این حرکت می‌تواند پوسیدگی و آسیب به بافت مینای دندان را برای بیمار ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت مراجعه زود هنگام به دندان‌پزشک تصریح کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی وابسته به رعایت بهداشت دهان بیمار دارد، افرادی که رعایت بهداشت دهان آن کمتر بوده و مصرف مرتب سیگار و محرک‌ها را دارند، باید هر شش ماه یک بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند، اما افرادی که بهداشت دهان را به خوبی رعایت می‌کنند و استفاده مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه‌های فلوراید دارند، مراجعه آنها به دندان‌پزشکی می‌تواند در زمان طولانی‌تر و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک بار انجام شود.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی بر اساس ارزیابی و بروز پوسیدگی دندان‌های بیمار است، پیشگیری بهتر از درمان است، باید مراجعه کودکان به دندان‌پزشک هر شش ماه یا سالی یک بار انجام شود، به دلیل اینکه دندان‌های کودکان تازه روییده شده و مداخله زودتر هزینه‌های درمانی کمتر و نتیجه بهتری را به دنبال دارد و اگر نیاز به فلورایدتراپی باشد، توسط دندانپزشک صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم در موارد انتهای پوسیدگی دندان اگر به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، هزینه‌های بیشتری به بیمار تحمیل می‌شود، در واقع وقتی که یک دندان ترمیم می‌شود، نسبت به زمانی که نیاز به عصب‌کشی دارد، استحکام بیشتری خواهد داشت، اما با درمان ریشه‌ای دندان استحکام آن کمتر می‌شود و نیاز به درمان‌های جانبی مانند روکش دندان هم ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 748407

دیگر خبرها

  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • رولت یخچالی یک شیرینی فوری بدون نیاز به فر
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز | چیزهایی که درباره این میوه پرخاصیت نمی‌دانید
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند
  • قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید
  • قندهای پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آنها را حذف کنید