Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز،‌ قدیمی‌ها می‌گفتند «تغییر مبارک است»،‌ حال اگر این تغییر در راستای فراگیری‌ علم و دانش باشد طبیعتا مبارک تر است. تصور کنید دانش آموزان یک سالی را حسابی درس خوانده‌اند،‌ تست زده اند، کلاس کنکور رفته‌اند، اضطراب کشیده ‌اند و غول کنکور را شکست داده اند.

در چنین شرایطی دانش‌آموزان با فضای مدرسه خداحافظی می کنند و می خواهند وارد دانشگاه شوند، زمانی که می خواستید برای اولین بار به دانشگاه بروید را به یاد می آورید؟ احساس اضطراب می کردید یا هیجان زده بودید؟‌

کاملا طبیعی است اگر انسان ها در زمان ورود به فضایی جدید کمی استرس داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید شما از آن دسته افرادی بوده اید که از رفتن به دانشگاه کمی هیجان زده شده باشید. طبیعتا ترم اولی‌ها ممکن است با این دست هیجانات‌ بیشتر دست و پنجه نرم کنند. اگر شما هم ترم اولی هستید، با ما همراه شوید.

هیجان تحصیلی چیست؟

تا به حال کلمه هیجان تحصیلی را شنیده اید؟ این کلمه همان طور که از نامش پیداست، هیجانی است که افراد به هنگام تحصیل و فراگیری علوم به ان دچار می‌شوند. این هیجان می تواند در برخی موارد مثبت باشد و منجر به پیشرفت دانشجویان شود، در برخی موارد ممکن است این هیجان به افراد اجازه ندهد آن‌طور که باید بر روی دروس خود تمرکز کنند.

برای آشنایی با هیجان تحصیلی و عواقب مثبت و منفی آن با سجاد موسوی روانشناس به گفت و گو نشسته‌ایم، وی در تعریف واژه هیجان گفت: به زبان ساده هیجان احساسی است که در مرحله اول در مغز انسان ها اتفاق می‌افتد،‌ سپس منجر به اتفاقات فیزیکی در انسان‌ها می شود.

وی ادامه داد: هیجان‌‌هایی که به‌طور مستقیم با فعالیت­‌های تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان یا دانشجویان در ارتباط است، به­ عنوان هیجان تحصیلی شناخته می شوند و انواع مختلفی دارد، موارد مثبت آن می توانددر افراد احساساتی مانند افتخار، لذت و امید را در دانشجویان ایجاد کنند. هیجانات منفی منجر می‌شود افراد احساس خستگی، خشم، شرم یا اضطراب داشته باشند.

این روانشناس گفت: این دست هیجانات در بازه زمانی مشخصی اتفاق نمی افتد و بستگی به شخصیت افراد دارد. ممکن است دانشجو به هنگام مطالعه دروس دچار هیجان شود، فردی دیگر ممکن است پیش از اینکه وارد کلاس شوند احساس هیجان داشته باشد، برخی از دانشجویان هم ممکن است زمان امتحان به هیجان دچار شوند.

وی اضافه کرد: بر اساس تجربیات به دست آمده می توان گفت هیجان­ های تحصیلی می تواند بر مواردی مانند تمرکز دانشجویان و پردازش اطلاعات آموزشی و یادگیری آن‌ها تاثیر مستقیمی داشته باشد،‌ این عوامل بر پیشرفت یا افت تحصیلی دانشجویان تاثیر گذار است.

موسوی بیان کرد:‌ به عنوان مثال هیجانات منفی می تواند منجر به خستگی و اضطراب دانشجویان شود و بر عملکرد تحصیلی‌ آن‌ها تاثیر بگذارد و بلعکس،‌ هیجانات مثبت می تواند احساس اعتماد به نفس را در دانشجویان تقویت کند و منجر شود که آن‌ها در دروس خود عملکرد بهتری داشته باشند.

وی افزود: اساتید دانشگاه‌ها می توانند با استفاده از هیجانات مثبت دانشجویان را شناسایی کرده و در راستای تقویت آن تلاش کنند،‌ با تقویت این هیجانات طبیعتا میزان یادگیری دانشجویان نیز افزایش پیدا می کند.

انتهای پیام/

31 / 167 هیجان تحصیلی دانشجو ترم اولی روانشناس

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشجو ترم اولی روانشناس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۸۵۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور دانشجویان، دومین نشست مدیران امور دانشجویی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور ۱۹ الی ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با حضور دکتر داداش‌پور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان، دکتر گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان، دکتر نعیمی معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان، دکتر دانشور مدیر کل امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان برگزار می شود.

در این نشست که به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار می‌شود حاضرین پس از ارائه تجارب موفق خود در حوزه دانشجویی به تبادل نظر در خصوص پیش‌نویس آیین‌نامه جامع اسکان در سراهای دانشجویی، پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی خواهند پرداخت.

در بخش دوم این نشست دو روزه شرکت کنندگان در کارگاه آموزشی تحلیل آسیب‌های روانی- اجتماعی دانشجویان که از سوی دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان برگزار خواهد شد؛ شرکت می کنند.

گفتنی است در پایان این نشست از مدیران دانشجویی شایسته مناطق با اهداء لوح تقدیر، تجلیل به عمل خواهد آمد.

کد خبر 6098219

دیگر خبرها

  • زمان واریز وام تحصیلی نیمسال دوم ۱۴۰۴-۱۴۰۳ دانشجویان علوم پزشکی
  • مسائل صنفی دانشجوان دامغان و شاهرود مورد بررسی قرار گرفت
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می‌شود
  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می شود
  • تاثیر اساتید در جامعه باید مثبت و مشهود باشد
  • شرایط دریافت وام دانشجویی چیست؟
  • اثرات مقاومت در آن سوی آتلانتیک
  • اثرات منفی استرس روی چهره و ظاهر افراد