Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@23:33:59 GMT

امنیت در سایه توسعه متوازن

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۸۷۹۵۴

عمادالدین قاسمی‌پناه*؛ «اغراق» در کاریکاتور مهم‌ترین ویژگی این هنر به شمار می‌رود. گاهی در یک کاریکاتور سر بزرگ‌تر ترسیم می‌شود و گاهی بینی یا دست یا پا. توسعه نامتوازن بی‌شباهت به کاریکاتور نیست. درواقع زمانی که یک منطقه از کشور بیشتر در مسیر و جریان توسعه قرار می‌گیرد و بخش‌های دیگر از این موهبت کمتر بهره می‌برند، شمایی از یک کاریکاتور در ذهن نقش می‌بندد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدتی پیش آماری از بودجه استان‌های مرزی در سال ۹۷ منتشر شد که صرف نظر از ۲ استان خراسان رضوی با ۵۱۱۱ میلیارد تومان و خوزستان با ۵۰۹۵ میلیارد تومان، بقیه استان‌های مرزی با فاصله زیاد، بودجه کمتری برایشان در نظر گرفته شده بود؛ بین ۱۰۷۱ میلیارد تومان تا ۲۹۱۸ میلیارد تومان.
جمعیت، میزان درآمد، طرح‌های ملی، برخوردار بودن یا نبودن و لابی نمایندگان استان‌ها از عوامل تاثیرگذار در میزان بودجه استان‌هاست. البته شاید بتوان موارد دیگری به این عوامل اضافه کرد، اما تمرکز این یادداشت بر موضوع محرومیت یا همان برخوردار بودن یا نبودن است.
استان‌های مرزی به عنوان پیشانی تامین امنیت کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. پیش‌تر گاهی در محافل غیررسمی شنیده می‌شد که «به دلایل امنیتی نیاز به آبادانی مشهود در استان‌های مرزی احساس نمی‌شود». این جمله هرگز با ذکر دلایل مشخص عنوان نمی‌شد و در حد یک کلی‌گویی باقی می‌ماند. حال سوال این است که اگر ساکنان استان‌های مرزی به علت محرومیت استان را ترک کنند و به استان‌های برخوردار مهاجرت کنند امنیت تامین می‌شود؟ آیا اگر به علت محرومیت خیال جدایی، استقلال یا پیوستن به کشور‌های همسایه به ذهن خطور کند امنیت در آغوش ماست؟
در دوران دفاع مقدس، هموطنان استان‌های خوزستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان‌غربی بودند که جانانه در برابر تجاوز همسایه غربی مقاومت کردند و از جان و مال خویش گذشتند تا آسیبی به کشور وارد نشود.
تردیدی نیست که عمران و آبادانی و ایجاد رفاه برای ساکنان استان‌های مرزی به ماندگاری ساکنان و انسجام کشور می‌انجامد.   خدای ناکرده اگر جنگی دیگر رخ دهد استان‌های مرزی که ساکنان آن‌ها مهاجرت کرده اند قادر نخواهند بود در برابر تجاوز بیگانه پاسخی دندان شکن دهند. شاید در جنگ احتمالی بعضی از زیرساخت‌ها که در زمان صلح برایشان هزینه‌های گزاف شده تخریب شود، اما وسوسه حمله دشمن با جمعیت محدود استان‌های مرزی حتمی خواهد بود.
ایران تنها در سایه توسعه متوازن و پایدار می‌تواند ایران بماند. عمران و آبادانی استان‌های مرزی که زادگاه و خاستگاه اقوام گوناگون هستند، وحدت ملی و امید به زندگی را تقویت می‌کند و دندان طمع بیگانگان را می‌کشد.
روشن است که دولت به تنهایی توانایی آباد کردن کشور را ندارد. پس ضرورت حکم می‌کند همه دستگاه‌ها از جمله بنیاد مستضعفان، آستان قدس رضوی و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به یاری کشور بشتابند.   *روزنامه نگار

منبع: فرارو

کلیدواژه: توسعه متوازن استان های مرزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۸۷۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس، گفت: در تلاشیم تا مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای را تقویت کرده و از این طریق در جهت عدالت آموزشی گام برداریم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، سلمان محمدی امروز _یکشنبه، نهم اردیبهشت_ در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت مقام معلم در استان با حجت‌الاسلام حبیب‌الله غفوری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، از تلاش برای اجرای مطلوب سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به عنوان یکی از دغدغه‌های اصلی دستگاه تعلیم و تربیت در استان نام برد و اظهار کرد: پس از گلایه مقام معظم رهبری از اجرایی‌نشدن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در مدارس، نقشه راه این سند تهیه شده و الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مشخص شده است.

وی افزود: از مهر امسال ۵۰ درصد مدارس دولتی و ۵۰ درصد مدارس غیردولتی استان بر مبنای الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، کار تعلیم و تربیت دانش‌آموزان استان را آغاز خواهند کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه کیفیت‌بخشی به مدارس دولتی یکی از مهم‌ترین اولویت‌های مجموعه آموزش و پرورش در استان خواهد بود، گفت: در تلاشیم تا با کیفیت بخشی به مدارس برای تعلیم و تربیت بهتر دانش‌آموزان تلاش کرده و در عین توجه به جنبه‌های تربیتی، در راستای بالا بردن معدل دانش‌آموزان هم برنامه‌ریزی داشته باشیم.

وی سپس با اشاره به تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس، گفت: در تلاشیم تا مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای را تقویت کرده و از این طریق در جهت عدالت آموزشی گام برداریم.

محمدی با بیان اینکه باید دانش‌آموزانی تربیت کنیم که در عین داشتن امید و نشاط مجهز به خردورزی باشند، افزود: امسال اهتمام بیشتری برای تعلیم و تربیت دانش‌آموزان در تراز انقلاب اسلامی داریم.

وی اشاره‌ای هم به استخدامی‌های آموزش و پرورش در استان کرمانشاه داشت و گفت: سال گذشته قریب ۱۵۰۰ نفر پذیرفته شدند و امسال ۱۶۰۰ معلم از طریق آزمون استخدامی پذیرش خواهند شد که البته بگونه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در فرآیند گزینش افرادی جذب شوند که شأن معلمی را داشته باشند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه استان کرمانشاه ۳۷۰ هزار دانش‌آموز دارد، گفت: ۲۶ هزار فرهنگی متولی امر تعلیم و تربیت دانش‌آموزان استان هستند.

کد خبر 748930

دیگر خبرها

  • توسعه پارکینگ اربعین در شلمچه
  • پاشینیان با روستاییان معترض مناطق مرزی دیدار کرد
  • انصاری نیک: «خلیج فارس» هویت ایران و یکی از پایه های قدرت تمدنی کشور است/ غرب نمی خواهد در منطقه امنیت برقرار باشد، زیرا امنیت ضامن توسعه است
  • مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد
  • توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است
  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • نظم جایگزین چین و آن چه آمریکا باید از آن بیاموزد
  • رشد ۸ درصدی توسعه متوازن رشته‌ای/ شرکت ۲۷ هزار نفر در امتحانات نهایی خرداد ماه
  • تمام مدیران باید سایه سازمان بازرسی را بالای سر خود احساس کنند
  • 7 دلیل که باید به قبرس شمالی سفر کنید