Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه یاسوج پذیرش دانشجوی خارجی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری را یکی از اهداف این دانشگاه در راستای  تبادلات فرهنگی و زبانی عنوان کرد و گفت: رویکرد دانشگاه در این رابطه در مسیر رشته‌های خاصی است که کمتر در دانشگاه‌های کشور وجود دارد. ۰۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۱ استانها کهگیلویه و بویراحمد نظرات

احمد عریان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج، با اشاره به اینکه دانشگاه یاسوج با داشتن چهار دانشکده مرکزی و دو دانشکده اقماری از جمله دانشگاه‌های جامع کشور است اظهار داشت : این دانشگاه با داشتن بیش از 150 رشته و گرایش جایگاه علمی مناسبی را در کشور دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تعداد اعضای هیئت علمی این دانشگاه را 232 عضو عنوان کرد و افزود: بیش از 6 هزار  نفر دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند که شامل 400 نفر در مقطع دکتری،  هزار و 300 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و چهار هزار و 300 دانش‌آموخته در مقطع کارشناسی می‌شوند.

رئیس دانشگاه یاسوج با بیان اینکه رشته‌های فعال این دانشگاه در مقطع دکتری 23، کارشناسی ارشد 65 و در مقطع کارشناسی 29 رشته است، گفت: این دانشگاه در رتبه‌بندی سال 95 رتبه چهاردهم را در بین 71  دانشگاه کشور داشته است.

عریان بیان کرد: دانشگاه یاسوج در برخی رشته‌ها و  مقاله‌ها، رتبه‌های اول را  دارد کما اینکه اخیرا رشته‌های جدیدی از جمله کارشناسی مهندسی کامپیوتر، فیزیولوژی علوم دام، جغرافیا و برنامه‌ریزی، فلسفه و غیره  به رشته‌های دانشگاه اضافه شده است.

وی عنوان کرد: دانشگاه یاسوج دانشگاهی نوپا است با این وجود اساتیدی که در طول هفته و پروازی باشد نداریم و همکاری بین دانشگاهی در خصوص پایان‌نامه، مقالات و غیره است که همه دانشگاه‌ها دارند.

پذیرش دانشجوی خارجی در دانشگاه یاسوج

رئیس دانشگاه یاسوج پذیرش دانشجوی خارجی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری را یکی از اهداف این دانشگاه در راستای  تبادلات فرهنگی و زبانی عنوان کرد و افزود: رویکرد دانشگاه در این خصوص در مسیر رشته‌های خاصی است که کمتر در دانشگاه‌های کشور وجود دارد.

عریان همچنین در خصوص ارتباط با شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری گفت: پارک علم و فناوری یاسوج دو سال است که راه‌اندازی شده و هنوز در مرحله طفولیت از این نظر هستیم اما تا اوایل مهرماه برای راه‌اندازی مراکز رشد به صورت گسترده ورود می‌کنیم.

وی اضافه کرد: گرچه 43 مرکز به عنوان مرکز رشد  بیان می‌شود که این مراکز  خیلی فعال نیستند و بیشتر به صورت عدد است.

بورس تحصیلی دانشجویان در دانشگاه یاسوج

عریان با اشاره به اینکه  رویکرد وزارت علوم بر بومی‌گزینی است درخصوص دانشجویان این دانشگاه گفت: تعداد دانشجوهای دانشگاه از استان مجاور بیشتر است و برای اینکه دانشجویان به سمت دانشگاه یاسوج تمایل داشته باشند دستورالعملی تحت عنوان بورس تحصیلی برای رتبه‌های خاص در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: بورس تحصیلی به این صورت است که در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری برای سال اول بورسیه داده می‌شود که برای سال‌های بعدی اگر شرایط مدنظر که با معدل بالای 18 است، اخذ شد تداوم پیدا کرده و به ازای یک ترم به دانشجوی دکتری مبلغ دو میلیون و 500 هزارتومان، به دانشجوی مقطع ارشد دو میلیون و به دانشجوی کارشناسی یک میلیون و 500 هزار تومان پرداخت می‌شود.

تعلیق یا حذف رشته‌های بدون بازده

عریان همچنین در خصوص تغییر اساسی در چارت جدید مرکز آموزش‌های آزاد گفت: در چارت جدید دانشگاه هدف این است که از دانش متخصصین دانشگاهی استفاده و برای آحاد جامعه دوره‌های آموزشی داشته باشیم که قبل از این مراکز آموزشی بیشتر  با سازمان‌ها  همکاری داشتند.

وی با اشاره به رویکرد وزارت علوم در خصوص طرح ساماندهی آموزش عالی گفت: این طرح که مد نظر وزارت علوم است براساس آن دسته از رشته‌هایی که بازدهی ندارد حذف یا تعلیق می‌شوند و ماهم بر این اساس در رشته‌ها بازنگری می‌کنیم.

رئیس دانشگاه یاسوج افزود: اگر وزارت علوم کار کند و فشارهای بیرونی بگذارد اغلب دانشگاه‌ها این انگیزه را دارند که رشته‌ها را بررسی و ریز کنند. 

هزینه در دانشگاه سرمایه‌گذاری است 

به گفته وی بسیاری از مدیران، دانشگاه را محور توسعه تلقی نمی‌کنند در حالی که توسعه پایدار از مسیر ارتباط دانشگاه با صنعت می‌گذرد و این وضع در استان کهگیلویه و بویراحمد بدتر است چراکه تعامل مشخصی میان سازمان‌ها، نهادها و بخش خصوصی و کارخانه‌‌داران با دانشگاه‌ها ایجاد نشده است.

عریان افزود: باتوجه به تخصص و رشته‌هایی که دانشگاه یاسوج دارد، می‌تواند در بسیاری از زمینه‌های تخصصی فعالیت کند و در راستای حل مشکلات استان و جامعه برنامه‌ریزی داشته باشد.

وی گفت: به اعتقاد من هزینه‌‌کرد برای دانشگاه‌ها به نوعی سرمایه‌گذاری است و ارزش افزوده آن چندین برابر است و باوجود تمام تلاش‌هایی که برای تقویت ارتباط صنعت، جامعه و دانشگاه در کشور صورت گرفته اما هنوز راه طولانی را در این مسیر باید طی کنیم.

انتهای پیام/ ت

R41452/P1357/S6,69/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۸۸۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر بر ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین نظیر هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های دانشگاهی تاکید کرد و گفت: از مهر ماه موضوعات هوش مصنوعی، تحول دیجیتال و کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی دانشگاه اجرایی خواهد شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه امیرکبیر در نشست با دبیران انجمن‌های علمی تاکید کرد: ما در سال‌های ۸۴ تا ۹۳ جلسات متعددی با شورای انجمن‌ها داشتیم، در بسیاری از موضوعات همفکری می‌کردیم و مشکلات حل می‌شد. به طوری‌که در این سال‌ها سفر‌های زیادی برای بسیار از گروه‌های دانشجویی به کشور‌هایی از جمله هند، آلمان، تایوان، وین، روسیه، آمریکای لاتین وغیره برگزار می‌کردیم و دانشجویان ما بهترین رتبه‌ها را کسب می‌کردند. امیدواریم این اقدامات مجدد انجام شود. سعی کنیم مسائل مربوط به این حوزه‌ها به حداقل برسد و امکانات بیشتری به دانشجویان تخصیص یابد.


وی در ادامه تصریح کرد: بر اساس آمار‌هایی که مشاهده می‌کردم دانشجویان انجمن‌های علمی دانشکده‌های مکانیک، برق و هوافضای دانشگاه صنعتی امیرکبیر کمترین میزان فعالیت و دانشکده‌های ریاضی و فیزیک بیشترین آمار را داشتند.


سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین تاکید کرد: تصور من این است مشکلات و مسائل انجمن‌های علمی دانشجویان به راحتی تسهیل می‌شود. همچنان که چند ماه گذشته وقتی مسئله کمبود وسیله این دانشجویان را مطرح کردم یکی از فارغ التحصیلان دانشگاه یک دستگاه مینی بوس در اختیار ما قرار دادند که البته به نظر من باید تعداد آن به دو دستگاه افزایش یابد.


رهایی از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان پتانسیل در جهت حل مشکلات دانشگاه عنوان کرد و خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بسیاری از فارغ التحصیلان ما مدیران موفقی در کشورهستند این افراد می‌توانند هم برای انجام بازدید‌های علمی و صنعتی هم اینکه کمک برای حل مشکلات انجمن‌های دانشجویی تاثیرگذار باشند؛ بنابراین باید بتوانیم ارتباط خود با فارغ التحصیلان دانشگاه را تقویت کنیم.


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: شرکت در مسابقات علمی و همچنین برگزاری مسابقات متنوع برای انجمن‌های علمی بسیار با اهمیت است. ضمن اینکه فضای مسابقه برای دانشجویان هیجان و انگیزه ایجاد می‌کند. براین اساس دانشکده‌ها و انجمن‌هایی که امکان برگزاری مسابقه علمی را دارند حتما به فکر اینکار باشند و ما نیز در برگزاری این مسابقات کمک می‌کنیم.


وی در خصوص فعالیت مجدد نشریات علمی انجمن‌های علمی دانشجویان که تعطیل شده بودند نیز افزود: به نظر بنده فعالیت این نشریات بسیار مهم است و ما در دانشگاه کمک می‌کنیم مجدد این نشریات فعال شود چرا که نشریات علمی یکی از شاخص‌های پیشرفت علمی به شمار می‌رود. همچنان که ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر نشریات علمی زیادی داریم که در مسیر نمایه شدن بین المللی هستند.


رهایی بر ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین نظیر هوش مصنوعی در هر رشته تاکید کرد و گفت: در حال حاضر نفوذ و کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌ها مطرح است؛ لذا از بعد برگزاری کلاس، نرم افزاری و برگزاری مسابقات باید تلاش کنیم.


وی ادامه داد: ضمن اینکه ما در برنامه ریزی آموزشی که برای تعیین تکلیف برنامه‌های آموزشی تمامی رشته‌ها برگزار می‌شود، استفاده از هوش مصنوعی، تحول دیجیتال و کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی یکی از برنامه‌های جدید دانشگاه است که از مهر آینده اجرایی خواهیم کرد. بر این اساس کاربرد هوش مصنوعی در رشته‌های مختلف بیشتر می‌یابد.


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: اشکال انرژی، هوش مصنوعی و مهندسی پزشکی سه حوزه‌ای است که این دانشگاه به عنوان قطب مطرح شده است.
وی بر ضرورت شکل گیری بازدید‌های انجمن‌های علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد و گفت: باید زمینه این بازدید‌ها فراهم شود تا انجمن‌های علمی دانشجویی ما بتوانند از صنایع مختلف بازدید کنند.


رهایی یادآور شد: در بحث نساجی نیز زمینه‌های خوب همکاری با اتحادیه‌های نساجی شکل گرفته و آن‌ها آماده همکاری با دانشگاه در زمینه‌های مختلف هستند و قرار است نمایشگاهی نیز در دانشگاه برپا کنند.


سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص آشنایی کمتر نو دانشجویان با مسائل و زندگی دانشجویی نیز افزود: ما در سال ۸۸ تا ۹۰ ما برنامه‌ای در طول ترم با موضوع ورود به زندگی دانشجویی را در دانشگاه برگزار می‌کردیم که در این برنامه مسائل مختلف علمی و زندگی دانشجویی مطرح می‌شد و بسیار مفید بود. قرار است این برنامه نیز مجدد ازمهر آینده برگزار خواهد شد چرا که دانشجویان در بدو ورود با دانشگاه نیازمند آشنایی با زندگی دانشجویی هستند تا دچار آسیب‌هایی نظیر افت تحصیلی نشوند.

رهایی از سرمایه گذاری ۱۰۰۰ میلیارد تومانی سازمان صنعت دریایی در حوزه مباحث دریایی و مباحث شناور‌ها خبر داد و گفت: دانشکده مهندسی و صنعت دریا اهمیت زیادی دارد و پردیس دریا ساحلی ما در بندر عباس از پردیس‌های موفق به شمار می‌رود؛ بنابراین دانشجویان و انجمن‌های علمی نیز باید در این زمینه به میدان بیایند و فعالیت‌های علمی کنند.


وی خاطر نشان کرد: ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر پژوهشکده‌های مختلفی داریم که در کنار دانشکده‌ها قرار دارند. این پژوهشکده‌ها با صنایع مختلف ارتباط دارند و پروژه‌های زیادی دریافت کردند که لازم است انجمن‌های علمی ما با این پژوهشکده‌ها ارتباط بگیرند.


رهایی همچنین بر تقویت بازدید‌های صنعتی انجمن‌های علمی تاکید کرد و گفت: چند ماه پیش هیاتی از وزارت صنایع تاکید کردند حاضر هستند ارتباطی با صنایع مختلف داشته باشیم و هزینه‌های این بازدید‌ها را نیز متقبل شوند.


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایان اظهار کرد: دانشکده‌ها موظف هستند بخشی از درآمد‌های خود را در حوزه دانشجویی صرف کنند و روسای دانشکده‌ها باید با انجمن‌های علمی همکاری جدی‌تر برگزار کنند.

دیگر خبرها

  • پذیرش ۵۳ درصدی دانشجو در مقطع دکتری به روش استادمحور
  • افزایش ۶ رشته محل مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد زاهدان
  • تصویب رشته‌های جدید دانشگاه آزاد نی‌ریز در مقطع دکتری
  • خودکشی دانشجوی کارشناسی ارشد در کوی دانشگاه تهران +تصویر
  • خودکشی دانشجوی کارشناسی ارشد در کوی دانشگاه
  • خودکشی دانشجوی کارشناسی ارشد در کوی دانشگاه تهران
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه
  • تحصیل رایگان دانشجوی معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها
  • تحصیل رایگان دانشجوی اخراجی آمریکایی در ایران؛ کدام دانشگاه‌ها صف کشیدند؟
  • تحصیل رایگان دانشجوی معترض آمریکایی در ایران؛ این دانشگاه‌ها اعلام آمادگی کردند/ اسامی