Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@16:50:07 GMT

۲۰ جمله‌ای که حتما باید به همسرتان بگویید؟!

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۹۳۴۰۲

۲۰ جمله‌ای که حتما باید به همسرتان بگویید؟!



جملاتی وجود دارد که باید در زندگی زناشویی به همسرتان بگویید. در این مطلب به شما می‌گوییم چه چیزهایی را به همسرتان بگویید تا خوشحالش کنید

چه چیز‌هایی را به شوهرتان بگویید؟

بعد از ازدواج آنقدر با همسرتان احساس نزدیکی و صمیمیت می‌کنید که فکر می‌کنید می‌توانید هر چیزی را به او بگویید. اما درست مانند هر رابطه‌ی دیگری، کلمات شما این قدرت را دارند که به ازدواج‌تان آسیب بزنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قبل از حرف زدن فکر کنید تا لازم نشود بعدا عذرخواهی کنید. در این مطلب به شما می‌گوییم چه چیزهایی را به همسرتان بگویید تا خوشحالش کنید و چه چیزهایی را نباید به او بگویید.

حرف های خوشایندی که به همسرتان می‌زنید می‌تواند او را به زندگی مشترک‌تان دلخوش‌تر کند و حرفهای خسته کننده و تند و دلسرد کننده‌ای که به او می‌زنید می‌تواند او را نسبت به خودتان و زندگی مشترک‌تان دلزده و ناامید کند. کلماتی که از دهان شما خارج می‌شوند این قدرت را دارند که او را برای وقت گذراندن با شما مشتاق‌تر کنند. پس از ته قلب‌تان او را امیدوار کنید و یادتان باشد روراست باشید و خودتان هم حرفهایی که می‌زنید را باور داشته باشید.

من ارزش کارهای تو را می‌دانم و تحسینت می‌کنم

خیلی از مردهای متاهل از این شاکی هستند که همسرشان آنها را تحسین و تشویق نمی‌کند. یکی از چیزهایی که بیشتر باید به همسرتان بگویید این است که چقدر از او سپاسگزار هستید و قدر تلاش‌هایش را می‌دانید. این کار شما اعتماد بنفس او را بالا می‌برد و باعث می‌شود شما را بیشتر بخواهد و این برای تحکیم پیوندتان عالی است.

ممنونم که در کارهای خانه به من کمک می‌کنی

اگر شوهر شما در انجام کارهای خانه به شما کمک می‌کند واقعا باارزش است. خیلی از مردها به دلیل تنبلی و غرور نیست که در کارهای خانه هیچ نقشی ندارند بلکه می‌بینند که شما شیوه‌ی خاص خود را در خانه داری دارید و او از این می‌ترسد که مبادار ریتم و روال شما را بهم بریزد. اما اگر به شما کمک می‌کند به او سخت نگیرید و بگذارید بداند که ممنونش هستید. ممکن است نتواند دقیقا مثل شما از پس کارهای خانه بربیاید اما دست کم تلاشش را کرده است.

من همیشه به تو وفادارم

عشق هم مثل خیلی چیزهای دیگر در زندگی می‌تواند بی‌دوام باشد. اظهار وفاداری و تعهد نشان می‌دهد که عشق شما محکم است و یک احساس ساده نیست. وقتی وفاداری‌تان را نشان می‌دهید و بر زبان می‌آورید، همسرتان احساس امنیت و قوت قلب می‌کند و تعهد و وفاداری‌اش نسبت به شما نیز مستحکم‌تر می‌شود و برآیند همه‌ی اینها یک زندگی زناشویی ایده آل خواهد بود.

بیا بیشتر برای هم وقت بگذاریم

این یکی از استثنایی‌ترین کارهایی است که برای شوهرتان می‌توانید انجام دهید تا او احساس فوق العاده بودن بکند. با توجه به تمام مشغله‌هایی که دارید شما و همسرتان احتمالا وقت کافی برای با هم بودن ندارید. دادن این پیشنهاد به شوهرتان حس خاص بودن به او می‌دهد و باعث می‌شود احساس کند مانند شما می‌تواند برای تداوم زندگی مشترک‌تان تلاش کند. شما نیاز دارید که اوقات باکیفیتی را با هم بگذرانید و رابطه‌تان را تغذیه کنید. اگر به همسرتان نشان دهید که دوست دارید زمان بیشتری با هم باشید به او ثابت می‌کنید که احساس صمیمیت با او دارید و دل‌تان برایش تنگ شده، و او نیز همین حس را به شما پیدا خواهد کرد. اوقاتی که با هم می‌گذرانید مفرح و عاشقانه باشد و خودتان را مکلف بدانید که هر هفته این زمان را با هم سپری کنید


دوستت دارم

کوتاه و ساده و شیرین! این دیگر قشنگ‌ترین و ساده‌ترین کاری است که می‌توانید برای همسرتان انجام دهید. خیلی‌ها ممکن است عاشق همدیگر باشند بدون اینکه واقعا آن را بروز دهند. وقتی به شوهرتان می‌گویید دوستش دارید، به او نشان می‌دهید که عمیقا متوجهش هستید و برای‌تان مهم است. این حس بزرگی است که او عاشقش خواهد شد. لازم نیست جملات طول و درازی برای بیان احساس‌تان ارائه دهید تا او احساس خاص بودن بکند؛ جمله‌ی ساده‌ی «دوستت دارم»، لبخندی بر لبانش می‌نشاند و گرمی به دلش می‌بخشد که تمام روز با او خواهد بود.


تو یک پدر فوق العاده‌ای

شوهر شما ممکن است در مورد مهارت‌های پدری خود مطمئن نباشد. برای اینکه تشویقش کنید در مسیر درستی جلو برود، بگذارید بداند که پدری فوق العاده است تا اعتماد بنفسش تقویت شود و در نتیجه پدر قوی‌تری برای فرزندتان باشد. اگر شوهر شما عزت نفس بیشتری داشته باشد بهتر می‌تواند برای بچه‌ها و خانواده تصمیم بگیرد. همه دوست دارند پدر و مادر خوبی باشند و این مهم است که به همسرتان بگویید اینچنین است. به او این اطمینان را بدهید که برای کمک و حمایتش در شرایط خاص کنارش هستید.

تو خیلی خوب خانواده را می‌چرخانی

وقتی صحبت از ریاست خانواده می‌شود مردها برای خود استانداردهایی دارند و خیلی برایشان مهم است که شما تلاش‌هایش را ببینید. پس شما هم باید به او ابراز کنید که قدردان زحماتش هستید و شیوه‌ی مدیریتی‌اش را می‌پسندید. به او قوت قلب بدهید که ارزش هر چیزی که برای خانواده‌اش فراهم می‌کند را می‌دانید.

من با تو راحت و راضی‌ام

خیلی از ما احساس می‌کنیم همسرمان نعمتی از جانب خداوند است؛ می‌توانیم بی‌دغدغه خود واقعی‌مان باشیم و او نیز کمک‌مان می‌کند رشد کنیم و انسان بهتری شویم. او اشتباهات ما را می‌بخشد و درک‌مان می‌کند. شما باید بگذارید همسرتان بداند که درکنارش چقدر کامل شده‌اید و احساس رضایت دارید.

تو همیشه می‌توانی کاری کنی که بخندم و شاد باشم

اجازه دهید شوهرتان بداند که بلد است لبخند را به لبان‌تان بیاورد. به او نشان دهید با خودش انرژی مثبت به خانه می‌آورد و شما برای همین دوستش دارید. شاید همسرتان چیره دست‌ترین آدم در دنیا نباشد که شما را به قهقهه بیندازد اما به او بگویید که عاشق جُک تعریف کردنش هستید. این تعریف‌ها احساس خوبی به او می‌دهد و مطمئنش می‌کند که کارش را در شاد کردن شما درست انجام می‌دهد


من به تو افتخار می‌کنم

اگر همسر شما باعث افتخارتان است پس از این بابت خیالش را راحت کنید! با این کار او احساس می‌کند بهترین مرد دنیاست. اگر به همسرتان ببالید و هر وقت نیاز داشت حامی‌اش باشید، به زندگی مشترک خودتان کمک کرده‌اید. ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که مدام با شکست‌ها و نقص‌ها روبرو می‌شویم پس مرد شما باید بداند که برای بلند کردنش همیشه حاضرید. اگر نشانش دهید که مایه‌ی غرورتان است او هم سخت‌تر کار می‌کند تا به رویاهای‌تان برسید و خانواده‌ای شادتر داشته باشید.


خوشحالم که با تو ازدواج کردم

بگذارید همسرتان بداند که اگر زمان به عقب برگردد باز هم او را به همسری انتخاب خواهید کرد. خیلی مهم است که بعد از جروبحث‌های‌تان یا بعد از گذراندن یک موقعیت سخت در زندگی این واقعیت را به زبان بیاورید تا بداند که ناامید نیستید. او را از عشق خود مطمئن کنید و بدانید که اگر واقعا می‌خواهید حرکت قشنگی برای همسرتان انجام دهید، همین ابراز عشق است. در پیدا کردن راههای رمانتیک ابراز علاقه، ابتکار به خرج دهید!

حالت چطوره؟ اوضاع چطوره؟

شاید این توصیه احمقانه به نظر برسد اما خوب است بدانید که همه‌ی ما نیاز داریم حرف دلمان را به زبان بیاوریم. برای شوهرتان وقت بگذارید و از او بپرسید حال و روزش چگونه است. ممکن است جوابی غیرمنتظره بگیرید. شاید او در مورد چیزی تردید داشته باشد و احساس کند مطرح کردنش سخت است. شاید هم کاملا خوب و روبراه باشد. شما هرگز این را نخواهید دانست مگر اینکه سوال کنید. این سوال ساده به همسرتان نشان می‌دهد که شما نگران و متوجه او هستید و در مورد هر چیزی که بخواهد می‌تواند برای شما حرف بزند.

تو بهترین دوست من هستی

خیلی‌ها فکر می‌کنند عشق و عاشقی بعد از گذشت سالها از زندگی زناشویی تحلیل می‌رود، اما اینطور نیست. گفتن اینکه «تو بهترین دوست منی» بهترین هدیه برای همسر است. شوهر شما تنها کسی است که همیشه کنار شماست و در سختی‌ها به خوبی از شما حمایت می‌کند، شما هم تمام افکار و ایده‌های خود را با او در میان می‌گذارید پس چرا به او نگویید که بهترین دوست شماست؟ با گفتن این جمله او را در مهم‌ترین موقعیت زندگی خود قرار می‌دهید و به او این اطمینان را می‌دهید که همیشه بدون هیچ مانعی، حرفهای‌تان را به او خواهید زد.

با هم حلش می‌کنیم

اگر همسرتان باعث بوجود آمدن دردسری شد به جای اینکه با داد و بیداد و سرزنش سعی کنید مشکل را حل کنید یک نفس عمیق بکشید، خونسرد باشید و به شوهرتان بگویید با کمک هم مسئله را حل خواهید کرد و به آرامی اشتباهش را به او گوشزد کنید. مطمئنا با آرامش و همدلی بهتر به راه حل می‌رسید تا با خشم و مرافعه.

تفاوت‌ها ما را به هم نزدیک‌تر می‌کند

ممکن است حسابی با هم دعوا کرده باشید و الان احساس کنید همه چیز به پایان رسیده و دیگر عشقی وجود ندارد و دوست دارید فقط از شوهرتان دور شوید. اما صبر کنید! شما باید بفهمید که طبیعیست دو نفر، دیدگاه و عقاید متفاوتی داشته باشند. پس به جای اینکه کنترل‌تان را از دست بدهید و داد و فریاد کنید، به او توضیح دهید چرا جور دیگری فکر می‌کنید. به حرفهای او هم نیز خوب گوش دهید.

کاری هست که بتوانم برایت انجام بدهم؟

بیشتر اوقات مردها تصور می‌کنند نباید به کسی بگویند که به کمک نیاز دارند. اما شما به عنوان همسرش باید بفهمید چه زمانی به کمک نیاز دارد. این کار شما به او نشان می‌دهد مراقبش هستید و می‌دانید که درست مانند هر آدم دیگری ممکن است نیاز به کمک داشته باشد. چه کسی گفته مردها نیاز به کمک ندارند؟ آنها فقط نمی‌دانند چگونه کمک بخواهند!

می‌دانم که تو بهترین تصمیم را می‌گیری

زندگی پُر از موقعیت‌هایی است که تصمیم گیری‌های سختی را می‌طلبند. در چنین شرایطی باید به همسرتان اطمینان بدهید که به او اعتماد دارید و تصمیم‌هایش مورد قبول شماست.

دوست داری بعدا در موردش حرف بزنیم؟

حتما می‌دانید که مردها نسبت به زنها سخت‌تر ارتباط برقرار می‌کنند و اینکه شما آماده‌اید مذاکره‌ای طولانی داشته باشید دلیل نمی‌شود شوهرتان هم آماده باشد. این انتخاب را به او بدهید که اگر حالا آمادگی‌اش را ندارد بعدا در موردش صحبت کنید. با این کار کمک بزرگی به او می‌کنید.

دوست داری کمی تنها باشی؟

این پیشنهاد شما هم به همسرتان آرامش می‌دهد و فرصتی برایش فراهم می‌کند تا قبل از هر بحث و تصمیمی، بهتر فکر کند. با این حرف به او می‌فهمانید که درکش می‌کنید و فقط احساسات خودتان مهم نیست.

خود واقعی‌ات باش

همه‌ی ما عادت‌ها یا خصوصیاتی را در طرف مقابل‌مان نمی‌پسندیم و از او می‌خواهیم عادت‌های بدش را کنار بگذارد، مثلا سیگار کشیدن، بدقولی و ...، اما عاقلانه نیست که از او بخواهیم خودش را تغییر بدهد. هر کسی شخصیت منحصربفرد خودش را دارد که او را از تمام دنیا متمایز می‌کند. شوهر شما مطمئنا ویژگی‌های زیادی دارد که برای‌تان دوست داشتنی است. به او بگویید کدام خصوصیاتش را دوست دارید و می تواند همیشه خودش باشد.


منبع : زندگی ایده آل

منبع: پارسینه

کلیدواژه: زندگی عاشقانه روابط زناشویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۹۳۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟

دوران کودکی تنها دوران بازی کردن و خوش گذرانی‌های کودکی نیست. بلکه کودکان نیز می‌توانند این دوران را با استرس و احساس نگرانی سپری کنند. 

 این استرس یا می‌تواند از جانب خانواده، دوستان و مدرسه باشد و یا از جانب خود. به عبارتی دیگر کودک نیز می‌تواند از خودش بیش از حد، انتظار داشته باشد و سپس زمانی که انتظاراتش از خود برآورده نشد احساس استرس کند. 

نحوه کمک کردن به کودکان برای درمان اضطراب

شما بزرگسالان از راه‌های مختلف می‌توانید به کودکان و خردسالان خود برای رفع استرس و اضطراب در آنها کمک کنید. در واقع در نحوه درمان استرس در کودکان باید بگوییم سه کار مهمی که شما می‌توانید در این زمینه انجام دهید به شرح زیر است:

شما ابتدا باید سعی کنید، که استرس را از زندگی خود تا حد امکان دور نمایید. به این ترتیب استرس از کودکان شما نیز دور خواهد شد.

به کودکان و خردسالان خود مهارت‌های مثبت مقابله با استرس را بیاموزید. در مورد ماهیت استرس با کودکان و خردسالان خود تا حد امکان صحبت کنید.

راهکار‌های تشخیص استرس در کودکان

آشنایی با علائم بروز استرس در کودکان برای والدین آنها بسیار با اهمیت است. والدین می‌تواند با شناسایی استرس در کودک آن را تا حدودی کنترل کنند اما زمانی که کودک به این اختلال مبتلا می‌شود؛ احتیاج به یک روانشناس متخصص دارید تا راهکاری‌های موثر در درمان استرس در کودکان را به شما آموزش دهد.

اضطراب در رفتار‌های کودکان مشاهده می‌شود. نکته مهم این است که والدین این تغییر رفتار در کودک خود را متوجه شوند. پرخاشگری، دمدمی مزاج بودن و وابستگی از جمله نشانه‌های استرس در کودکان است. سطح تمرکز در کودکان مضطرب پایین آمده و از رفتن به مدرسه امتناع می‌کنند.

ما در جریان تغییرات شدیدی در جهان قرار گرفته‌ایم، و در عین‌حال رویداد‌های بسیاری وجود دارند که می‌تواند منجر به استرس در کودکان شود؛ مانند وضعیت‌های منفی در خانه، خشونت در مدرسه و یا امتحانات. یا حتی تغییرات مثبت مانند اسباب‌کشی به خانه‌ای بزرگتر یا یافتن دوستان جدید.

شما به عنوان والدین می‌توانید با بررسی علائم استرس بیش از حد در کودکان و حمایت از آنها، برای مدیریت این استرس کمک کنید.

استرس چیست؟

استرس یک احساس رایج است که وقتی تحت فشارش هستیم، مشکلات متعدد داریم یا نمی‌توانیم با شرایط کنار بیاییم، دچار آن می‌شویم. 

مقدار کم استرس می‌تواند مفید باشد و به ما انگیزه بدهد که به اهدافمان برسیم، مانند زمانی که امتحان داریم یا می‌خواهیم سخنرانی کنیم. اما اگر استرس بیش از حد باشد، به ویژه زمانی که احساس می‌کنیم از کنترل خارج شده، می‌تواند بر افکار و سلامت بدن و روان و همچنین روابطمان تاثیر منفی بگذارد.

دلایل استرس چیست؟

تجربه استرس در کودکان همیشه مانند بزرگسالان نیست. در بزرگسالان استرس‌های کاری شایع است؛ در حالی که کودکان زمانی استرس را تجربه می‌کنند که نمی‌توانند خود را با شرایط تهدید کننده، سخت یا دردآور تطبیق دهند. این شرایط می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

افکار یا احساسات منفی درباره خودشان

تغییرات جسمانی مانند رسیدن به سن بلوغ

مطالبات درسی مانند امتحانات یا تکالیفی که با بزرگ شدن بچه‌ها بیشتر می‌شود

مشکلات با دوستان در مدرسه و فرآیند اجتماعی شدن

تغییراتی مانند تغییر منزل، مدرسه یا جدایی والدین

بیماری‌های مزمن، مشکلات مالی در خانواده یا مرگ یکی از اعضای خانواده

محیط ناامن در خانه یا محله

استرس در کودکان و نوجوانان

استرس در کودکان زمانی رخ می‌دهد که یک شرایط جدید یا غیرمنتظره را تجربه می‌کنند.

در کودکان، تنش در خانه مانند سوءرفتار، جدایی والدین یا مرگ یکی از عزیزان جزو عوامل شایع استرس است. مدرسه یکی دیگر از عوامل رایج است؛ یافتن دوستان جدید یا امتحان دادن می‌تواند کودکان را درگیر مشکلات کند.

هرچه کودکان بزرگتر می‌شوند، منابع استرس بیشتر می‌شود، زیرا آنها تغییرات بزرگتری را در زندگی تجربه می‌کنند: مانند یک گروه جدید دوستان، تکالیف بیشتر در مدرسه و دسترسی فزاینده به رسانه‌های اجتماعی و اخبار بیشتر درباره اوضاع کشور و جهان. بسیاری از نوجوانان در مواجهه با مسائل اجتماعی مانند تغییرات اقلیمی، مناقشات و ناآرامی‌های سیاسی و تبعیض دچار استرس می‌شوند.

باید به یاد داشت که کودکان مانند «اسفنج» هستند و هر آنچه اطرافشان رخ می‌دهد را کامل جذب می‌کنند. آنها استرس والدین خود را مشاهده می‌کنند و به این وضعیت احساسی، هر آنچه که باشد، واکنش نشان خواهند داد.

کودکان و نوجوانان همیشه از هوش احساسی یا دایره لغات کافی برای بیان کامل احساساتشان برخوردار نیستند. از سوی دیگر، کودکان کم سن‌تر ممکن است به دلیل سن پایین و سطح رشد فکری نتوانند بفهمند که واقعا چه اتفاقی افتاده است. برای آنها یک وضعیت جدید یا متفاوت ممکن است صرفا متفاوت، ناراحت کننده، غیرقابل پیش‌بینی یا حتی ترسناک به نظر آید.

علائم و نشانه‌های استرس در کودکان

زمانی که بدن تحت استرس قرار دارد، هورمون‌هایی مانند آدرنالین و کورتیزول تولید می‌کند که ما را برای اقدام فوری آماده می‌کند این امر به عنوان واکنش «جنگ یا فرار» نیز شناخته می‌شود. این وضعیت می‌تواند اثرات بسیاری بر ذهن و بدن کودک داشته باشد، مانند:

نشانه‌های بدنی:

تنفس کم‌عمق، تعریق یا تپش قلب

سردرد، سرگیجه یا مشکلات خواب

حالت تهوع، سوءهاضمه یا مشکلات گوارشی

افزایش یا کاهش وزن ناشی از کم‌خوری یا پرخوری

بیمار شدن یا احساس درد بیش از قبل

احساسی و روانی:

آستانه تحریک بالا یا خشم که منجر به طغیان یا کناره‌گیری از دوستان و خانواده می‌شود

نادیده گرفتن مسئولیت‌ها، کارآیی پایین در کار‌ها یا مشکل در تمرکز

پریشانی عاطفی مانند احساس مداوم اندوه یا گریه

منشاء استرس را شناسایی کنید

به کودکتان کمک کنید تا زمان‌هایی که احساس استرس می‌کند را شناسایی و ردیابی کند و در نحوه واکنش آنها به دنبال الگو‌ها باشید. در آن زمان بخصوص چه اتفاقی افتاد؟ قبل از اینکه دچار استرس شوند، چه فکری می‌کردند، چه احساسی داشتند یا چه کاری انجام می‌دادند؟ وقتی کودکان سختی‌هایی را که احتمالا آنها را دچار استرس می‌کند شناسایی کردند، می‌توانید با همدیگر و به سرعت روش‌هایی را برای جلوگیری از استرس یا مقابله با آن بیابید.

این علائم می‌تواند به استرس بیشتر منجر شود. مهم است که به کودکتان کمک کنید تا راه‌هایی برای تطبیق با وضعیت جدید بیابد و بتواند در اسرع وقت با آنها کنار بیاید.

مانند بزرگسالان، به کودکان نیز باید یادآوری شود که با خود مهربان باشند.

روش‌هایی برای اینکه کودکان با استرس مقابله کنند

زمانی که کودکان احساس استرس می‌کنند، والدین می‌توانند نقش مهمی در کمک به آنها برای مقابله با آن ایفا کنند.

با مهر پاسخ دهید: به کودکان عشق، زمان و توجه بیشتری اختصاص دهید. ببینید آیا استرس بر سلامت، رفتار، افکار و احساسات آنها اثر گذاشته یا خیر؟ به یاد داشته باشید که به آنها گوش کنید، با آنها با مهربانی سخن بگویید و به آنها اطمینان خاطر دهید.

الگو باشید: به کودکتان بگویید که شما چگونه با وضعیت‌های استرس‌آمیز برخورد کرده‌اید. می‌توانید با سهیم کردن تجربه خودتان، الهام‌بخش کودکتان باشید تا بتواند عادات مدیریت استرس مختص به خودش را بیابد.

تفکر مثبت را تشویق کنید: کودکان، بالاخص نوجوانان، به راحتی خود را دستکم می‌گیرند. اگر شنیدید که می‌گویند «من در هیچ چیز خوب نیستم»، «از خودم خوشم نمی‌آید»، یا «می‌ترسم که بیرون بروم»، از آنها بپرسید که چرا اینگونه فکر می‌کنند و دستاورد‌هایی که داشته‌اند و نحوه کسب آن را به آنها یادآوری کنید.

توانمندسازی مثبت از جانب شما به آنها نشان خواهد داد که درک می‌شوند و مطمئن خواهند شد که می‌توانند بر وضعیت‌های استرس‌زا فائق آیند.

عادات سالم را حمایت کنید: خواب و خوراک خوب از عوامل کلیدی رهایی از استرس است. 

متخصصین توصیه می‌کنند که کودکان ۶ تا ۱۲ ساله، ۹ تا ۱۲ ساعت خواب شبانه داشته باشند. نوجوانان به ۸ تا ۱۰ ساعت خواب شبانه نیاز دارند. 

برای مراقبت از خواب، استفاده از نمایشگر [موبایل، کامپیوتر، تلویزیون]را محدود کنید و از نگهداری تجهیزات دیجیتال در اتاق خواب جلوگیری کنید. هرچقدر کودک تغذیه و خواب خوب داشته باشد، توانایی وی برای مقابله با استرس بیشتر خواهد بود.

کودکتان را تشویق کنید که بیرون برود، با دوستانش وقت بگذراند و با آنها بازی کند. تمرین‌ها و فعالیت‌هایی مانند مدیتیشن و تنفس عمیق می‌تواند در رهایی از استرس مفید باشند.

تنفس شکمی بسیار آرامش‌بخش است و می‌تواند به ما کمک کند اکسیژن به عمق ریه‌هایمان نفوذ کند. یک روش سه مرحله‌ای ساده برای این کار عبارت است از: دستتان را روی شکمتان بگذارید. 

پنج نفس عمیق بکشید، پنج ثانیه را صرف دم و پنج ثانیه را صرف بازدم کنید. هوا را از بینی داخل کشیده و از دهان بیرون دهید. 

به کودکتان توضیح دهید که وقتی هوا را داخل می‌کشد، مثل این است که شکمش را به آرامی مانند یک بادکنک باد می‌کند و وقتی که هوا را بیرون می‌دهد باد از این بادکنک به آرامی خارج می‌شود.

مانند بزرگسالان، گاهی به کودکان نیز باید یادآوری شود که با خود مهربان باشند.

استرس یک تجربه انسانی است که با گذر زمان و استفاده از بعضی تکنیک‌های ساده می‌توان بر آن فائق آمد.

چه زمانی از متخصصین کمک بگیریم؟

اگر کنار آمدن با استرس برای کودکتان سخت است، می‌توانید با یک متخصص آموزش‌دیده ملاقات کنید و از او کمک بگیرید. برای کسب مشورت با دکتر خانوادگی یا مشاور صحبت کنید. 

آنها می‌توانند درباره درمان‌های موجود به شما مشورت دهند مانند ملاقات با یک روانشناس که به افراد کمک می‌کند استرس خود را مدیریت کرده و عادات مثبت برای سلامت روان خود خلق کنند.

از اینکه برای کودکتان به دنبال کمک کارشناسی بروید، واهمه نداشته باشید. اگر استرس بر زندگی کودک شما اثر می‌گذارد، مهم است که در اسرع وقت کمک لازم را دریافت کند تا بتواند احساس بهتری داشته باشد.

منبع: فارس 

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • سیتسیپاس: نادال در زمین بی‌رحم است
  • عبدالله گنجی: توماج صالحی حتما اعدام نمی‌شود
  • چینی‌ها ساخت ورزشگاه برای ایران را دبه کردند؟
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • غذای شرکتی، عاملی برای افزایش تعلق خاطر کارکنان به سازمان
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • مارتین لوتر کینگ و خشونت
  • کسی که اجازه نداد جای خالی پائز احساس شود
  • ۹ دلیل پنهان «احساس خستگی دائمی» که از آن‌ها بی خبر بودید