Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-07@00:08:10 GMT

ورود به «قله دماوند» ممنوع شد

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۹۵۲۷۰

ساعت 24-مدیرعامل انجمن دوستداران دماوند از ممنوعیت ورود به اثر طبیعی ـ ملی «دماوند» تا اطلاع‌ ثانوی خبر داد.

در چند روز اخیر بنرهایی در دو جبهه‌ی «جنوبی» و «غربی» از سوی اداره حفاظت محیط زیست شهرستان آمل نصب شده است با این مضمون که «با عنایت به تخریب‌ها و چالش‌های زیست‌محیطی موجود در محدوده اثر طبیعی قله دماوند به استناد قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست، به دلیل عدم سامان‌دهی موضوع طبیعت‌گردی در منطقه، تا اطلاع ثانوی از ورود کوهنوردان و گردشگران به محدوده اثر طبیعی ـ دماوند (ارتفاع 4500 تا قله) ممانعت به عمل خواهد آمد که انتظار می‌رود همکاری لازم از سوی کوهنوردان و گردشگران تا زمان سامان‌دهی نحوه حضور افراد در محدوده این منطقه صورت پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

این اتفاق درحالی رخ داده که فصل مناسب کوهنوردی در منطقه دماوند پایان یافته است، ضمن آن‌که حد تعیین شده (4500 تا قله) برای ممنوعیت ورود، بالاتر از ارتفاع پناهگاه‌هایی است که در آن‌ها تجمع گسترده کوهنوردان به همراه دفن پراکنده زباله و فضولات انسانی و تخریب گسترده گیاهان ویژه‌ی دماوند بر اثر تردد بی‌ضابطه کوهنوردان، طبیعت‌گردها و اتومبیل‌ها در مسیر دسترسی رخ می‌دهد. با این حال «مهدی مسچی» ـ مدیرعامل انجمن دوستداران دماوند ـ این حرکت را که به دستور استاندار و اداره کل محیط زیست مازندارن صورت گرفته، تلنگری می‌داند به ناهنجاری‌هایی که نه تنها این اثر طبیعی بلکه ثبت جهانی آن را در فهرست یونسکو در معرض خطر قرار داده است.

وی درباره این اقدام به خبرنگار ایسنا توضیح داد: پس از برگزاری سه کارگروه با حضور نمایندگان تمام دستگاه‌های مرتبط با موضوع دماوند از جمله محیط زیست و میراث فرهنگی و حتی آب و فاضلاب به تاریخ‌های 25 دی‌ماه سال 96، 20 فروردین‌ماه سال 97 و 12 خرداد همین امسال، مصوبات مختلفی برای حفاظت از این اثر طبیعی ـ ملی صادر شد که هیچ‌یک به اجرا نرسید. متاسفانه نماینده برخی دستگاه‌ها همچون فدراسیون کوهنوردی که به نظر نگاه درآمدزایی و نه محافظتی به برخی کوه‌های ایران از جمله دماوند و علم‌کوه دارند، در این کارگروه‌ها حضور نداشتند. بنابراین از سوی انجمن دوستداران دماوند به استاندار و اداره کل محیط زیست استان مازندران اعتراض و مستنداتی دال بر اجرا نشدن آن مصوبات ارایه شد که برای پیش‌قدم شدن از سوی آن‌ها دستور داده شد در چهار جبهه که مسیر صعود به قله دماوند است، بنرهایی درباره ممنوعیت ورود به محدوده این اثر طبیعی ـ ملی نصب شود که درحال حاضر این بنرها در دو جبهه غربی و جنوبی نصب شده است.

او درباره تصمیم‌های گرفته شده برای حفاظت از ارتفاع‌های پایین‌دست این کوه که بیشترین تخریب و ترددها در آن صورت گرفته است، به ثبت این کوه در فهرست میراث طبیعی کشور که از ارتفاع 2200 متر تا قله است، اشاره کرد و افزود: ارتفاع 4500 متر تا قله، محدوده‌ای است که محیط زیست به عنوان اثر طبیعی ـ ملی ثبت کرده است، درحالی‌که در این ارتفاع گنجشک هم پر نمی‌زند فقط کوهنوردها تردد می‌کنند که میزان تخریب آن‌ها در این ارتفاع به اندازه‌ی حد پایین‌تر نیست، ساخت‌وسازی هم انجام نشده و وضعیت دفن فضولات و زباله هم وخیم‌تر از ارتفاعات پایین‌دست نیست. مساله ما حفاظت از همان ارتفاع 2200 متر به بالا است که مبنای ممنوعیت هر گونه فعالیت معادن نیز قرار گرفته است.

وی اضافه کرد:‌ برمنبای این حد ما از سال 1393 برای توقف فعالیت معادن در کوه دماند تلاش کردیم که با وجود تهدیدها و فشارها تا کنون موفق شده‌ایم هفت معدن را که در اختیار بخش خصوصی بود از جمله معدن پوکه متعلق به شهرداری رینه را که در ارتفاع 2200 متر قرار داشت، تعطیل کنیم. ولی همچنان یک معدن که بنا به ارزیابی کارشناسان میراث فرهنگی فعالیت آن از ارتفاع 2100 تا 2300 متر تعین شده به فعالیت خود ادامه می‌دهد. این معدن وابسته به نهادهای خاصی است که زور تشکل‌های غیردولتی به آن‌ها نمی‌رسد.

مسچی ادامه داد: به هر حال نصب این بنرها هرچند در فصل سرما و کم مراجعه، صعود به قله را ممنوع کرده است اما برای آغاز، تلنگر و حرکتی است که نشان از اراده‌ی جدی اداره محیط زیست برای حفاظت از این اثر طبیعی دارد.

این دوستدار دماوند درباره حمایت و پیگیری‌های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از این میراث طبیعی که در فهرست موقت ثبت جهانی قرار دارد، اظهار کرد: کد ارتفاع ثبت شده از سوی این سازمان (2200 متر) با توجه به تحرکات و تخریب‌هایی که اتفاقا در این محدوده رخ داده، کاملا برای حفاظت درست تعیین شده است و اگر سامان‌دهی در این بخش صورت نگیرد، قطعا ثبت این میراث در فهرست جهانی یونسکو با مشکل روبرو خواهد شد.

او گفت: با وجود آن‌که دماوند از سال 1387 در فهرست آثار طبیعی ملی ثبت شده اما هنوز در نوبت انتظار برای ثبت جهانی است که این اتفاق قطعا با وقایعی همچون جاده‌سازی تا ارتفاع 3 هزار متر دماوند و معدن‌کاری‌ها بی ارتباط نیست.

مدیرعامل انجمن دوستداران دماوند ادامه داد: متاسفانه فدراسیون کوهنوردی و قاطرچی‌هایی که در دامنه دماوند فعالیت می‌کنند و بار برخی کوهنوردان را تا ارتفاع 4200 متر حمل می‌کنند، اجازه نمی‌دهند جاده خاکی که تا ارتفاع سه هزار متر کشیده شده بسته شود. این جاده از ابتدا هم غیرقانونی ایجاد شد.

مسچی ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تا کنون برای حفاظت از دماوند همکاری و حمایت‌های خوبی داشته، ولی لازم است این دستگاه هم به تعهدات خود بیشتر عمل کند و فقط اعلام نظر نکند؛ چرا که پیگیری نظرهای این سازمان از عهده تشکل‌های مردمی خارج است، مگر ما چقدر رابطه و رسانه در اختیار داریم. این سازمان که جایگاهش در سطح معاونت ریاست جمهوری تعریف شده حتما می‌تواند برای حفاظت از بلندترین کوه ایران که به عنوان میراث طبیعی ثبت شده، گام‌های بیشتری بردارد و نمایندگان مجلس را در این مسیر دخیل کند.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۹۵۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنگام وقوع سیل چه کنیم ؟ | توصیه‌های کاربری برای مواقع پیش از سیل ، هنگام سیل و پس از سیل

همشهری آنلاین - سیدسروش طباطبایی‌پور: در کشور ما نیز چنین است؛ طبس، دزفول، چابهار، کنارک، شبستر و... خلاصه در این روزهای بهاری، باران و رود و رودخانه، بی‌تاب شده‌اند و سر جنگ با ما دارند. حالا و در چنین شرایطی چه کنیم؟

بیش‌تر بخوانید: به‌مناسبت ۲۲آوریل، روز جهانی زمین ‌| دورت بگردم زمین

اگر باران امانمان را برید جانمان را برداریم و فرار کنیم یا اول سراغ مالمان برویم؟ توصیه‌های دهگانه زیر، لااقل شما را از نادانی در روش‌های مواجهه با سیل، نجات خواهد داد.

پیش از سیل

۱.به توصیه‌های کارشناسان هواشناسی توجه کنید.

۲.سیل پدیده‌ای کاملا ناگهانی است، پس آن را جدی بگیرید.

۳.اگر در منطقه‌ای کم‌ارتفاع ساکن‌ هستید، بلافاصله محل را ترک کنید و به‌جای مرتفع بروید.

۴.حین ترک خانه، جریان برق، آب و گاز را قطع کنید و درها را قفل کنید.

۵.سیل پدیده‌ای ناگهانی است؛ حتی اگر از آب کف خیابان حین بارندگی، رفتاری غیرعادی حس کردید، به سرعت محل را ترک کنید.

۶.اگر برای محل سکونت شما، هشدار آب‌گرفتگی صادر شده، در محلی مشخص، چند بطری آب معدنی، کنسرو، کمک‌های اولیه، دارو و... و. قرار دهید تا درصورت نیاز، به سرعت به آنها دسترسی داشته باشید.

۷.شناسنامه، مدارک، کارت بانکی، کمی پول نقد و... هم باید دم دست باشند.

۸.درباره محل استقرار حیوانات خانگی خود، قبل از وقوع حادثه، فکری کنید.

۹.باک بنزین خودروی خود را از قبل پر کنید.

۱۰.اگر شنیدید منطقه‌ای درگیر سیل شده، برای کمک‌کردن به آنجا نروید؛ ‌ احتمالا شما مزاحم نیروهای امدادی خواهید بود.

هنگام سیل

۱.از عبور در آب سیل، دوری کنید حتی اگر تا مچ پای شما باشد.

۲.اگر ارتفاع آب، حدود ۱۵سانتی‌متر است یعنی فاجعه! آب با این ارتفاع می‌تواند همه‌چیز را جابه‌جا کند.

۳.اگر در محلی صدای وزوز، ترک و جرقه می‌شنوید، به سرعت آنجا را ترک کنید.

۴.اگر وسیله برقی روشن، سه‌راهی و مواردی از این دست در آب شناور بود، خطر برق‌گرفتگی وجود دارد. حتی به وسایل برقی خیس، دست هم نزنید.

۵.آب ممکن است عمیق‌تر از آن باشد که به‌نظر می‌رسد. در زمان سیل، برخی چاه‌ها در کف اتاق یا آشپزخانه سر باز می‌کنند و شما را می‌بلعند.

۶.اشیای تیز، مواد شیمیایی و جانوران توی آب می‌توانند به شما آسیب برسانند.

۷.حدود ۳۰سانتی‌متر آب می‌تواند یک اتومبیل را جابه‌جا کند و سیل برای سرنگون‌کردن یک کامیون، تنها به ۶۰سانتی‌متر ارتفاع نیاز دارد.

۸.اگر خودروی شما گرفتار آب شد و دیگر حرکت نکرد، حتما و به سرعت آنجا را ترک کنید. اما اگر نتوانستید، شیشه‌ها را پایین بکشید و روی سقف ماشین بروید.

۹.از رانندگی در جاده‌های شسته‌شده هم اجتناب کنید چون احتمال ریزش جاده وجود دارد. جاده‌هایی که سرازیری هم هست، احتمالا شما را به کانون سیل می‌برد پس برعکس برانید.

۱۰.اگر در آب سیل، کسی در حال غرق‌شدن بود، طرف او نروید لطف خدا و توان نیروهای امدادی و آموزش‌دیده، او را نجات خواهند داد. اگر توانستید به طرف او وسایلی شناور مثل تخته چوب، لاستیک یا... پرتاب کنید.

پس از سیل

۱.خانه شما پس از سیل، دیگر مکانی امن نیست؛ صبر کنید تا نیروهای امدادی ورود شما را ایمن اعلام کنند.

۲.از ورود به خانه‌های آب‌گرفته، به‌خصوص اگر بنا سست و قدیمی است اجتناب کنید.

۳.شایع‌ترین آسیب برای بازماندگان سیل آسیب به پاست؛ پس برای ورود به منطقه سیل‌زده کفش مناسب بپوشید.

۴.برای روشنایی فقط از چراغ‌هایی استفاده کنید که با باتری کار می‌کنند.

۵.اگر در محیطی بوی گاز استشمام می‌کنید حتما پنجره‌ها را باز کنید.

۶.برای ترمیم خطوط لوله گاز، برق یا آب، حتما از کارشناس کمک بگیرید.

۷.مراقب حیوانات ریز و درشتی باشید که با جریان سیل وارد حریم شما شده‌اند.

۸.از زخم‌های جزئی خود و اعضای خانواده غافل نشوید.

۹.هر چیز خیس را تمیز و ضدعفونی کنید.

۱۰.تا چند روز از آب لوله‌کشی استفاده نکنید.

کد خبر 849493 برچسب‌ها سيل خبر مهم باران محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • ورود جانبدارانه نمایندگان فرماندار به انتخابات مطلقاً ممنوع است
  • بلژیک ورود صهیونیست‌های افراطی را ممنوع می‌کند
  • لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی
  • لحظه به لحظه با بورس / کاهش هزار و ۶۱۹ واحدی شاخص کل
  • کاهش هزار و ۶۱۹ واحدی شاخص کل بورس
  • هنگام وقوع سیل چه کنیم ؟ | توصیه‌های کاربری برای مواقع پیش از سیل ، هنگام سیل و پس از سیل
  • طرح «هر مدرسه یک نهالستان» در دماوند اجرا شد
  • ورود دام به ییلاقات شمال دامغان «ممنوع» شد
  • افزایش ۴۲۶ واحدی شاخص کل بورس
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی