Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@19:26:24 GMT

آنچه جهانیان با خنده بر ترامپ از دست دادند

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۹۵۳۸۳

آنچه جهانیان با خنده بر ترامپ از دست دادند

"در جریان سخنرانی رئیس جمهوری آمریکا در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک همه آنقدر مشغول خندیدن به سخنان اولیه ترامپ شدند که نکات مهمتر سخنان او را از دست دادند."

به گزارش ایسنا، سم کلنچ، در یادداشتی در پایگاه خبری The News می‌نویسد: «حاضران زیادی در نشست مجمع عمومی چنان درگیر خندیدن به سخنان اولیه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا شدند که از درک ماهیت حقیقی واژه‌های او عاجز ماندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شما نباید آنها را مقصر بدانید. تکبر قابل ملاحظه رئیس جمهوری آمریکا چیزی بود که از همان نخستین جملات سخنرانی‌اش کاملا واضح بود.

ترامپ گفت: من در پیشگاه مجمع عمومی سازمان ملل ایستاده‌ام تا پیشرفت خارق‌العاده‌ای را که به دست آورده‌ایم، به اشتراک بگذارم. در کمتر از دو سال، دولت من کاری را انجام داده که هیچ دولتی در طول تاریخ کشورم، به آن دست نیافته است.

سایر رهبران جهان با شنیدن چنین صحبت‌هایی، به او خندیدند.

ترامپ بعدا مدعی شد که در اصل هدفش مزاح بوده اما با توجه به اینکه او هر بار مقابل دیگران چنین اغراق آمیز حرف زده، می‌توان گفت که اصلا هم شوخی نکرده است.

به هر حال، این اقدام باعث شد تا ما از نکته اصلیِ جا مانده در این سخنرانی‌ یعنی عبارت "جهانی‌شدن" غفلت کنیم.

ریشه واژه "جهانی‌شدن" را می‌توان در دهه ۱۹۴۰ میلادی جستجو کرد اما این واژه به تدریج و در طول چند سال گذشته به گفت‌وگوهای عادی مردم وارد شده است. این واژه زمانی بسیار مورد توجه استیو بنن، استراتژیست ترامپ بود و امروزه نیز گاه در سخنان و ادبیات رئیس‌جمهور آمریکا دیده می‌شود. اما ترامپ احتمالا به درستی تاریخچه این واژه را نمی‌داند و از آن آگاه نیست.

یک فرد حامی جهانی شدن دیگر هیچ ارتباطی با اقدامات تبعیض آمیز ندارد با این حال این عبارت هنوز هم می‌تواند واژه‌ای فریبکارانه باشد و استفاده از آن به عنوان یک شاخص قوی برای توضیح جهان‌بینی فرد تعبیر شود.

این مساله باعث می‌شود تا من به سخنرانی ترامپ بازگردم.

او گفت:‌ آمریکا همواره استقلال و همکاری را بر حکمرانی و کنترل و زمامداری جهانی ترجیح داده است. ما هرگز حق حاکمیت آمریکا را به یک بروکراسی غیرمنتخب و غیرقابل قبول جهانی تسلیم نمی‌کنیم. آمریکا توسط خود آمریکایی‌ها اداره می‌شود. ما ایدئولوژی جهانی‌شدن را رد می‌کنیم و دکترین وطن‌پرستی را می‌پذیریم.

ترامپ در سخنرانی تحلیفش در سال ۲۰۱۶ سیاست خارجی معروف خود "نخست آمریکا" را اعلام کرد. او بار دیگر در مقابل مجمع عمومی سازمان ملل به این سیاست اشاره کرد.

ترامپ گفت:‌ آمریکا بزرگترین ارائه کننده کمک‌های خارجی در جهان است. اما تعداد کمی این کمک‌ها را به ما بازمی‌گردانند، ما آنچه را که کارایی دارد و آنچه ندارد را می‌آزماییم و اینکه چه کشورهایی می‌توانند دلارها و حمایت‌های ما را دریافت کنند، جزو دغدغه‌های ما محسوب می‌شود. در ضمن، ما تنها به کشورهایی کمک می‌کنیم که به ما و همچنین به دوستانمان احترام بگذارند. از سایر کشورها نیز انتظار داریم که سهم عادلانه خود را بپردازند.

سازمان ملل پر است از مردمی که اعتقاد دارند کشورهایشان باید با یکدیگر برای یک اقدام خوب مشترک فعالیت کنند. ترامپ اما فکر می‌کند که بهتر است هر کشور روی خودش متمرکز باشد. این یک دیدگاه جهانی قابل قبول است اما با ادبیات دیگر روسای جمهور آمریکا که به صورت کلی مسئولیت آمریکا را به عنوان ثروتمندترین و قدرتمندترین کشور جهان پذیرفته بودند، تفاوت عمده دارد.

باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق آمریکا در آخرین سخنرانی خود در سازمان ملل به سال ۲۰۱۶ گفت: ما می‌توانیم با بهترین مدل همکاری و یکپارچگی به سوی جلو پیش برویم یا اینکه به سمت جهانی کاملا جدا شده و در نهایت جنگ و درگیری ملت‌ها، قبایل و مذاهب همانند دوران کهن سقوط کنیم.

جورج بوش، رئیس جمهوری جمهوری‌خواه پیش از اوباما نیز اغلب بر این مساله تاکید داشت که جهان نیازمند در کنار هم بودن برای مقابله با تروریسم و استبداد است. او در سال ۲۰۰۸ گفت:‌ به جای آنکه با تمامی دولت‌های جهان به صورت برابر رفتار و آنها را تحمل کنیم، باید شرایط مربوط به استبداد و ناامیدی را که به تروریسم و افراط گرایی اجازه ظهور داده، فعالانه به چالش بکشیم. با همکاری برای رویارویی با این چالش اصلی در تاریخ معاصر، می‌توانیم جهان را به جایی بسیار شکوهمند، امن و امیدوار کننده بدل کنیم.

حالا، شما می‌توانید سخنان هر دوی اینها را قبول نداشته و آن را به چالش بکشید.

رویکرد جمعی اوباما درباره سیاست خارجی زمانی به سختی شکست خورد که سوریه به ورطه بدترین جنگ داخلی که او شاهدش بود، سقوط کرد. و اکنون همگی شما هم می‌دانید که اشتیاق بوش برای مداخله بین‌المللی به چه چیزی منجر شد.

آیا انزواگرایی ترسناک ترامپ چیزی بهتر است؟ به زودی در سال‌های پیش رو، پاسخ آن روشن می‌شود.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام دونالد ترامپ هفتاد و سومین مجمع عمومی سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۹۵۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یوروویژن ۲۰۲۴ زیر سایه تهدیدات تروریستی؛ همه آنچه باید درباره بزرگترین رویداد موسیقی زنده جهان دانست

به گزارش صدای ایران از یورونیوز،یکی از بزرگترین رویداد‌های موسیقی جهان، مسابقات آواز یوروویژن، در هفته دوم ماه مه در سوئد با حضور نمایندگان ۳۷ کشور شرکت‌کننده برگزار می‌شود.

انتظار می‌رود در طول هفته منتهی به برگزاری شصت و هشتمین دوره مسابقات یورویژن، حدود ۱۰۰ هزار نفر از ۸۹ کشور جهان از مالمو شهر میزبان این رقابت‌ها بازدید کنند.

این در شرایطی است که همزمان با نزدیک شدن به تاریخ برگزاری این مسابقات، نگرانی‌ها از امنیت برگزاری مراسم رو به افزایش است. در حالی که پلیس سوئد هدف اولویت‌دار خود را «گروه‌های تروریستی اسلام‌گرا» می‌داند، مقامات از اعتراضات برنامه‌ریزی‌شده ضد اسرائیلی، حملات سایبری و تبعات عضویت سوئد در ناتو ابراز نگرانی کرده‌اند.

حملات تروریستی اسلام‌گرایان

پلیس سوئد اعلام کرده که اولویت نخست خود را «گروه‌های تروریستی اسلام‌گرا» می‌داند و گفته است که پروتکل‌های امنیتی «سختگیرانه‌ای» برای مسابقه آتی وضع خواهد شد.

سال گذشته به دنبال آتش زدن قرآن در این کشور که موجب اعتراضات در جهان اسلام شد، سوئد سطح تهدید تروریستی خود را یک پله بالاتر برد و از سطح ۴ به سطح ۵ افزایش داد.

حضور بحث‌برانگیز اسرائیل

یوروویژن امسال با جنجال‌هایی بر سر شرکت اسرائیل همراه بوده است. گروهی از حامیان فلسطین به خاطر جنگ در غزه خواستار تحریم یورویژن شده‌اند و درخواست‌هایی نیز برای حذف اسرائیل از این رقابت‌ها مطرح شده است. بسیاری از هواداران نیز از هنرمندان خواسته‌اند که علیه اسرائیل صحبت کنند.

اتحادیه رادیو و تلویزیون اروپا (EBU) که این مسابقه را برگزار می‌کند، در برابر درخواست‌ها مبنی بر حذف اسرائیل مقاومت کرده، اما به این کشور دستور داد متن آهنگ نماینده‌اش را (که ابتدا با اشاره به حمله ۷ اکتبر حماس «باران اکتبر» گذاشته شده بود)، تغییر دهد.

این تصنیف که اکنون به «گردباد» (Hurricane) تغییر نام داده شده است، توسط خواننده ۲۰ ساله «ادن گولان» اجرا خواهد شد.

عضویت سوئد در ناتو و خطر روسیه

سازمان دهندگان گفته‌اند که خطر افزایش تنش‌ها با روسیه پس از عضویت سوئد در ناتو بالا رفته است. روسیه تهدید کرده بود که در پاسخ به این تصمیم «اقدامات متقابل سیاسی و نظامی-فنی» نامشخصی را اتخاذ خواهد کرد.

یک گزارش ویژه پلیس سوئد که درباره تهدیدات احتمالی تهیه شده است، حملات سایبری و اختلال در برنامه‌های تلویزیونی را ممکن دانسته است.



اما زیر سایه همه این تهدیدات، این مسابقات چه تاریخچه‌ای دارد و برگزاری آن به چه صورت است؟ در زیر به شماری از مهم‌ترین سوالات در خصوص یورویژن می‌پردازیم:

مسابقات یوروویژن از سال ۱۹۵۶ همه‌ساله برگزار می‌شود. این مسابقه دارای اجرای موسیقی زنده از اکثر کشور‌های اروپایی و همینطور فراتر از آن، از جمله اسرائیل و استرالیا است.

یوروویژن در ابتدا برای پخش تلویزیونی در تنها هفت کشور هلند، سوئیس، بلژیک، آلمان، فرانسه، لوکزامبورگ و ایتالیا آغاز به کار کرد. اما به سرعت گسترش یافت تا جایی که بیننده‌های این مسابقه در سال گذشته با رشدی بی‌سابقه به ۱۶۲ میلیون نفر رسید.

مسابقات یوروویژن ۲۰۲۴ چه زمانی برگزار می‌شود؟

این رویداد در تاریخ ۷ مه در ساعت ۱۹ به وقت محلی در مرحله نیمه‌نهایی آغاز می‌شود. دو روز بعد در ۹ مه یک مسابقه نیمه‌نهایی دوم برگزار می‌شود و سرانجام فینال بزرگ این رقابت‌ها روز شنبه ۱۱ مه برگزار خواهد شد.

یوروویژن کجا برگزار می‌شود؟

این دوره مسابقات یوروویژن در مالمو، سومین شهر بزرگ سوئد با جمعیت ۳۶۲ هزار نفر جمعیت، و در سالن کنسرت «مالمو آرنا» با ظرفیت ۱۵ هزار و ۵۰۰ نفر برگزار خواهد شد.

سوئد در مجموع هفت بار میزبانی مسابقات یوروویژن را برعهده داشته که استکهلم (۳ بار در سال‌های ۱۹۷۵، ۲۰۰۰ و ۲۰۱۶)، گوتنبرگ (۱ بار در سال ۱۹۸۵) و مالمو (۲ بار در سال‌های ۱۹۹۲و ۲۰۱۳) از شهر‌های میزبان این رقابت‌ها بوده‌اند.

نمایندگان چه کشور‌هایی در نیمه‌نهایی‌ها رقابت می‌کنند؟

هنرمندان کشور‌های قبرس، صربستان، لیتوانی، ایرلند، اوکراین، لهستان، کرواسی، ایسلند، اسلوونی، فنلاند، مولداوی، آذربایجان، استرالیا، پرتغال و لوکزامبورگ در دور نخست نیمه‌نهایی به رقابت می‌پردازند.

هنرمندان کشور‌های مالت، آلبانی، یونان، سوئیس، چک، اتریش، دانمارک، ارمنستان، لتونی، سن مارینو، گرجستان، بلژیک، استونی، اسرائیل، نروژ و هلند نیز در دور دوم نیمه‌نهایی با هم رقابت می‌کنند.

چه کسی در فینال بزرگ شرکت می‌کند؟

۱۰ نفر برتر از هر دور نیمه‌نهایی در فینال شرکت خواهند کرد. علاوه بر این ده نفر نماینده کشور برنده سال گذشته و میزبان (یعنی سوئد) به همراه «پنج بزرگ» شامل بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا به طور خودکار به فینال راه پیدا می‌کنند.

در مجموع ۲۶ فینالیست وجود خواهد داشت.

چرا «پنج بزرگ»؟

پنج کشور بزرگ فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و بریتانیا بیشترین کمک مالی را به اتحادیه رادیو و تلویزیون اروپا می‌کنند. از همین رو و از سال ۲۰۰۰ بدین سو، این کشور‌ها به طور خودکار جایگاه خود را در فینال تضمین کرده‌اند.

چگونه می‌توان مسابقات را تماشا کرد؟

این مسابقات توسط تلویزیون‌های تمامی ۳۷ کشور شرکت‌کننده پخش خواهد شد. همچنین افراد می‌توانند در یوتیوب این رقابت‌ها را ببینند.

سیستم رای‌دهی چگونه است؟

تماشاگران در خانه نتیجه نفرات برتر دو مرحله نیمه‌نهایی را مشخص خواهند کرد. در فینال بزرگ، اما مخاطبان و هیئت داوران حرفه‌ای حق رای خواهند داشت.

کدام کشور‌ها برنده بیشترین یوروویژن شده‌اند؟

سوئد و ایرلند هر کدام با هفت برد پیشتاز هستند. فرانسه، لوکزامبورگ، بریتانیا و هلند هر کدام پنج بار قهرمان شده‌اند.

چه کسی سال گذشته برنده شد؟

لورین خواننده سوئدی با آهنگ «خالکوبی» سال گذشته برای دومین بار برنده مسابقه شد. او پس از جانی لوگان ایرلندی تنها کسی است که دو بار برنده این رقابت‌ها شده است.

دیگر خبرها

  • تجمعات در آمریکا از روی انسانیت و عدالت خواهی است
  • ملکه اردن آمریکا را محکوم کرد/ زندگی ما بی‌ارزش است/ غزه نمونه‌ای از فروپاشی استانداردهای جهانی است
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • دانشجویان نشان دادند که نسبت به آنچه در جهان می گذرد، بی‌تفاوت نیستند
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ‌التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • متن سخنرانی امیرعبداللهیان در اجلاس گامبیا
  • دانشجویان ایرانی حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا چه کسانی بودند؟ + عکس و سند
  • دیدنی های امروز؛ از روز جهانی آزادی مطبوعات تا سفرهای تبلیغاتی ترامپ
  • یوروویژن ۲۰۲۴ زیر سایه تهدیدات تروریستی؛ همه آنچه باید درباره بزرگترین رویداد موسیقی زنده جهان دانست