Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-26@04:48:30 GMT

روسیه و ترکیه قصد دارند ایران را دور بزنند؟

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۹۵۷۲۷

صدای ایران - حسن بهشتی پور، کارشناس مسائل اوراسیا معتقد است: «با توجه به دیدگاه مشترک ایران و ترکیه در مساله ادلب، برگزاری جلسه دوجانبه آنکارا - مسکو در راستای حل اختلاف نظر جدی میان آنها بود و لذا الزامی به حضور مقامات ایران در این نشست نبود.»
پس از نشست سه جانبه تهران میان ترکیه، روسیه و ایران با موضوع سوریه، شاهد برگزاری جلسه ای دوجانبه میان پوتین و اردوغان درباره موضوع ادلب بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که در دو سال گذشته و از زمان آغاز گفتگوهای آستانه همواره تصمیم گیری درباره بحران سوریه به شکل سه جانبه دنبال می شده است.
آیا ایران از گفتگوهای میان ترکیه و روسیه در خصوص سوریه کنار گذاشته شده و این شروعی برای نادیده گرفتن نظرات تهران درباره آینده این کشور است؟
حسن بهشتی پور، کارشناس مسائل اوراسیا در این باره به پرشیا دایجست گفت: «مذاکراتی که میان روسیه و ترکیه انجام شد حول موضوع ادلب بود. در این خصوص موضع ایران اجرای آتش بس و کمک به جدایی مردم غیرنظامی از تروریست ها بود که با دیدگاه آنکارا هم راستا بود. اما روسیه و سوریه اصرار داشتند که در ادلب عملیاتی علیه تروریست ها انجام شود. لذا الزامی به حضور ایران در این نشست دیده نمی شد.»
وی ادامه داد: «اختلاف اصلی در مساله ادلب میان ترکیه و روسیه بود و آنها هم با برگزاری نشستی به جمع بندی در این باره رسیدند تا با ایجاد مسیری برای خروج تروریست ها، امکان تفکیک میان مردم عادی و شبه نظامی ها صورت گیرد. زیرا نزدیک به سه میلیون نفر در ادلب زندگی می کنند که اگر درگیری در آنجا به وقوع می پیوست، احتمالا این افراد برای نجات خود به سمت مرزهای ترکیه سرازیر می شدند و از این رو این مساله می توانست برای آنکارا دردسر ساز شود.»
بهشتی پور تاکید کرد: «کشورها بر اساس منافع و اهدافشان تصمیم می گیرند مذکرات را دوجانبه یا سه جانبه دنبال کنند و بنابراین الزامی وجود ندارد که اگر زمانی میان ترکیه و ایران بر سر سوریه نشستی برگزار شود، حتما روسیه هم حضور داشته باشد و برعکس. ضمن آنکه پس از پایان نشست دوجانبه آنکارا – مسکو، رهبران این دو کشور نتایج را با مقامات ایران در میان گذاشتند. لذا این موضوع که برخی تلاش دارند تبلیغ کنند ترکیه و روسیه، ایران را در مساله سوریه کنار گذاشتند، محلی از اعراب ندارد.»

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: ترکیه روسیه ایران سوریه بهشتی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۹۵۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس با حضور ایران در مسکو

نشست معاونان وزیران امور خارجه و نمایندگان ویژه کشورهای عضو گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس پنجشنبه با دستور کار بررسی تحولات خاورمیانه و شمال آفریقا آغاز به کار کرد.

به گزارش مشرق، هیات جمهوری اسلامی ایران به ریاست دکتر علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه در این نشست حضور دارد.

روسیه که ریاست دوره‌ای گروه بریکس را در سال جاری میلادی (۲۰۲۴) برعهده دارد، میزبان این اجلاس است.

این نشست با سخنان میخائیل بوگدانف نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا و معاون وزیر امور خارجه این کشور آغاز به کار کرد. در ادامه این نشست،‌ نماینده سازمان ملل متحد به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت غزه و بحران انسانی در فلسطین و نیز حملات به کارکنان سازمان ملل پرداخت.

قرار است معاون وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این نشست، مواضع جمهوری اسلامی ایران را درباره تحولات خاورمیانه در شرایط تداوم کشتار مردم بیگناه فلسطین از سوی رژیم اشغالگر قدس و تجاوزهای اخیر این رژیم به کشورهای منطقه از جمله به کنسولگری سفارت کشورمان در دمشق مطرح کند.

باقری قبل از حضور در این نشست با بوگدانف معاون وزیر امور خارجه روسیه درباره مسائل مورد نظر گفت و گو کرد. کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، معاون وزیر امور خارجه را در این نشست همراهی می‌کند.

این نشست، نخستین نشست بررسی تحولات خاورمیانه بریکس با حضور اعضای جدید این گروه است. علاوه بر روسیه، چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی، نمایندگان چهار کشور از پنج عضو جدید گروه شامل جمهوری اسلامی ایران، مصر،‌اتیوپی و امارات متحده عربی در این نشست حضور یافته‌اند. نماینده عربستان سعودی دیگر عضو جدید گروه بریکس همانند دیگر نشست‌های این گروه از ابتدای سال ۲۰۲۴ در این نشست حضور ندارد.

دیگر خبرها

  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس با حضور ایران در مسکو
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس در مسکو
  • حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه
  • امضای تفاهم نامه امنیتی میان ایران و روسیه
  • امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه
  • جزئیاتی از حمله به سایت اتمی ایران و کنسولگری ایران در سوریه از زبان دبیر شورای عالی امنیت /۵ پیشنهاد به نشست سن پترزبورگ
  • حضور فعال ایران در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ
  • مبانی فلسفی انقلاب اسلامی ایران در آکادمی علوم روسیه بررسی شد
  • نشست نمایندگان ملی بریکس در روسیه
  • رزمایش دریایی مشترک سوریه و روسیه آغاز شد