Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین همایش سراسری جامعه هتل داران ایران با حضور سرمایه گذاران، مدیران هتل ها، هتل آپارتمانها و محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران، حسینعلی امیری معاون پارلمانی ریاست جمهوری، مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی، حناچی معاونت شهرسازی وزارت کارراه در هتل اسپیناس پالاس برگزار شد.

در این برنامه علی اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: در سال ۹۶ در حوزه ورود گردشگر خارجی  با رشد ۴۵ درصدی مواجه بودیم  و در ۵ ماهه سال ۹۷ آمار گردشگران ورودی به ۳ میلیون ۱۴۰ هزار نفر رسیده است در حالی که در این همین مدت و در سال ۹۶ آمار ما ۲ میلیون و ۱۵۹ هزار نفر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: همیشه منتقدان می گفتند که شما هر کسی که به داخل کشور می آید را گردشگر حساب می کنید.

رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: باید گفت همان طور که منتقدان ما همه افرادی که از کشور خارج می شوند را تا ۱۰ میلیون نفر حساب کرده و آن را گردشگر خارجی نامیده اند ما هم ورودی ها را گردشگر حساب کردیم.

وی گفت: ما در این مدت از ترکیه، روسیه، آذربایجان و عراق توریست سلامت داشته ایم. هر وقت صحبت از گردشگران عراقی می‌شود فکر می کنند آمار ما همانهایی است که به خرمشهر و آبادان می روند در صورتی آمار این افراد ثبت نمی شود.

روند گردشگری به رغم تهدیدات رو به رشد بوده منتهی ترکیب گردشگران ما به هم خورده است. تفاوت نرخ ارز به نفع ما است اما اکنون تعداد پروازهای بین المللی کاهش پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: این درحالی است که نرخ پروازهای داخلی هم بالا رفته است. برخی از اوقات افراد اثرات گردشگری را نمی بینند و فکر می کنند که صنعت حمل و نقل خودش رشد کرده و به موفقیت رسیده است در حالی که گردشگری عامل توسعه پایدار و محرک اقتصاد کشورها است. ما در حوزه معرفی و تبلیغات از نظر بودجه ای هم بسیار عقب هستیم.

مونسان ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی در دولت های یازدهم و دوازدهم تمام تلاشش را می کند تا در حوزه اشتغال و توسعه نقش آفرین باشد. ما بدنبال جایگزینی گردشگری نیستیم اما اگر یک دهم کمک هایی که به سایر صنایع و بخش ها می‌شود را به گردشگری کمک کنند درآمدهای صنعت گردشگری به مراتب بیشتر خواهد شد.

وی گفت: گردشگری کشور را بر دو بال میراث فرهنگی و صنایع دستی دیده ایم و تلاش شده که این دو بخش نیز موفق شوند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: بیش از هزار و ۹۰۰ پروژه در حوزه های گردشگری با حجم سرمایه ۴۳ هزار میلیارد تومان در کشور در حال اجرا است.

همچنین در یک سال گذشته ۲۶۴ میلیارد تسهیلات در اختیار پروژه های گردشگری به ویژه هتل سازی از محل صندوق توسعه ملی اختصاص داده شده است. از یکی دو ماه پیش با مصوبه دولت علاوه بر هتل ها، مناطق نمونه گردشگری و تاسیسات گردشگری و بوم گردی مشمول معافیت از پرداخت عوارض برای تغییر کاربری در قانون واگذاری اراضی کشور شدند.

مونسان اظهار داشت: افزایش روادید با کشورهای هدف را مد نظر داریم و برای ورود گردشگران عمانی به کشور نیز به صورت یک طرفه نقض رویداد کردیم چون از این کشور به ایران توریست درمانی می آید.

وی گفت: درباره دریافت ارز از گردشگران خارجی در هتل ها نیز چندین جلسه برگزار کردیم. با کلیات حرف هتلداران موافق هستیم. البته عمدتا خارجی ها در حال پرداخت ارز هستند ولی باید دفاتر خدمات مسافرتی و جوامع هتلداری به توافقی برسند که بتوان آن را اجرایی کرد چون تفاوت نرخ ارزی موجب شد تا این اختلاف ارز و ریال زیاد باشد.

وی افزود: این روزها حجم تبلیغات گردشگری در رادیو و تلویزیون افزایش پیدا کرده است. گردشگری به صورت رایگان  در تلویزیون تبلیغ می‌شود. صدا و سیما این آمادگی را دارد که پکیج هتل ها را نیز بعد از فروش با تخفیف زیاد در صدا و سیما ارائه کند و درصد فروش بگیرد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: در توافق با بانک گردشگری قرار است ۸۵۰ میلیارد تومان بودجه برای حمایت گردشگری در نظر گرفته شود که ۷۵۰ میلیارد تومان آن به صورت کارت سفر در اختیار گردشگران قرار خواهد گرفت. ۱۰۰ میلیارد نیز برای اختصاص وام به دفاتر خدمات گردشگری منظور شده است.

وی گفت: لغو روادید گروهی از چین برای گردشگران چینی با وزارت خارجه مکاتبه شده است. همچنین پیشنهاد شده بود که برای مسافران ترانزیتی روادید رایگان ۷۲ ساعته در نظر گرفته شود.

مونسان به شعار روز جهانی گردشگری نیز اشاره کرد و گفت: استفاده از فضای مجازی و گردشگری الکترونیکی در دستور کار فعالان این صنعت قرار گیرد.

در ادامه این برنامه که به بهانه روز جهانی گردشگری برگزار شد از جعفر عطار و هرمز پورعزیز به عنوان پیشکسوتان صنعت هتلداری تقدیر به عمل آمد.

همچنین تمبر یادبودی نیز توسط مسئولان حاضر در این نشست رونمایی شد.

کد خبر 4413800 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: صدور روادید علی اصغر مونسان گردشگری هتل داری کتاب و کتابخوانی ادبیات هفته دفاع مقدس دفاع مقدس جنگ تحمیلی ترجمه دفاع مقدس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بازار نشر گردشگری عاشورا ماه محرم باغ موزه دفاع مقدس شعر آئینی ادبیات دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۹۹۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، مسلم شجاعی مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: «رویداد» یکی از محصولات اصلی صنعت گردشگری کشورهاست. رویداد از جنس محصولاتی است که انسان محور و تعامل محور است. نمایشگاه کتاب همچون دیگر رویدادها از منظر گردشگری جذاب است.

وی به آمار بازدید نمایشگاه کتاب در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود:‌ بازدید چند میلیونی از نمایشگاه در ۱۱ روز عددی قابل توجه است. این رویداد برای ما ارزشمند است چرا که کمک می‌کند تا گردشگران خارجی را نیز جلب کنیم.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ادامه داد: برخی از کشورهای همسایه و منطقه نظیر عراق، عمان، کویت، بحرین، هند، روسیه، چین و... که برای ما بازار هدف گردشگری هستند، در نمایشگاه کتاب حضور دارند. حضور کشورها به عنوان مهمان ویژه یا جذابیت آثار ناشران ایرانی، باعث می‌شود تا نمایشگاه کتاب تهران به رونق گردشگری خارجی کمک کند.

شجاعی انتشارات میراث فرهنگی را که به صورت تخصصی کتاب منتشر می‌کند، عامل ترویج گردشگری در بستر نمایشگاه کتاب خواند و افزود: در این مجال می‌توان فرصت‌های گردشگری از طریق کتاب را به بازدیدکنندگان خارجی نمایشگاه معرفی کرد. به این ترتیب هم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به توسعه گردشگری از طریق کتاب‌های تخصصی کمک می‌کند و به نوعی زمینه تعامل نمایشگاه کتاب و گردشگری محسوب می‌شود.

وی برگزاری تور بازدید گردشگران خارجی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را عامل توسعه گردشگری رویداد محور برشمرد و گفت: برای سال‌های آتی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، می‌توان با همکاری بخش خصوصی تور بازدید گردشگران خارجی از این رویداد را برگزار کرد؛ می‌دانم مردم کشورهایی نظیر تاجیکستان علاقه بسیاری به نمایشگاه کتاب تهران دارند. همینطور کشورهای عرب و فرهیختگان کشورهای فارسی زبان به نمایشگاه کتاب تهران علاقه‌مندند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، افزود: می‌توانیم با برنامه‌ریزی ساده تورهای گردشگران خارجی را در بازه زمانی برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برگزار کنیم؛ اینطور گردشگران خارجی علاوه بر بازدید از مناطق تاریخی و دیدنی ایران از نمایشگاه کتاب هم بازدید می‌کنند. این یعنی تقاطع‌هایی که نمایشگاه کتاب می‌تواند با صنعت گردشگری کشور ارتباط برقرار کند.

شجاعی با طرح این موضوع که آمار دقیقی از حضور گردشگران خارجی در ادوار گذشته نمایشگاه کتاب تهران در دسترس نیست، گفت:‌ امسال می‌توانیم رصد کنیم و متوجه شویم که چه میزان گردشگر خارجی به نمایشگاه کتاب می‌آیند. دوره‌های قبل حضور تعداد قابل توجهی گردشگر خارجی را در نمایشگاه کتاب شاهد بودم. به جرأت می‌توانم بگویم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کننده خارجی دارد و بخشی از این بازدیدها از مسیر گردشگری محقق شده است.

وی هماهنگی بین بخشی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را برای استفاده بیشتر از موقعیت نمایشگاه کتاب تهران برای گردشگری خارجی را مهم خواند و ادامه داد: می‌توان با نگاه فرهنگی به مقوله گردشگری ادبی و گردشگری رویدادمحور منافع اقتصادی برای کشور ایجاد و بخش خصوصی را در این حوزه به خوبی فعال کرد. آنها که به طور حرفه‌ای اصول جذب گردشگر خارجی به کشور را می‌دانند می‌توانند نظر گردشگر خارجی را برای بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، جلب کنند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: می‌توانیم میان معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی و معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست مشترک برگزار کرد. همچنین بخش خصوصی نیز تورهای گردشگری کتاب و گردشگری ادبی و... را فعال کند. می‌توان این مهم را برای دوره‌های بعدی نمایشگاه کتاب ریل‌گذاری کرد. لازم است سیاست جدیدی برای سال‌های آینده درباره این امر مهم اتخاذ کرد.

شجاعی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه کتاب با عنوان «بخوانیم و بسازیم» گفت: با کتاب خواندن می‌توان گردشگری ایران را ساخت. من کتاب «در سرزمین مردمان نجیب» را برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم؛ این کتاب نوشته هرؤیه روپچیچ، موسیقیدانی از کشور کرواسی است و داستان آن ۲ بار سفر مرد کروات به تمام نقاط ایران را روایت می‌کند. این موسیقیدان حس خود را از هر آنچه در ایران و از مردم ایران دیده توصیف کرده و مهمترین توصیفی که مرد کروات از ایران در ذهنش ثبت شده مهمان نوازی است که به آن معروفیم.

کد خبر 6096279 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک ثبت‌شده در فهرست میراث‌ فرهنگی ناملموس رونمایی شد
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا