Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،  اسفندیار خزائی  مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان در حاشیه بازدید مدیران ستادی و کارشناسان ارشد سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور از ایستگاه تحقیقاتی پژوهشی معرف زوجی گنبد همدان در جمع خبرنگاران هدف از راه اندازی این حوزه‌ را بهره گیری از داده های طبیعی به منظور شناخت دقیق و کافی از برخی از عارضه های طبیعی عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان بیان کرد: ایستگاه تحقیقاتی معرف - زوجی در حوزه شناسایی وضعیت منابع آب، ‌خاک و تغییرات اقلیمی فعال است و می توان نتایج به دست آمده در این منطقه را با سایر مناطق فاقد ایستگاه مقایسه کرد.

خزائی افزود: اطلاعات به دست آمده در این ایستگاه پژوهشی در بخش آبخیزداری در مجموعه معرف زوجی پس از آنالیز به عدد و رقم تبدیل می شود.

وی اظهار داشت: داده ها به دست آمده در حوزه معرف - زوجی گنبد مجدد در سازمان جنگل ها مطالعه و با 12 حوزه دیگر معرف - زوجی واقع در کشور مقایسه می شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: وجود ایستگاه معرف - زوجی گنبد علاوه بر کارکردهای یاد شده زمینه ای برای بهره گیری دانشجویان حوزه زمین شناسی، خاک شناسی، ژئومورفولوژی و آبخیزداری از این ظرفیت شده است.

خزائی اضافه کرد: علاوه بر منابع طبیعی نهادهایی نظیر هواشناسی، امورآب ، آب و خاک جهاد کشاورزی و مراکز دانشگاهی نیز از اطلاعات این ایستگاه استفاده می کنند.

13 حوزه «معرف – زوجی» در کشور فعال است که طرح های آزمایشگاهی - تحقیقاتی و پژوهشی در آن انجام می شود همچنین بررسی فیزیوگرافی، هیدرولوژی، زمین شناسی، خاک شناسی، ژئومورفولوژی و پوشش گیاهی یک منطقه را عهده دار هستند.

ایستگاه تحقیقاتی «معرف- زوجی» گنبد همدان در فاصله 35 کیلومتری جنوب شهرستان همدان در روستای گنبد واقع شده است و مساحت این حوزه حدود 445 هکتار است که 152 هکتار از آن حوزه نمونه و 143 هکتار منطقه شاهد است.

مطالعه اجرایی این طرح از سال 75 آغاز و طرح توجیهی حوزه در سال 77 تهیه شد همچنین در سال 84 به بهره برداری رسید.

انتهای پیام/د.ا

همدان در اجرای طرح های آبخیزداری کشور پیشگام است

منبع: ایرنا

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۰۳۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۹ میلیارد تومان برای طرح های آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت

ایرج عالی در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان داشت: از این میزان اعتبار ۳۲ میلیارد تومان ملی، ۱۵ میلیارد تومان استانی، ۵ میلیارد تومان مدیریت جامع و هفت میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان نیز از محل تملک دارایی استان است.

وی بیان اینکه تاکنون کار مطالعات طرح تفصیلی آبخیزداری در سطح ۶۳ حوزه شامل ۶۵۰ هزار هکتار (نزدیک به ۳۴ درصد از مساحت کل استان) انجام شده است، افزود: این مطالعات منجر به اجرای عملیات مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیکی شده است.

عالی با اشاره به اینکه استان ایلام یکی از استان های موفق در اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری است، عنوان کرد: اجرای طرح های آبخیزداری علاوه بر جلوگیری از فرسایش بی‌رویه خاک و تغذیه سفره‌های آب‌های زیرزمینی، نقش موثری در هدر رفت آب‌های روان، تغذیه و احیای قنوات، استخرهای ذخیره آب و انتقال آب کشاورزی دارند.

وی به تفاهم نامه سه جانبه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، استانداری ایلام و سازمان مدیریت برنامه ریزی استان در سال گذشته اشاره کرد و اضافه کرد: در یک دوره سه ساله یعنی از سال ۱۴۰۲ تا سال ۱۴۰۵ در سطح ۵۱۱ هزار هکتار از مناطق مطالعه شده در کل استان طرح‌های آبخیزداری با اعتبار ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) اجرا می شود که قرار است اعتبارات مورد نیاز در این قرارداد از محل مولد سازی و تهاتر نفت تامین و تخصیص داده شود.

وی تصریح کرد: اجرای طرح‌های آبخیزداری از مهمترین برنامه‌های موفق پیشگیری از تخریب عرصه‌های مرتعی، جنگلی و مخاطرات ناشی از جاری شدن سیل های مخرب در مناطق شهری و روستایی است.

معاون آبخیزداری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام با اشاره به تغییرات و شرایط اقلیمی افزود: اجرای طرح های آبخیزداری یکی از بهترین فرصت‌ها و مهم ترین راهکار عملی و موثر، برای جبران کم آبی و عبور از بحران خشکسالی است.

وی اظهار داشت: اجرای پروژه های آبخیزداری از جمله عملیات خاکی ذخیره نزولات و پخش سیلاب در مناطق مستعد و بالادست اراضی کشاورزی, عملیات مکانیکی و بیومکانیکی و نیز با اتمام مطالعات تفصیلی اجرایی پارک آبخیز حوزه شهر دهلران ایجاد پارک آبخیز ازجمله برنامه های است که در سال جاری در شهرستان دهلران جانمایی و اجرا می شوند.

کد خبر 6092659

دیگر خبرها

  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر
  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • اختصاص ۵۹میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام
  • ۵۹ میلیارد تومان برای طرح های آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • شهرداری ۳۰۰ میلیارد تومان در حوزه گردشگری همدان هزینه می‌کند
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند
  • استحصال ۴۸۷ میلیون متر مکعب آب با اجرای عملیات آبخیزداری در کرمانشاه
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی