Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیدرضا دهقانی پنجشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: ذخیره آب سد درودزن اکنون به 305 میلیون متر مکعب کاهش یافته و پیش بینی می شود تا پایان مهر ماه به 285 میلیون متر مکعب کاهش یابد از این رو این سد آبی برای رها سازی کشاورزی ندارد.
وی با بیان اینکه این موضوع گوشزدی برای کشاورزان است که امسال در زیر دست این سد مبادرت به کشت محصول گندم نکنند گفت: کاشت بی رویه گندم در زیر دست درود زن با شرایط کنونی قطعا دچار خسارت خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دهقانی اظهار داشت: خشکسالی بر جریانات آب سدها و رودخانه های استان فارس اثر گذاشته و آن را کاهش چشمگیر داده است، حجم کل آب موجود در سد های استان فارس اکنون 1207 میلیون متر مکعب است در حالیکه در مدت مشابه سال قبل سدهای فارس1435میلیون متر مکعب آب داشتند.
مدیر عامل سازمان آب منطقه ای استان فارس بیان کرد: حجم موجود مفید آب سدها که قابل برداشت است در همه سدهای استان فارس 743میلیون متر مکعب است در حالی که این رقم در سال گذشته 959 میلیون متر مکعب بوده است.
دهقانی با بیان اینکه برداشت های بی رویه از منابع آب زیر زمینی این منابع آب را آسیب پذیر کرده است گفت : در سال آبی گذشته حدود 5 میلیارد متر مکعب آب تجدید پذیر در استان فارس وجود داشت در حالی حجم آب استفاده شده بالای 8 میلیارد متر مکعب بوده است، حدود سه میلیارد متر مکعب از ذخیره آبهای زیر زمینی بیش از ظرفیت برداشت شده است.
سد درود زن با حجم مخزن حدود یک میلیارد متر مکعب آب در فاصله 65 کیلومتری شمال شیراز در حاشیه روستای درود زن و در شهرستان مرودشت قرار دارد ، این سد حدود 25 درصد از آب شرب شیراز و 85 درصد از آب شرب شهر مرودشت را نیز تامین می کند.
6113 /1876
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: اهواز دربی 88 استان فارس خشکسالی سد آبی کشاورزی آب اهواز دربی 88 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۰۳۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امسال قطعی برق برای کشاورزان نخواهیم داشت

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: امسال قول داده شده کشاورزی از قطعی برق خارج شود و مجلس نسبت به آن کوتاه نخواهد آمد و حاضر نمی‌شود با قطع برق، امنیت غذای مردم به خطر انداخته شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم  ذبیح‌الله اعظمی سارودیی سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار داشت: بیش از 95 بخش کشاورزی خرده مالک است و نقش مشارکت مردمی حائز اهمیت است. سال گذشته وزارت نیرو هر جایی که دچار کمبود می‌شد سراغ صنعت می‌رفت. از سال گذشته وزارت نیرو به بخش کشاورزی و غذای مردم آمده که بارها مورد تذکر قرار گرفته است.

وی افزود: سال گذشته در شدیدترین شرایط گرمایی، برق چاه‌های کشاورزی قطع می‌شد که عادلانه نیست. در حالی که برخی گلخانه‌ها نیاز شدید به آب و برق دارند. امسال قول داده شده کشاورزی از قطعی برق خارج شود و مجلس نسبت به آن کوتاه نخواهد آمد و حاضر نمی‌شود با قطع برق، امنیت غذای مردم به خطر انداخته شود.

اعظمی ساردویی با  خرسندی از بارشهای خوب امسال بیان کرد: به میمنت بارندگی‌ها می‌توان امسال جشن خودکفایی را برگزار کرد اما ادامه این روند مستلزم تامین منابع آبی است. وزارت نیرو یک سال فرصت داشته کمبود برق را تامین کند و امید می‌رود در هفته‌های آینده تصمیمات مناسبی اتخاذ شود.

وی گفت:قطعی برقها عادلانه نیست و برخی کشاورزان و دامداری‌ها مجبور به صرف هزینه‌های بیشتر می‌شوند.

خودکفایی گندم نیازمند تامین برق 24 ساعته است

بنابراین گزارش هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران ضمن پیش بینی تولید 14 تا 14.5 میلیون تن گندم برای امسال گفت: اگر به موقع پول داده شود و جایزه تحویل از سوی دولت اعلام شود، امسال بالای 12 میلیون تن خرید خواهیم داشت. تا پایان امروز حدود 400 هزار تن خرید خواهیم داشت که نسبت به مدت مشابه سال قبل تقریبا 70 تا 80 درصد بیشتر خواهد بود.

وی افزود: مشارکت مردم در تولید گندم، بالای 98 درصد است. تولید مستلزم فراهم شدن الزامات است اما در برخی مواقع از جمله آب مورد نیاز تولید گندم الزامات فراهم نمی‌شود که نتیجه 3 دهه اشتباه است.

هاشمی گفت: متاسفانه وظایفی که وزارت نیرو بر عهده دارد، مغفول مانده که یکی از آنها تامین برق 24 ساعته مورد نیاز کشاورز است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سطح مبارزه علیه آفت سن گندم به یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار رسید
  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • گندم‌کاران مبارزه با آفت سن گندم را انجام دهند
  • بیش از ۳۷۰ هزار تن گندم در خوزستان خریداری شد
  • خرید تضمینی محصول گندم کشاورزان استان از اوایل خرداد ماه
  • خرید بیش از ۳۷۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • خرید تضمینی گندم به ۵۵۶ هزار تن رسید
  • ثبت ۱۳۳۰ میلی‌متر باران در کهگیلویه و بویراحمد
  • امسال قطعی برق برای کشاورزان نخواهیم داشت
  • خرید۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان