Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-28@14:25:32 GMT

گویی رجوی از جهنم با دهان بولتون سخن می‌گفت

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۰۵۴۸۱

خرداد: یک دیپلمات پیشین گفت: متاسفانه در عرصه بین‌الملل آنچه که تعیین‌کننده است خرد، عقل و منطق نیست یعنی اینکه بگوییم یک سخنرانی منطقی‌تر بود، بنابراین آن سخن غالب است با معیار موجود جهان همخوانی ندارد.
به گزارش خرداد سید رسول موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، گفت: معتقد هستم برای ارزیابی سخنان آقایان روحانی و ترامپ نباید آنها را بصورت دیالوگ تصور کرده، در مقابل هم قرار دهیم و بخواهیم با هم مقایسه کنیم؛ چرا که اینها دو سخنرانی در دو فضای  گفتمانی خاص هستند که طرف صحبتشان هم مجمع عمومی سارزمان ملل، جامعه جهانی و به طور کلی افکار عمومی جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: دو رییس‌جمهور سعی ندارند پاسخ یکدیگر را بدهند بلکه با دو تا چهارچوب گفتمانی متفاوت مواضع خود را به جامعه جهانی عرضه کرده و منتظر می‌مانند تا ببینند این دو سخنرانی چه بازتابی در جامعه جهانی دارد. به خصوص صحبت‌های آقای روحانی به هیچ عنوان پاسخ به ترامپ نیست و جامعه جهانی را مورد خطاب قرار می‌دهد. 
موسوی گفت: نکته بعدی که باید در خصوص سخنرانی‌های مجمع عمومی مورد بررسی قرار بگیرد این است که متاسفانه در عرصه بین الملل آنچه که تعیین‌کننده است خرد، عقل و منطق نیست یعنی اینکه بگوییم یک سخنرانی منطقی‌تر بود، بنابراین آن سخن غالب است با معیار موجود جهان همخوانی ندارد. 
وی افزود: ممکن است تاحدی صحبت‌های منطبق بر منطق در تصمیمات جهانی تاثیرگذار باشد اما اینطور نیست که تصور کنیم یک بحث کاملا منطقی در برابر صحبت بدون منطق پیروز گفتمانی خواهد شد. 
این کارشناس ارشد مسائل منطقه ادامه داد: این موضوع به دلیل قدرت محور بودن سیاست جهانی بوده که آلوده به زور، ریا و تزویر است. شما  می‌بینید سران کشورها به صحبت‌های آقای ترامپ می‌خندند و می‌دانند وی صحبت نامربوطی را مطرح می‌کند اما متاسفانه در عمل آن کاری را انجام می‌دهند که آمریکا از آنها می‌خواهد.  
مدیرکل اسبق دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه گفت: سومین نکته که در این چهارچوب باید مورد توجه قرار گیرد این است که صحبت‌های ترامپ بعدا مبنای سیاست خارجی کشور آمریکا قرار نمی‌گیرد بلکه ترامپ سیاست جاری آمریکا را بیان می‌کند.
وی ادامه داد: این موضوع به معنی آن است که در حال حاضر دستگاه سیاست خارجی آمریکا، پنتاگون و متحدین این کشور در منطقه حرکات‌هایشان را علیه ایران آغاز کرده‌اند و منتظر صحبت‌های او در سازمان ملل نیستند. الزاما برخلاف تصور برخی افراد در ایران، با یک کلمه ترامپ قرار نیست موضوعی جابجا شود. 
موسوی گفت: من فکر می‌کنم در خصوص صحبت‌های ترامپ باید با واقعیت تلخ روی صحنه مواجه باشیم و فکر نکنیم با لفظ نرم‌تر با ترامپ حرف زدن موضوع جابجا خواهد شد. سیاست آمریکا همچون گذشته علیه ما تنظیم شده است. 
وی در خصوص سخنرانی رییس‌جمهور کشورمان در مجمع عمومی سازمان ملل هم گفت: صحبت‌های آقای روحانی در چهارچوب منطق، عقلانیت، خرد و با یک نوع منطق نظام بین‌المللی و دیپلماتیک ارائه شد و با این سخنان بود که شنوندگان از مواضع به حق جمهوری اسلامی ایران خبردار شدند.
سفیر اسبق ایران در فنلاند و تاجیکستان ادامه داد: شاید علت عصبانیت بولتون بعد از صحبت‌های آقای روحانی نیز همین بود که گویا رجوی از جهنم با دهان بولتون سخن می‌گفت. اما در کل این دو سخنرانی را می‌توان تا این لحظه تنها نشان‌دهنده این موضوع دانست که ایران و آمریکا تنها تریبونی در اختیار داشتند که به وسیله آن نظراتشان را به جامعه جهانی عرضه کردند. 
موسوی تاکید کرد: در این رابطه یک مساله را بسیار مهم می‌دانم و آن موضوع این است که ما باید بدانیم اگر قدرت آمریکا در ائتلاف‌سازی‌ها و حرکات مربوط به قدرت نظامی و اقتصادی است؛ قدرت ما در داخل کشور قرار دارد و هرچه ما انسجام ملی خود را تقویت کنیم، می‌توانیم در برابر آمریکا مقاومت بیشتری داشته باشیم. 
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی در خصوص سخنان متناقض رییس‌جمهور آمریکا در رابطه با برقراری مذاکره با ایران هم گفت: اظهارات متناقض ترامپ به شخصیت متناقض رییس‌جمهور آمریکا برمی‌گردد؛ وی کاراکتری دارد که نه تنها در خصوص ایران که در خصوص بسیاری از  موضوعات مثل کره شمالی، چین و اروپا متناقض صحبت می‌کند.
وی ادامه داد: بخش دیگر این موضوع نیز ناشی از سیاست اصلی آمریکا در قبال جمهوری اسلامی است که حتی در زمان اوباما هم تغییر نکرد فقط بخشی از سیاست‌ها منعطف‌تر شد که آن هم نشان از عاقل بودن اوباما داشت و در کل این سیاست کلی ایالات متحده است که رفتار روسای جمهور این کشور را تعیین می‌کند.

برچسب ها: حسن روحانی ، مجمع عمومی سازمان ملل ، برجام ، سید رسول موسوی ، دونالد ترامپ

منبع: خرداد

کلیدواژه: حسن روحانی مجمع عمومی سازمان ملل برجام سید رسول موسوی دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۰۵۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

دکترین هسته‌ای ایران کاملاً روشن و شفاف بوده اما از همه ظرفیت‌های موجود در حوزه هسته‌ای به‌منظور دستیابی به فنّاوری‌های روز نیز استفاده خواهد کرد.

ارسال چند پیام از سوی آمریکایی‌ها و سپس تکذیب آن حکایت از سردرگمی کاخ سفید در تحلیل وقایع منطقه پس از عملیات درخشان وعده صادق دارد. پیش‌ازاین نشریه انگلیسی آی در گزارشی نوشته بود که و بایدن همه گزینه‌ها را «روی میز» نگه می‌دارد و در نظر دارد تا توافق برای جلوگیری ایران از تولید سلاح‌های هسته‌ای به‌عنوان بخشی از تلاش‌های دیپلماتیک گسترده‌تر برای جلوگیری از جنگ همه‌جانبه در خاورمیانه را احیا کند.

این نشریه انگلیسی که به محافل دیپلماتیک در لندن نزدیک است در ادامه با اشاره به موضوع احیای برجام نوشته است که کاخ سفید در حال بررسی توافق هسته‌ای جدید با ایران درازای لغو برخی تحریم‌های اقتصادی علیه تهران است تا از یک جنگ تمام‌عیار در منطقه جلوگیری کند، یک دیدگاه در داخل دولت این است که رئیس‌جمهور فرصتی را برای آغاز مذاکرات دیپلماتیک برای احیای مجدد توافق هسته‌ای ایران می‌بیند.

پس از انتشار این گزارش روزنامه کویتی الجریده که مدعی انتشار اخبار محرمانه در منطقه است در خبری قابل‌توجه نوشت که ممکن است در آینده‌ای نه‌چندان دور مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا درباره برجام نیز آغاز شود!

البته این اخبار دو روز پس از انتشار از جانب یک مقام سیاسی در آمریکا تکذیب شده است، ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در جریان کنفرانس خبری و در پاسخ به پرسشی در خصوص این دست گزارش‌ها اعلام کرد که در مورد راه‌های ارتباط خود با ایران ابراز نظر نکرده اما می‌بایست گفت آمریکا در حال مذاکره مستقیم با ایران در نیویورک یا هر جای دیگری در مورد برجام نیست.

برای مهار ایران با آن‌ها گفتگو کن!

برخی آگاهان سیاسی اعتقاد دارند که انتشار این دست اخبار از سوی محافل خبری نزدیک به آمریکایی‌ها و تکذیب آن در تریبون‌های رسمی نشانه میل بایدن به تشویق تهران به آغاز مذاکراتی است که با دادن مشوق‌هایی ایران را در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا مهار کند. به‌عبارتی‌دیگر آمریکایی‌ها پس از مشاهده ضرب دست ایران در عملیات وعده صادق به این نتیجه رسیده‌اند که افزایش فشار بر ایران کارکرد خود را ازدست‌داده و تنها گزینه فعال روی میز گفتگو است.

این گزاره شواهد قابل‌توجهی دارد؛ باوجودآنکه طرف آمریکایی باز کردن میز مذاکره با ایران را تکذیب کرده اما مدتی قبل متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این پرسش که آیا بایدن در حال بررسی مذاکرات دیپلماتیک برای احیای مجدد توافق هسته‌ای با ایران است یا خیر؟ اعلام کرد که دولت بایدن بر این باور است که یک مسیر دیپلماتیک بهترین راه روبه‌جلو است.

البته آمریکایی‌ها برای باز کردن کریدور گفتگو با ایران از یک سیاست پیچیده و ترکیبی استفاده کرده و مسیر ابهام را پیش می‌برند، کاخ سفید هفته قبل معافیت‌های تحریمی را که به ایران اجازه می‌داد در پروژه‌های هسته‌ای با طرف‌های بین‌المللی همکاری کند را تمدید نکرده اما در اقدامی متقابل در باغ سبز مذاکره را نیز باز گذاشته است، این تاکتیک نشان می‌دهد که سیاست آمریکا در قبال ایران افزایش فشار با راهنما زدن به‌سوی مذاکره است!

درحالی‌که آمریکا با عدم تمدید معافیت‌های هسته‌ای مرگ برجام را تائید کرده اما در آن‌سو در حال دادن تنفس مصنوعی بی‌نتیجه به آن است، این سیاست به معنای تمایل آمریکا به دادن مشوق جدید به ایران نیست بلکه ایجاد اتمسفری است که با تمسک به آن راهبردهای جدید بازدارندگی از جانب ایران را مهار کند.

شورای آتلانتیک در گزارشی درباره اهمیت مهار ایران با کمک سیگنال‌های برجامی نوشته است:

تنش چشمگیر بین ایران و رژیم صهیونیستی در هفته‌های اخیر پتانسیل بالایی برای اشتباه محاسباتی در فقدان کانال‌های ارتباطی مستقیم را نشان می‌دهد. اگر ایران تصمیم بگیرد وضعیت خود را به‌عنوان یک کشور دارای آستانه هسته‌ای کنار بگذارد و سیاست خود را به سمت دستیابی به سلاح هسته‌ای بچرخاند، این خطر حتی جدی‌تر خواهد شد. علیرغم پیام‌های گسترده‌ای که در روزهای قبل از حمله به تهران ارسال شد و از آن خواست از پاسخ مستقیم علیه اسرائیل خودداری کند، ایران تصمیم گرفت سیاست مهار خود را کنار بگذارد. ایران در این مرحله به دنبال احیای بازدارندگی خود علیه اسرائیل حتی به قیمت تشدید تنش نظامی احتمالی بود.

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

تغییر در دکترین هسته‌ای ایران یکی از گزاره‌های جدید غربی‌ها برای افزایش فشارهایی است که ایران را به سوی کانال‌هایی هدایت می‌کند که خروجی آن طرح مهار است.

یکی از مهم‌ترین بازیگران در این طراحی مدیرکل آژانس است؛ رافائل گروسی در مصاحبه‌ای با دویچه وله، ضمن این ادعا که ایران نه ماه‌ها بلکه چند هفته با داشتن اورانیوم کافی برای تولید یک بمب اتمی فاصله دارد، اما این به آن معنا نیست که ایران در آن فاصله زمانی سلاح هسته‌ای دارد یا خواهد داشت.

البته گروسی گفته است که نمی‌توان نتیجه مستقیم گرفت که ایران اکنون سلاح اتمی دارد. به‌رغم همکاری‌های ایران با آژانس، گروسی در این مصاحبه همچنین مدعی شد آژانس سطح دسترسی لازم در ایران را ندارد و به همین دلیل سؤالات زیادی مطرح است!

مدیرکل آژانس بار دیگر درباره مواردی سخن گفته که به تعبیرش «مسائل باقیمانده» نام داشته و اعلام کرده است که برای حل این موارد تمایل به سفر به ایران را دارد. به نظر می‌رسد که مدیرکل آژانس بابیان ادعاهای پرونده‌های مفتوح در سطح یک کاتالیزور برای اعمال فشار به تهران عمل می‌کند.

واقعیت آن است که در حال حاضر اقدامات آژانس چیزی بیشتر از یک مزاحمت سیاسی نبوده و ثابت‌شده است که قرار نیست قدمی در جهت حل سه موضوع فنی یعنی «حل‌وفصل موضوعات پادمانی»، «ارائه تضمین‌های ذاتی و اعتباری»، «لزوم رفع تحریم‌های بازدارنده» بردارد، ازاین‌رو در شرایط فعلی سفر گروسی به تهران بی‌معنا بوده و تا زمانی که در نقش مزاحم فعال قرار دارد گفتگوی او با مقامات ایرانی عبور از خطوط قرمز هسته‌ای محسوب می‌شود.

واقعیت آن است که دکترین هسته‌ای ایران کاملاً روشن و شفاف بوده اما از همه ظرفیت‌های موجود در حوزه هسته‌ای به‌منظور دستیابی به فنّاوری‌های روز نیز استفاده خواهد کرد، همچنین اظهارنظرهای شخصی باعث تغییر در خطوط کلی نظام نیز نخواهد شد.

همچنین باید به این نکته اشاره کرد که سیاست افزایش فشار و ارائه مشوق برای خروج ایران از مدار یک تاکتیک نخ‌نما شده است و اراده ایران در کنشگری فرا منطقه‌ای با این دست اظهارات ضد ایرانی همراه با سیگنال‌های مبهم دچار خلل نخواهد شد، عملیات موشکی اخیر سپاه پاسداران نشان داد دشمنان نه قادر به درک ابعاد گوناگون صبر استراتژیک ایران هستند و نه شناختی نسبت به قواعد نهان بازدارندگی در منطقه دارند!

 

این مطلب نخستین بار در سایت مشرق منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • جلال‌زاده: زیاده‌گویی پارلمان اروپا فقط برای دلخوش‌کنی صهیونیست‌ها است
  • زیاده‌گویی پارلمان اروپا فقط برای دلخوش‌کنی صهیونیست‌ها است
  • (ویدئو) مقامات آمریکا شایستگی اظهارنظر اخلاقی در خصوص حقوق بشر را ندارند
  • کنعانی: آمریکا شایستگی اخلاقی اظهارنظر در خصوص حقوق بشر، حقوق زنان و آزادی بیان را ندارند
  • مقامات آمریکا شایستگی اظهارنظر در خصوص حقوق‌ بشر را ندارند+ فیلم
  • مقامات آمریکایی شایستگی اخلاقی اظهارنظر در خصوص حقوق‌بشر را ندارند
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند