Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ویژه دولت آمریکا در امور سوریه در مصاحبه با شبکه آمریکایی ضمن مخالفت با بازسازی سوریه پیش از اجرای «فرایند سیاسی» در این کشور مدعی شد که واشنگتن به دنبال سرنگونی نظام «بشار اسد» نیست. به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور سوریه ساعاتی بعد از تاکید بر اینکه ایالات متحده با توسل به زور نیرو‌های ایران را از سوریه خارج نمی‌کند، در یک مصاحبه اهداف سه گانه حضور نظامی آمریکا در سوریه صحبت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



«جیمز جفری» با حضور در شبکه «پی‌بی‌اس» به سوالات درباره مواضع این کشور در قبال سوریه پاسخ داد.

مجری در اولین سوال از نماینده ویژه دولت آمریکا در امور سوریه پرسید: «آیا آمریکا تا زمانی که نظامیان ایرانی در سوریه حضور داشته باشند، در سوریه باقی خواهد ماند و ماموریت شکست داعش گسترده‌تر می‌شود؟»

آقای جفری در جواب گفت: «ماموریت ارتش آمریکا همچنان شکست پایدار و طولانی مدت داعش است و این دلیلی است که نیرو‌های ارتش آمریکا در سوریه هستند».

وی ادامه داد: «اول از همه باید بگویم که ما خواهان کاستن از تنش و درگیری در سوریه هستیم. ما از توافق ترکیه- روسیه که سبب توقف عملیات نیرو‌های سوریه در ادلب شد، واقعا دلگرم شدیم. یادتان هست که دو هفته قبل رئیس‌جمهور (آمریکا) علنا اعلام کرد که عملیات (در ادلب) یک اقدام بی ملاحظه برای تشدید درگیری است. همگان این حرف را جدی گرفتند».

نماینده آمریکا تصریح کرد: «رئیس‌جمهور خواستار کاهش درگیری نظامی شده است تا با کاستن از درگیری نظامی، فرایند سیاسی برای پایان دادن به این جنگ جان تازه‌ای بگیرد و نیمی از جمعیت سوریه که خانه‌هایشان را ترک کردند به خانه برگردند و دوباره یک نظم و صلح منطقه‌‎ای ایجاد شود. این چیزی است که ما در حال حاضر داریم روی آن کار می‌کنیم».

مجری شبکه آمریکایی از جفری درباره اظهارنظر اخیر مشاور امنیت ملی کاخ سفید سوال کرد، اظهارنظری که در آن گفته بود: «مادامی که ایران از سوریه خارج نشود، حضور نظامی آمریکا در سوریه ادامه خواهد یافت».

نماینده ویژه آمریکا در سوریه گفت: «من قصد ندارم صحبت مشاور امنیت ملی را نقض کنم. در حال حاضر ماموریت نظامیان آمریکا شکست پایدار و طولانی مدت داعش است».

وی ادامه داد: «به طور کلی، آمریکا به نحوی در (قضایای سوریه) حضور خواهد داشت. مثال‌های بسیاری درباره اینکه شما بخواهید حضور داشته باشید، وجود دارد از قبیل: حضور نیرو‌های نظامی دیگران بدون آنکه پیاده نظام آمریکایی حضور داشته باشند البته در برخی موارد پیاده نظام آمریکایی هم حضور دارند».

مجری شبکه پی‌بی‌اس سوال کرد: «صرفنظر از حضور پیاده نظام آمریکایی، آیا خروج ایران از سوریه یکی از ماموریت‌های دیپلمات‌ها یا نیرو‌های نیابتی که آمریکا از آن‌ها استفاده می‌کند یا متحدان آمریکا است؟»

جفری در جواب به این سوال، از سه هدف حضور نظامی آمریکا در سوریه سخن گفت.

نماینده ویژه آمریکا در سوریه گفت: «همانطور که رئیس‌جمهور تشریح کرده، هدف اول آمریکا و نظامیان ما در سوریه شکست پایدار داعش است. هدف دوم، برچیدن همه نیرو‌های تحت فرماندهی ایران از کل سوریه است، سوم، حصول به فرایند سیاسی غیرقابل بازگشت است که ما با کل جامعه بین‌المللی و فرایند تحت نظارت استفان دی میستورا نماینده ویژه سازمان ملل در حال پیش بردن هستیم».

مجری آمریکایی سوال کرد: «آیا با باقی ماندن بشار اسد در قدرت، امکان حصول به فرایند سیاسی غیرقابل بازگشت وجود دارد؟»

آقای جفری مدعی شد: «ما در کار تغییر رژیم (در سوریه) نیستیم بلکه ما داریم شرط و شروط تعیین می‌کنیم. ابتدا باید گفت که راه‌حل پایدار سیاسی در سوریه تحت نظارت سازمان ملل، باید فرایندی سوری باشد و سازمان ملل از مردم سوریه می‌خواهد که چنین تصمیمی را بگیرند (درباره اینکه چه کسی در قدرت باشد، مردم سوریه باید تصمیم بگیرند) البته این تصمیم باید در یک انتخابات آزاد و منصفانه با نظارت سازمان ملل اتخاذ شود و سوری‌های ساکن خارج از این کشور هم باید در این انتخابات حاضر شوند چرا که یک سوم از جمعیت سوریه از کشور خارج شده‌اند. ما اطلاعی از اینکه آن‌ها (مردم سوریه) چه تصمیم و نتیجه‌گیری خواهند کرد، نداریم، اما برای ما تصور اینکه تصمیم آن‌ها رژیمی شبیه به آنچه که اکنون با مسئولیت بشار اسد باشد، سخت است».

این مقام آمریکایی در پاسخ به سوالی درباره اینکه «چطور می‌شود روسیه و سوریه را به جدی گرفتن مذاکرات ژنو» ترغیب کرد و به آن‌ها فشار آورد، درباره کمک‌های مالی برای بازسازی سوریه صحبت کرد.

جفری گفت: «اول اینکه، ما حداقل در حال حاضر با توجه به توافق ادلب بین ترکیه و سوریه، شاهد یک بن بست نظامی هستیم و این یک چیز جدید است. دوم اینکه ما گفته‌ایم تا زمانی که شاهد یک فرایند سیاسی و اجرای آن نباشیم، هیچ کمکی برای بازسازی، هیچ تشویق یا اجباری برای بازگرداندن مهاجران وجود نخواهد داشت و به رژیم اسد برای بازسازی کمکی نخواهیم کرد. سوم، نیرو‌های نظامی ۵ کشور خارجی در تقابل با هم هستند و خطر تشدید درگیری وجود دارد چیزی که ما در ساقط کردن هواپیمای روسیه توسط نیرو‌های سوریه شاهدش بودیم، آن‌ها می‌خواستند به سراغ اسرائیلی‌هایی بروند که یک هدف ایرانی را بمباران کرده بودند. این یک سناریوی کابوس‌وار است و به نظرم، چنین وضعیتی همگان را به روی آوردن به فرایند سیاسی تشویق می‌کند».

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سرنگونی رژیم اسد فرایند سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۳۰۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی

خبرگزاری ای بی سی نیوز در مطلبی آورده است: پس از واکنش‌های شدید مقامات رژیم صهیونیستی به احتمال تحریم گردان‌های ناقض حقوق بشر در کرانه باختری، وزیر خارجه آمریکا در نامه‌ای به مجلس نمایندگان از لغو این تصمیم و ادامه کمک و همکاری‌های نظامی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، خبرگزاری ای بی سی نیوز نوشته است که دولت بایدن تشخیص داده است که سه گردان نظامی ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی مرتکب «نقض فاحش حقوق بشر» علیه غیرنظامیان فلسطینی در کرانه باختری شده‌اند، اما به علت اقداماتی که اسرائیل می‌گوید برای رسیدگی به این مشکل انجام داده است، همچنان واجد شرایط دریافت کمک نظامی آمریکا خواهند بود.

براساس گزارش ای بی سی نیوز، ارزیابی دولت بایدن که هنوز علنی نشده است و در صورت عدم برداشتن گام‌های مشخص توسط رژیم صهیونیستی می‌تواند تغییر کند که در نامه‌ای بدون تاریخ توسط آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه به مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان تشریح شده است.

بلینکن ابراز کرده است: «این تصمیم ایالات متحده هیچ گونه تأخیری در ارائه کمک از سوی ایالات متحده ایجاد نمی‌کند و اسرائیل قادر خواهد بود تمام مبلغ اختصاص داده شده در لایحه تصویب‌شده کنگره را دریافت کند».

این خبرگزاری درباره اتهامات مربوط به این گردان‌ها نوشته است که هر یک از این اقدامات قبل از شروع جنگ ۷ اکتبر رخ داد. هیچیک از این پرونده‌ها شامل عملیات علیه حماس در غزه یا علیه ایران یا «گروه‌های نیابتی» آن نمی‌شود. به عبارتی دیگر، اقدامات این گردان‌ها علیه غیرنظامیان فلسطینی بوده است.

با این حال، تصمیم بلینکن احتمالاً منتقدان دولت بایدن را آزار خواهد داد که می‌گویند رژیم اسرائیل باید بابت جنگ غزه که جمعیت غیرنظامی را به سمت قحطی سوق داده است، پاسخگو باشد و دولت بایدن اقدامات کافی برای جلوگیری از آن انجام نداده است.

عیسی امرو، فعال برجسته حقوق بشر فلسطینی که در شهر الخلیل کرانه باختری زندگی می‌کند، به ای بی سی نیوز گفت که از تصمیم ایالات متحده ناامید است اما تعجب نکرده است. به گفته او «آمریکا اقدامات مشخصی برای کاهش و به حداقل رساندن خشونت و ایجاد صلح بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها انجام نمی‌دهد».

مقامات دولت بایدن در پاسخ می‌گویند که روند بررسی نقض حقوق بشر منصفانه بوده است و با رژیم اسرائیل رفتار ترجیحی نمی‌شود. آنها همچنین خاطرنشان می‌کنند که همکاری نظامی ایالات متحده با کشورها از طریق فرایندی به نام «بهسازی» است که کشورهای خارجی را تشویق می‌کند تا فعالان منفی را از ارتش خود حذف کنند.

بلینکن روز دوشنبه در یک نشست مطبوعاتی به خبرنگاران گفته بود: «هر موقعیتی متفاوت است و ما باید تمام تلاش خود را برای جمع‌آوری حقایق و پیگیری حقایق انجام دهیم و این همان کاری است که ما انجام می‌دهیم.»

تحت یک قانون فدرال موسوم به قانون لیهی، ارتش ایالات متحده موظف است از تسلیحات، آموزش و سایر کمک‌های نظامی به هر واحد نظامی خارجی که مرتکب نقض فاحش حقوق بشر شده، خودداری کند. با این حال، طبق نامه بلینکن، این قانون برای کشورهایی که اصلاحاتی را «برای محاکمه اعضای مسئول واحد» انجام داده‌اند استثنا قائل شده است.

به گفته یک فرد آشنا با این روند، ایالات متحده و رژیم صهیونیستی همچنین توافقنامه خاصی دارند که ایالات متحده را ملزم می‌کند قبل از اتخاذ هر گونه تصمیمی مرتبط با قانون کمک‌های خارجی، با اسرائیلی‌ها مشورت کند. این شخص افزود، این رایزنی‌ها با رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد و اگر مشخص شود که یک واحد نظامی «اقدامات اصلاحی یا پاسخگویی رضایت‌بخش» را انجام نداده است، کمک‌های ایالات متحده محدود خواهد شد.

به طور کلی، پنج واحد - سه نظامی و دو غیرنظامی - به دلیل نقض حقوق بشر تحت بررسی بودند که بر اساس نامه بلینکن، چهار مورد از آنها مراحل اصلاحی مناسب را طی کرده‌اند.

به گفته ای بی سی نیوز، رژیم صهیونیستی همچنین تأیید کرده است که یکی دیگر از گردان‌های ارتش رژیم اسرائیل «اقدامی مغایر» با قوانین اسرائیل داشته است. بلینکن خاطرنشان کرد که در نتیجه، این واحد در سال ۲۰۲۲ از کرانه باختری به بلندی‌های جولان منتقل شد.

این توصیف به گردان نتساه / نتزاه یهودا اشاره می‌کند که برای مردان یهودی افراطی ارتدکس تأسیس شده است. بلینکن در نامه‌ی خود نوشته است: «اسرائیل اطلاعات جدیدی در رابطه با وضعیت یگان ارائه کرده است و ما در حال شناسایی مسیری برای اصلاح مؤثر این واحد خواهیم بود.»

او به جانسون، که یکی از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی برای ارائه لایحه کمک خارجی در کنگره است، اطمینان داد: «اما این [بررسی] هیچ تأثیری بر حمایت ما از توانایی اسرائیل برای دفاع از خود در برابر حماس، ایران، حزب‌الله یا سایر تهدیدها نخواهد داشت.»

بلینکن خاطرنشان کرد که علی‌رغم شواهد بسیار از نقض فاحش حقوق بشر و قوانین بشردوستانه در جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، هیچ واحد دیگری مغایر با قانون لیهی یافت نشد.

وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته، پس از گزارش‌های آکسیوس و پروپوبلیکا مبنی بر اینکه ایالات متحده قصد دارد گردان‌های اسرائیلی را «تحریم» کند، با مقامات ارشد رژیم اسرائیل صحبت کرد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، گفت که در چنین اقدامی با دولت بایدن مبارزه خواهد کرد و آن را «ضعف اخلاقی» خواند.

کد خبر 748374

دیگر خبرها

  • عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی
  • حضور ویرانگرِ آمریکا | افغانستان
  • فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند
  • آمریکا ۵ واحد نظامی ارتش اسراییل اقدام به نقض حقوق بشر کرده اند
  • عملیات «فتح موعود» و تحقیر نیروی دریایی آمریکا
  • حضور رسانه‌های ترکیه در نمایشگاه دستاوردهای نظامی ایران
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • انهدام تجهیزات زرهی تروریست‌ها در حومه حلب، ادلب و لاذقیه
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است