Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، مهدی کریمی کارگردان «به روی نی» درباره این نمایش به خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس گفت: ما سال 92 گروه تئاتر دوران را تشکیل دادیم و خیلی اتفاقی و برای یک نذر دلی تصمیم گرفتیم در هر ژانری که کار می‌کنیم، هر سال برای امام حسین(ع) و اصحاب ایشان در واقعه کربلا در ایام محرم و صفر،  یک کار داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی در ادامه افزود: حال برخی از این اجراها محدود و کوچک بود اما امسال با توجه به شرایط اقتصادی و مسائلی که مطرح شد، احساس کردم خیلی افرادی هستند که از این موقعیت مذهبی سوءاستفاده می‌کنند و روی مردم تأثیر می‌گذارند و حتی در فضاهای مجازی تبلیغات می‌کنند که کارهای مذهبی تعطیل شود و هزینه‌ها به نیازمندان تقسیم شود. هرچند که کمک به نیازمندان هم ارزش است اما با این کار انگار عده‌ای می‌خواهند ارزش‌های دینی ما را ضعیف کنند، بنابراین با اینکه شرایط هم برای اجرا سخت بود و باید بیشتر به خودمان فشار آوردیم اما تصمیم گرفتیم نمایش شایسته‌تری را ارائه دهیم.

* امکان تمدید «به روی نی» در صورت استقبال

کریمی با اشاره به اینکه حدود ۵ شب دیگر از اجرای «به روی نی» باقی مانده است، گفت: با سالن صحبت کردیم که اگر استقبال خوب باشد، ۵ شب دیگر هم کار را تمدید کنیم.

وی درباره نکات اصلی نمایشنامه این کار گفت: نقطه کانونی نمایش درباره «خولی» است که بعد از واقعه عاشورا سر امام حسین(ع) را برای ابن زیاد به کوفه می‌برد و بخشی نیز به قیام مختار می‌پردازد که چطور او خولی را مجازات می‌کند. بخشی از کار نیز به مقایسه مردم امروز با دوران امام حسین(ع) می‌پردازد که در آن زمان مردم کوفه برای امام خود نامه فرستادند اما هیچ کدام پای عهد خود نایستادند الان این تلنگر را به بیننده می‌زنیم که شما هم که امروز علاقه مند ظهور مهدی (عج) هستید آیا واقعا آمادگی آن را دارید یا فقط حرف می‌زنید؟

این کارگردان تئاتر اظهار داشت: بنابراین در پایان کار به مخاطب تلنگری می‌خورد و او به فکر فرو می‌رود که آیا واقعا منتظر واقعی است یا خیر؟

وی در پاسخ به این سؤال که نمایش «به روی نی» تا چه اندازه به تعزیه شبیه است، گفت:‌ با احترام به هنر تعزیه، اولین دغدغه من بعد از انتخاب متن و قبل از شروع کار این بود که مخاطبان ناخودآگاه به یاد تعزیه نیفتند و حس دیدن تئاتر در یک سالن بلک باکس را داشته باشند.

کریمی افزود: براین این منظور از فضاسازی و موسیقی زنده شامل پنج ساز تار و تنبور، نی، ویولون و ویولون سل با تلفیق آوازهای اصیل ایرانی بهره بردیم و سعی کردیم در میزانسن‌ها و طراحی صحنه هم کار را با آنچه که تعزیه یادآوری می‌کند، متفاوت جلوه کنیم. حتی یکی از بازبین‌های شورا به ما پیشنهاد داد که مانند تعزیه همه دور سن بنشینند اما ما مخالفت کردیم و گفتیم ژانر کار نمایشی است نه تعزیه.

* استفاده از بازیگر طنز در نقش «خولی»

وی افزود: نمایش دارای ۶ کاراکتر است؛ چهار آقا و دو خانم که آقای سیاوش قاسمی در نقش خولی ایفای نقش می‌کند. البته مردم در کارهای طنز او را می‌شناسند اما چون طبق روایت واقعه کربلا همه کسانی که مستقیم با خون امام در ارتباط بودند بعد واقعه عاشورا دچار یک روان‌پریشی می‌شوند، ما هم می‌خواستیم از بُعد طنز او در پرداخت یک نقش منفور استفاده کنیم که خوشبختانه خیلی خوب این نقش را ایفا کردند.

این کارگردان تئاتر درباره علت انتخاب تماشاخانه سرو گفت: این تماشاخانه به لحاظ سالن و کیفیت اجرا و موقعیت مکانی خیلی عالی است، من همه جا گفتم که در این سبک کارها به دلیل نوع لباس و گریمی که داریم نیاز به حمایت بیشتری داریم ولی ما خیلی سالن‌هایی را که پرچمدار این ژانر کارها هستند،  قبل از تماشاخانه سرو و بنیاد روایت سر زدیم و به در بسته خوردیم، چرا که متأسفانه سالن‌های دولتی برای اینکه در رقابت اقتصادی در سالن‌های خصوصی قرار گرفته‌اند محتوای آثار خود را تغییر می‌دهند تا به لحاظ اقتصادی عقب نمانند و این به بدنه تئاتر ما در درازمدت ضربه می‌زند.

کریمی درباره میزان استقبال از این  نمایش گفت: تا به حال استقبال خوب بوده است. جمعه گذشته نیز آقای شهرام کرمی مدیر هنرهای نمایشی برای بازدید کار ما به سالن آمدند و مطرح کردند که باید از کارهای این چنینی و گروه‌های جوان بیشتر حمایت بشود.

نمایش «به روی نی» بر اساس نمایشنامه‌ای از سیدمجید حسینی و به کارگردانی مهدی کریمی و مهدی نعمتی از سوم تا سیزدهم مهر و از ساعت ۲۰ در تماشاخانه سرو اجرا می‌شود. سیاوش قاسمی، علیرضا سلیمانی، راحله امیری، محمد گرگین، امین ربیعی و سونیا مرادی بازیگران این نمایش عاشورایی هستند و فرامرز صفری (آواز)، محمد قشقایی (آهنگساز و نوازنده)، محمدحسین زهتابچی، یاسمن تینا طهرانی، مهرزاد املشی و امید عرفانیان (نوازنده) نیز موسیقی «به روی نی» را برعهده دارند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۵۸۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره فیلم پکن برندگانش را شناخت/تجلیل از چن کایگه با حضور ییمو

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، چهاردهمین دوره جوایز سالانه جشنواره بین‌المللی فیلم پکن (BJIFF) برندگان خود را شناخت.

این دوره جشنواره که هیات داوران بین‌المللی ۷ نفره آن به ریاست امیر کوستوریتسا، کارگردان صربستانی برگزار شد، جایزه بهترین فیلم خود را به «طلا یا گند» ساخته فی لانگ از چین اهدا کردند. این جایزه با حضور کوستوریتسا و توسط ژانگ ییمو و جیانگ ون، ۲ کارگردان برجسته چینی، به برنده اهدا شد.

«طلا یا گند» داستان مرد جوانی را دنبال می‌کند که با از دست دادن همه چیزش به زادگاهش بازمی‌گردد و با حمایت خانواده و دوستان رویای خود را برای ساختن فیلمی دنبال می‌کند. در حالی که لحن فیلم سبک و شوخ است، «طلا یا گند» با مشکلات سنگینی مانند مرگ و شکست مواجه می‌شود. جیا هوانگ، فیلمنامه نویس و فی لانگ، کارگردان فیلم که از زمان همکاری در فیلم «پسر نیمکت» در سال ۲۰۱۷ با هم کار کرده‌اند، با این فیلم دومین فیلم بلند خود را تجربه کرده‌اند.

جایزه بهترین کارگردانی به کاران تجپال از هند برای فیلم «دزدیده شده» تعلق گرفت که درباره اپیدمی کنونی دزدی کودکان هند است و آن را با عناصر دراماتیکی مانند تعقیب و گریز هیجان‌انگیز و تعلیق ترکیب می‌کند. این فیلم نخستین تجربه کارگردانی یک فیلم بلند توسط این کارگردان است و وی در آن فیلمبرداری روی دست، صحنه‌های پر تعلیق شبانه و فضاهای پیچیده برای ایجاد حس شدید تنش را به کار برده است. فیلم «دزدیده شده» همچنین برای بازی میا مایلزر عنوان بهترین بازیگر زن و نیز جایزه فیلمبرداری جشنواره را دریافت کرد.

فن وی جایزه بهترین بازیگر مرد را برای فیلم چینی «غریبه‌ها وقتی ملاقات می‌کنیم» و «ایست و برو» جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن و بهترین فیلمنامه را از آن خود کردند.

جوآن چن، بازیگر چینی آمریکایی که برای بازی در سریال‌ها و فیلم‌های تلویزیونی «آخرین امپراتور» و «تویین پیکس» شناخته می‌شود، به عنوان مهمان افتخاری در این مراسم حضور داشت و از آنجا که روز اختتامیه با تولد ۶۳ سالگی چن یکی شد، فیلم کوتاه ویژه‌ای با عنوان «جاودانه شیائو هوآ، بهترین جوان» برای بزرگداشت او دربرگیرنده مجموعه‌ای از کلیپ‌های نقش‌های شناخته‌شده او، تهیه شده بود.

در پایان این مراسم، چن کایگه کارگردان، که بیشتر با فیلم «خدانگه‌دار محبوب من» شناخته می‌شود، جایزه یک عمر دستاورد هنری را دریافت کرد. کارگردانان، شاعران، بازیگران، آهنگسازان و سایر افراد مشهوری که کایگه با آنها دوستی نزدیک و روابط کاری داشت هم زمان روی صحنه ظاهر شدند. دن لی، بازیگری که در فیلم «خدانگه دار محبوب من» در نقش پسر مدرسه‌ای بازی کرد و بیش از ۳۰ سال بود که با کایگه ملاقات نکرده بود، از جمله این افراد بود.

دیگر اعضای هیات داوران بین‌المللی برای اهدای جایزه تیانتان در جشنواره بین‌المللی فیلم پکن امسال شامل دیوید وایت طراح صدای فیلم استرالیایی، جسیکا هاسنر کارگردان اتریشی، کارلوس سالدانا نویسنده، تهیه کننده و کارگردان برزیلی و بازیگران چینی فی شیانگ، ژو ییلونگ و ما لی بودند.

فهرست کامل برندگان چنین است:

بهترین فیلم: «طلا یا گند»، چین

بهترین کارگردان: کاران تجپال، هند «دزدیده شده»

بهترین بازیگر مرد: فن وی، چین برای «غریبه‌ها وقتی می‌بینیم»

بهترین بازیگر زن: میا مایلزر، هند برای «دزدیده شده»

بهترین بازیگر نقش مکمل مرد: یاری ویرمن، فنلاند برای «مرگ مشکلی برای زنده‌ها است»

بهترین بازیگر نقش مکمل زن: هونگ یو، چین برای «طلا یا گند»

بهترین مشارکت هنری: «همه شب های طولانی» ژاپن

بهترین فیلمنامه: هوانگ جیا، چین برای «طلا یا گند»

بهترین فیلمبرداری: ایشان قوش، هند برای «دزدیده شده»

بهترین موسیقی: مارکو بیسکارینی، فنلاند برای «مرگ مشکلی برای زنده‌ها است»

کد خبر 6092755

دیگر خبرها

  • جشنواره فیلم پکن برندگانش را شناخت/تجلیل از چن کایگه با حضور ییمو
  • داوران جشنواره کن معرفی شدند
  • تئاتر ۲ روز تعطیل می‌شود
  • سالن های نمایشی در ۱۵ و ۱۶ اردیبهشت ماه اجرا نخواهند داشت 
  • داوران جشنواره کن چه کسانی هستند؟
  • سالن‌های نمایشی ۲ روز تعطیل می‌شود
  • سالن‌های نمایشی ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت‌ماه اجرا نخواهند داشت
  • سالن‌های تئاتر ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت اجرا ندارند
  • اعضای هیئت داوران جشنواره فیلم کن معرفی شدند
  • مراسم نکوداشت اکبر زنجان‌پور با حضور استادش