Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@22:05:02 GMT

«گیمر»های حرفه‌ای ایرانی چه کسانی هستند؟

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۶۵۰۶۳

تعداد بازیکن بازی‌های دیجیتال نشان می‌دهد با وجود برتری تهران در تعداد بازیکنان، استان خوزستان از نظر درصد بازیکن به جمعیت در صدر ۵ استان بازی‌خیز کشور قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، با انتشار گزارش بازی‌خیزهای ۱۳۹۶ توسط مرکز پژوهش بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، اطلاعات کلیدی بسیاری از بازیکنان بازی‌های دیجیتال در ایران در اختیار فعالان این صنعت قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گزارش، شاخص‌ترین اطلاعات مصرف بازیکنان ایرانی را در ۵ استان «تهران»، «فارس»، «خوزستان»، «خراسان رضوی» و «اصفهان» که به ترتیب دارای بیشترین تعداد بازیکن بازی‌های دیجیتال هستند را تا انتهای سال ۱۳۹۶ بررسی می‌کند.

طبق آمار و تحلیل‌های انجام شده، استان تهران بازار بسیار بزرگتری نسبت به سایر استان‌ها دارد و این مسئله ناشی از جمعیت بیشتر، تمرکز امکانات و بالا بودن سطح رفاه عمومی است که پایتخت در اختیار دارد.

بر این اساس، تهران با ۵ میلیون و ۱۵۷ هزار بازیکن در رتبه‌ اول از نظر تعداد بازی‌کنندگان قرار می‌گیرد. استان فارس با بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بازیکن در رتبه‌ بعدی و خوزستان با ۲ میلیون و ۱۹۶ هزار بازیکن در رتبه‌ سوم از نظر تعداد بازی‌کنان بازی‌های دیجیتال قرار گرفته‌اند.

البته استان‌ خراسان‌رضوی با بیش از ۲ میلیون نفر بازی‌کننده در رتبه‌ بعدی قرار گرفته و استان اصفهان با ۱ میلیون و ۲۹۴ هزار بازی‌کننده، در رتبه‌ پنجم قرار دارد.

اما نکته جالب اینجاست که اگر تعداد بازیکنان را به نسبت جمعیت در نظر بگیریم نتایج متفاوتی به دست می‌آید. در استان خوزستان از هر ۱۰۰ نفر ۴۷ نفر بازیکن، در استان فارس از هر ۱۰۰ نفر ۴۶ نفر بازیکن، در استان تهران از هر ۱۰۰ نفر ۳۹ نفر بازیکن، در استان خراسان رضوی از هر ۱۰۰ نفر ۳۱ نفر بازیکن و در استان اصفهان از هر ۱۰۰ نفر ۲۵ نفر بازیکن هستند.

در سوی دیگر، نسبت تعداد بازیکنان به تفکیک جنسیت نیز بررسی شده که طبق آمار، از مجموع بازی‌کنندگان استان اصفهان، ۶۰ درصد مرد و مابقی زن هستند. بیشترین سهمی که زنان نسبت به مردان در جامعه‌ بازی‌کنندگان به تفکیک استانی در اختیار گرفته‌اند نیز مجددا مربوط به استان اصفهان است. خراسان رضوی با نسبت ۶۱ به ۳۹ درصد رتبه‌ بعدی را به خود اختصاص داده و فارس با نسبت ۶۴ به ۳۶ درصد، دیگر استان پرجمعیتی است که نزدیک به ۴۰ درصد از بازی‌کنندگان آن را خانم‌ها تشکیل داده‌اند.

همین آمار برای استان تهران با تغییری چهار درصدی در نسبت‌ها همچنان تعداد بیشتر گیمرهای مرد را تایید می‌کند، تا جایی که تنها ۳۲ درصد از گیمرهای پایتخت زن و ۶۸ درصد از آن‌ها مرد هستند. در استان خوزستان ۶۹ درصد بازیکن‌ها مرد هستند و زنان با ۳۱ درصد، کم‌ترین سهم را در میان استان‌های بررسی شده به خود اختصاص داده‌اند.

متوسط سنی بازیکنان در استان فارس بیشتر از استان‌های دیگر و در اصفهان کم‌تر است. میانگین سنی گیمرهای فارس به ۲۱ سال می‌رسد در حالی که این عدد برای استان اصفهان ۱۷ است. در میان بازی‌کنندگان اصفهانی بیشترین سهم را گروه سنی کودک به خود اختصاص داده و با ۴۱ درصد پیشتاز است.

تهران با میانگین سنی ۲۰ از نظر سنی در رده‌ بعدی قرار می‌گیرد و خوزستان و خراسان رضوی هر دو با میانگین سنی ۱۸ سال، پیش از اصفهان می‌ایستند.

این گزارش همچنین نشان می‌دهد که ۶۹ درصد از بازی‌کنندگان استان خراسان رضوی تحصیلات کمتر از دیپلم دارند. در تهران ۶۷ درصد از بازی‌کنندگان و در خوزستان ۶۵ درصد، در اصفهان ۶۴ درصد و در فارس ۶۳ درصد از بازی‌کنندگان تحصیلات کمتر از دیپلم دارند که با توجه به آمار میانگین سنی قابل توجیه است. تنها یک درصد از بازی‌کنندگان در هر پنج استان تحصیلاتی در مقطع دکترا و بالاتر دارند.

گزارش بازی‌خیزهای ۱۳۹۶ همچنین به بررسی وضعیت تاهل بازیکن‌ها در این پنج استان پرداخته است. آمار نشان می‌دهد که در استان تهران ۸۰ درصد از بازی‌کنندگان مجرد هستند و تنها ۱۹ درصد از بازی‌کنندگان در این استان متاهل‌اند که از این میان، ۳ درصد بدون فرزند و مابقی دارای فرزند هستند. ۱ درصد باقی‌مانده نیز وضعیت تاهل دیگری جز مجرد و متاهل دارند.

در همین زمینه، استان اصفهان با ۶۷ درصد، خراسان رضوی با ۶۹ درصد، فارس با ۷۵ درصد و خوزستان با ۷۸ درصد به ترتیب کم‌ترین تا بیشترین تعداد بازی‌کنندگان مجرد را در خود جای داده‌اند. بر همین اساس، ۳۲ درصد از گیمرهای اصفهانی متاهل هستند که از این بین، ۵ درصد بدون فرزند و ۲۷ درصد فرزند دارند. متاهل‌ها در استان خراسان رضوی ۳۰ و در استان فارس ۲۴ درصد از بازی‌کنندگان را تشکیل می‌دهند. آماری که در استان خوزستان به ۲۱ درصد می‌رسد.

باید توجه داشت، منظور از «بازیکن بازی دیجیتال» فردی است که حداقل یک ساعت در هفته با حداقل یکی از سه پلتفرم اصلی بازی‌های دیجیتال، شامل موبایل، رایانه و کنسول بازی می‌کند.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۶۵۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به برگزار کنندگان لایوهای غیر اخلاقی در اینستاگرام | پلیس: ۱۷۶۵ پیج مجرمانه شناسایی شد

به گزارش همشهری آنلاین، سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا گفت: با اجرای طرح عملیاتی پیش‌دستانه علیه جرایم اخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی، اجتماعی و فرهنگی شامل لایوهای مستهجن، تولید محتوای مبتذل و مدلینگ گردانندگان، مدیران و اعضای ۱۰ نشانگاه سایبری فعال شناسایی شده و مورد اقدام عملیاتی و قضائی قرار گرفتند.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۹۸۳۵ تارنما نیز مورد رصد عام قرار گرفتند که با بررسی اطلاعاتی سایبری بر روی ۳۸۴۲ فقره تارنمای مشکوک تعداد ۱۷۶۵ مورد مجرمانه مشاهده شد که از این تعداد ۷۶۵ مورد با تذکر تلفنی و با همکاری هموطنان تمامی محتوای نامناسب مسدود شد و مابقی برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شدند.

رئیس پلیس فتا فراجا افزود: با بررسی‌های صورت گرفته، شبکه اجتماعی اینستاگرام با بیش از ۹۱ درصد کماکان بیش‌ترین حجم آلودگی جرائم غیراخلاقی را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به مطالبات گسترده و عمومی هموطنان از پلیس فتا برای پاکسازی و امن‌سازی فضای سایبر از محتواهای نامناسب و مغایر با شعائر دینی و هنجارهای عام جامعه و خانواده گفت: بخش اعظم گزارش‌های این حوزه توسط کاربران فهیم و آگاه فضای مجازی به این پلیس گزارش شده است.

مجید تصریح کرد: اجرای طرح‌های عملیاتی و پیش‌دستانه در خصوص این گونه جرائم که باعث نگرانی خانواده‌های ولایتمدار ایرانی شده، قطعا در اولویت پلیس فتاست.

رئیس پلیس فتای فراجا از هموطنان خواست که همچون گذشته در صورت مشاهده موارد مشکوک و مجرمانه موضوع را پلیس اطلاع دهند.

کد خبر 849278 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر مهم پلیس فتا اینترنت - اینستاگرام جرایم سایبر فضاى مجازى

دیگر خبرها

  • برای استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز جرایم سنگینی تا بیش از ۱۰۰ برابر نرخ انرژی در نظر گرفته شده
  • استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز نقره‌داغ می‌شوند
  • کونسیسائو: طارمی طوری بازی کرد که انگار قرارداد ۱۰ ساله دارد​​​​​​​
  • واکنش رسمی پورتو حضور طارمی در اینتر
  • هشدار به برگزار کنندگان لایوهای غیر اخلاقی در اینستاگرام | پلیس: ۱۷۶۵ پیج مجرمانه شناسایی شد
  • چند نکته نگران کننده درباره وضعیت سردار آزمون
  • طرح عملیاتی پلیس برای برخورد با تولید کنندگان محتوای مبتذل
  • تعداد هواداران پرسپولیس در بازی با نساجی مشخص شد/ عدم حضور بانوان در دو دیدار حساس در قائمشهر
  • ماجرای بدن رنجور سردار آزمون چیست؟
  • بی خانمانی ایرانی‌ها را تهدید می‌کند/ هر سال تعداد بیشتری از مردم توان اجاره مسکن را از دست می‌دهند (فیلم)