Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@10:40:43 GMT

تشی به 30 هزار هکتار بنه زار خراسان جنوبی خسارت زد

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۸۳۱۳۶

تشی به 30 هزار هکتار بنه زار خراسان جنوبی خسارت زد

بیرجند - ایرنا - رئیس اداره جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: تشی (سیخور) تاکنون به 30 هزار هکتار از جنگل های بنه استان خسارت های جبران ناپذیری زده است.

به گزارش ایرنا عباسعلی محمودی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این جانور سبب شده تعداد زیادی از درختان بنه شهرستان نهبندان که از 400 تا 800 سال سن داشتند، نابود شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: تشی جانوری است که از ریشه و پیاز گیاهانی مانند زعفران و سیب زمینی تغذیه می کند ولی به دلیل تغییر شرایط اقلیمی و خشکسالی ها و افزایش این گونه از حیوانات به درختان هجوم می آورند و باعث خشکی آنها می شوند.
رئیس اداره جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی افزود: علاوه بر درختان بنه، تشی خسارت های شدیدی به محصولات زعفرانی کشاورزان وارد کرده است.
وی با بیان اینکه موضوع حمله تشی ها به درختان و مزارع استان از سال 94 بحرانی شده است گفت: راهکارهایی برای حفظ درختان بنه داده شده که اعتبارات زیادی می طلبد در حالی که در این زمینه اعتباری تخصیص داده نشده است.
محمودی ادامه داد: برای اجرای سنگین چین دور درختان، تورهای گابیونی و حصارکشی درختان بنه 23 میلیارد و 300 میلیون تومان اعتبار موردنیاز است تا بتوان از هجوم این جانوران و آسیب به درختان جلوگیری کرد.
وی گفت: روش های دیگری مانند شکار، زنده گیری و استفاده از مواد دورکننده هم وجود دارد که مورد تایید محیط زیست نیست و باعث آسیب رسیدن به محیط می شود.
رئیس اداره جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بیان کرد: بخش بزرگی از خسارت های این نوع جانور به جنگل های بنه در شهرستان های نهبندان و درمیان وارد شده است و اگر شرایط به همین منوال ادامه داشته باشد و اعتباراتی در این خصوص در نظر گرفته نشود به زودی خسارت ها به 2 تا سه برابر خواهد رسید.
وی افزود: قبل از خراسان جنوبی تشی بیشترین آسیب را در استان کرمان وارد کرده بود که بعد از بحرانی شدن موضوع، به این استان اعتبار اختصاص یافت و طرح تور مرغی اجرایی شد.
محمودی گفت: با توجه به شرایط محیطی موجود تجدید حیات گونه بنه امکان ندارد و اگر نابودی این درختان ادامه داشته باشد به زودی شاهد انقراض این گونه ارزشمند خواهیم بود.
وی اظهار داشت: با توجه به طول عمر 15 ساله تشی و زادآوری آنها که در هر سال یک تا چهار بچه می زاید خطر جدی برای درختان بنه استان محسوب می‌ شود که مسئولان باید فکر جدی در این زمینه داشته باشند.
خارهای بلند روی بدن تشی او را از سایر پستانداران متمایز می‌ کند و نباید آن را با جوجه تیغی اشتباه گرفت.
این جانوار در بیشتر زیستگاه‌ ها اعم از جنگلی، کوهستانی، استپی و بیابانی زندگی می‌ کند، گاهی نیز پیرامون باغ‌ ها و زمین ‌های کشاورزی ساکن می ‌شود.
7557*3028

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي تشي منابع طبيعي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۸۳۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت هزار و ۴۷۰ میلیارد ریالی بارش‌های بهاری در خراسان رضوی

به گزارش قدس خراسان، سیدرضا عباسی نیشابوری اظهار کرد: ۱۲۰ میلیارد ریال از این خسارت مربوط به جاده‌ها و ابنیه فنی راه‌ها در شهرستان‌های بردسکن، بجستان، تربت حیدریه، رشتخوار، کلات، خوشاب، مشهد، کوهسرخ و گناباد بوده است.

سرپرست اداره‌ کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه جهاد کشاورزی میزان خسارت وارده به این حوزه را بسیار محدود اعلام کرده بود، بیان کرد: بر اساس اعلام فرمانداران، خسارت سیلاب و بارش‌های هفته گذشته در شهرستان‌های مختلف استان با باغ‌ها و مزارع، افزون بر هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

وی اظهار کرد: جمعه گذشته نیز در پی شکسته شدن سد و بندهای کشاورزی در زیر کوه قاین خراسان جنوبی آب وارد برخی روستاهای جنوبی شهرستان خواف شد.

عباسی افزود: خوشبختانه فرمانداری به سرعت با استفاده از ماشین آلات راهداری مسیر سیلاب را تغییر داده و سدی در برابر ورود آب به بخش‌های کشاورزی ایجاد کرد ولی باز هم برخی مزارع در شهرستان خواف با نفوذ محدود آب دچار خسارت جزیی شدند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • ۵۰ واحد مسکونی در خراسان جنوبی بر اثر سیلاب اخیر خسارت دید
  • هواشناسی ایران / رگبار شدید باران در ۲۴ استان
  • خسارت سیل به زیرساخت‌های خراسان جنوبی تشریح شد
  • خسارت سیل در خراسان جنوبی چند میلیارد تومان بود؟
  • ۴۰ درصد تاغزار‌های استان سمنان دچار آفت است
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • خسارت هزار و ۴۷۰ میلیارد ریالی بارش‌های بهاری در خراسان رضوی