Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ موتور (Hall Thruster) از میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی برای ایجاد گاز‌های یونیزه‌ای مانند زئون استفاده می‌کند و یون‌هایی برای حرکت موتور ایجاد می‌کند. موتور موشک ساخت ناسا از میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی برای تولید رانش و خروج از جو کره زمین استفاده خواهد کرد، موتوری فوق العاده قدرتمند که برروی موشک نصب شده و درآینده انسان را به سیاره مریخ می‌رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساخت این موشک حاصل همکاری مشترک مهندسان ناسا و موسسه ایروجت (Aerojet Rocketdyne) است. به گفته کارشناسان این موتور فوق العاده به طور انحصاری برای ارسال انسان به سیاره مشتری طراحی شده است.


موتور سوختی پیشرفته دارد که نسبت به سوخت موتور‌های پیشین آسیب کمتری به محیط زیست می‌رساند.

موتور (Hall thruster) با سرعت بخشیدن به اگزوز پلاسما کار می‌کند تا سرعت بسیار بالایی ایجاد کند. این فرآیند با ایجاد جریان الکتریکی که دریک کانال دایره‌ای حرکت می‌کند شروع می‌شود.

در جریان فرآیند حرکت موتور جریان الکتریکی از الکترود منفی در انتهای اگزوز به الکترود مثبت درسمت داخلی کانال حرکت می‌کند، آن‌ها اتم (معمولاً گاز زنون) را به داخل منبع تغذیه حرکت می‌دهند.

این برخود‌ها الکترون‌ها را از اتم زنون خارج می‌کند و زنون‌ها را به یون‌های مثبت باتری تبدیل می‌کند.

حرکت الکتریکی همچنین یک میدان الکتریکی قوی ایجاد می‌کند، که یون‌های گاز را از انتهای خروجی کانال خارج می‌کند و سبب ایجاد نیرو می‌شود.

فقط الکترون‌های کافی با یون‌ها باقی می‌مانند که وظیفه آن‌ها جلوگیری از انباشت بار در سفینه فضایی است، چون در غیراینصورت امکان ایجاد مشکل‌های الکتریکی وجود دارد.

آژانس فضایی آمریکا، ناسا، قراردادی سه ساله با ایروجت به مبلغ ۶۷ میلیون برای توسعه و پیاده سازی سیستم پیشرفته پیشرانه الکتریکی (AEPS) منعقد کرده است.


این سیستم سبب افزایش بهره وری سوخت حمل و نقل فضایی به میزان ده برابر بیش از موتور‌های حال حاضر فعال درعرضه فضایی می‌شود.

مدیرعامل شرکت ایروجت، ایلین دریک، اعلام کرده است که هدف از ساخت نسل جدید موتور‌های قابل نصب برروی موشک‌های فضایی، بازگشت دوباره فضانوردان به کره ماه و درنهایت ارسال فضانورد به سیاره مریخ برای مسکونی کردن آنجاست.

آزمایش موتور ۱۳ کیلوواتی (kilowatt) قدرتمند ناسا درکلیولند اوهایو درحال انجام است. قوی‌ترین موتور توربو شارژ کنونی ۴ و نیم کیلووات است.

از دیگر سو، مقام‌های چینی هم درحال پژوهش برای ساخت نوعی موتور مخصوص پروژه‌های فضایی به نام (EmDrive) هستند که البته هیچ گونه اطلاعات فنی درباره آن اعلام نکرده اند.


چینی‌ها اعتقاد دارند با استفاده ازاین موتور و نصب آن بر بدنه موشک‌های فضایی، انسان‌ها درعرض بازه زمانی ده هفته‌ای به سیاره مریخ می‌رسند. هرچند که دانشمندان سایر کشور‌ها چنین طرحی را غیرممکن اعلام کرده اند.

به گفته چینی‌ها موتور EMDrive از انرژی خورشیدی برای حرکت استفاده می‌کند.

منبع:Dailymail

انتهای پیام/

موتورفضاپیمایی که انسان را به سیاره سرخ می‌فرستد

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۹۰۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضانوردان چینی پس از ۶ ماه به زمین بازگشتند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، سازمان فضایی چین اعلام کرد، فضاپیمای شنژو-۱۷ به همراه سه خدمه آن با موفقیت در شمال چین فرود آمد. براین اساس، این کپسول با سه فضانورد در ساعت ۶:۳۷ بعد از ظهر با موفقیت به محل فرود دانگ فنگ در منطقه خودمختار مغولستان داخلی شمال چین بازگشت. 

طبق نتایج بررسی‌های اولیه، هر سه خدمه به نام‌های تانگ هونگبو، تانگ شنجی و جیانگ شینلین در وضعیت خوبی هستند.

تانگ هونگبو، رکورد طولانی‌ترین اقامت یک فضانورد در فضا را به نام خود ثبت کرده که در مجموع ۲۷۹ روز برای دو سفر خود به ایستگاه فضایی چین بوده است.

چین اعلام کرده است که ماموریت فضایی سرنشین‌دار شنژو-۱۷ موفقیت آمیز بوده است. طبق گزارش آژانس فضایی این کشور، فضانوردان این مرحله از ماموریت‌های فضایی در سلامت کامل هستند و شنژو-۱۷ به عنوان دومین مأموریت سرنشین‌دار مرحله کاربرد و توسعه ایستگاه فضایی چین ثبت شد. این سه فضانورد اکتبر سال گذشته میلادی به ایستگاه فضایی چین پرتاب شدند و حدود نیم سال در مدار زمین اقامت داشتند.

خدمه شنژو-۱۷، ۸۴ آزمایش علمی را در مدار انجام دادند و بیش از ۲۰۰ نمونه را در زمینه‌های مختلف مانند بیوتکنولوژی و پزشکی فضایی بررسی کردند که نمونه‌ها برای مطالعه علمی تحویل داده شدند.

پیش از این، کابل پنل‌های خورشیدی ماژول هسته تیان‌هه در اثر برخورد زباله‌های فضایی قرار گرفته بود که باعث از بین رفتن نسبی منبع تغذیه شده بود و خدمه شنژو-۱۷ با پیاده‌روی‌های فضایی خارج از ایستگاه نخستین مأموریت بیرونی تعمیر ایستگاه مداری چین را اجرا کردند.

براساس اعلام سازمان فضایی چین، این کشور به غیر از ماموریت‌های سرنشین‌دار، قصد دارد کاوشگر ماه چانگ‌ای‌۶ را در اوایل ماه می‌پرتاب کند. این کاوشگر قرار است طی این ماموریت نمونه‌هایی را از سمت دور ماه جمع آوری کند که نخستین نمونه از این نوع در تاریخ بشر است.

با بازگشت فضانوردان به زمین، تمامی مذاکرات و مطالعات مربوط به عملکرد پیشرفته فنی فضانوردی و تکنولوژی‌های مرتبط با ایستگاه مداری شروع شده و اطلاعات و داده‌های مورد نیاز برای مأموریت‌های آینده برنامه‌ریزی و ارزیابی می‌شود.

فرود موفقیت‌آمیز فضانوردان شنژو-۱۷ در شمال چین نشان از توانایی و تجربه چین در زمینه فضانوردی دارد؛ علاوه‌براین، این کشور در جهت پیشبرد تحقیقات و مأموریت‌های فضایی خود با پیشرفت‌های قابل توجهی روبه‌رو است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی
  • فضانوردان چینی پس از ۶ ماه به زمین بازگشتند
  • قدرتمندترین موتور فضایی چین ۵۰۰ تن پیشرانش تولید کرد
  • چین خاک سرخ مریخ را به زمین می‌آورد!
  • روسیه ۶ موشک «اتکمز» ساخت آمریکا را سرنگون کرد
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه
  • اصابت موشک روسیه به قلعه هری پاتر + فیلم
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • رقابت چین و هند برای نفوذ به بخش انرژی سریلانکا
  • هزینه گران مقابله با پهپادهای ایران روی دست آمریکا | تصویر و مشخصات سلاح های موشکی و لیزری