Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روزگاری که جوانان به دنبال یافتن شغل برای خود با حداقل درآمد هستند، برادران شاکری در سنین پایین موفق به توسعه شرکت و صادرات محصولات تولیدی به کشورهای اروپایی شده اند و اکنون نام آنها به عنوان کارآفرین سال ۹۶ ثبت شده است. ۱۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۴ اقتصادی کار آفرینی و اشتغال نظرات

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، این روزها که گلایه بسیاری از جوانان جویای کار نبود فرصت شغلی است، برخی از جوانان مانند قاسم و یاسر شاکری بدون آنها معطل ایجاد شغل و تحقق شعار و وعده های مسئولان باشند به سراغ کارآفرینی رفته و تا جایی با کسب دانش و تکنولوژی روز پیش رفته اند که امروز می توان اسامی آنها را میان صادرکنندگان کشور در محصولات تولیدی مشاهده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاسم شاکری در سال 1364 در شهرستان کاشمر در استان خراسان رضوی متولد شده است. وی درباره زندگی خود می گوید: تقدیر چنان رقم خورد که در پنج سالگی از نعمت داشتن پدر محروم شدم لیکن مادرم علیرغم داشتن چند فرزند کوچک همت خود را بر تربیت و مراقبت از ما قرار داده و هم جایگاه پدر و هم نقش مادر را برای خانواده ایفا کردند. پس از اتمام دوره دبیرستان در سال 1382 در رشته مهندسی برق در دانشگاه حکیم سبزواری مشهد پذیرفته شدم و پس از اخذ مدرک کارشناسی در سال 1388 در مقطع کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی(MBA) دانشگاه آزاد اسلامی تهران ادامه تحصیل دادم. تمایل و علاقه مندی من به دنیای تجارت و کسب و کار از دوره نوجوانی آغاز شد و فعالیت جدی خود را در حوزه کسب و کار در سن 20 سالگی پس از ورود به دانشگاه شروع کردم و این موضوع به همراه علاقه و اعتماد به نفس من سکوی پرشی برای ورود به بازارکار برایم مهیا ساخت. با عملیاتی نمودن ایده نو و جدید از سوی برادر م در صنعت تجارت صادرات گیاهان دارویی و معطر به اروپا فصل جدیدی از زندگی من رقم خورد.

در آن زمان برادر بزرگترم به نام یاسر تحصیلات عالیه خود در کشور آلمان می­گذراند و با توجه به این موضوع که عمده مواد اولیه در صنایع غذایی، آرایشی بهداشتی و دارویی اروپا بویژه آلمان مبنای گیاهی دارد ایده فروش گیاهان دارویی و معطر در بازار اروپا در ذهن ما شکل گرفت که به پشتوانه اقلیم چهار فصل آب و هوای ایران و پیشینه چند هزار ساله ایران در تولید و استفاده از گیاهان دارویی چشم انداز خوبی را در آینده این صنعت فرا روی ما قرار می­ داد.

کشاورززاده‎ای که با بومی‎سازی تکنولوژی هلندی 345 شغل ایجاد کرد

بر همین مبنا در سال 1383 با پشتوانه مالی خانواده، شرکت گیاهان معطر پرند را ثبت نموده و اولین محموله فروش این شرکت در سال 1384 به مقصد آلمان صادر گردید.از آنجا که بیانیه و ماموریت سازمانی شرکت پرند، نگرشی نو در راستای ارتقاء کیفیت کالاهای صادراتی خود بود چندی نگذشت که کالاهای این شرکت نزد مشتریان اروپایی با اقبال و استقبال گسترده روبرو گردید.

جهت دستیابی به محصولات با کیفیت و مطابق با استانداردهای جهانی، در کنار تأمین محصولات مورد نیاز خود جهت صادرات، اقدام به ترویج و آموزش کشاورزان در زمینه کاشت گیاهان دارویی و معطر در شهرستان های استان خراسان رضوی نمودیم و با برگزاری کلاس های آموزشی و ترویجی برای کشاورزان در روستاها و عقد قرارداد خرید تضمینی محصولات، فرآیند کاشت محصولات جدید کشاورزی با نیاز آبی کم را در منطقه آغاز کردیم که می­ توانست حرکتی در راستای سیاست گذاری های کلان وزارت جهاد کشاورزی در توسعه مشارکت بخش خصوصی و از راهکارهای حفظ منابع آب استان به شمار آید.

به گزارش تسنیم، این اقدام این دو کارآفرین روشی نوعی در ایجاد اشتغال نیز می باشد. طرح « کشت مبتنی بر قرارداد» در راستای اشتغال روستایی نیز نوعی از اجرای این قرار داد است. از محورهای اصلی مداخله در ایجاد اشتغال پایدار روستایی اتصال کسب و کار ها به بازار است. ساختار عمده کشورهای در حال توسعه در بخش کشاورزی، ساختاری مملو از «بنگاههای کوچک بدون اتصال پایدار به زنجیره های ارزش و تولید» است که این موضوع سبب آسیب پذیری بالای بنگاه های خرد کشاورزی در کشورهای مختلف شده است.وجود واسطه های چند سطحی ، سود آوری و بهره وری را در بخش کشاورزی با چالش مواجه کرده است و اطمینانی به تولید بهینه و با استاندارد کمی و کیفی برای محصولات کشاورزی و دامی بوجود نیامده است.

همچنین شرکت های بزرگ به دلیل نبود رویه های مطمئن در بازارهای داخلی و خارجی از ثبات قیمت و حجم تولید برای عقد قرارداد برخوردار نیستند. عدم اتصال مناسب یا تولید تحت سفارش و قرارداد به زنجیره های تولید از یک طرف، درآمد مناسب مالی را برای کشاورز بوجود نمی‌آورد و از طرف دیگر، اطمینان و تداوم سفارش از سوی خریداران و کاهش کمیت و کیفیت را در بنگاههای بزرگ بوجود آورده است.عدم اطمینان به خرید و تامین مناسب و به موقع و با کیفیت مطلوب همواره یکی از مشکلات اصلی بنگاه‌های بزرگ و صادراتی بوده است. این عدم اطمینان فشارهای مختلفی را از سوی خریداران محصولات این شرکتها ، از نظر قیمت، زمان دسترسی، میزان سفارش و تثبیت قیمت ایجاد می کند که در نهایت باعث کاهش سطح سود آوری، کاهش توان رقابت پذیری و عدم توسعه مطلوب این بنگاه ها می شود.

این دو کارآفرین با بهره گیری از روش های مختلف و به روز در جهت کاهش آسیب پذیری بنگاه خود پیش رفته اند.

وی بیان می کند. : با راه اندازی مزارع نمونه و کاشت مواد اولیه مورد نیاز و دستیابی به بازارهای بیشتر وجود یک حلقه گمشده در چرخه تولید نمایان شد و آن بهره مندی از یک واحد مکانیزه تولید، فرآوری و بسته بندی گیاهان داروئی و معطر بود که مدیران شرکت را بر آن داشت تا با استفاده از تسهیلات بانکی و اندوخته سالهای پیشین تجارت خود، نسبت به احداث یک کارخانه مدرن و مجهز با استانداردهای روز دنیا اقدام نمایند.

* ایجاد اشتغال 80نفری در بازه زمانی کوتاه

در این میان با ورود برادرم محمد شاکری به چرخه کار سرعت حرکت برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت شرکت پرند با افزایش چشمگیری روبرو گردید. وی متولد سال 1369 در شهرستان کاشمر و فارغ ­التحیل رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه آزاد اسلامی مشهد می ­باشد و همزمان با تحصیل در دانشگاه به کسب و کارخانوادگی ما وارد شد و هم اکنون به عنوان رئیس هیأت مدیره شرکت فعالیت می­ نماید. در سال 1388 پس از خرید و آماده سازی زمینی به مقیاس 5000 متر مربع در شهرک صنعتی شهرستان کاشمر و احداث ساختمان اداری و تولیدی شرکت با خرید و نصب ماشین آلات ساخت کشور آلمان، کارخانه تولید گیاهان معطر پرند در سال 1390 افتتاح و تولید آزمایشی آن با بکارگیری 20 نفر نیروی کار آغاز گردید و دیری نپائید که تعداد 80 نفر پرسنل در این شرکت مشغول به کار شدند.

پس از تولید آزمایشی موفقیت آمیز در سال 1391 ، میزان فروش شرکت پرند به شدت افزایش پیدا کرد تا جایی که در سال 1392 به عنوان صادرکننده نمونه استانی از طرف سازمان صنعت و معدن و تجارت استان خراسان رضوی انتخاب و مورد تقدیر قرار گرفت همچنین در سال 1394 به عنوان صادر کننده نمونه ملی از سوی وزارت صنایع و معادن انتخاب گردید.

شرکت گیاهان معطر پرند علیرغم مشکلات و سختی های فراوان با اتکال به پروردگار و داشتن برنامه های مدون از جمله ارتقاء سطح کیفیت و استاندارد کالاهای صادراتی خود سالانه نزدیک به 10 میلیون دلار محصولات فرآوری شده در صنعت کشاورزی کشور را به بازارهای اتحادیه اروپا و شرق آسیا عرضه می­کند.

*پیام کارآفرینی به جوانان

رسیدن و دستیابی به موفقیت همواره جزئی از دغدغه های انسان به خصوص در آغاز دوره جوانی است که انسان با رسیدن به موفقیت، به اهداف، آرزوها و تمایلات خود پاسخ می دهد.

زندگی کاری بخش بزرگی از دنیای مدرن و پیشرفته انسان امروز شده که می تواند تعیین کننده کیفیت زندگی آینده هر انسان باشد و اولین شرط رسیدن به آن، کار توام با تلاش، پشتکار و امید به آینده است اما بدون آمیختن کیمیایی به نام صبر در جوهره کار و تلاش چنین امری را نا ممکن می سازد.به زبانی دیگر کارآفرینی برای جوانان خلق ایده های نو در دایره صبر، تلاش و ایستادگی در راستای برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت است.

به گزارش تسنیم، افتخارات شرکت گیاهان معطر پرند و سوابق کاری قاسم شاکری

سال 1383 : ثبت شرکت
سال 1384 : بسته بندی اولین محموله فروش و صادرات آن به آلمان
سال 1385 : انتخاب و معرفی به عنوان تولید کننده نمونه گیاهان دارویی شهرستان کاشمر
سال 1386 : راه اندازی مزارع الگویی و ترویج و آموزش کاشت گیاهان دارویی به کشاورزان خراسان رضوی و انتخاب به عنوان تولید کننده نمونه گیاهان داروئی خراسان رضوی
سال 1388 : راه اندازی واحد اسانس گیری
سال 1388 : خرید زمین و احداث واحد تولیدی جدید
سال 1390 : انتخاب و معرفی به عنوان جهادگر نمونه دهه 90
سال 1391 : آغاز تولید آزمایشی در واحد تولیدی جدید
سال 1392 : انتخاب و معرفی به عنوان صادر کننده نمونه استانی در زمینه صادرات گیاهان دارویی و صنعتی
سال 1393 : انتخاب و معرفی به عنوان صادر کننده نمونه استانی در زمینه صادرات گیاهان دارویی و صنعتی
سال 1394 : انتخاب و معرفی به عنوان صادر کننده نمونه ملی و استانی در زمینه صادرات گیاهان دارویی و صنعتی
سال 1395 : انتخاب و معرفی به عنوان کارآفرین نمونه شهرستان کاشمر و استان خراسان رضوی
سال 1395 : انتخاب و معرفی به عنوان صادر کننده نمونه استانی در زمینه صادرات گیاهان دارویی و صنعتی
سال 1396 : راه اندازی و بهره برداری از طرح توسعه عصاره شیرین بیان به مساحت 3000 متر مربع
سال 1396 : انتخاب و معرفی به عنوان صادر کننده نمونه استانی در زمینه صادرات گیاهان دارویی و صنعتی
سال 1396 :انتخاب آزمایشگاه کنترل کیفیت شرکت پرند به عنوان آزمایشگاه همکار سازمان استاندارد و غذا و دارو خراسان رضوی در زمینه آزمایشگاه تشخیص باقیمانده سموم و آفت کش های گیاهی در مواد غذایی


فیلم زیر را مشاهده کنید.

انتهای پیام/

R1012189/P1012122/S7,82/CT2 واژه های کاربردی مرتبط شورای عالی اشتغال اشتغال‌زایی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای عالی اشتغال اشتغال زایی شورای عالی اشتغال اشتغال زایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۱۹۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبادله بیش از ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری بین استان فارس و هیات‌های خارجی

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (اکسپو۲۰۲۴) در حالی پنجمین و آخرین روز خود را گذراند که استقبال مردم، سرمایه‌گذاران و هیئت‌های تجاری از این رویداد همچنان قابل توجه بود. غرفه استان فارس هم پذیرای تعداد قابل توجهی از مراجعه‌کنندگانی بود که یا برای آشنایی بیشتر با ظرفیت‌های این استان در حوزه‌های گردشگری، گیاهان دارویی و فولاد می‌آمدند و یا برای عقد تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در حاشیه این نمایشگاه ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این رویداد بزرگ، اکسپو ۲۰۲۴ را زمینه‌ساز ایجاد تحولات عمیق در حوزه سرمایه‌گذاری استان توصیف کرد و گفت: در این رویداد ۵ روزه بالغ بر ۱۶۰ هیئت تجاری از غرفه استان فارس بازدید کردند که از این تعداد ۱۱۰ هیئت از هیئت‌های بلندپایه خارجی بودند و در پیامد حضور آنها بیش از ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری خارجی بین استان فارس و این هیئت‌ها مبادله شد که امیدواریم بتوانیم بخشی از این تفاهم‌نامه‌ها را اجرایی کنیم.

حسن شیخ‌نیا با تأکید بر اینکه در اکسپوی امسال تلاش شد ظرفیت‌های استان فارس متفاوت از گذشته معرفی و عرضه شود، تصریح کرد: خوشبختانه در همین نمایشگاه مقدمات اولیه اجرایی شدن برخی از این تفاهم‌نامه‌ها انجام شد و به یاری خداوند در هفته آتی حداقل دو تفاهم نامه منعقد شده وارد فاز اجرایی می‌شود.

به گفته او، هیئت‌های تجاری کشور‌های مختلفی از غرفه استان فارس بازدید کردند که از آن جمله می‌توان به کشور‌های روسیه، چین، ترکیه، مغولستان، اندونزی، مالزی و برخی کشور‌های حوزه خلیج فارس اشاره کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در ادامه استقبال از غرفه استان فارس را خوب ارزیابی کرد و گفت: در جریان این رویداد بسته‌ها و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری استان فارس به صورت سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی به همه مخاطبان که از کشور‌های مختلف به نمایشگاه آمده بودند معرفی شد و توانستیم بخشی از این توانمندی‌ها را به مرحله تفاهم نامه برسانیم.

شیخ‌نیا اقدام بعدی را پیگیری تفاهم‌نامه‌ها عنوان کرد و افزود: بیشترین تفاهم‌نامه‌ها در حوزه‌های «صنعت و معدن»، «گردشگری» و «کشاورزی» منعقد شد به‌طوری که در حوزه صنعت و معدن دو تفاهم‌نامه در حوزه تأمین انرژی، یک تفاهم‌نامه در حوزه تأمین مالی امضا شد. همچنین در حوزه کشاورزی تفاهم‌نامه ارسال محصولات به کشور‌های روسیه و چین منعقد شد. علاوه براین در حوزه گردشگری و کشاورزی نیز تفاهم‌نامه خوبی با کشور عراق و کشور‌های حوزه خلیج فارس امضا شد.

او، تبادل تفاهم‌نامه‌های اقتصادی با هیئت‌های تجاری کشور‌های صاحب‌نام را نشان‌دهنده امنیت سرمایه‌گذاری در فارس توصیف کرد و گفت: فارس به عنوان بهشت سرمایه‌گذاری مورد توجه همگان قرار گرفته که امیدواریم بتوانیم آنها را به نتیجه برسانیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه از تجربه‌های گذشته برای بهبود عملکرد‌ها در نمایشگاه به خوبی استفاده شده، افزود: تلاش برای معرفی ظرفیت‌های فارس به زبان‌های بین‌المللی و دعوت از فعالان حوزه تجارت خارجی و هیئت‌های تجاری خارجی از جمله رویکرد‌هایی بود که در پیش گرفته شد تا ظرفیت‌های استان فارس بهتر از گذشته به منصه ظهور برسد.

به گفته شیخ‌نیا یکی از توفیقات نمایشگاه امسال برای استان فارس این بود که تفاهم‌نامه‌ها هم جنبه سرمایه‌گذاری داشتند و هم جنبه تامین مالی برای پروژه‌ها. از دیگر نکات قابل توجه استقبال ایرانیان خارج از کشور برای سرمایه‌گذاری بود.

او در ادامه با اشاره به اینکه نمایشگاه امسال به موضوع زنجیره ارزش راهبردی توجه ویژه داشته و برهمین اساس استان فارس نیز با دو زنجیره ارزش گیاهان دارویی و فولاد پا به این نمایشگاه گذاشته بود، گفت: در این نمایشگاه ۲۰ محصول جدید در حوزه فرایند‌ها و تولیدات رونمایی شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس فراهم کردن زمینه‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در حوزه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، شیلات، فرش و صنایع دستی، گردشگری، دارو، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، محصولات آرایشی، بهداشتی، صنعت ساختمان، خدمات فنی مهندسی و پتروشیمی را از جمله اهداف برگزاری این رویداد عنوان کرد و گفت: فارس با شعار توسعه زنجیره ارزش درفناوری‌های نوین در این رویداد ملی حاضر شد و تبیین ظرفیت‌های کم نظیر خود را در دستور کار قرار داد.

شیخ‌نیا، نقش زنجیره‌های ارزش در پیشگیری از خام فروشی، حفظ منابع و مواد اولیه را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: تکمیل زنجیره‌های ارزش علاوه بر افزایش بهره‌وری به رشد و توسعه اقتصادی هر بخش کمک می‌کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در ادامه سخنان خود به نقش زنجیره‌های ارزش در پیشگیری از خام فروشی، حفظ منابع و مواد اولیه اشاره کرد و افزود: تکمیل زنجیره‌های ارزش علاوه بر افزایش بهره‌وری در بخش‌های مختلف به رشد و توسعه اقتصادی هر بخش کمک می‌کند.

آمایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس نیز از آمایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری این استان خبر داد و گفت: براساس آمایش صورت گرفته برای هر یک از شهرستان‌های استان فارس سه فرصت و ظرفیت سرمایه‌گذاری تعریف و این فرصت‌ها در قالب کتاب «راهنمای اولویت‌ها و سرمایه‌گذاری در استان فارس» تدوین و با حضور استاندار در نمایشگاه رونمایی شد.

حمیدرضا ایزدی ادامه داد: در این کتاب برای هر شهرستان مشخصات کامل ۳ فرصت سرمایه‌گذاری به همراه راهبرد‌ها و فرایند‌های اخذ مجوز مورد توجه قرار گرفته است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس با اشاره به اینکه در این کتاب ۱۱۱ فرصت سرمایه‌گذاری پیش‌بینی و معرفی شده است، افزود: علاوه براین معرفی مزیت‌های رقابتی استان فارس به بازدیدکنندگان ارائه شد و تلاش کردیم در رایزنی با هیئت‌های خارجی ماشین‌آلات و تکنولوژی‌های لازم برای تکمیل زنجیره ارزش تولید در صنایع بالادستی و پایین دستی محصولات مختلف همچون آلومینیوم و فولاد را دنبال کنیم.

او همچنین از انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی در حوزه زنجیره ارزش فولاد خبر داد و با اشاره به زنجیره ارزش بخش معدن گفت: یکی از اصلی‌ترین و با اولویت‌ترین مسایلی که در سازمان صمت پیگیری می‌شود، فرآوری مواد معدنی معادن استان است.

ایزدی با تأکید بر اینکه اقدامات خوبی در این خصوص انجام شده است، تصریح کرد: از جمله اقدامات انجام شده برای تکمیل زنجیره ارزش بخش معدن می‌توان به راه‌اندازی واحد‌های سنگبری و فرآوری سنگ‌های تزیینی صادرات محور در اقلید و یکی دیگر از شهرستان‌های استان اشاره کرد.

به گفته او، علاوه بر اینها در خصوص بهره‌برداری از معادن مس در شهرستان‌های بوانات و داراب نیز اقداماتی انجام شده که از آن جمله می‌توان راه‌اندازی واحد کنسانتره مس در بوانات را مورد اشاره قرار داد. در این خصوص رایزنی‌هایی برای خرید تجهیزات و تکنولوژی لازم برای تبدیل کنسانتره به شمش مس نیز در حال انجام است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس در ادامه به فعالیت معدن سرب و روی در شهرستان فراشبند نیز اشاره کرد و گفت: در این واحد سومین واحد کنسانتره سرب به بهره‌برداری رسیده و اگر زیرساخت‌های مناسب برای تبدیل شمش فراهم شود امکان تولید شمش هم وجود دارد و سرمایه‌گذار پای کار هست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز در خصوص آخرین وضعیت ارزش افزوده گیاهان دارویی و دستاورد‌های استان فارس در اکسپو ۲۰۲۴ توضیحاتی را ارائه داد و گفت: در این رویداد بین‌المللی، ۲۵ گواهی زنجیره ارزش در بخش‌های مختلف محصولات کشاورزی در معرض دید عموم قرار گرفت.

رونمایی از سامانه گیاهان دارویی فارس

مجتبی دهقان‌پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس همچنین از رونمایی از سامانه و تارنمای گیاهان دارویی استان فارس و امضای سه تفاهم‌نامه در نخستین روز نمایشگاه خبر داد و گفت: بر این اساس دو تفاهم‌نامه همکاری در کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی و همکاری در زمینه پرورش و صنعت گوشت قرمز با کشور مغولستان امضا شد. علاوه براین یک تفاهم‌نامه همکاری نیز در زمینه بسته‌بندی و صادرات میوه و تره بار با کشور روسیه به امضا رسید.

دهقان‌پور در خصوص زنجیره ارزش گیاهان دارویی فارس و مختصات آن نیز توضیحاتی را ارائه داد و گفت: در حال حاضر نزدیک به ۳۷ هزار هکتار سطح زیرکشت گیاهان دارویی در اراضی زراعی و منابع طبیعی استان داریم که زمینه اشتغال ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر را به صورت مستقیم و فصلی فراهم می‌کند.

او با بیان اینکه ۳۰۰ گونه گیاهان دارویی در استان فارس وجود دارد، اظهار کرد: از این تعداد بالغ بر ۵۰ گونه قابلیت کشت زراعی و دارویی دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس از کسب رتبه نخست این استان در طرح تولید گیاهان دارویی در دیم‌زار‌ها به وسعت ۲۲ هزار هکتار خبر داد و گفت: در این طرح ۱۹ گونه از گیاهان دارویی به صورت دیم کشت می‌شود.

دهقان‌پور با اشاره به اینکه بیش از ۱۰۰ واحد فرآوری گیاهان دارویی در استان فارس فعالیت دارند، ظرفیت اشتغال ایجاد شده این واحد‌ها را ۱۷۰۰ نفر اعلام کرد و افزود: در مجموع حدود ۷ هزار تن از گیاهان دارویی فرآوری شده به ارزش ۲۰ میلیون دلار به کشور‌های آلمان، ترکیه، هند، پاکستان، انگلستان، عمان، کویت، بلژ یک، قطر و امارات صادر می‌شود.

او از دیگر ظرفیت‎های قابل توجه استان فارس را در زمینه تعولید گل محمدی، گلاب و اسانس عنوان کرد و گفت: بزرگترین دشت گل محمدی دیم جهان در لایزنگان داراب با ۸۶۰۰ هکتار وسعت قرار دارد و در این استان بالغ بر ۱۵ هزار تن گل محمدی تولید می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در پایان بزرگترین چالش تولیدکنندکان و واحد‌های فرآوری گیاهان دارویی را فراهم نبودن بازار‌های ثابت و بذر‌های اصلاح شده عنوان کرد و افزود: تلاش می‌کنیم با تکمیل زنجیره‌های ارزش زمینه دسترسی آسان‌تر به بازار‌های داخلی و خارجی را فراهم کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • شرکت ملاردشیر، به عنوان تولید کننده برتر استان البرز برگزیده شد
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • امروز؛ پایان مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی/نحوه تولید سابقه تحصیلی دیپلمه‌ها
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • رشد ۳ برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در همدان
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • افتتاح بزرگترین دهکده آموزشی و پژوهشی گیاهان دارویی گلستان
  • کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • مبادله ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری فارس و هیئت‌های خارجی
  • مبادله بیش از ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری بین استان فارس و هیات‌های خارجی