Web Analytics Made Easy - Statcounter

پارلمان اروپا با تصویب قطعنامه، ادامه حملات ائتلاف سعودی-اماراتی به یمن را محکوم کرده و از ریاض خواست که به محاصره این کشور پایان دهد. به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، پارلمان اروپا روز پنج‌شنبه در قطعنامه‌ای شدیداللحن حملات ائتلاف سعودی-اماراتی به یمن را که نزدیک به چهار سال است ادامه دارد، محکوم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این قطعنامه به موارد متعدد حملات این ائتلاف به غیرنظامیان از جمله در اماکن غیرنظامی و یک اتوبوس حامل کودکان یمنی و همچنین محاصره مناطق تحت کنترل انقلابیون یمنی اشاره و تأکید شده است که مردم این مناطق در وضعیت ناگوار انسانی به سر می‌برند.

قطعنامه پارلمان اروپا حملات به غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی در یمن را «به شدیدترین شکل ممکن محکوم کرده» و «به عربستان سعودی و دیگر بازیگران دخیل، توصیه می‌کند که بیش از پیش محاصره جاری علیه یمن را کاهش دهند.»

این قطعنامه غیرالزام‌آور، بار دیگر از تمام اعضای اتحادیه اروپا می‌خواهد از فروش جنگ‌افزار و تجهیزات نظامی به «عربستان سعودی، امارات عربی متحده و هر عضو دیگر این ائتلاف بین‌المللی» و دولت مستعفی یمن و دیگر طرف‌های این درگیری، خودداری کنند.

محکومیت حمله به آثار باستانی یمن، درخواست برای تسهیل فرآیند سیاسی، درخواست برای تدوین گزارشی از وضعیت حقوق بشر در یمن و درخواست ارجاع این قطعنامه به دولت‌های عضو اتحادیه اروپا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد از دیگر بند‌های این قطعنامه ۸ صفحه‌ای است.

این قطعنامه به ایران نیز اشاره کرده و از جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشور‌هایی که در یمن ذی‌نفوذ هستند، خواسته است که با فشار به طرف‌های مرتبط با خود، به پیشرفت روند سیاسی در یمن کمک کنند. پارلمان اروپا انقلابیون یمن را هم به نقض حقوق بشر و در مواردی ممانعت از انتقال اقلام مورد نیاز به یمن، متهم کرده است.

همانطور که انتظار می‌رفت، این قطعنامه با واکنش منفی ائتلاف سعودی-اماراتی روبرو شد و یکی از مقام‌های ارشد امارات از تصویب این قطعنامه ابراز تأسف کرد.

«انور قرقاش» وزیر مشاور دولت امارات در امور خارجی در واکنش به این قطعنامه، در توییتر نوشت: «متأسفانه پارلمان اروپا امروز (پنج‌شنبه) متنی جانبدارانه درباره یمن تصویب کرد و مسئولیت حوثی‌های تحت حمایت ایران در آغاز و تطویل این درگیری را نادیده گرفت.»

وی افزود: «حذف عامدانه حملات موشکی حوثی‌ها به عربستان سعودی و داخل یمن، اعتبار پارلمان اروپا در منطقه را در معرض تهدید قرار می‌دهد.»

عربستان سعودی و متحدانش در سال ۲۰۱۵ به بهانه بازگرداندن «عبد ربه منصور هادی» رئیس‌جمهور مستعفی یمن، به این کشور حمله کردند. به نوشته روزنامه «واشنگتن‌پست» در جریان حملات این ائتلاف به یمن بیش از ۵۰۰۰۰ نفر که اغلب آن‌ها غیر نظامی بوده‌اند، کشته شده‌اند. محاصره یمن و ممانعت سعودی‌ها از انتقال مواد غذایی و اقلام دارویی به این کشور موجب شده تا یمن با قحطی بزرگ روبرو شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پارلمان اروپا امارات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۲۰۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟

آفتاب‌‌نیوز :

شبکه ۱۲ در گزارشی اعلام کرد، همه نگاه‌ها متوجه ریاض است و امیدواری محتاطانه‌ای را در مورد شکل گیری پیشرفت جدیدی در این روند می‌توان ملاحظه کرد.

سابیر لیبکین نویسنده این گزارش در مقدمه آن آورده است: آیا سازشی در پیش است؟ محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به شکل جداگانه‌ای با بلینکن و ابو مازن به گفتگو پرداخته است، در سایه مذاکرات انجام گرفته در رابطه با توافق مبادله اسرا، دولت بایدن فشار‌هایی را برای برقراری روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی وارد می‌کند، یک منبع نزدیک به دربار عربستان در گفتگویی با شبکه ۱۲ اعلام کرد نیازمند تضمین‌هایی برای فراهم شدن زمینه تشکیل دولت فلسطینی هستیم.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از منبع آگاه در دربار عربستان که در گفتگویی اختصاصی با این شبکه تلویزیونی شرکت کرده افزود: امیدواری محتاطانه‌ای در رابطه با پیشرفت مذاکرات سازش وجود دارد، در این رابطه شاهد پیشرفت جدیدی هستیم. امروز ما نیازمند تضمین‌هایی از اسرائیل هستیم که راه برای شکل گیری دولت فلسطینی فراهم شود، این دولت باید در مرز‌های ۱۹۶۷ تشکیل و شهرک‌های این منطقه تخلیه گردند، این یک پیش شرط ضروری است. ما در حال حاضر برای امضای توافقنامه پیمان دفاعی مشترک بین واشنگتن و ریاض تلاش می‌کنیم. ما تمام تلاش خود را به کار بستیم، همان طور که خوبی یهودیان را می‌خواهیم برای فلسطینیان هم خوبی می‌خواهیم، عدالت پایه و اساس حل منازعات بین همسایگان نزدیک است.

در بخش دیگری از این گزارش خبرنگار شبکه ۱۲ تاکید کرد: در سایه جنگ دایر در غزه و مذاکرات مربوط به آزادی اسرا، طرف‌های مختلف تلاش می‌کنند تا از فرصت به دست آمده استفاده کرده و زمینه دستیابی به توافق فراگیری را فراهم کنند، توافقی که می‌تواند منجر به آتش بس در غزه شده، اما در عین حال در برگیرنده توافقی برای تحقق صلح باشد که نه تنها پیشرفتی در مسئله فلسطینی به وجود آورد بلکه زمینه افزایش نفوذ عربستان را در روز بعد از پایان جنگ در این منطقه فراهم سازد.

با این حال سمدار بری خبرنگار و تحلیل‌گر روزنامه یدیعوت آحرانوت معتقد است که در حال حاضر توپ در زمین عربستان است.

او در گزارش خود در این رسانه عبری زبان نوشت: تماس‌های مربوط به سازش بین اسرائیل و عربستان که بعد از ۷ اکتبر متوقف شد، با کمک و تلاش وزیر خارجه آمریکا که دیروز به ریاض سفر کرده بود، از سر گرفته شده است، این بار توافق دایره‌ای شکل است، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم می‌کند، در مقابل عربستان سعودی روند سازش را از سر می‌گیرد، و در همین حال فشار بلینکن بر حماس برای پذیرش توافق پیشنهاد مصر برای مبادله اسرا نیز افزایش پیدا می‌کند.

به اعتراف این رسانه عبری زبان، عملیات ۷ اکتبر حماس، باعث شد تا تمامی تلاش‌های صورت گرفته برای سازش بین عربستان سعودی و اسرائیل متوقف شود.

به زعم خبرنگار این رسانه، عربستان سعودی هم همانند اسرائیل، مصر و اردن از حماس و گروه اخوان المسلمین متنفر است.

او همچنین فاش کرد، طی هفت ماه گذشته از جنگ، ارتباط بین ریاض و تل‌آویو به شکل به شدت محدودی حفظ شد، این کار از طریق نمایندگان عربستان در ایالات متحده و اروپا انجام گرفته است و در عین حال ریاض به دقت و وسواس شانس بنیامین نتانیاهو برای بقا در قدرت را سبک و سنگین می‌کند، تا اینکه در هفته گذشته بود که سخنگویان سعودی اعلام کردند که حتی با وجود نتانیاهو هم روند برقراری روابط را به پیش خواهند برد.

یدیعوت آحارانوت از پشت پرده نشست بلینکن با ولیعهد عربستان خبر داد: این بار توافق به شکل دایره وار خواهد بود، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم خواهد کرد و تسلیحات مورد نیاز این کشور را تامین می‌کند، همچنین توافقنامه همکاری اطلاعاتی علیه ایران نیز بین دو کشور به امضا خواهد رسید و در مقابل نیز عربستان سعودی برنامه سازش با اسرائیل را که در حال حاضر متوقف شده است را از سر خواهد گرفت.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • نطق‌ شنیدنی در پارلمان اروپا درباره حمله ایران به اسرائیل
  • سیل شدید در شمال مکه مکرمه
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • (ویدئو) سیل وحشتناک در عربستان سعودی همه را ترساند
  • فیلمی از هوای طوفانی شهر مدینه در عربستان سعودی
  • ولیعهد عربستان: با کوچ اجباری فلسطینیان مخالفیم
  • مخالفت ولیعهد عربستان با کوچ اجباری فلسطینیان
  • عربستان برای حمایت از اسرائیل ائتلاف عربی تشکیل می‌دهد
  • فیلم بارش برف سنگین در عربستان سعودی در اوایل اردیبهشت