Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ روند فروش کارت‌خوان‌های سیار از سوی شرکت‌های خصوصی با شرایط آسان‌تر از شرکت‌های PSP که اغلب در همکاری با چند شرکت پرداخت الکترونیک و این اواخر از سوی یکی از شرکت‌های زیرمجموعه یک شرکتPSP  انجام می‌شود باوجود انتشار خبرها و گزارش‌های بسیار در خصوص خطرات و سوءاستفاده‌هایی که از آن انجام می‌شود، کماکان ادامه دارد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سه معضل عمده فروش پوزهای سیار در کشور

افزون بر این، با افزایش نرخ ارز اکنون بازهم روند فروش پوزهای سیار با تبلیغات پیامکی در کشور افزایش‌یافته است که این امر خود می‌تواند در این شرایط به افزایش نرخ ارز دامن بزند و خریدوفروش ارزها از مجاری غیررسمی را تسهیل کند. همچنین خریدوفروش کالاهای  قاچاق در کشور و بهره‌گیری از کارت‌خوان‌های سیار در خارج از مرزهای کشور در فعالیت‌های غیرمجاز از دیگر عوارض فروش کارت‌خوان‌های سیار با شرایط و ضوابط آسان است که نیازمند اصلاح و نظارت جدی نهاد ناظر است تا در این روند معضلی ملی همانند سوءاستفاده از درگاه‌های پرداخت شرکت‌های PSP در سایت‌های قمار و شرط‌بندی به بار نیاید. این موضوع در تیرماه سال جاری در پایگاه خبری ایبِنا بررسی شد که اکثر کارشناسان اعمال نظارت دقیق برای شرکت واسطه‌ای درفروش و اتصال کارت‌خوان‌ها از سوی شرکت‌های PSP و همچنین بهره‌گیری از یک سامانه جامع کشف تقلب در رگولاتور صنعت پرداخت را از راهکارهای مبارزه با این معضل و کاهش آسیب‌های احتمالی این روند عنوان کردند.

بر اساس بررسی‌های خبرنگار ایبِنا در حال حاضر فعالیت یکی از شرکت‌های زیرمجموعه یکی از شرکت‌های PSP درفروش کارت‌خوان‌های سیار پررنگ شده و این در حالی است که این شرکت از پوزهای دسته دوم استفاده می‌کند و دریافت کارت‌خوان در این شرکت‌های برخلاف مدارک موردنیاز در شرکت‌های PSP نیازی به ارائه مجوز کسب ندارد و تنها با ارائه کپی کارت ملی، معرفی شماره‌حساب معتبر و شماره شبا همچنین ارائه اجاره‌نامه و قبض امکانپدیر است، البته در صورت نداشتن اجاره‌نامه با ارائه استشهادنامه نیز امکان‌پذیر است.

اتصال کارتخوان فروشگاهی به درگاه تمامی بانک ها؟!!

همچنین فرم استشهادنامه این شرکت واسطه‌ای برای فروش کارت‌خوان‌های سیار اغلب با آرم یک شرکت پی اس پی است که سهم چندانی هم در بازار این ابزار پذیرش ندارد و ادعای جدید این شرکت نیز اتصال کارت‌خوان فروشگاهی به درگاه تمام بانک‌ها است درصورتی‌که این ابزار پذیرش به سوئیچ شرکت‌های PSP متصل می‌شود. همواره در بازار ابزار پذیرش کارت‌خوان فروشگاهی برخی شرکت‌ها برای به دست آوردن سهم بیشتر در صورت نقص مدارک به متقاضیان پوز ارائه می‌کردند درصورتی‌که این مسئله ریسک بالایی را متوجه شرکت PSP می‌کند و مسئولیت پاسخگویی به مراجع ذیصلاح قضایی و انتظامی در صورت بروز هر رخدادی نیز با شرکت PSP است.

بر اساس ضوابط شاپرک مسئولیت احراز هویت پذیرنده با شرکت‌های PSP است. البته دراین‌بین برخی شرکت‌ها به‌عنوان شرکت‌های لایه دوم صنعت پرداخت در بخش بازاریابی و پرستاری پذیرندگان فعالیت دارند که با عقد قرارداد با شرکت‌های PSP، به‌عنوان بازاریاب و پشتیبان پذیرندگان فعالیت می‌کنند و مسئولیت فرآیند احراز هویت پذیرندگان بازاریابی شده را نیز بر عهده می‌گیرند اما درنهایت شرکت PSP مسئول پاسخگویی در این بخش و حصول اطمینان از کامل بودن مدارک پذیرندگان بازاریابی است.

خلاء شاپرک در سامانه جامع پذیرندگان اطلاعات کد صنفی و مجوز کسب است

همچنین شرکت‌های PSP بر اساس الزامات شاپرک ملزم به واردکردن اطلاعات صحیح و کنترل‌شده پذیرندگان در سامانه جامع پذیرندگان این شرکت هستند و در صورت اشتباه واردکردن کد ملی یا کد پستی، پذیرنده ثبت و فعال نمی‌شود. البته تنها اطلاعاتی که در این روند ممکن است، صحت سنجی دقیقی درباره آن انجام نپذیرد، اطلاعات کد صنفی و مجوز کسب است که شرکت‌های واسطه‌ای از همین خلأ نیز استفاده و با پر کردن فرم استشهادنامه دستگاه‌های پوز درازای پرداخت مبلغ دستگاه به متقاضیان ارائه می‌دهند و نهاد ناظر باید نظارت مناسبی بر این روند به‌منظور جلوگیری از آسیب‌های احتمالی در این بخش داشته باشد تا شاهد معضلی ملی در بخش پذیرندگان کارت‌خوان‌های فروشگاهی مشابه پذیرندگان اینترنتی نباشیم.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تبلیغات پیامکی کارت خوان های سیار شاپرک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۲۰۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گول پیامک‌های جعلی را نخورید

«سلام یارانه کمک معیشتی رو برو بگیر خودمم گرفتم» دریافت این پیامک بخصوص اگر از شماره‌ای آشنا باشد، باعث می‌شود تا ناخودآگاه روی لینک بزنید، صفحه پرداختی که مقابلتان باز شد، باید مبلغی را پرداخت کنید که البته زیاد هم نیست، اطلاعات کارت بانکی را می‌نویسید و زدن دکمه پرداخت، نقطه پایانی است بر همه ماجرا: حالا گوشی شما هک شده و در حداقل زمان حسابتان خالی خواهد شد.

پیامک‌های جعلی یکی از جدیدترین شیوه‌های کلاهبرداری و جرایم سایبری در سال‌های اخیر است که با وجود اطلاع‌رسانی‌های گسترده و ایجاد مکانیزم‌های بانکی، همچنان افراد زیادی قربانی می‌شوند.

 فاطمه علایی، کارشناس حقوقی با اشاره به اینکه با دیجیتالی شدن زندگی امروز، افراد بیش از هر زمان دیگری در معرض تهدید، خطر و کلاهبرداری قرار دارند، می‌گوید: کلاهبرداری‌های جدید که تنها با متنی کوتاه در یک پیامک اتفاق می‌افتند متأسفانه در بسیاری از مواقع موفقیت‌آمیز هستند. گاهی برخی از این پیامک‌ها به درجه‌ای از پیشرفت رسیده‌اند که تنها با باز کردن پیامک یا کلیک کردن روی لینک مندرج در آن، علاوه بر دسترسی مجرمان به اطلاعات شخصی شما، به منابع مالی‌تان نیز دسترسی پیدا می‌کنند.

 هر چند پلیس و نهاد‌های انتظامی، مالی و فرهنگی همواره درباره این‌گونه کلاهبرداری‌ها و جرایم سایبری اطلاع‌رسانی می‌کنند، اما گویا هنوز دام‌های پیامکی برای کلاهبرداران جذابیت زیادی دارد و متأسفانه بخش اعظم شکایات ثبت‌شده در حوزه جرایم سایبری به پیامک‌های جعلی مربوط است.

این کارشناس حقوقی خاطرنشان می‌کند: وقتی درباره بزه یا کلاهبرداری صحبت می‌شود، باید به این موضوع توجه کنیم که جرم پدیده‌ای اجتماعی است و هر کجا جامعه‌ای باشد، جرم هم وجود دارد. در واقع جرم زائیده اجتماع است و برای ایمن کردن جامعه باید قانونگذار، رسانه و دستگاه‌های ذی‌ربط وظایف خود را انجام دهند تا جامعه نسبت به جرم ایمن شود.

وی با اشاره به اینکه گروه‌های مختلفی از مردم می‌توانند درگیر کلاهبرداری‌های اینترنتی از جمله پیامک‌های جعلی شوند، می‌گوید: در واقع، معمولاً کسانی که در حوزه‌های سایبری توانمندی بالا دارند و هکر هستند هیچ وقت برای مبالغ پایین ریسک نمی‌کنند. مجرمان سایبری که در این زمینه فعالیت می‌کنند غالباً انسان‌های توانمندی نیستند و فقط روی غفلت مردم حساب می‌کنند. آنها بررسی می‌کنند که مردم روی چه موضوعی تمرکز دارند و سپس همان را به عنوان شگرد خود مورد استفاده قرار می‌دهند. در مرحله بعد پیامک ارسال می‌شود و دریافت‌کننده با کلیک روی لینک و ورود به یک صفحه جعلی در نهایت به نصب یک نرم‌افزار موبایلی هدایت می‌شود، در حالی که این برنامه یک بدافزار است و به همه اطلاعات موبایل دسترسی دارد. با این روند مجرم می‌تواند به حساب‌های بانکی فرد بزه‌دیده دسترسی داشته باشد؛ در مرحله بعد، مجرم از شماره فرد بزه‌دیده همان پیامک مجرمانه را به افراد دیگری ارسال می‌کند و این فرد نیز خودش ناخواسته یک گره جدید در این پیامک مجرمانه خواهد شد و این روند ادامه پیدا می‌کند.

چطور پیامک‌های جعلی را بشناسیم؟

 پیامک‌های جعلی به اذعان کارشناسان حوزه جرایم سایبری دو مشخصه مهم دارند؛ اول اینکه این پیامک‌ها با سر شماره معمولی ارسال می‌شوند و مشخصه دیگر لینک موجود در پیامک‌هاست.

علایی در این زمینه می‌گوید: باید توجه داشته باشید که ارگان‌های خدماتی و دولتی پیامک را از شماره موبایل ارسال نمی‌کنند و به محض دیدن پیامکی با شماره موبایل از سوی هر ارگان دولتی یا خدماتی بدانید که صد درصد کلاهبرداری است. مورد دوم درباره لینک است؛ با بررسی دامنه می‌توان از جعلی بودن لینک مطمئن شد. دامنه لینک سازمان‌های دولتی و خدماتی «ir» است و هرگاه لینکی از سوی سازمان دولتی با دامنه «com.» مشاهده شد، نشان‌ می‌دهد کلاهبرداری است.

این کارشناس حقوقی با بیان اینکه برای تشخیص پیامک جعلی و کلاهبرداری باید مواردی را در نظر داشته باشید، می‌گوید: منبع پیامک را بررسی کنید. اگر شماره فرستنده ناشناس، نامعتبر یا مشکوک باشد، احتمال دارد با پیامکی جعلی طرف باشید. سپس باید محتوای پیامک را بررسی کنید. اگر پیامک حاوی درخواست وجه، اطلاعات شخصی، لینک یا کد باشد، ممکن است جعلی باشد. به‌خصوص اگر پیامک حاوی تهدید، فشار یا عجله باشد. پیامک‌هایی که شما را به واریز سود یا قطع شدن یارانه و مسائلی از این دست هدایت می‌کنند، عمدتاً جعلی هستند. حتی نحوه نوشتار پیام‌های جعلی هم معمولاً دارای غلط‌های املایی یا نگارشی است.

علایی ادامه می‌دهد: برای جلوگیری از کلاهبرداری، باید در صورت دریافت پیامک مشکوک، قبل از هر عملیات، با سازمان یا شخص مورد نظر تماس بگیرید و صحت پیام را بررسی کنید. همچنین باید از ورود به لینک‌های ناشناس، تأیید کد‌های نامعلوم، پرداخت وجه به حساب‌های ناآشنا یا ارسال اطلاعات حساس خودداری کنید. اگر زمانی پیامکی دریافت کردید و مطمئن نبودید که پیامک کلاهبرداری است یا نه، بهتر است که هیچ عملی انجام ندهید. به هیچ عنوان به پیامک پاسخ ندهید، لینک را باز نکنید، کد را وارد نکنید یا وجه را انتقال ندهید. اگر کلاهبرداری موفقیت‌آمیز باشد، اطلاعات موجود در تلفن همراه‌تان دزدیده می‌شود و اگر اطلاعات بانکی و حساب‌های ارز دیجیتال را هم در گوشی ذخیره می‌کنید، مجرمان سایبری به‌راحتی می‌توانند تمام حساب‌های بانکی و دیجیتالی‌تان را خالی کنند؛ بنابراین از ذخیره‌سازی اطلاعات مالی و غیرمالی خود در تلفن همراه خودداری کنید.

وی تأکید می‌کند: چنانچه قابلیت احراز هویت چندمرحله‌ای تلفن همراه و اپلیکیشن‌های شما فعال است، امنیت دستگاه هوشمند شما اجازه هک شدن اطلاعات را به مجرمان سایبری نمی‌دهد و می‌توانید در مواجهه با کلاهبرداری‌های پیامکی در امان بمانید.

شکایت خود را در پلیس فتا مطرح کنید

به توصیه این کارشناس حقوقی، هر چند جرایمی‌از قبیل کلاهبرداری‌های پیامکی جزو دعاوی کیفری محسوب می‌شود، اما بهتر است به طور کلی برای طرح دعاوی جرایم اینترنتی شکایت خود را در پلیس فتا مطرح کنید. برای این کار هم می‌توانید از طریق دادسرای جرایم رایانه‌ای و هم از طریق دادسرای نزدیک محل زندگی خود اقدام کنید.

منبع: ایران

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • گول پیامک‌های جعلی را نخورید
  • ۴۹۱ شعبه ثابت و سیار رای‌گیری در ۲ حوزه انتخابیه استان زنجان مستقر شد
  • فروش میلیاردی یک تئاتر در دو هفته
  • ماجرای فروش گواهینامه‌های رانندگی و دردسر‌های بعدش!
  • واحد سیار فرآورشی آزادگان جنوبی تعمیر شد
  • هشدار به دارندگان گواهینامه رانندگی؛ خرید و فروش نکنید!
  • ماجرای فروش گواهینامه‌های رانندگی؛ جرم قتل عمد در کمین متخلفان
  • ماجرای فروش گواهینامه‌؛ جرم قتل عمد در کمین متخلفان
  • تصادف منجر به فوت با گواهینامه جعلی قتل عمد محسوب می‌شود؟
  • ماجرای فروش گواهینامه‌های رانندگی/ جرم قتل عمد در کمین متخلفان