Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زمانی که صحبت از بیماری‌های مرگبار می‌شود ذهن‌مان به سمت بیماری‌هایی چون سرطان، ایدز، بیماری‌های قلبی و غیره می‌رود، غافل از اینکه برخی از این بیماری‌های کشنده ارتباطی با هیچ کدام از این موارد نداشته و بر اثر عواملی مختلف از جمله اختلالات هورمونی دربدن انسان رخ می‌دهد؛ بیماری‌هایی نادر که با تاثیر بر ظاهر انسان، عواقبی دردناک به همراه خواهند داشت؛ در این بخش به معرفی برخی از عجیب‌ترین بیماری‌های جهان می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جذام (Leprosy) یا « هانسن» جزو دسته‌ای از بیماری‌های عجیب و ناشناخته است که کمتر به گوش شما خورده است؛ این بیماری از طریق باکتری مایکوباکتریوم لپره و مایکوباکتریوم لپروماتوسیس منتقل می‌شود و در طول 5 الی 20 سال اول هیچ علامتی نداشته و به صورت عفونت در بدن دیده می‌شود. جذام به مرور با ورود به تمام سلول‌های بدن، آن‌ها را از بین برده و مانند خوره گوشت و استخوان فرد را خورده و از بین می‌برد.

بیشتر بخوانید: آنانسفالی؛ فرازمینی‌ یا زمینی‌هایی با اختلالات انسانی؟ + تصاویر

جذام کدام قسمت از بدن را درگیر می‌کند؟

جذام اغلب دستگاه عصبی، دستگاه تنفسی، پوست، و چشم‌ها را درگیر کرده و باعث ایجاد ناتوانی در آن نقطه از بدن می‌شود، با پیشرفت بیماری فرد احساس درد شدید کرده و به مرور بخش‌هایی از بدن مانند دست و پا را از دست می‌دهد و در نهایت دچار آسیب‌هایی مکرر می‌شود.  احساس ضعف و ضعف چشم یکی از علائم جذام است.

جذام شامل 2 نوع باکتری به نام‌های پسی باسیلاری و مالتی باسیلاری است. این دو نوع باکتری بر اساس تعداد پیگمانتاسیون ضعیف و لکه‌های پوستی بی‌حس تشخیص داده می‌شوند و تفاوتشان در تعداد لکه‌هاست؛ در پسی باسیلاری تعداد این لکه‌ها پنج عدد یا کمتر و در نوع مالتی باسیلاری تعداد آن‌ها بیشتر از پنج عدد است.

آیا جذام قابل انتقال است؟

بله، جذام از طریق ریز قطره‌های تنفسی به انسان منتقل می‌شود و با استفاده از اسید فاست در بافت برداری پوستی یا از طریق تشخیص DNA با استفاده از واکنش زنجیره‌ای پلیمراز تشخیص داده می‌شود، این بیماری از دسته بیماری‌های بسیار عفونی نیست.

بیشتر بخوانید: بیماری های نادر که باعث قدرت خارق العاده در بدن می‌شوند!/از نداشتن حس ترس تا حافظه باورنکردنی

آیا جذام قابل درمان است؟

خوشبختانه با تلاش پزشکان در حال حاضر این بیماری درمان و در بسیاری کشورها ریشه کن شده است؛ یکی از درمان‌های جذام استفاده از درمان دارویی است که داروی داپسون، کلوفازیمین و ریفامپین بهترین نتیجه را دارد، این داروها توسط سازمان بهداشت جهانی در اختیار کشورها قرار می‌گیرد.

میزان شیوع جذام چقدر است؟

 در سال ۲۰۱۲ تعداد ۱۸۹ هزار نفر در جهان به این بیماری مزمن مبتلا بوده‌اند و این تعداد در حال حاضر به ۲۳۰ هزار نفر رسیده‌است. موارد مزمن بیماری که از دهه ۱۹۸۰ حدود ۵٫۲ میلیون نفر را به خود مبتلا کرده بود، کاهش یافته‌است. در حال حاضر بیشترین آمار جذام مربوط به کشور هند است، علاوه بر آن ۱۶ کشور دیگر درگیر این بیماری هستند، در ۲۰ سال گذشته ۱۶ میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا شده‌اند که با روش‌های درمان مختلف درمان شدند.

بیشتر بخوانید: 10 بیماری عجیب و نادر در جهان/ از سندرم زیبای خفته تا آلیس در سرزمین عجایب+ تصاویر

برخی از کشورها به دلیل شیوع این بیماری در سطح بالا، مبتلایان را قرنطینه می‌کنند؛ بطور مثال در هند، بیش از هزار نفر، در چین حدود صدهزار نفر و در آفریقا افراد در قرنطینه به سر می‌برند، با این حال بیشتر این کمپ‌ها بسته شده‌اند زیرا راه ورود عامل جذام به بدن، به‌طور دقیق مشخص نیست و دوره درمان آن بسیار طولانی است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۲۷۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان بیماری‌های صرع و تشنج کودکان در ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پروانه کریم‌زاده با اشاره به بیست و چهارمین همایش مغز و اعصاب کودکان که با محوریت کاربرد هوش مصنوعی در طب اعصاب کودکان در تهران درحال برگزاری است، گفت: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی بیش از ۶۰ درصد  بیماری های اعصاب کودکان،  درمان می‌شود.

اشرفی فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان هم گفت: بیشتر بیماری‌های اعصاب، بیماری هایست که با دارو و گاهی بدون دارو درمان می‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

این فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان افزود: برای نخستین بار بیماری‌هایی که تصور نمی‌شد در ایران باشد، تشخیص داده شد و یک گروه بین المللی به تشخیص و درمان بیماری‌های مغز و اعصاب کودکان کمک خواهد کرد.

محمد مهدی ناصحی فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان نیز گفت: در این همایش علاوه بر طرح بیماری‌های شایع و روش‌های درمان آن، بروز رسانی دانش‌ها در این زمینه نیز مطرح خواهد شد.

احمد آبادی دیگر فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان نیز درباره همایش مغز و اعصاب کودکان گفت: دراین همایش ۱۵ پنل علمی طراحی شده که با حضور استادان مجرب و جوان برگزار می‌شود و شرکت کنندگان از آخرین دستاورد‌های علمی آگاه می‌شوند.

بیست و چهارمین کنگره مغز و اعصاب کودکان از دیروز چهارشنبه در مرکز قلب تهران به میزبانی ­دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز شد و تا دو روز آینده­ ادامه خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • علائم فشار خون بالا
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • درمان بیماری‌های صرع و تشنج کودکان در ایران
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • آمار هولناک تلفات جاده‌ای/ زخم کیفیت خودروهای داخل درمان نمی‌شود؟
  • کشف داروی جدید برای درمان بیماری MS (فیلم)
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند