Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین قدیری‌ معاون اداری و مالی آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز در نشست خبری که امروز‌ در این مکان برگزار شد، گفت: امروز یکی از رسالت‌های این آزمایشگاه‌ ترویج، توسعه و رشد توانمندسازی‌ پژوهش‌ کشور در حوزه علوم، مغز و شناختی است که این عرصه در دنیا جزء عرصه‌های مهم بوده و رتبه اول را دارد‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی دلیل این اهمیت را تأثیر حوزه مغز در حیطه‌های آموزشی‌، اجتماعی و روانی‌ خواند و ادامه داد: مغز یک موجود ناشناخته‌ اس و به همین دلیل برای بسیاری از معضلات‌ و بیماری‌های این بخش تاکنون‌ راه حلی‌ ارائه نشده است.

معاون اداری و مالی آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز اضافه کرد: این در حالیست که راه حل‌های مبتنی بر شناسایی مغز منجر به ارتقای کیفیت زندگی جوامع می‌شود.

سمپوزیم‌ نقشه‌برداری مغز؛ اقدامی مهم در راستای شناسایی مغز

قدیری‌ گفت: بر این اساس در دنیا پروژه بزرگی با عنوان شناسایی مغز در دستور کار قراردارد و در ایران نیز با ایجاد ستاد علوم شناختی و آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز پروژه‌هایی در راستای شناسایی مغز در حال اجراست‌.

وی گفت: برگزاری اولین سمپوزیم‌ نقشه‌برداری مغز از جمله اقدامات مهم در زمینه‌ آشنایی‌ با این دستاورد است و قرار است در سال جاری نیز دومین دوره این سمپوزیم‌ در روزهای‌ 18 و 19 مهر ماه جاری در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار خواهد شد.

معاون اداری و مالی آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز گفت: این رویداد شامل کارگاه‌های آموزشی، سمینار‌های علمی و برگزاری نشست‌های تخصصی است که با حضور محققان‌ داخلی و خارجی برگزار می‌شود.

قدیری‌ اضافه کرد: این آزمایشگاه‌ اولین جشنواره پژوهش و فن‌آوری نقشه‌برداری مغز را همزمان با دومین سمپوزیم‌ تازه‌های نقشه‌برداری مغز با هدف هدایت و معرفی توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌ بنیان در حوزه نقشه‌برداری مغز در مهر ماه برگزار می‌کند.

از شرکت‌های دانش بنیان حوزه نقشه‌برداری مغز حمایت می شود

وی تصریح کرد: در این جشنواره شرکت‌های دانش بنیان حوزه نقشه‌برداری مغز برای معرفی محصولات و فن‌آوری خود در این حوزه مورد حمایت این آزمایشگاه‌ قرار‌ می‌گیرند و با در اختیار داشتن فضای نمایشگاهی رایگان‌ می‌توانند ارتباط خود را با پژوهشگران‌ و اساتید‌ حوزه نقشه‌برداری مغز نزدیک‌تر کرده و فن‌آوری‌های خود را با این پژوهشگران‌ به اشتراک‌ می‌گذارند.

معاون اداری و مالی آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز یادآوری کرد: در این جشنواره پس از فراخوان‌ به شرکت‌های دانش بنیان حوزه نقشه‌برداری مغز‌ و پس از داوری 10 شرکت برای حضور در این جشنواره انتخاب شدند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار دانشگاهی وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۳۴۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه‌برداری از ذخایر میگو در خلیج فارس با اطلاعات ماهواره‌ای

«پهنه‌بندی ذخایر میگو در مناطق شمالی خلیج فارس به وسیله یکپارچه‌سازی اطلاعات ماهواره‌ای (دمای سطحی آب و کلروفیل-a) و داده‌های منطقه‌ای در صید گاه‌های استان بوشهر» طرحی است که با حمایت بنیاد علم ایران به پایان رسیده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آبزیان، همواره  زیرنظر محققان قرار داشته‌اند تا هم مشکلات مربوط به آنها برطرف شود هم برای انسان، محیط زیست و تغذیه سالم به مقدار کافی وجود داشته باشد. بنیاد ملی علم ایران هم به خاطر اهمیت بالای این موضوع، از طرح‌های محققان پیرامون آبزیان حمایت می‌کند.

«پهنه‌بندی ذخایر میگو در مناطق شمالی خلیج فارس به وسیله یکپارچه‌سازی اطلاعات ماهواره‌ای (دمای سطحی آب و کلروفیل-a) و داده‌های منطقه‌ای در صیدگاه‌های استان بوشهر» عنوان طرح پژوهشی مهناز ربانی‌ها، استادیار مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور است که این طرح را با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

ربانی‌ها درباره این طرح توضیح داد: همه‌ساله برداشت از ذخایر میگو در صیدگاه‌های خلیج فارس توسط تعداد زیادی از شناور‌های سنتی و صنعتی انجام می‌شود. یکی از موضوعات مطرح در ارتباط با خصوصیات زیستی میگو‌ها، شناسایی زیستگاه‌ها و میزان ذخایر آن‌هاست.

وی ادامه داد: با توجه به نقش کلیدی ذخایر میگو از نظر بوم شناختی در اکوسیستم‌های دریایی به‌ویژه آبزیان کف‌زی و تأمین غذای بسیاری از گونه‌های تجاری کف‌زی، برداشت سالیانه از ذخایر این آبزیان و قرار داشتن میگو در شمار آبزیان کوتاه عمر، این موضوع اهمیت پیدا می‌کند که بررسی بهتری توسط محققان در ابعاد زیستی، بوم‌شناسی و ذخایر میگو انجام شود.

استفاده از داده‌های ماهواره‌ای برای به‌کارگیری در طرح ملی آمایش سرزمینی

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: علاوه بر این، درجه حرارت آب یکی از اساسی‌ترین پارامتر‌های اقیانوس‌شناسی محسوب می‌شود. تغییرات زمانی و مکانی دمای آب، نقش مهمی در زندگی آبزیان دارد. دما نه‌تنها بر رفتار آبزیان اثر می‌گذارد، بلکه بر گردش آب و جریان‌های فراچاهنده نیز اثر می‌گذارد. از طرفی، ‎میگو یکی از آبزیان کف‌زی است که بخش اعظم زندگی خود را در کف دریا و لایه‌های آب نزدیک به بستر دریا به سر می‌برد و دمای عمق آب نقش مهمی در رشد و بقای میگو دارد.

وی تصریح کرد: دمای عمق و دمای سطحی آب، دو پارامتر مهم در رشد میگو است لذا در این پژوهش به منظور پهنه‌بندی ذخایر میگو از داده‌های ماهواره‌ای دمای سطحی آب و کلروفیل، استفاده شد.

ربانی‌ها ادامه داد: ارتقای سیستم مدیریت و برنامه‌ریزی منابع شیلاتی در آب‌های جنوب کشور و بهینه‌سازی مدیریت ذخایر میگو در خلیج فارس با استفاده از سامانه سنجش از راه دور از جمله اهدافی بود که در این تحقیق دنبال شد. همچنین ما در این طرح پژوهشی به دنبال بررسی الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر با استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای و تعمیم آن به آب‌های شمالی خلیج فارس بودیم که خوشبختانه این اهداف محقق شد.

ربانی‌ها در پایان خاطرنشان کرد: نمونه‌برداری میدانی از میگو در این تحقیق، یک مشکل اساسی بود و هزینه‌های زیادی را برای انجام آن متحمل شدم با این حال، این تحقیق به نتیجه رسید و نتایج آن در ژورنال‌های معتبر علمی به چاپ رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انعقاد ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت
  • بهره‌برداری از ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار در ۱۴۰۳/ تولید نفت و گاز ایران امسال جهش خواهد داشت
  • اجرای ۱۰ طرح راه سازی در استان همدان
  • سازمان برنامه مکلف به نظارت برنحوه نقشه‌برداری سازمان ثبت شد
  • سازمان برنامه موظف به نظارت جدی بر نحوه نقشه‌برداری سازمان ثبت شد
  • نقشه‌برداری از ذخایر میگو در خلیج فارس با اطلاعات ماهواره‌ای
  • شهرداری ۳۰۰ میلیارد تومان در حوزه گردشگری همدان هزینه می‌کند
  • کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور