Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایلام - ایرنا - مدیر کار گروه ملی مقابله با گرد و غبار تصریح کرد: با توجه به یافته های اولیه طرح مطالعاتی منشا یابی کانون های گرد و غبار ، فرسایش بادی و غبار حدود 27 میلیون هکتار از اراضی کشور را با تهدید تغییر اقلیم روبرو کرده است.

علی محمد طهماسبی بیرگانی روز شنبه در ایلام به خبرنگار ایرنا گفت: طیفی از علت ها با محوریت کمبود آب و رطوبت مانند افت نزولات جوی ، مدیریت نامناسب منابع آبی، تالاب ها، هورها، سفره های زیرزمینی و روان آب ها، ساخت و سازهای بدون توجیه مهار آب موجب خشکیدگی و تغییر اقلیم در این میزان از اراضی و عرصه های طبیعی مناطق مختلف کشور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی جنوب شرق اهواز و تالاب بین المللی هامون، اراضی بیابانی استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، ایلام ( ابوغویر دهلران) و کرمان را از جمله مناطقی عنوان کرد که به شدت دستخوش خشکیدگی واقع شده اند و اکنون از کانون های مهم تولید گرد و غبار به شمار می روند.
مدیر کار گروه ملی مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طرح مطالعاتی منشا یابی کانون های گرد و غبار با 65 درصد پیشرفت هم اکنون در حال اجرا است و تا پایان سال جاری به طور کامل به اتمام می رسد.
وی یاداور شد: در این طرح بر اساس سیاست گذاری های کلان ملی تمام استان های کشور لحاظ شده اند و به تدریج استان هایی که فاقد کانون های منشا بیابان هستند خارج می شوند.
طهماسبی بیرگانی افزود: سازمان هایی نظیر جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، زمین شناسی، هواشناسی براساس ماده3 آیین نامه گرد و غبار در این طرح همکاری دارند.
وی که برای شرکت در کارگاه 2 روزه آشنایی با سامانه تدارکات دولت با حضور مدیران فنی مالی اداری محیط زیست 16 استان مشمول طرح مقابله با گرد و غبار به ایلام آمده است از جمله اهداف این کارگاه را هدف همفکری برای احیای تالاب ها عنوان کرد.

** مطالعه طرح های احیای تالاب ها در 16 استان کشور
وی افزود: در 16 استان کشور عملیات مطالعاتی و اجرایی مرتبط با تالاب های با منشاء گرد و غبار توسط سازمان حفاظت محیط زیست کشور انجام گرفت و برای اولین بار عملیات های مقابله ای با گرد و غبار در مناطق تحت مدیریت سازمان اجرا شد.
طهماسبی بیرگانی توضیح داد: طرح مقابله با گرد و غبار در سطح 6 هزار و 250 هکتار از اراضی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست اجرا شد که از جمله اینکه در چهار هزار هکتار از مناطق منشا گرد و غبار 9 استان کشور بوته کاری انجام گرفت.
وی یادآور شد: در دیگر استان ها نیز کارهای مطالعاتی مرتبط با تعیین نیاز آبی تالاب ها، مدیریت زیست بومی و طرح های اجرایی احیای تالاب ها با کمک معاونت محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست و دفتر اکوسیستم های تالابی در حال اجرا است.

** تدوین توافق نامه های الزام آور با عراق و سوریه
طهماسبی بیرگانی در مورد منشا یابی های خارجی هم اظهار داشت: امسال یک پروژه را تدوین کردیم تا کانون های خارجی تاثیرگذار بر روی مناطق غرب و جنوب غرب کشور شناسایی و مورد مطالعه قرار بگیرند و این طرح از محل اعتبار تخصیصی خوزستان با همکاری سازمان هواشناسی در حال اجرا است.
وی افزود: در حال تدوین یک برنامه عمل مشترک بین ایران، عراق و سوریه هستیم که در قالب کنوانسیون های بین المللی تحت نظارت سازمان های جهانی مرتبط یک برنامه مشترک الزام آور ایجاد کنیم تا مراجع بین المللی کشورهای طرف قرارداد را ملزم به اجرای عملیاتی مفاد موافقت نامه کنند.
وی گفت: بیشترین تاثیرپذیری گرد و غبار خارجی غرب وئ جنوب غرب کشور ما از سمت بیابان های عراق و سوریه است و باید این کشورها نیز اقداماتی در راستای مقابله با گرد و غبار انجام دهند.

** 100 میلیون دلار اعتبار برای احیای اراضی غبار خیز خوزستان اختصاص داد
مدیر ملی مقابله با گرد و غبار کشور یادآور شد: امسال دولت سه هزار و 500 میلیارد ریال معادل 100 میلیون دلار برای مقابله با گرد و غبار از صندوق توسعه ملی اختصاص داد که مجلس شورای اسلامی با توجه به شرایط حاد خوزستان کل مبلغ تخصیصی را به این استان اختصاص داد.
وی ابراز امیدواری کرد: کانون های غبار خیز جنوب شرق اهواز با اختصاص این هزینه با عملیات های اجرایی احیا شود و 80 درصد این اعتبار برای تثبیت اراضی و تامین آب منطقه با احداث کانال انشعاب آب به وزارت جهادکشاورزی و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری واگذار شد.
طهماسبی بیرگانی گفت: امسال برای سایر نقاط غبارخیز کشور از محل صندوق توسعه ملی اعتباری در نظر گرفته نشده اما در بودجه سال 98 از محل اعتبارات جاری و عمرانی ملی و استانی در قالب عملیات های اجرایی مقابله با فرسایش بادی و گرد و غبار برای همه استان ها اعتبار اختصاص یافته است.
7172/6034

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي محيط زيست مقابله با گردو غبار مدير ملي مقابله با گرد و غبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۴۲۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خزاعی: تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد / عدالت محوری در عرصه‌ی کارگردانی حرفه‌ای از همینجا آغاز می‌شود

رئیس سازمان سینمایی گفت: سینمای ایران به متفکرین جدید و اندیشه های نو و بدیع با دغدغه های ملی و دینی احتیاج دارد، فیلمسازانی که تفکر را درآثار شبه روشنفکری و جشنواره زده نمی داند و ارتباط با مخاطب نیز در دغدغه های آنها مشاهده می شود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمدخزاعی رئیس سازمان سینمایی در بازدید از بنیاد سینمایی فارابی و شورای فیلم اولی ها با تقدیر از زحمات و تلاشهای بی وقفه اعضای شورای تایید صلاحیت فیلم سازان اول گفت ؛ امید بسیاری از جوانان و علاقمندان به فیلمسازی و سینما به همین شوراست و طبق گزارش هایی که از طرق مختلف به سازمان رسیده است این شورا با دقت و پویایی ، عملکردی شفاف و قابل دفاع را از خود به جا گذاشته و چهره های مستعد ، توانمند ، قابل اعتنا و آینده دار را به سینمای ایران معرفی کرده است .
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به متقاضیان زیاد از اقصی نقاط کشور برای حضور در جمع حرفه ای فیلمسازان با توصیه ی اکید به اعضای شورای تایید صلاحیت فیلم سازان اول عنوان کرد ؛ آنچه اکنون در حال رخ دادن است تزریق نیروی جوان ، تازه نفس و با انگیزه به عرصه ی سینمای کشور است که سالیان طولانی در این بخش کمتر مورد توجه قرار گرفته اند بنده معتقدم سینماگران حرفه ای هم از این برنامه و راهبرد سازمان سینمایی استقبال می کنند و چنانچه هر کس با نگاه منصفانه به این مسیر نگاه کند قطعا نتیجه ی حاصله را تحسین خواهد کرد . شاهد ادعای بنده کارگردانان جدیدی ست که از همین شورا تاییدیه گرفته و وارد عرصه ی حرفه ای شده اند و در جشنواره های دو دوره ی گذشته جوایز مهمی کسب کرده اند. در کنار جوانان با استعداد و متعهد و آینده دار برای سینمای ملی کشورمان نباید از تجربه و تخصص پیشکسوتان غافل شویم ،سینمای ملی و اسلامی ایران برای توسعه در حوزه های مختلف ملی و بین المللی باید از همه ظرفیت های کشور بهره مند شود.
خزاعی در ادامه گفت:امسال برای حمایت از ده فیلم اولی البته فیلم های ارزان قیمت مبلغی را در بودجه فارابی مصوب کرده‌ایم که به صورت جدی تر حمایت از جریان نسل نو آغاز شود.
خزاعی در ادامه افزود: من به آینده و افتخارات بزرگ این نسل متفکر و متخصص و متعهد امیدوارم نسلی که درک بالایی از زبان تصویر دارد و شناخت خوب از مسائل کشور و از دغدغه های ملی دارد و تلاش خواهد کرد که افتخارات این کشور را در عرصه های داخلی و خارجی به تصویر کشد.سینمای ایران به متفکرین جدید و اندیشه های نو و بدیع با دغدغه های ملی و دینی احتیاج دارد، فیلمسازانی که تفکر را درآثار شبه روشنفکری و جشنواره زده نمی داند و ارتباط با مخاطب نیز در دغدغه های آنها مشاهده می شود.
راه اندازی و بررسی مجوزهای کارگردان اولی در حوزه تخصصی بدور از جریان سرمایه داری که قبلا بر این حوزه احاطه داشت و تعیین کننده بود.نوعی عدالت فرهنگی بر اساس کشف استعداد است.
در پایان خزاعی ضمن تشکر از شورا و مدیر عامل فارابی آقای زین العابدین خواست یک مراسم ویژه جهت معرفی به تهیه کننده ها و سرمایه گذاران و نهادهای تولید کننده برگزار گردد در این جلسه درباره پرونده یکی از متقاضیان به صورت نمونه بحث و بررسی شد و رئیس سازمان در جریان چگونگی ارزیابی ها و تصمیم گیری اعضای شورا قرار گرفت . این جلسه با حضور اعضای شورای تایید صلاحیت فیلم اولی ها ، مجید زین العابدین ، رسول صدرعاملی ، حبیب ایل بیگی ، محمدرضاعرب ، مجید اسماعیلی ، مهدی آذرپندار ، امیربوالی و روح الله سهرابی برگزار گردید . مسئولیت دبیری این شورا را فرزاد اژدری بر عهده دارد.

دیگر خبرها

  • ۷۵ هکتار از اراضی ملی کردستان رفع تصرف شد
  • حفاظت و حراست از اراضی ملی اولویت دستگاه‌های متولی باشد
  • لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی
  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • خزاعی: تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد / عدالت محوری در عرصه‌ی کارگردانی حرفه‌ای از همینجا آغاز می‌شود
  • مقابله با تغییر کاربری ۱۲۸۷۰ هکتار از اراضی زراعی البرز
  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی