Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@02:34:09 GMT

کارنامه درخشان خیران سلامت

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۴۶۷۴۷

کارنامه درخشان خیران سلامت

تبریز - ایرنا - خیران سلامت در کنار دولت نقش بی بدیلی در صیانت از سلامت مردم دارند به گونه ای که بر اساس آمار رسمی تاکنون 6 هزار میلیارد ریال توسط این فداکاران گمنام در حوزه بهداشت و درمان کشورمان هزینه شده است.

به گزارش ایرنا، ورود «خیران» به حوزه حیاتی و راهبردی «سلامت» از جمله پدیده های امیدآفرین در جامعه است که در قالب فعالیت 300 مجمع «خیران سلامت» با 110 هزار عضو محقق شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در واقع خیران سلامت، نخبگانی با رویکردهای اجتماعی هستند که به دور از چشم مردم و هر گونه تبلیغات و به قصد «قربت الی الله» برای کاستن از آلام و دردهای مردم می کوشند.
نکته اساسی در فعالیت خیران سلامت، توجه آنها به مناطق دورافتاده و محروم و به عبارت دیگر تلاش برای توزیع عدالت بهداشتی و درمانی در اقصی نقاط کشور در کنار دولت است.

** فعالیت 875 موسسه خیریه در حوزه سلامت
معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می گوید: 875 موسسه خیریه برای ایجاد و توسعه زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی کشور با وزارت بهداشت همکاری دارند.
سید محمدهادی ایازی اضافه می کند: 680 سازمان مردم نهاد نیز در حوزه آموزش و توانمندسازی مردم فعالیت می کنند.
وی با اشاره به نقش خیریه‌ها و سمن‌ها در اجتماعی شدن سلامت، تاکید می کند: مردم مشارکت خوبی در امور خیریه دارند، ضمن اینکه می توان از ظرفیت ایرانی‌های مقیم خارج از کشور، برای ارتقاء نظام سلامت بهره‌مند شد.
وی تشریح می کند: صنعتی شدن جوامع و تغییر بار بیماری‌ها، افزایش فاصله طبقات اجتماعی و کاهش عدالت، تغییر سطح انتظارات مردم از نظام سلامت، ادامه روند افزایش بیماری‌های غیرواگیر و جهانی شدن موضوعات مرتبط با سلامت باعث شده تا موضوع اجتماعی شدن سلامت مطرح شود.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت اظهار می کند: فرایندنگری، اخلاق‌مداری، عدالت اجتماعی، توانمندسازی آحاد مردم، کرامت و شرافت نوع انسان، حفظ حقوق شهروندی و جلب اعتماد مردم به عنوان سرمایه اجتماعی نیز از دیگر اصول اجتماعی شدن سلامت به شمار می‌آیند.

** کمک 78 میلیارد تومانی خیران سلامت آذربایجان شرقی
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این خصوص به ایرنا می گوید: خیران بسیاری در حوزه سلامت در آذربایجان شرقی فعالیت می کنند که بسیاری از آنها تمایلی ندارند نام شان برده شود و در بسیاری از موارد به صورت جمع چند نفره اقدام به خرید تجهیزات می کنند، ولی فقط یک نفر از این جمع به ما مراجعه و اقدامات لازم را انجام می دهد تا بقیه ناشناس بمانند.
دکتر علی اکبر طاهراقدم اضافه می کند: خیران سلامت آذربایجان شرقی سال گذشته 78 میلیارد تومان برای مواردی همچون ساخت و ساز و تجهیزات به این دانشگاه کمک کردند و بخشی از این مبلغ نیز به صورت نقدی پرداخت شد.
وی یادآوری می کند: با توجه به اینکه خیران علاقمند نیستند نام و نشانی از آنها اعلام شود، به این دلیل بسیاری از خیران سلامت استان ناشناس هستند.
طاهراقدم می افزاید: دانشگاه علوم پزشکی تبریز اقدام به تاسیس موسسه خیریه بیمارستانی کرده که تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسد.

** ساخت 67 هزار و 500 مترمربع فضای درمانی
مدیرعامل مجمع خیرین سلامت آذربایجان‌شرقی نیز با اشاره به اینکه این مجمع در سال 1389 تاسیس شده است، می گوید: از جمله اهداف این موسسه تلاش برای شناسایی، هدایت و جذب خیران بخش سلامت و همچنین برنامه ریزی به منظور تبلیغات و فرهنگ سازی برای جذب خیران و کمک های مردم جهت ارتقای سلامت است.
مجید پورناجی ایران با بیان اینکه بیش از 350 خیر عضو این مجمع هستند، اضافه می کند: احداث، تکمیل، ترمیم، تجهیز و همیاری در امر مراکز بهداشتی و درمانی مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی تبریز از دیگر اهداف این مجمع می باشد.
وی ادامه می دهد: 67 هزار و 500 متر مربع از مراکز درمانی استان به ارزش بیش از 200 میلیارد تومان با همکاری و همیاری خیران توسط این مجمع احداث شده است.
پورناجی با اشاره به برخی اقدامات عمرانی که توسط این مجمع انجام شده، تشریح می کند: بیمارستان 550 تختخوابه فوق تخصصی کودکان «مردانی آذر» نیز با زیربنای 58 هزار و 500 مترمربع در تبریز در حال ساخت است.
وی می گوید: همچنین دی کلینیک شهر ممقان با زیربنای یک هزار و 500 متر مربع به اتمام رسیده و بخش همودیالیز بیمارستان آیت الله کوه کمری مرند با زیر بنای یک هزار و 400 متر مربع ساخته شده که هم اکنون در حال استفاده است.
مدیرعامل مجمع خیرین سلامت آذربایجان‌شرقی اظهار می کند: احداث کلینیک تخصصی با زیربنای 2 هزار و 700 متر مربع در موحطه بیمارستان طالقانی تبریز در حال اتمام است.
وی یادآوری می کند: خیران برای تجهیز بخش های مختلف بیمارستانی، مراکز درمانی و بهداشتی استان نیز فعالیت قابل توجهی دارند که می توان به خرید 2 دستگاه آمبولانس، 133 دستگاه دیالیز، دستگاه سونوگرافی و 34 تخت بیمارستانی اشاره کرد.
پورناجی می گوید: شهروندان می توانند کمک های نقدی خود برای ارتقای بخش سلامت آذربایجان شرقی را به شماره حساب های 0105451261009 نزد بانک ملی و 0110217651002 نزد بانک صادرات واریز کنند.
گزارش: مینا بازگشا
6120/518

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي علوم پزشكي خيران سلامت آذربايجان شرقي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۴۶۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود

دبیر کل مجمع جهانی تقریب گفت: در جهان اسلام و از جمله در کشور ما ظرفیت‌های مساعد بسیاری برای فعالیت‌های خیرخواهانه وجود دارد که می‌توان از طریق آنها به مسلمانان نیازمند یاری رساند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، با هدف توسعه فرهنگ خیر و احسان و استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی در حوزه نیکوکاری، تفاهم‌نامه همکاری میان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و کمیته امداد امضا شد.

در این مراسم که با حضور سید مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) و حجت‌الاسلام والمسلمین حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، دو طرف بر همکاری مشترک در حوزه ترویج فرهنگ نیکوکاری در حوزه برون‌مرزی تأکید کردند.

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی طی سخنانی بر ضرورت ابتکار عمل در انجام اعمال خیر تأکید کرد و گفت: خلاقیت در ترویج آموزه‌های نیکوکاری می‌تواند زمینه رشد و پیشرفت را فراهم کند. در این زمینه نیازمند ایجاد زمینه برای جلب اعتماد عمومی هستیم.

ضرورت ایجاد پل ارتباطی میان خیران جهان با مردم غزه

شهریاری با اشاره به دغدغه عمومی میان مردم در انجام کارهای خیر تصریح کرد: به منظور جلب اعتماد عمومی برنامه‌هایی در نظر گرفته شد، از جمله سامانه‌ای به نام آی محسن به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب طراحی شده است تا مسیری برای یاری رساندن به تمام مسلمانان در جهان اسلام باشد.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب با بیان اینکه افراد می‌توانند با کمک این سامانه برای کمک به هم‌کیشان خود اقدام کنند، خاطرنشان کرد: از طریق برگزاری پویش‌های در سامانه، سقف و میزان نیازها برآورد می‌شود و از این مسیر زمینه‌ای مساعد برای کمک‌رسانی فراهم می‌شود.

او ادامه داد: در جهان اسلام و از جمله در کشور ما ظرفیت‌های مساعد بسیاری وجود دارد که می‌توان از طریق آنها به مسلمانان نیازمند یاری رساند.

 

راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها تصویب شد

 

شهریاری به دغدغه جهانی در راستای کمک به مردم غزه اشاره کرد و گفت: بسیاری از مردم در کشورهای دیگر می‌دانند که مسئولان حکومتی آنها ممکن است طرفدار آمریکا باشند و به همین دلیل کمک آنها به دست مردم غزه نرسد، با این وجود می‌خواهند به مردم غزه کمک کنند. به همین منظور لازم است تدابیری ایجاد پل ارتباطی میان این افراد و مردم غزه اندیشیده شود.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب به ضرورت‌ها و بایسته‌های فرهنگ‌سازی در این رابطه اشاره کرد و توضیح داد: محروم، محروم است و تفاوتی ندارند که فرد ایرانی و یا از هر کشور دیگری باشد.

لزوم توجه به ظرفیت‌های امت اسلام در زمینه نیکوکاری

سخنران دیگر این مراسم سید مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)، بود به سوابق و پیشنیه همکاری کمیته امداد با مجمع جهانی تقریب اشاره کرد و آن را زمینه‌ای برای همکاری در ترویج فرهنگ خیر و احسان در حوزه برون‌مرزی دانست.

بختیاری با اشاره به اینکه کمیته امداد به عنوان یادگار امام خمینی و یکی از بزرگترین‌ نهادهای خیریه در سطح جهان، توجه ویژه‌ای به استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی دارد، اظهار داشت: کمیته امداد در حوزه برون‌مرزی نیز دارای تجربیات خوب و موفقی است که نیاز به گسترش دارد.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با تأکید بر لزوم توجه به ظرفیت‌های امت اسلام در زمینه نیکوکاری، گفت: تبادل تجربیات به ویژه در توانمندسازی و حرفه‌آموزی میان کشورهای منطقه در چارچوب تفاهم‌نامه دولت‌ها یکی از دستاوردهای مهم کمیته امداد است و زمینه اشتغال‌زایی بسیاری شده است.

 

حفظ موضوعی ‌زمینه‌ای برای رواج "حفظ تخصصی قرآن" در کشور است

 

او ادامه داد: ظرفیت‌ها و امکانات دو مجموعه کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی باید در عرصه فعالیت‌های انسان‌دوستانه و خیرانه تجمیع شود و از فرصت‌های مشترک در قالب همایش، سمینار علمی و پژوهشی و نمایشگاه‌های فرهنگی بهره ببریم.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) تصریح کرد: موضوع نقش نخبگان و نیز خیران حقیقی و حقوقی برای راه‌اندازی مراکز رشد نوآوری و فناوری در تفاهم‌نامه با مجمع جهانی تقریب مذاهب پیش‌بینی شده تا از این طریق هسته‌های خیر و احسان در داخل و خارج از کشور شکل بگیرد.

شناسایی و ایجاد ارتباط میان خیریه‌ها، خیران و ایرانیان فعال، مرتبط و مقیم خارج از کشور در راستای حمایت از نیازمندان از دیگر مواردی است که در این تفاهم‌نامه به آن اشاره شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کارگران نمونه و کارفرمایان سلامت محور سیستان و بلوچستان تجلیل شدند
  • نظام سلامت مرهون اساتید و آموزگاران است
  • پرستاران ۳۰ درصد از جمعیت نظام سلامت هستند
  • تشکیل مجمع مشورتی شورای ادوار بندرعباس
  • خدمات تخصصی درمانی با حمایت خیران سلامت شهرستان نور انجام می‌شود
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • شبکه خیریه‌ها و خیران خارج از کشور ایجاد می‌شود
  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • مجموعۀ ویدئوکتاب‌های سلامت اجتماعی منتشر شد
  • الزام به تنظیم سند رسمی یک جراحی حقوقی ـ اقتصادی ـ اجتماعی