Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز 15 مهر مصادف با سالروز تعیین رنگ پرچم ایران در دوره قاجاریه و به سال 1286 هجری شمسی است؛ سه رنگ سبز، سفید و سرخ برای این پرچم انتخاب می‌شود که البته با وجود تغییراتی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی بر آن اعمال می‌شود اما همچنان این سه رنگ به‌عنوان یک نماد جاوید که سرمنشأ آن باور قلبی و اعتقادی مردم ایران به ارزش‌های ملی و دینیشان است باقی می‌ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رنگ سبز، نشان از سبزی و خرمی، صفا و صمیمیت و امید به آینده روشن دارد که از دیرباز در نهاد هر ایرانی وطن پرست و دینداری وجود داشته است و رنگ سفید نشان از صلح و آرامش پایداری دارد و تأکید بر این نکته که ایران تا زمانی که مورد هجمه و تجاوز از سوی دشمن خارجی قرار نگرفته است، آغازگر جنگ نبوده و نیست و همواره به صلح و امنیت برای خود و دیگر کشورها می‌اندیشد و البته رنگ سرخ که نماد شهادت، ایثار و رنگ خون است و ناظر بر این نکته که ایران در هر برهه از زمانی در دفاع از مظلوم و یورش به ظالم آمادگی دارد و مردمان آن در این راه پرافتخار از نثار جان خویش نیز فروگذار نخواهند کرد.

اکنون تقریباً یک‌صد و یازده سال  است که از تثبیت سه رنگ پرچم ایران به همین ترتیب می‌گذرد و تنها با پیروزی انقلاب اسلامی است که تغییراتی در فرم و نمادهای این پرچم صورت می‌گیرد چرا که سه‌رنگ تثبیت شده آن، آن‌چنان با روح و باور دینی و ملی ایرانیان تنیده شده است که حتی هم‌راستا با آرمان‌های انقلاب اسلامی از بدو پیروزی تا به امروز است.

در این میان شاید کمتر در مورد تغییراتی که به واسطه پیروزی انقلاب اسلامی در نماد و نشانه‌های پرچم ایران رخ داده، سخن به میان آمده است، تغییراتی که اتفاقاً وحدت موضوعی با سه رنگ زمینه پرچم نیز ایجاد کرده و به این رنگ‌ها بیش از پیش هویت بخشیدند.

به بهانه چنین روزی و البته از آنجا که در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم بهتر دیدیم اشاره‌ای در مورد آرم پرچم جمهوری اسلامی که در قسمت میانی پرچم و بر روی زمینه سفیدرنگ آن قرار گرفته است و برخی دیگر از تغییرات فرمیک آن و البته تاریخچه روند طراحی و تصویب چنین طرحی به عنوان پرچم جمهوری اسلامی ایران داشته باشیم.

فروردین 58 بود که طبق فرمان امام(ره) و تأکید ایشان بر تغییر نماد پرچم کشور که پیشتر شیر و خورشید بود، تکاپویی به منظور تبعیت از فرمان ایشان به وجود آمد، اتود و طرح‌هایی نیز واصل شد اما در نهایت طرح فردی به نام حمید ندیمی که استاد نظریه و روش‌های طراحی رشته معماری دانشگاه شهید بهشتی(دانشگاه ملی) مورد قبول واقع شد و این طرح به عنوان نماد رسمی پرچم جمهوری اسلامی ایران شناخته شد.

از جمله طرح‌هایی که پیش از ارائه طرح ندیمی، مورد توجه قرار گرفت و البته در بدو امر نیز تصویب شد و حتی اسکناس‌هایی نیز در ابتدای انقلاب اسلامی براساس آن به چاپ رسید شامل یک مشت گره کرده با چند ستاره پیرامون آن بود که با مخالفت‌های مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی روبرو و به فرمان امام(ره) سریعاً جمع‌آوری و مُلغی شد.

اما طراحی و تصویب نماد پرچم جمهوری اسلامی ایران که اکنون در میان سه رنگ اصلی این پرچم محصور شده و البته به عنوان نماد رسمی حکومت اسلامی مطرح است فرایندی به شرح زیر را پشت سر می‌گذارد:

امام خمینی(ره) در 10 اسفند سال 57 خواستار تغییر نشان «شیر و خورشید» شد و اعلام کردند که «ما یک مملکت محمدی ایجاد می‌کنیم. بیرق ایران نباید بیرق شاهنشاهی باشد، آرم‌های ایران نباید آرم‌های شاهنشاهی باشد، باید آرم‌های اسلامی باشد. از همه وزارتخانه‌ها، از همه ادارات، باید این شیر و خورشید منحوس حذف شود، علم اسلام باید باشد. آثار طاغوت باید برود. اینها آثار طاغوت است؛ این تاج، آثار طاغوت است؛ آثار اسلام باید باشد.» (صحیفه امام، ج 6، ص 275)                                                   

پس از آن با فراخوان سراسری دولت موقت، طراحی نشان جدید آغاز و طرح‌های بسیاری به دفتر نخست‌وزیری ارسال می‌شود و البته در ابتدا، طرح ندیمی مورد قبول واقع نمی شود و تأکید بر استفاده از همان طرح مشت گره کرده با چند ستاره پیرامون آن است.                

ندیمی طرح آماده شده خود را به دفتر امام در قم ارسال می‌کند و مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی آن را به رؤیت امام(ره) می‌رساند و پس از متقاعد ساخت امام(ره) با ندیمی تماس گرفته شد و پس از آن، خبر تنفیذ آرم توسط امام در 19 اردیبهشت 1359 مخابره می‌شود.

با وجود ایراداتی که از سوی برخی منتقدان نسبت به این آرم و نماد صورت می‌گیرد اما طراح آرم کلمه «الله» را که به صورت کروی طراحی شده را به نقش مبارکی که حضرت رسول (ص) بارها با شمشیر مبارک‌شان به عنوان امضا بر روی شن‌ها ترسیم کرده‌اند تشبیه می‌کند و اینکه ایده این آرم نیز از آن گرفته شده است.                                             

با این وجود همچنان پرچم منقوش به نماد«الله» در قسمت میانی آن نیاز به آرایه‌هایی با استفاده از طراحی خط در پیرامون خود دارد که بتواند از نظر بصری بیشتر جلوه‌گری کند و ندیمی در ادامه به دنبال نماد دیگری می‌گردد که طراحی پرچم جمهوری اسلامی ایران را بیش از پیش با آرمان‌های امام(ره) و انقلاب نزدیک کند.

تلاش‌های او به منظور ارتباط منطقی میان به کارگیری نمادهای منقوش در پرچم جمهوری اسلامی ایران و ارتباط آن با انقلاب اسلامی مردم ایران به ثمر می‌نشیند و ندیمی با وام گیری از تاریخ پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن 57، عدد 22 را به عنوان یک نشانه اخذ کرده تا بتواند به نوعی اشاره‌ای به آن در پرچم داشته باشد و نتیجه اینکه او با استفاده از رسم‌الخط بنایی به عنوان شیوه‌ای مرسوم در برخی از نقوش و طرح‌های اسلامی اقدام به نگارش واژه الله اکبر به عنوان شعار غالب در جریان مبارزات انقلاب اسلامی در زمینه پرچم می‌کند. یازده الله اکبر در مرز میان رنگ سبز و سفید و یازده الله اکبر در مرز میان رنگ سرخ و سفید با استفاده از خط بنایی به شکل موتیف در پرچم به کار برده و پیاده می‌شود که مجموع آن عدد 22 را در ذهن تداعی می کند؛ اشاره به 22 بهمن؛ روز پیروزی حق علیه باطل و طلیعه فجر انقلاب اسلامی.

انتهای پیام     

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فرهنگی هنری پرچم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۵۱۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رنگ سال ۱۴۰۳ چیست؟

به گزارش تابناک، پس از بررسی های متعدد و حدس و گمان های مختلف، در نهایت رنگ هلویی مخملی با کد رنگ PANTONE 13-1023، به عنوان رنگ سال جدید انتخاب شد. این رنگ آرام و ملایم می تواند تمایل به رشد را در افراد مختلف نشان دهد. موسسه پنتون این رنگ جذاب را به عنوان یک رنگ گرم و حساس معرفی می کند. رنگی که می تواند احساس لطافت، ملایمت و حس نوع دوستی را به اطرافیان ما القا کند.  رنگ هلویی از نظر طیف رنگی بین نارنجی و صورتی قرار می گیرد.

لطافت این رنگ می تواند احساس مثبتی را به ما منتقل کند. به علاوه، کم رنگ بودن آن باعث می شود بتوانیم هلویی را به راحتی در کنار رنگ های متنوع به کار ببریم. البته بدیهی است که این رنگ در کنار برخی رنگ های خاص جلوه بسیار زیباتری دارد. در ادامه، این رنگ ها را نیز با هم بررسی می کنیم تا شما بتوانید با استفاده از رنگ سال ۱۴۰۳ یک استایل بی نظیر داشته باشید.

 

گسترش فناوری ها، رشد جمعیت، تغییرات متداوم در همه حوزه ها و دلایل بسیار دیگری وجود دارند که باعث شلوغی زندگی روز مره انسان ها در عصر جدید شده اند. در میان این آشفتگی ها گاهی فراموش می کنیم که علاوه بر توجه به دستاورد ها، رویداد های بیرونی و جلوه ظاهری، باید به درون خود و آرامش ذهنی و روحی هم توجه کافی داشته باشیم. پنتون با انتخاب رنگی که نمادی از توجه به سلامت روحی است این نکته را به ما یادآوری می کند. در حقیقت، رنگ هلویی ۱۴۰۳ نماد آرامش و توجه به خود است.

1. رنگ های خنثی

رنگ هلویی یک رنگ بسیار ملایم است و به همین دلیل، با طیف زیادی از رنگ ها هماهنگ می شود. پالت رنگی خنثی، یکی از بهترین گزینه ها برای استفاده در کنار این رنگ جذاب است. رنگ های سفید، طوسی و مشکی می توانند جلوه این رنگ لطیف را بسیار بیشتر کنند. اگر هلویی را در کنار سفید استفاد کنید، یک استایل شیک به شما می دهد، این ترکیب رنگ می تواند انتخاب ایده آلی برای روز های گرم تابستان باشد.

اگر می خواهید، رنگ هلویی در استایل شما بیشتر بدرخشد، باید آن را در کنار مشکی استفاده کنید. این ترکیب رنگ، یک استایل جسورانه و نفس گیر را برای شما به ارمغان می آورد. همچنین، یک استایل با پایه رنگ مشکی و اکسسوری های هلویی می تواند یک انتخاب بی نظیر باشد. به این ترتیب یک استایل کم ریسک با به کار گیری رنگ سال خواهید داشت.

 2. استایلی جذاب با هلویی و طیف کرم-قهوه ای

به طور کلی، لباس هایی با تناژ کرم تا قهوه ای، باعث می شوند استایلی شیک و تا حدودی رسمی داشته باشید. این رنگ ها بسیار پرکاربرد هستند و به همین دلیل هماهنگی خوب آن ها با رنگ سال ۱۴۰۳ می تواند خبر خوبی باشد. برای داشتن یک ظاهر کلاسیک می توانید از ترکیب این رنگ ها در کنار هم استفاده کنید. همچنین، ست های دارای رنگ قهوه ای بیشتر برای رویداد های رسمی مناسب هستند. در حالی که، ترکیب کرم و هلویی یک ترکیب راحت است و می توانید هنگام مسافرت یا در جمع های خودمانی از این استایل استفاده کنید.

3. استایل مونو کروم

هلویی هم مثل هر رنگ دیگری می تواند برای یک استایل مونوکروم مورد استفاده قرار بگیرد. چنین ترکیب رنگی می تواند نمایانگر ظرافت و جذابیت باشد. همچنین، برای این که کمی از یکنواختی خارج شویم، می توان از طیف های مختلف رنگ هلویی یا رنگ های نزدیک به آن استفاده کرد. مثلاً صورتی کمرنگ، نارنجی کم رنگ، صدفی و آجری می توانند برای یک استایل مونوکروم جذاب انتخاب های خوبی باشند. به یاد داشته باشید که اگر استایل مونوکروم را انتخاب کردید، حتما در یک بخش از پوشش خود، یک رنگ متضاد را استفاده کنید. مثلا اگر همه لباس های شما هلویی باشد، استفاده از کیف و کفش سفید در کنار آن بسیار جذاب خواهد بود.

 

4. ترکیب رنگ سال 1403 با آبی آسمانی

یکی از رنگ هایی که در ترکیب با رنگ هلویی بسیار جذاب است، آبی آسمانی است. رنگ هلویی یک رنگ گرم و آبی یک رنگ سرد است. به همین خاطر، این دو می توانند مکمل های خوبی برای هم باشند. علاوه بر این، استایلی با این طیف رنگی از مهمانی تا پیاده روی، همه جا می تواند کاربردی باشد. استایل پیشنهادی ما با این پالت رنگی، استفاده از شلوار جین آبی آسمانی، یک بلوز هلویی و کت سفید است. همچنین، اکسسوری هایی مثل عینک، ساعت، دستبند، شال گردن و … نیز با رنگ هلویی می تواند استایل شما را تکمیل کنند.

استفاده از این ترکیب رنگی در دکوراسیون هم بسیار جذاب خواهد بود. در حقیقت این دو رنگ در کنار هم به شما احساس سر زندگی و نشاط را القا می کنند. مثلا می توانید رد رنگ مبلمان، پرده ها، کوسن ها، روتختی و … از رنگ ترند سال جدید در ترکیب با آبی استفاده کنید.

دیگر خبرها

  • آیزنکوت: اسموتریچ و بن غفیر تهدیدی برای امنیت اسرائیل هستند
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان به دانشگاه تهران اعطا شد
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان یونسکو به دانشگاه تهران اعطا شد
  • رنگ سال ۱۴۰۳ چیست؟
  • شکلات های مخصوص المپیک تولید شد + نحوه تولید | ویدئو
  • میدان ۱۲ فرودین، نماد ناکارآمدی مدیریت شهری در سنندج + گزارش پیگیری
  • شوراها نماد مردم سالاری دینی در تصمیم‌گیری‌ها هستند
  • بزرگداشت روز ملی خلیج فارس در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان است
  • پیام رئیسی به مناسبت قهرمانی تیم ملی فوتسال در آسیا | اهتزاز پرچم پرافتخار ایران در تایلند موجب سرافرازی ایرانیان ورزش‏‌دوست شد
  • ماجرای داغ حمایت هنرمندانه از غزه در ونیز/غرفه ایران رسما فعال شد