Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-عضو بورد تخصصی مغز و اعصاب و ستون فقرات دانشگاه تهران به روش‌های غیر دارویی درمان سردرد در سالمندان اشاره و تاکید کرد: در درمان سردرد سالمندان باید به داروهای مصرفی آن‌ها توجه ویژه شود، چرا که بسیاری از سردردها ناشی از مصرف بیش از حد مُسَکن است.

 ‌ زهرا وهابی در کنفرانس تخصصی "درمان‌های نوین سردرد"با نگاه ویژه به سالمندان که امروز در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با بیان اینکه  در یک مطالعه معتبر نشان داده شده حدود ۵۲ درصد افراد دارای مبتلا به سردرد در جامعه بالای ۶۵ سال بوده‌اند، ‌ خاطرنشان کرد: در کتاب‌های دانشگاهی و غیره بیشتر به سردرد افراد زیر ۵۰ سال توجه شده و در مورد سردرد سالمندان اطلاعات کافی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی سردرد را دارای دو نوع اولیه و ثانویه دانست و با اشاره به اینکه نوع دوم در افراد بالای ۵۰ سال شیوع بیشتری دارد، توضیح داد: منظور از نوع اولیه سردرد این است که مشکلی در سر و جمجمه نباشد در حالی که در نوع ثانویه ایراد و مشکلی در سر و جمجمه وجود دارد.

سر دردهایی که هشدار می‌دهند

عضو بورد تخصصی مغز و اعصاب و ستون فقرات دانشگاه تهران سپس به سردردهای مهم پرداخت و گفت: در مواردی که سردرد جدیدی بدتر شده یا با افزایش فاکتورهای التهابی نقص ایمنی فرد، تاری دید، ‌ روبرو هستیم باید به سردرد توجه ویژه نشان داد، ضمن آنکه سردرد در زمان بارداری، سردرد همراه با افزایش فشار خون، سردرد در کودکان و اولین سردرد شدید زندگی نیز از موارد هشدار دهنده به شمار می‌آیند.

وهابی با اشاره به اینکه ۷۰ تا ۸۰ درصد سردردها، سردرد از نوع اولیه هستند، انواع این نوع سردرد را تنش، ‌ میگرن، یکطرفه، دوره‌ای، ‌ هیپنیک و خوشه‌ای عنوان کرد و افزود: سردرد ناشی از مصرف بیش از حد مسکن در سالمندان مهم است.

وی سپس به توضیحاتی درباره سردرد میگرنی پرداخت و تشریح کرد: این نوع سردرد ممکن است از جوانی وجود داشته یا بعد از ۶۰ سالگی بروز پیدا کند که مورد دوم نادر است؛ همچنین شدت آن در افراد بالای ۵۰ سال کمتر بوده، حالت‌های حساسیت به نور و صدا کمتر است و در آن ناحیه پس سر درگیر می‌شود.

عضو بورد تخصصی مغز و اعصاب و ستون فقرات دانشگاه تهران سردردهای ثانویه مهم را ناشی از مصرف داروها، مصرف بیش از حد مسکن، مصرف الکل، افزایش فشار خون، ‌ ضایعات داخل مغزی (تومور)، ایستمی‌ها ناشی از اختلال خونرسانی یا خونریزی، نارسایی تنفسی، اختلالات خواب، افسردگی و نیز ناشی از ژست‌های نشستن اشتباه دانست و گفت: سردردهای ثانویه شایع اما مهم ممکن است ناشی از آرتریت شریان تمپورال و مننژیت، ‌ دایسکشن شریان و سندروم‌های حاد چشمی باشند.

درمان سردرد در سالمندان

وهابی در ادامه به درمان سردرد در سالمندان پرداخت و توضیح داد: در ابتدا باید به سابقه قبلی فرد از جمله بروز سردرد در جوانی یا سابقه خانوادگی توجه شود. همچنین معاینه بالینی گردن، معاینه چشم، توجه به فشار خون و کیسه دارویی سالمند نیز از موارد مهمی هستند که باید به آن‌ها توجه شود.

وی با تاکید بر اینکه داروهایی که در زمینه بیماری‌های سالمندی استفاده می‌شود، می‌توانند موجب سردرد و بخصوص تشدید آن در افراد دارای سابقه میگرن شوند، خاطرنشان کرد: از جمله این داروها می‌توان به نیترات‌ها، ‌ دیپیریدامول، بروموکریپتین و داروهای مهارکننده جذب سروتونین اشاره کرد.

این متخصص مغز و اعصاب در پایان به درمان غیر دارویی سردرد در سالمندان اشاره کرد و گفت: تغییر شیوه زندگی، ‌ نوشیدن آب فراوان، ‌ سیکل خواب منظم، ورزش ملایم، تغذیه درست، درمان شناختی درمانی، ‌ ماساژ، طب سوزنی و مکمل‌ها از جمله منیزیم و ویتامین B۱ می‌توانند در درمان غیر دارویی سردرد در سالمندان مؤثر باشند.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۷۰۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان

به گزارش صدای ایران از ایرنا، پرفشاری خون به معنای بالا بودن میزان فشاری است که بر اثر برخورد خون به دیواره‌ی سرخرگ‌ها ایجاد می‌شود. سرخرگ‌ها، رگ‌هایی هستند که خون را از قلب به تمام اعضای بدن می‌رسانند.

میزان فشار خون، با دو عدد مشخص می‌شود. فشار خون سیستولیک (عدد بالایی) نشان دهنده‌ی فشار وارد شده به دیواره‌ی سرخرگ‌ها در هنگام انقباض قلب است و فشار خون دیاستولیک (عدد پایینی) نشان دهنده‌ی فشار وارد شده به دیواره‌ی سرخرگ‌ها در هنگام آزاد شدن عضلات قلب (بین هر ضربان قلب) است.

بالا رفتن فشار خون سبب سکته و مرگ در افراد می‌شود و به همین دلیل از آن به عنوان قاتل خاموش یاد می‌شود.

دکتر مریم طاهرخانی متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این باره گفت: بنا به توصیه اتحادیه جهانی فشارخون بالا، افراد بالغ بالای ۱۸ سال باید غربالگری فشارخون شوند.

به این ترتیب که افراد ۱۸ تا ۳۹ سال هر سه تا پنج سال باید فشارشان را اندازه بگیرند و اگر در حد نرمال بود، سه تا پنج سال بعد، مجدد ارزیابی کنند.

وی ادامه داد: این افراد اگر به علت وزن بالا - توده بدنی (BMI) بالاتر از ۲۵ -یا ماکسیمم فشار بین ۱۳۵ تا ۱۳۹ و مینیمم فشار ۸۵ تا ۸۹ میلی متر جیوه در معرض ابتلا به فشارخون بالا هستند، باید به صورت سالانه پایش شوند، افراد بالای ۴۰ سال نیز باید هرسال فشارخون خود را اندازه‌گیری کنند.

طاهرخانی با بیان اینکه فشار خون بالا سالانه بیش از ۱۰ میلیون مرگ و میر را به خود اختصاص می‌دهد، به راه‌های پیشگیری از فشار خون در افراد اشاره کرد و گفت: حفظ وزن مطلوب، اصلاح سبک زندگی، پرهیز از رژیم غذایی ناسالم مثل مصرف غذا‌های سرخ کردنی، چرب، آماده و کنسروی، حذف اسید‌های چرب ترانس، خودداری از مصرف الکل و دخانیات و پرهیز از مصرف نمک بیش از یک قاشق چایخوری از جمله اقداماتی است که در راستای پیشگیری از ابتلا به پرفشاری خون بسیار کمک کننده خواهد بود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق با اشاره به اینکه هدف سازمان بهداشت جهانی، کاهش ۲۵ درصدی ابتلا به فشارخون بالا تا سال ۲۰۲۵ است، بیان کرد: این مهم با تشخیص زودهنگام و کنترل به موقع بیماری امکان پذیر است.

طاهرخانی، تصریح کرد: مشکل اصلی برای کنترل فشارخون، عدم پذیرش بیماران است؛ با وجود پیشرفت‌های بسیار در حوزه درمان، اغلب بیماران یا داروهایشان را مرتب مصرف نمی‌کنند، یا تصور می‌کنند پرفشاری خون قابل درمان است و با کاهش فشار ناشی از درمان، بلافاصله دارو را قطع می‌کنند، این آگاهی باید به بیمار داده شود که فشارخون یک بیماری قابل کنترل است، نه قابل درمان؛ این کنترل هم به روش دارو درمانی انجام می‌شود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: توصیه انجمن جهانی فشار خون بر پیروی از یک راهبرد دارویی یکسان در تمام کشور‌ها با طیف‌های مختلف اقتصادی و بهداشتی است، البته ما در کشور ملزم به استفاده از این الگوریتم نیستیم و استفاده از دارو‌های ترکیبی با مصرف یک بار در روز با کارایی موثر، از اولویت‌های تجویزی است که نمونه‌های داخلی آن هم تولید شده‌اند.

دیگر خبرها

  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • تشکیل کمپین آموزشی و مراقبتی‌های بهداشتی سالمندان در آبادان
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم
  • ارائه خدمات درمانی و دارویی رایگان در زنجان