Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-30@05:37:31 GMT

عدم حرکت به سوی صنعتی سازی ساختمان کشور را با بحران کمبود مواد اولیه مواجه خواهد کرد

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۷۵۹۱۴

عدم حرکت به سوی صنعتی سازی ساختمان کشور را با بحران کمبود مواد اولیه مواجه خواهد کرد

صدای ایران- دبیر انجمن انبوه سازان مسکن وساختمان استان تهران گفت: استفاده از فن آوری های نوین در صنعت ساختمان در استان تهران از حدود سال 1384 فعال شده است که مرتبط با آمدن شرکت های مختلفی است که دانش و فن آوری این حوزه را از آمریکا و اروپا وارد کرده اند.

سعید کروبی در گفت و گو با صدای ایران با بیان اینکه حوزه مسکن مهر فضای مناسبی بود برای اینکه فن آوری های نوین خودش را نشان بدهد، گفت: یکی از پژوه های مهمی که در اطراف تهران اجرا شده پروژه پردیس است و مجموعه ای که در شهر پردیس در قالب مسکن مهر در فازهای 3، 5، 8، 9 و 11 اجرا شده است حدود 85 هزار واحد مسکونی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: از این تعداد ساخت 10 هزار واحد توسط انجمن انبوه سازان برعهده گرفته شده است که در قالب فازهای 5 و 9 و برج های 11 طبقه و 14 طبقه ساخته شده است.

دبیر انجمن انبوه سازان مسکن وساختمان استان تهران ادامه داد: انتظار می رفت که با صنعتی سازی طول دوره ساخت کاهش یابد که بر اساس آن پروژه ساخت مسکن مهر در پردیس می توانست در بازه یکسال تا حداکثر 18 انجام شود. 

وی با بیان اینکه متاسفانه این امر تحقق نیافت، گفت: انتظار از صنعتی سازی کاهش هزینه ساخت و ساز است چون قرار است آنها شبیه هم ساخته شوند اما عدم تحقق کاهش هزینه و کاهش زمان بنا بر دلایلی چون عدم تامین منابع مالی از سوی دولت محقق نشد. 

کروبی افزود: عدم آماده سازی زمین هایی که در اختیار انبوه ساز قرار می گیرد و تاثیرات نرخ ارز به دلیل نوسانات قیمتی در تهیه برخی مواد اولیه جزو دیگر دلایلی است که عدم تحقق پروژه در زمان تعیین شده را سبب می شود.

دبیر انجمن انبوه سازان مسکن وساختمان استان تهران ادامه داد: صنعتی سازی در حوزه انبوه سازی بسیار مثمر ثمر است و در حوزه هایی مانند اصلاح بافت فرسوده شهری و مسکن های اجتماعی و این امر می تواند الگوی ساخت و ساز قرار بدهیم. 

 وی ادامه داد:  امروز در شهر تهران در بخش هایی که سازندگان تهیه زمین و سرمایه ساخت را خودشان تامین می کنند، از صنتی سازی استفاده چندانی نمی شود و بطور مثال حداکثر ممکن است در ساخت و طراحی سقف ها و بخشی از سازه های فولادی استفاده شود. 

 دبیر انجمن انبوه سازان مسکن وساختمان استان تهران ادامه داد: در شهر تهران حدود 76 درصد از ساخت و سازها از اسکلت بتونی برخوردار هستند و 24 درصد از آنها از سازه های فولادی و غیره بهره مند هستند و بنابراین این امر نشان می دهد که رویکرد شهر تهران از سال های 84 و 85 به بعد تا به امروز که حدود 12 سال از آن گذشته است، کمترین تاثیر را گذاشته است. 
 
کروبی خاطر نشان کرد: در نتیجه بخش هایی که صنعتی سازی تاثیر گذاشته است مربوط به بخش هایی بوده است که حوزه مسکن دارای شرایط حمایتی بوده است و حوزه ای بوده است که دولت و تعاونی ها در این زمینه کمک کرده است. 

وی افزود: وقتی از صنعتی سازی استفاده می شود، مصالح و منابع کمتری در حوزه ساخت و ساز استفاده می شود و بوطر مثال اگر یک ساختمان با فناوری معمولی ساخته شود در هر متر مربع وزن مصالح مصرفی حدود 700 کیلوگرم تا یک تن خواهد بود ولی وقتی این ساختمان با فن آوری نوین انجام می شود مصرف مصالح ساختمانی در آن بین 300 تا 400 کیلوگرم در هر متر مربع خواهد بود.

 دبیر انجمن انبوه سازان مسکن وساختمان استان تهران ادامه داد:  این صرفه جویی به معنای صرفه جویی در منابع حیاتی هر کشور محسوب می شود و پیش بینی می شود که اگر در سی سال آینده کشورها به سمت فن آوری های نوین نروند برای ساخت ساختمان های جدید با مشکل کمبود منابع اولیه مواجه خواهند شد. 

کروبی افزود: اکنون در فرانسه در هر واحد مسکونی حدود 3.1 نفر زندگی می کند و پیش بینی می شود در سال 2025 این عدد به حدود 2 نفر در واحد مسکونی برسد و مفهوم این امر این است که درست است که جمعیت با رشد کمتری افزایش پیدا خواهد کرد ولی تعداد افرادی که بخواهند در یک واحد مستقل زندگی کنند نیز افزایش پیدا خواهد کرد و این موضوعی است که بطور طبیعی در ایران نیز با آن روبرو خواهیم بود. 

 دبیر انجمن انبوه سازان مسکن وساختمان استان تهران ادامه داد: بنابراین عدم توجه به صنعتی سازی سبب می شود که در  سی سال آینده مهمترین مشکل ما در عرصه ساخت و ساز عدم وجود منابع کافی اولیه برای این صنعت باشد. 

مشروح ویدئو گفتگوی صدای ایران با سعید کروبی دبیر انجمن انبوه سازان مسکن وساختمان استان تهران را در ادامه ببینید:

 

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: انبوه سازان تهران صنعتی سازی صنعت ساختمان ساخت و ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۷۵۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: تلاش می‌شود از همه توان سازمان بحران برای بازسازی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه به ویژه بازسازی ساختمان‌های خدمات‌رسان استفاده شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، محمدحسن نامی امروز _ شنبه هشتم اردیبهشت _ در اولین جلسه مدیریت بحران، که در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: پیشگیری، آمادگی، بازسازی و باز توانی از مؤلفه‌های مهم مدیریت بحران هستند که روح حاکم بر مدیریت بحران بحث پیشگیری است.

وی با تأکید بر آمادگی لازم برای مقابله با هرگونه بحران، افزود: با توجه به اینکه نظم آب و هوایی جهان به هم ریخته، باید برای هر نوع حادثه‌ای در کشور از آمادگی‌های لازم برخوردار باشیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه نظم آب و هوایی در جهان بهم خورده است، خاطرنشان کرد: با توجه به اقلیم آب و هوایی ایران، این شرایط آمادگی بالایی را می‌طلبد.

نامی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر بحث مدیریت بحران، تاکید کرد: در حال خرید یک‌سری تجهیزات هستیم که استان کرمانشاه با توجه به نقش مرکزیت در غرب کشور از این تجهیزات بهره‌مند خواهد شد.

وی تصریح کرد: امروزه بحران به عنوان اصلی‌ترین و راهبردی‌ترین مسئله کشورها مطرح است، بنابراین آمادگی کامل برای مقابله با هرگونه حادثه‌ای ضروری داشته باشیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به وقوع سیل‌های اخیر در بعضی استان‌های کشور، گفت: بیش از ۱۴۴ هزار کیلومتر رودخانه در کشور وجود دارد که ۶ هزار و ۸۲۰ آن از مناطق مسکونی شهری و روستایی عبور می‌کند.

نامی با بیان اینکه ۷ استان کشور در سال با بحث سیلاب مواجه است، اضافه کرد: باید در ساخت جاده‌ها، پل‌ها و ساخت‌وسازها توجه ویژه‌ای شود.

وی با اشاره به شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم، تاکید کرد: با توجه به شعار سال به مشارکت مردم توجه ویژه‌ای خواهد شد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تأکید بر تهیه نقشه دیجیتالی شهر کرمانشاه اضافه کرد: در نقشه دیجیتالی اقدامات مهندسی بارگذاری می‌شود که در این راستا از سوی استان و مدیریت بحران اعتبار آن تأمین شود.

نامی با اشاره به استفاده بخش صنعت از پساب‌های شهر کرمانشاه، اظهار کرد: امسال باید ۲۵۰ میلیون اصل درخت به ویژه مثمر کاشته شود چون توسعه فضای سبز اصول مهمی در دنیا برای ادامه زندگی و حیات است.

وی با اشاره به زلزله سرپل ذهاب و خسارات باقی‌مانده در اماکن عمومی، مساجد و ادارات، خاطرنشان کرد: بودجه باید به صورت مرحله به مرحله با دقت تا پایان بازسازی واقعی مدنظر باشد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: تلاش می‌شود از همه توان سازمان بحران برای بازسازی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه به ویژه بازسازی ساختمان‌های خدمات‌رسان به مردم استفاده شود.

کد خبر 748433

دیگر خبرها

  • احداث ۱۰۵۰ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در خوی
  • نوار غزه ۳۰ برابر مساحت خود آوار دارد
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • سندرم تراکم،بلای جان کلانشهرها/ ضرورت تغییرالگوی ساخت مسکن از آپارتمان‌های ‌انبوه به خانه‌های یک طبقه حیاط‌دار
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶