Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری تقریب، محمد عارف به خبرنگار مهر گفت: «حبیب: انسان‌شناسی دفاع مقدس» کتابی درباره شهید حبیب‌الله جواهری است که اصالتا اهل خمینِ استان مرکزی بود. او چوپان بود و هیچگاه در دوران تحصیلش موفقیتی کسب نکرد و در نمرات خوبی در دوران تحصیل نمی‌گرفت. یک انسان کاملا معمولی بود و بعدها در شرکت نفت اهواز مشغول به کار شد و از طریق همین نهاد نیز به جبهه رفت و پس از مدتی شهید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: مطالعاتی که روی این انسان داشتم نشان داد که اگر او شهید هم نمی‌شد، شهید زنده بود. نامه‌هایش از جبهه به خانواده، دوستان و همشهریانش، نامه‌هایی آکادمیک و علمی است. بسیار انسانی معمولی و در عین حال فرهیخته بود. من در این کتاب به تحلیل شخصیت او بر اساس نظریات برانیسلاو مالینوفسکی، از مشهورترین انسان‌شناسان قرن بیستم، پرداختم. همچنین در این کتاب به اثبات این نکته پرداختم که دفاع مقدس با جنگ تفاوت دارد.

عارف ادامه داد: من برای تالیف این کتاب با ۲۰ نفر از نزدیکان این شهید گفت‌وگو کرده و درباره کنش‌های معمول روزانه او پرسیدم. به عنوان مثال یکی از سوالاتم این بود که معمولا لباس‌هایش را از چه رنگ‌هایی انتخاب می‌کرد؟ بعد نظریات مالینوفسکی را روی این داده‌ها پیاده کرده و جواب گرفتم. نتایجم از تحلیل شخصیت او را وقتی خانواده‌اش خواندند، تصدیق و تایید کردند. از دیگر داده‌های من برای تحلیل شخصیت او آنالیز وصیتنامه و نامه‌هایش به دیگران بودند. به طور کل در تحقیقم اسناد زیادی از این شهید برجسته و در عین حال معمولی به دست آمد. او به یک شناخت‌شناسی خاصی رسید که بر مبنای آن توانست خوب زندگی کند. زندگی متفاوت و نگاهی عالی به جهان داشت.

این انسان‌شناس و مدرس دانشگاه همچنین به برخی از نامه‌های شهید حبیب‌الله جواهری اشاره کرد و گفت: در شبی حبیب نامه‌ای به خدا نوشته و درخواست می‌کند که خدا شهادت را نصیبش کند. در این نامه از نکات منفی شخصیتش و بدبختی خود می‌گوید. در همان شب نامه‌ای نیز به برادرش نوشته و در آن از فروش موتور شخصیش توسط برادر به قیمت ۱۳ هزار تومان اظهار خوشحالی می‌کند و به برادر تاکید می‌کند که با این پول برای خرید یک موتور هوندا ثبت‌نام کند. این تناقض دارد، اما وقتی آن را با کلام خدا مقایسه کنیم، تناقضش حل می‌شود. خدا در قرآن می‌گوید که جوری زندگی کنید که هر آن ممکن است مرگ به سراغ شما بیاید و همچنین زندگی شما به‌گونه‌ای باشد که انگار ۱۰۰ سال دیگر هم زنده هستید.

عارف در پایان گفت: کتاب سه بخش دارد. بخش اول «درآمدی بر انسان‌شناسی دفاع مقدس» نام دارد. در بخش دوم ۲۰ خاطره از شهید حبیب‌الله جواهری درج شده و در بخش سوم تحلیل من از شخصیت این شهید ارائه شده است. با توجه به اینکه با رویکردم توانستم به شناخت و تحلیل درستی از این شخصیت برسم، می‌توان این ضرورت را مطرح کرد که ما در تحلیل دفاع مقدس می‌توانیم از رویکردهای انسان‌شناسانه غربی‌ها بهره ببریم.

«حبیب: انسان‌شناسی دفاع مقدس» نوشته دکتر محمد عارف با شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه، ۲۰۰ صفحه و بهای ۲۵ هزار تومان از سوی نشر طهوری روانه کتابفروشی‌ها شده است.

محمد عارف، نویسنده این کتاب دکترای تخصصی انسان‌شناسی هنر از کشور ارمنستان دارد و هم‌اکنون در دانشکده صدا و سیما، دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز و دانشگاه اراک تدریس می‌کند. او همچنین ریاست انجمن مردم‌شناسی ایران را در سابقه فرهنگی خود دارد. 

عارف در سال‌های ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ موفق به دریافت تندیس بلورین پژوهشگر برتر رشته هنر و معماری از دانشگاه آزاد اسلامی و در سال ۱۳۹۱ نیز به عنوان پژوهشگر برتر هنر و معماری در سراسر دانشگاه‌های ایران شناخته شده است. 

از دیگر تالیفات منتشر شده عارف می‌توان به «کمیجان سرزمین شگفت انگیز مادها و تات‌ها: انسان‌شناسی نمایش»، «درخت گیان»، «باران و بوران»، «شب واقعه»، «پشت درهای خاکی»، «شور شیرین»، «شب بوهای هویزه» و «جریره» اشاره کرد

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۷۸۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیکر مطهر دو شهید دفاع مقدس پس از چهار دهه تفحص شد

با تلاش گروه های تفحص شهدا پیکر مطهر دو شهید دفاع مقدس پس از چهار دهه کشف و پس از احراز هویت، خبر شناسایی پیکر به خانواده شهدا اعلام شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امیر سرتیپ «سلیمان کامیابی» جانشین معاونت نیروی انسانی ستاد کل نیروهای مسلح و سردار «جمال شاکرمی» فرمانده سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام، با حضور در منزل شهید «محمدشفیع فیضی‌زاده» از تازه تفحص‌شده دوران هشت سال دفاع مقدس، خبر شناسایی هویت‌ این شهید والامقام را به خانواده‌اش اعلام کردند.

شهید «محمدشفیع فیضی‌زاده» سال 1327 در روستای «چشمه پهن» بخش کارزان شهرستان سیروان متولد شد. وی با آغاز جنگ تحمیلی به‌عنوان بسیجی از طرف سپاه ایلام به جبهه‌های نبرد حق علیه باطل اعزام شد و هشتم مرداد سال 1362 در منطقه مهران، در عملیات «والفجر سه» بر اثر اصابت ترکش مستقیم دشمن به درجه رفیع شهادت نائل آمد و به جمع شهدای جاویدالاثر استان ایلام پیوست، تا این‌که این‌روزها پس از 41 سال گمنامی، سرانجام پیکرش تفحص و هویت وی از طریق آزمایش دی.ان.ای شناسایی شد.

هویت 7 شهید گمنام مدفون در فارس مشخص شد

همچنین پیکر مطهر شهید «جهانگیر بیات» از شهدای جاویدالاثر دوران دفاع مقدس نیز پس از 42 سال کشف و شناسایی شد.

جهانگیر بیات، فرزند جهان‌شاه، به‌عنوان بسیجی از کرج به جبهه اعزام و در سال 1361 در عملیات والفجر مقدماتی در منطقه فکه بر اثر اصابت ترکش مستقیم به درجه رفیع شهادت نائل آمد و به جمع شهدای جاویدالاثر پیوست.

مسئولین استان البرز با حضور در منزل این شهید، خبر تفحص و شناسایی پیکر شهید بیات را به بازماندگانش اعلام کردند. برنامه‌های تشییع و خاکسپاری نیز متعاقبا اعلام خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تفحص پیکر هشت شهید دفاع مقدس
  • ۷۵۰ شهید دفاع مقدس تک فرزند خانواده بودند
  • تشییع و خاکسپاری پیکر ۲۰ شهید دفاع مقدس در ۹ استان‌
  • تفحص پیکر هشت شهید دفاع مقدس در عراق
  • ورود پیکر ۲ شهید تازه تفحص شده دفاع مقدس به اهواز
  • عکس/ استقبال از پیکر شهید دفاع مقدس در شیراز
  • شناسایی هویت شهید دفاع مقدس
  • پیکر مطهر ۲ شهید دفاع مقدس پس از ۴۰ سال تفحص شد
  • پیکر مطهر دو شهید دفاع مقدس پس از چهار دهه تفحص شد
  • پیکر شهید جاویدالاثر ایلامی پس از ۴۱ سال شناسایی شد