Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-01@22:44:50 GMT

عادت هایی که عامل چاقی است

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۸۵۱۸۲

عادت هایی که عامل چاقی است

رکنا: این عادت های اشتباه عامل اضافه وزن و چاقی است.

برخی عادت های روزمره ای که داریم، در عین بی خطر بودن مانع از کاهش وزن اضافی می شوند، چون در روند سوخت و ساز بدن اشکال ایجاد کرده و مانع از کالری سوزی در طول روز می شوند.

خواب زیاد

بر کسی پوشیده نیست که داشتن تغذیه متعادل و ورزش Sport منظم جزو روش های موثر برای مقابله با اضافه وزن و چاقی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در برخی مواقع حتی با رعایت این مسائل فرد نمی تواند به هدف خود برسد و وزن خود را کاهش دهد. در نتیجه ناامید می شود.

با این حال به این نکته توجه نمی کند که برخی عادت های روزمره ای که دارد عامل اصلی عدم کاهش وزن وی است، یعنی ابتدا باید برخی از این عادت ها اصلاح شود. البته باید گفت که این عادت ها به هیچ عنوان عادت های عجیبی نیستند و در عین بی خطر بودن مانع از کاهش وزن می شوند. چون در روند سوخت و ساز بدن اشکال ایجاد کرده و مانع از کالری سوزی در طول روز می شوند.

صبح ها زیاد می خوابید

باوجود اینکه گفته می شود خواب کمتر از ۷ ساعت باعث افزایش وزن می شود خوابیدن بیش از اندازه نیز همین تاثیر را دارد. محققان در سال ۲۰۱۴ به این نتیجه رسیدند افرادی که بیش از ۱۰ ساعت متوالی می خوابند نیز با مشکل افزایش توده بدنی مواجه می شوند. در ظاهر خوابیدن زیاد باعث افزایش هورمون کورتیزول می شود. این هورمون که باعث ایجاد استرس می شود می تواند باعث افزایش اشتهای فرد و تشویق وی به خوردن بیشتر شود. محققان توصیه می کنند که بین ۷ تا ۸ ساعت خواب متوالی و بی وقفه برای داشتن کیفیت خواب خوب لازم است و داشتن خواب خوب نیز به خودی خود روی وزن تاثیر دارد.

در معرض نور آفتاب قرار نمی گیرید

شاید در نگاه اول بی ربط به نظر بیاید اما نور خورشید برای فعال کردن سوخت و ساز بدن در ساعات اولیه صبح موثر است. محققان به این نتیجه رسیده اند که امواج خورشید در هنگام صبح برای دریافت انرژی در بدن و همچنین فعال شدن سوخت و ساز بدن در حین پیاده روی تاثیر فوق العاده ای دارد. بنابراین توصیه می شود صبح ها بیشن ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در معرض آفتاب قدم بزنید و مطمئن باشید که این کار ساده روی شاخص توده بدن تان تاثیر مثبت دارد.

صبحانه نمی خورید یا کم می خورید

یکی از عادت های نامناسب که روی افزایش وزن تاثیر می گذارد مصرف صبحانه ای است که از نظر مواد مغذی یا حجم آن فقیر است. بدین معنی که یا از مواد غذایی نامناسب برای صبحانه استفاده می کنید و یا اینکه میزان صبحانه ای که می خورید بسیار کم و ناکافی است. صبحانه یک وعده غذایی مهم است. اگرچه برخی افراد ترجیح می دهند صبحانه میل نکنند اما باید بدانید که صبحانه کامل برای رساندن انرژی لازم به بدن ضروری است. این وعده غذایی باید بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ کالری به بدن برساند و با مصرف کربوهیدرات ها، پروتئین، آنتی اکسیدان ها، چربی های سالم، ویتامین ها و مواد معدنی تامین خواهد شد.

قبل از صرف صبحانه وقت زیادی تلف می کنید

اگر بعد از بیدار شدن از خواب همچنان در رختخواب می مانید و زمان صرف صبحانه را به تعویق می اندازید بدانید که همین کار ساده نیز باعث افزایش وزن می شود. بدن ما برای فعال کردن عملکردهای سلول ها و دستگاه های حیاتی خود و همچنین برای پر کردن ذخیره خود که در طول شب خالی شده است نیاز به انرژی دارد. علاوه براین معده احساس خالی بودن دارد و در نتیجه شروع به ترشح مایع اسیدی می کند و این مسئله می تواند باعث ایجاد التهاب در معده و بروز علائم گاستریت ( ورم معده) شود. بنابراین توصیه می شود به محض بیدار شدن از خواب از جا بلند شوید و در اولین فرصت صبحانه میل کنید. بهتر است با یک نوشیدنی سالم مانند چای یا آب ولرم با اندکی لیموترش روزتان را شروع کنید.

همه کارهای صبحگاهی را با عجله و نگرانی انجام می دهید

اکثر کارهای صبحگاهی زمانبر هستند و محدود بودن زمان را به خوبی نشان می دهند به طوری که اکثر افراد این کارها را با عجله و شتاب بالا انجام می دهند. با وجود اینکه سرعت عمل بالا داشتن باعث می شود به تمام این کارها برسید اما واقعیت این است که عجله زیاد برای اتمام کارها استرس آور بوده و روی وزن تاثیر می گذارد. بنابراین می توانید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زودتر از زمان معمول از خواب بیدار شوید و بدون عجله و اضطراب و نگرانی به کارهای صبحگاهی تان برسید.

طرفدار شیرینی و کیک هستید

کیک و شیرینی جات در میانه روز برای مقابله با احساس گرسنگی نیم روزی بعد از سوزاندن میزان قابل توجهی انرژی گزینه مناسبی است. اما اکثر افراد به سراغ انواع صنعتی و حاضری این مواد غذایی می روند. باید بدانید که این مواد غذایی حاوی میزان زیادی کالری و همچنین ترکیبات افزودنی هستند که به جای کنترل اشتها و برطرف کردن گرسنگی باعث می شوند که در مدت زمان کوتاهی دوباره احساس گرسنگی داشته باشید. بهترین گزینه هایی که می توانید به عنوان میان وعده میل کنید که از این مشکلات در امان بمانید موارد زیر هستند:

یک مشت میوه خشک

یک واحد میوه

چای یا اسموتی

ماست طبیعی

نتیجه گیری

همانطور که مشاهده کردید برخی عادت های به ظاهر ساده و پیش پا افتاده که اکثر ما در طول روز مرتکب می شویم می تواند روی وزن ما تاثیر بگذارد. بهترین کار این است که ابتدا چنین عادت هایی را شناسایی کنید و سپس به فکر ترک آنها باشید. سعی کنید عادت های سالمی که سبک زندگی تان را بهبود می دهد جایگزین این عادت های نادرست کنید.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

دردسر ازدواج با پسری که 10 سال کوچکتر بود+ عکس

مرگ تلخ هانیه 7 ساله به خاطر اشتباه پرسنل بیمارستان دزفول

پررویی مدیرعامل سکه ثامن در تحقیقات پلیسى + عکس و فیلم

اصلاح صورت هنگام رانندگی حادثه ساز شد! + فیلم

قاسم‌ خانی و پاوه‌ نژاد هم احضار شدند

ترامپ مرد ایده آلی برای همخوابی با یک زن نیست ! + عکس

تجاوز پدر به دختر 13 ساله اش / در مسافرخانه ای در تهران رخ داد + عکس

این مرد باهوش به خودش تیر اختلاس زد ! + عکس

خودکشی دکتر جراح ارتوپد در ویلای شمال / همه چیز از درخواست میترا شروع شد !

این زن امریکایی و شوهر ایرانی اش عاشق حیوانات هستند / زندگی با حیوانات وحشی در قزوین + عکس

تجاوز پدربزرگ 90 ساله به نوه 13 ساله اش / وقتی خواب بود سراغش رفتم و ...+عکس

لاغری با پودر سنجد

جزییات نگرانی «حمید فرخ نژاد» از گرانی دلار فاش شد! + فیلم

 

 

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه حمله تروریستی اهواز ورزش Sport چای سبک زندگی چاقی وزن عادت اشتباه مشت عکس ایران زن ازدواج دختر مرد هولناک تصاویر پرونده متهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۸۵۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین مدل خوابیدن برای حفظ سلامتی بدن

آفتاب‌‌نیوز :

خواب خوب شبانه مهم است؛ زیرا اجازه می‌دهد بدن شما بهترین عملکرد خود را داشته باشد. خواب، منابع انرژی بدنتان را شارژ می‌کند، بنابراین وقتی بیدار می‌شوید احساس خوبی دارید، بهتر می‌توانید تمرکز کنید و احساس انرژی بیشتری می‌کنید. همچنین خواب به مغزتان کمک می‌کند اطلاعات را پردازش کرده و حافظه را تقویت کند. به همین دلیل خواب خوب و باکیفیت شب می‌تواند کمکتان کند چیز‌های مربوط به روزی را که سپری کرده‌اید بهتر به‌خاطر بسپارید. خواب خوب برای سلامت بلندمدت مغز خیلی اهمیت دارد. طی خواب مغز شما سموم و پروتئین‌های آسیب‌دیده را از طریق سیستم لنفاوی به‌خصوصی که به آن سیستم گلیمفاتیک (g-lymphatics) می‌گویند دفع می‌کند. سیستم گلیمفاتیک سیستمی از رگ‌های لنفاوی است که سموم و ضایعات مغز و نخاع را دفع می‌کنند. این سیستم بخشی از سیستم لنفاتیک است که به انتقال مایع لنف و سلول‌های ایمنی در بدن کمک می‌کند. سیستم گلیمفاتیک کمک می‌کند تا پاتوژن‌ها و سموم از مغز و نخاع تخلیه شده و سطح سلول‌های ایمنی در سیستم عصبی مرکزی تنظیم شود.

با وجود اهمیتی که خواب دارد، همیشه هم راحت نیست که خواب خوبی داشته باشیم و ممکن است برای به خواب‌رفتن یا در خواب ماندن یا صبح خیلی زود بیدارشدن به مشکل بربخوریم و طی روز احساس خستگی و سستی کنیم. تقریباً نیمی از افراد بزرگسال گاهی دچار بی‌خوابی می‌شوند و ۱۰ درصد از افراد دچار مشکل مزمن بی‌خوابی هستند.

شاید این سؤال شما هم باشد که در چه وضعیتی بخوابید تا خواب شما بهترین کیفیت را داشته باشد و به سلامتی‌تان کمک کند. در این مطلب به مزایا و معایب هر یک از وضعیت‌های خواب می‌پردازیم: به پشت خوابیدن، روی شکم خوابیدن و به پهلو خوابیدن

به پهلو خوابیدن می‌تواند ریفلاکس را نیز کاهش دهد؛ اما به این شرط که به پهلوی چپ بخوابید. البته به پهلو خوابیدن می‌تواند درد شانه را در سمتی که روی آن می‌خوابید بدتر کند.

به پشت یا روی کمر خوابیدن

به پشت خوابیدن بهترین مدل خوابیدن برای ستون فقرات است. این مدل خوابیدن کمک می‌کند تا ستون فقرات شما تراز مناسبی داشته باشد. اگر دچار آرتریت و درد مفاصل هستید، به پشت خوابیدن کمک می‌کند از فشار وارد بر لگن و زانوهایتان نیز کم شود. به پشت خوابیدن همیشه هم راحت نیست، بنابراین شاید طول بکشد تا به این مدل خوابیدن عادت کنید.

اگر کمردرد یا گرفتگی کمر دارید، چند نکته برای به پشت خوابیدن وجود دارد:. سفتی تشکتان باید مناسب باشد، می‌توانید لایهٔ دیگری از فوم زیر آن بگذارید یا چندلایه از روی تشک کم کنید تا سفت‌تر شود. اگر تشک خوابتان نرم باشد، حمایت کمتری از کمرتان می‌کند و دچار کمردرد خواهید شد.. از بالش یا بالش‌هایی برای زیر سر و گردنتان استفاده کنید تا ستون فقراتتان وضعیتی خنثی داشته باشد. بدین ترتیب تراز ستون فقرات و گردنتان حفظ شده و حمایت خوبی از کمرتان هم می‌شود. شما باید به بالش‌های اضافی زیر سرتان به‌راحتی دسترسی داشته باشید تا طی شب اگر لازم شد بتوانید راحت ارتفاع بالش‌ها را تنظیم کنید.. برای اینکه نواحی که دچار پیچ‌خوردگی عصب‌هاست تحت‌فشار قرار نگیرند، بالش کوچکی بین کتف‌هایتان قرار دهید تا هم فشار از روی نقاط حساس مثل عصب سیاتیک برداشته شود و هم گردش خون مناسبی برقرار باشد.. برای حمایت بهتر از کمر، یک بالش بزرگ زیر زانو‌ها بگذارید.

معایب به پشت خوابیدن:

اگر به پشت بخوابید بیشتر ممکن است خوروپف کنید. برای بعضی از افراد، تغییر عادت خواب از به پشت خوابیدن به روی شکم خوابیدن کافی است تا خوروپف نکنند. همچنین اگر آپنه خواب دارید این مدل خوابیدن برایتان مناسب نیست، چون می‌تواند انسداد راه‌های هوایی را تشدید کند. یک امتیاز دیگر به پشت خوابیدن این است که اگر زیر سرتان را با بالش‌های متعدد بالاتر بیاورید، از علائم ریفلاکستان کاسته خواهد شد.

روی شکم خوابیدن

دوست دارید روی شکم بخوابید؟ خوب است بدانید وقتی روی شکم می‌خوابید بالاتنه‌تان قوس نادرستی به داخل بالش می‌گیرد و در نتیجه کمر و ستون فقراتتان وضعیت درستی نخواهد داشت. به همین دلیل اگر کمردرد یا گردن درد دارید روی شکم خوابیدن مدل درستی نیست. یکی از مزایای روی شکم خوابیدن این است که خوروپف را کمتر می‌کند و اگر آپنه خواب دارید، مدل سالم‌تری برای خواب است. روش شکم خوابیدن برای افرادی که ریفلاکس دارند هم مناسب نیست. اگر نمی‌توانید عادت روی شکم خوابیدن را اصلاح کنید، یک بالش زیر بالاتنه‌تان بگذارید تا ستون فقراتتان وضعیت خنثی‌تری پیدا کند. اگر از بالش استفاده می‌کنید، حتماً بالشی کم‌ارتفاع و پهن باشد. بالش بلند، تراز طبیعی بدنتان را به هم می‌ریزد و باعث قوس نادرست کمر می‌شود. روی شکم خوابیدن باتوجه‌به تحت‌فشار قرارگرفتن صورت روی بالش باعث ایجاد چین‌وچروک روی پوست صورت هم می‌شود.

به پهلو خوابیدن

طبق آمار، شش دهم افراد به پهلو می‌خوابند. یکی از خوبی‌های به پهلو خوابیدن این است که خوروپف را کمتر می‌کند. همان‌طور که گفتیم اگر به پشت بخوابید احتمال خوروپف کردنتان بیشتر است؛ زیرا این مدل خوابیدن اجازه می‌دهد بافت حلق پایین بیفتد و راه هوایی را مسدود کند. اما وقتی به پهلو می‌خوابید، بافت نرم زبان و حلقتان به‌اندازه کافی شُل شده و احتمال انسداد راه‌های هوای خیلی کمتر می‌شود و در نتیجه بهتر می‌توانید تنفس کنید. به پهلو خوابیدن می‌تواند ریفلاکس را نیز کاهش دهد؛ اما به این شرط که به پهلوی چپ بخوابید. البته به پهلو خوابیدن می‌تواند درد شانه را در سمتی که روی آن می‌خوابید بدتر کند. به پهلو خوابیدن مثل روی شکم خوابیدن می‌تواند چین‌وچروک‌ها را در سمتی از صورت که به آن طرف می‌خوابید و صورتتان به بالش سابیده می‌شود افزایش دهد.

در پایان

واقعیت این است که وقتی می‌خوابید بدنتان فقط استراحت نمی‌کند و خیلی کار‌ها انجام می‌دهد. وقتی در خواب هستید، بدنتان سلول‌های آسیب‌دیده را ترمیم می‌کند، با عفونت‌ها می‌جنگد، بافت‌های جدید را رشد می‌دهد و خیلی کار‌های دیگر! بنابراین خواب خوب از خیلی جهات اهمیت دارد. خواب کافی و باکیفیت شما را خوش‌اخلاق‌تر، هشیارتر و متمرکزتر می‌کند. همچنین خواب خوب باعث نشاط و جوان‌سازی می‌شود. از آن طرف، اگر خوب نخوابید دچار مشکلاتی در سلامتی خود خواهید شد، از جمله چاقی، بیماری‌های قلبی و دیابت. نکتهٔ مهم دیگر در مورد خواب اینکه مدل خوابیدنتان هم مطرح است. اگر کمردرد یا ریفلاکس دارید یا خوروپف می‌کنید، بعضی از مدل‌های خوابیدن برای شما مناسب‌ترند. این نکته را یادتان باشد و مدل مناسبی از خوابیدن را برای خود انتخاب کنید.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن
  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند
  • حرکت باورنکردنی یک گوزن به سبک ژاپنی‌ها
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • بهترین مدل خوابیدن برای حفظ سلامتی بدن
  • کار‌هایی که به مغز آسیب می‌رساند
  • این مربا را برای صبحانه نخورید!
  • عامل ۴۶ درصد تصادفات ؛ یک عادت بد در رانندگی!