Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رشت - ايرنا - رئيس ايستگاه تحقيقات زيتون رودبار با اشاره به ضرورت و اهميت ارتقاء کيفي محصول زيتون، جوان سازي و اصلاح باغ هاي قديمي زيتون استان در شهرستان رودبار را موضوعي ضروري عنوان کرد که بايد به آن توجه جدي شود.

زهرا يوسفي روز سه شنبه در بازديد از خبرگزاري جمهوري اسلامي مرکز رشت، زيتون را ميوه و محصولي مقدس دانست که در قرآن مجيد از آن يادشده و سابقه توليد آن در کشور را سه هزار سال ذکر کرد و افزود: تنها محصولي است که شوراي بين المللي زيتون زيرنظر سازمان ملل متحد براي آن تشکيل شده که مسائل زيتون را به صورت بين المللي پيگيري و سياست گذاري مي کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي سطح زيرکشت زيتون در کشور را 93 هزار هکتار عنوان و خاطرنشان کرد: از سال 1372 طرح توسعه کشت زيتون در کشور شروع شده که هدف اصلي اين طرح، توليد روغن خوراکي است.
يوسفي با اشاره به وجود ايستگاه هاي تحقيقات زيتون در کشور از جمله در طارم، سرپل ذهاب، گلستان و نيز رودبار ادامه داد: اگرچه گيلان از نظر سطح زير کشت زيتون، رتبه چهارم کشور را دارد ولي اين محصول براي استان، داراي اهميت زيادي است.
وي فعاليت ايستگاه تحقيقات زيتون رودبار را متمرکز بر برداشت، پس از برداشت و فرآوري روغن زيتون ذکر و اضافه کرد: بين 60 تا 70 درصد زيتون براي توليد کنسرو و بقيه براي روغن استفاده مي شود و از آنجاييکه نگهداري ميوه زيتون از نظر اقتصادي براي باغدار گيلاني صرفه اي ندارد، به سمت بهره گيري از محصول در بخش روغن گام بر نمي دارد.
يوسفي آفت مگس ميوه زيتون را يکي از مشکلات اين حوزه دانست و گفت: توجه به اين مسئله، در گيلان ضروري تر است و پرداختن به آن بيشتر احساس مي شود زيرا در اين استان، باغ هاي قديمي وجود دارند که رها شده اند يا مديريت ضعيفي مي شوند و اين باغ هاي قديمي، کانون پرورش مگس زيتون هستند.
يوسفي با تاکيد بر ضرورت جوان سازي باغ هاي قديمي زيتون، به تجربه انجام اين مهم در استان هايي مانند زنجان و قزوين اشاره کرد و افزود: در مناطق يادشده، با همکاري باغداران اقدامات خوبي انجام شد و لازم است در گيلان نيز اين رويکرد دنبال شود.
وي ادامه داد: همچنين بايد درخصوص کيفيت روغن زيتون گيلان تدابيري درست و اصولي اتخاذ شود تا شاهد ارتقاء کيفيت آن باشيم.
رئيس ايستگاه تحقيقات زيتون رودبار با يادآوري اينکه از سال 1391 اولين آزمايشگاه ارزيابي حسي روغن زيتون در اين ايستگاه با اعتباري بالغ بر 300 ميليون تومان راه اندازي شده، گفت: براي تشخيص کيفيت روغن زيتون از طريق صفات حسي مانند تلخي، قندي، شيريني ، بو و ... اقدام مي شود.
به گفته يوسفي، هم اکنون 12 ارزياب حسي که در يکي از دانشگاه هاي کشور اسپانيا آموزش ديده و داراي مدرک معتبر علمي هستند، در اين آزمايشگاه ارزيابي حضور دارند و اين امکان مناسب براي بهره گيري از ظرفيت هاي آن در ايستگاه تحقيقات زيتون رودبار فراهم است.
وي آمادگي ارائه خدمات لازم در اين بخش به نهادها و سازمان هاي مرتبط با سلامت ازجمله معاونت غذا و دارو را اعلام کرد و گفت: چنانچه روغن هاي توليدي از فيلتر اين آزمايشگاه رد شوند، بتدريج شاهد افزايش کيفيت روغن زيتون خواهيم بود.
افزون بر هشت هزار هکتار باغ زيتون در رودبار وجود دارد. شهرستان رودبار در جنوب استان گيلان واقع است و ايستگاه تحقيقات زيتون رودبار يکي از مراکز تحقيقاتي زيرمجموعه مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي استان است.
2007
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۸۵۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش مهم آموزش و پرورش در هویت بخشی به نسل نوجوان و جوان

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، آیت‌الله صفایی بوشهری در خطبه‌های نماز جمعه امروز شهر بوشهر با تسلیت شهادت امام جعفر صادق (ع) به فراز‌هایی از بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با شماری از معلمان سراسر کشور اشاره کرد و گفت: آموزش و پرورش به لحاظ اهمیت و تاثیرگذاری با هیچ دستگاهی قابل مقایسه نیست، زیرا همه نهاد‌ها و دستگاه‌های اجرایی، استفاده کننده از نیرو‌های انسانی هستند که در آموزش و پرورش تربیت شده‌اند.

وی ادامه داد: به همین علت آموزش و پرورش وزارتخانه‌ای راهبردی است و ریشه تمامی تحولات پیشرفت آفرین در این نهاد است و توجه به آموزش و پرورش توجه به ریشه توانمند اداری و اجرایی است.

امام جمعه بوشهر تاکید کرد: همه منابع انسانی آغازش آموزش و پرورش است پس مسئولان باید توجه ویژه‌ای در همه عرصه‌ها به آموزش و پرورش داشته باشند.

وی با بیان این‌که استان بوشهر هزار و ۷۰۰ کلاس درس تخریبی دارد، گفت: این استان دارای شرایط بسیار خوبی از نظر اعتبار مالی است و مراکز صنعتی بسیاری در این استان وجود دارد، بنابراین باید پیوست‌های فرهنگی اجتماعی لحاظ شود و در عرصه تخصیص اعتبارات به آموزش و پرورش نگاه ویژه شود تا یک روز جشن پایان وجود کلاس تخریبی در استان برگزار شود.

آیت‌الله صفایی بوشهری اظهار کرد: سال‌هاست وجود کلاس‌های تخریبی، مدیران و معلمان آموزش وپرورش را عذاب می‌دهد. مسئولان باید اعتبارات استانی و ملی به آموزش و پرورش اختصاص دهند تا این مشکل مرتفع شود.

وی گفت: یکی از مهترین وظایف آموزش و پرورش هویت بخشی به نسل نوجوان و جوان است که این وظیفه بر عهده معلمان است، که در همین راستا مسئولان باید توجه ویژه‌ای به معلمان و آموزش و پرورش داشته باشند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر افزود: در زمان حاضر بسیاری از معلمان و دبیران طرح و برنامه برای تحقق این مهم دارند و شماری از آنها کلاس‌ها و برنامه‌های فوق مدرسه برای رشد دانش‌آموزان تشکیل می‌دهند که نیاز به حمایت و یاری آنهاست و پس مسئولان باید به اندازه تاثیرگذاری آموزش و پرورش در کشور به آنها کمک کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر، افزود: اعضای این سازمان جوانانی هستند که در بدترین شرایط زیستی و حوادث بدون هیچ چشم‌داشتی حضوری فعال داشته در این نهاد داشته و یاری‌رسان مردم بوده‌اند.

آیت‌الله صفایی بوشهری بیان کرد: با وجود تلاش‌های زیاد صهیونیست‌ها و پشتیبانان آمریکایی و اروپایی آنها مسئله فلسطین همچنان مسئله اول دنیا است که اعتراض‌ها به جنایات رژیم صهیونیستی در دانشگاه‌های آمریکا و گسترش آن به دانشگاه‌های اروپا از نشانه‌های استمرار حساسیت افکار عمومی جهان به مسئله فلسطین و غزه و برملا ساختن جنایت‌های رژیم سفاک صهیونیستی است.

وی بیان داشت: رسانه‌های خارجی در سطح بین‌المللی هر کار هم که می‌کنند تا صهیونیست‌ها و پیشتیبانان آمریکایی و اروپایی‌شان، مسئله‌ی غزه را از دستور کار افکار عمومی دنیا خارج کنند، اما موفق نمی‌شوند.

خطیب جمعه بوشهر با اشاره به موضوع عفاف و حجاب به عنوان یک فریضه اجتماعی گفت: در اسلام از حریم زن صیانت و حفاظت می‌شود و این در شرایطی است که جهان استکبار به دنبال کور کردن شخصیت والای زن است، اما اسلام در پی اعتلای شخصیت زن و برای زن حریم قرار داده که آن عفاف و حجاب است.

وی اظهار کرد: جهان استکبار به دنبال ابتذال زن است و برای رسیدن به این هدف، ریشه اصلی خانواده که زن است را مورد هجمه قرار داده، پس مراعات عفاف و حجاب و حمایت از آن موجب رشد اجتماعی و مقاومت در برابر هجمه دشمنان است.

آیت الله‌صفایی بوشهری با تقدیر از برگزار کنندگان مراسم گرامیداشت ۱۰ اردیبهشت روز ملی خلیج فارس گفت: امیدوارم این مراسم سال آینده در فضایی باشکوه‌تر برگزار شود تا بوشهر به عنوان پایتخت مقاومت خلیج فارس و بصیرت آفرینی معرفی شود.

دیگر خبرها

  • آب چاه بخورید اما آب بسته‌بندی شده نه! | حرف‌های جنجالی مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی ؛ دروغ بزرگ مافیای روغن چیست؟ | برنج ایرانی بخورید چون..
  • رشد ویلایی‌سازی با استفاده از مشارکت‌های مردمی در ایوانکی
  • نقش مهم آموزش و پرورش در هویت بخشی به نسل نوجوان و جوان
  • لزوم توجه به توسعه باغات زیتون در شهرستان رودبار
  • انعقاد قرار با روس‌ها برای صادرات زیتون رودبار
  • نصب ۱۰ ایستگاه هوشمند آب و هواشناسی در شهرستان زرند
  • دستگیری ۲ خواهر قاتل پدر در تهران
  • دور دوم انتخابات بسیار تعیین‌کننده است/ لزوم اصلاح ساختار بودجه
  • قتل مرد کامیون‌دار با ضربه چاقو در این محله تهران
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود