Web Analytics Made Easy - Statcounter


محققان دانشگا باپتیست هنگ کنگ دریافتند مواد شیمیایی موجود در ضدآفتاب موجب بروز ناهنجاری‌های در زبرافیش (نوعی ماهی) و مرگ نوزادشان می‌شود.

بعد از مصرف ضدآفتاب‌ها توسط انسان، فیلتر‌های شیمیایی یا آلی اشعه فرابنفش (UV) موجود در ضدآفتاب‌ها وارد دریا می‌شوند، که یا به طورمستقیم از طریق شستشو این کرم‌ها با اب دریا یا به طورغیرمستقیم از طریق تخلیه فاضلاب خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال در نهایت وارد دریا می‌شوند و تهدیدی برای ارگانیسم‌های دریایی و اکوسیستم می‌شوند.

به گفته محققان، فیلتر‌های UV با وارد شدن به زنجیره غذایی انسان به سلامت انسان آسیب می‌رسانند.

کلوین لونگ زی اسن، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: "اشعه UV موجب افزایش ریسک پیری زودرس پوست، کک و مک و آغاز سرطان پوست می‌شود. فیلتر‌های آلی یا شیمیایی UV که می‌توانند اشعه UV را جذب یا مسدود نمایند به شکل گسترده‌ای در محصولات بهداشتی نظیر ضدآفتاب‌ها استفاده می‌شوند. "

در این مطالعه، زبرافیش‌ها به مدت ۴۷ روز در معرض آب آلوده به سه نوع فیلتر متداول UV قرار گرفتند: بنزوفنون-۳ (BP-۳)، اتیل هگزیل متوکسی سینامات (EHMC) و اکتوکریلن (OC).

بعد از ۴۷ روز ظاهرا هیچ یک از زبرافیش‌های بالغ صدمه ندیده بودند، اما چندین نوزادشان دچار ناهنجاری‌های شده بودند.

میزان مرگ و میر جنین‌ها در طول ۲۴ ساعت به شکل قابل توجهی افزایش یافته بود و از ۱۰ درصد به حدود ۶۰ درصد رسیده بود.

وی در ادامه می‌افزاید: "از آنجائیکه بیش از ۷۰ درصد ساختار ژنتیکی زبرافیش شبیه به انسان است، تاثیر این آلاینده‌ها انتقال یافته از طریق زنجیره غذایی به انسان‌ها و تاثیربلندمدت آن بر باروری انسان قابل اغماض نیست. "   منبع: سیمرغ 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ضدآفتاب مراقبت از پوست باروری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۰۴۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فریز تخمک، راهی برای حفظ قدرت باروری دختران

ایسنا/آذربایجان شرقی یک متخصص زنان، زایمان و نازایی با اشاره به افزایش سن ازدواج دختران و تاخیر در باروری، گفت: فریز تخمک راهی برای حفظ قدرت باروری دختران است.

دکتر لیدا حیدری در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح عواملی که قدرت باروری را پایین می‌آورد، اظهار کرد: یکی از مشکلات جامعه امروز ما کاهش نرخ رشد جمعیت است و برای بهبود این نرخ باید ازدواج و سپس بارداری در سنین مناسب و درستی انجام شود.

وی با تاکید بر این‌که زنان نباید حاملگی را به تاخیر بیندازند، افزود: مناسب‌ترین سنین برای بارداری را بین ۲٠ تا ۴٠ سالگی می‌دانند اما توصیه می‌کنیم که بانوان، حاملگی را به تاخیر نیندازند زیرا با افزایش سن، احتمال حاملگی پرخطر افزایش می‌یابد.

وی با بیان این‌که بانوان برخلاف آقایان، فرصت باروری محدودی دارند، گفت: توصیه می‌کنیم که حتما بانوان از این زمان محدود خود استفاده کرده و اگر بنا به هر دلیلی از جمله ادامه تحصیلات، فرصتی برای باروری ندارند، اقدام به فریز تخمک و یا جنین بکنند. بهترین گزینه برای دختران مجرد با سن بالا، فریز تخمک است. این تخمک‌ها در بانک تخمک نگهداری شده و هر وقت که نیاز باشد می‌توان از آن استفاده کرد.

حیدری تاکید کرد: برای افراد متاهلی که بنا به دلایلی نمی‌خواهند بچه دار شوند نیز بهترین گزینه، فریز جنین است. این جنین در بانک مربوطه نگهداری می‌شود و گاه تا ۴۸ سالگی می‌توان جنین را به داخل رحم فرد وارد کرد و یا از گزینه رحم اجاره‌ای استفاده کرد.

وی افزود: نخستین اولویت برای بانوان، حفظ باروری و تخمک است اما متاسفانه به دلیل مسائلی مانند آلودگی‌های آب و هوا، استرس و عوامل دیگر، احتمال از بین رفتن تخمک‌ها در جامعه امروز بالا رفته و این موضوع در آزمایش‌هایی که از بانوان زیر ۴۰ سال  گرفته می‌شود، مشهود است. برای جلوگیری از این معضل باید آموزش‌های حفظ تخمک را از مدارس شروع کرد و دختران را نسبت به این عارضه آشنا ساخت.

وی با بیان این‌که انجام ورزش‌های منظم و تغذیه مناسب برای حفظ تخمک بانوان مفید است، گفت: بانوان باید از استرس‌های بیش از حد و مواردی مانند آلودگی هوا پرهیز کنند و وقتی ازدواج می‌کنند، بارداری را با دلایل جزئی به عقب نیندازند و اگر نمی‌خواهند که ازدواج کنند، حداقل از گزینه فریز تخمک استفاده کنند.

این متخصص زنان تاکید کرد: حفظ جمعیت جوان با توجه به روند پیری که در کشور آغاز شده است، اهمیت بالایی دارد و ممکن است طی ۱۰ سال آینده، نیروی جوانی در کشور نداشته باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انقلاب صنعتی (قرن هجده و نوزدهم) و پیشرفت‌های فناورانه
  • تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی
  • نرخ ناباروری زنان جوان آمریکایی در حال افزایش است
  • آغاز ساخت پایانه مکانیزه مواد معدنی در مجتمع بندری امام خمینی
  • آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟
  • چگونه سینک آشپزخانه را بدون مواد شوینده شیمیایی تمیز و درخشان کنیم؟
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • فریز تخمک، راهی برای حفظ قدرت باروری دختران
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • پرداخت ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل خانگی در مراغه