Web Analytics Made Easy - Statcounter

در میان روشهای تراش و برش سنگ و به دست آوردن مسیر صحیح در عمق زمین که توسط استاد سنگبر و مقنی انجام می‌شده است، نتیجه آن آثاری است مانند نهر داریون و دهانه آب رسان بلیتی به عنوان بخشی از حلقه آبی تاریخی شوشتر که در حافظه میراث جهانی به ثبت رسیده است. ۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۳ اجتماعی محیط زیست سفر نظرات

به گزارش گروه اجتماهی خبرگزاری تسنیم، احسان احمدی نیا در سومین همایش بین المللی معماری دست کند با ارائه مقاله «امکانات معماری دست کند در توسعه و تکمیل فضاهای شهرهای تاریخی ایران (نمونه مطالعه شده: قلعه – شهر ایزدخواست)» گفت: نمونه مطالعه شده نشان می‌دهد که بهره گیری از معماری دست کند در کنار گونه دیگر معماری، به قابلیت اینگونه ساختار در امکان توسعه و تکمیل فضاهای شهری در شرایط خاص محیطی، زیستی و استراتژی‌های مترتب بر این دو عامل باز می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، قابلیت‌های مورد بحث در ایزدخواست این امکان را فراهم می کرده تا از این نوع ساختار در کنار سایر وجوه معماری توامان بهره برداری کنند. بر همین اساس می توان گفت معماری دست کند در تجربه معماری ایرانی بخشی جدایی ناپذیر از معماری شهری محسوب می شده است و نگاهی به نقشه پراکندگی آثار دست کند در ایران این فرض را قوت می‌بخشد.

در ادامه این نشست علی محمد چهارمحالی مقاله «همراهی دانش و تجربه، کلید یافتن مسیر درست در عمق زمین» را ارائه کرد.

وی گفت: در میان روش‌های مختلفی برای تراش و برش سنگ و به دست آوردن مسیر صحیح در عمق زمین توسط استاد سنگبر و مقنی انجام می‌شده است که نتیجه آن آثاری است مانند نهر داریون و دهانه آب رسان بلیتی به عنوان بخشی از حلقه آبی تاریخی شوشتر که در حافظه میراث جهانی به ثبت رسیده و همچنین قنات تاریخی باغ خان که تنها نمونه زنده از قنات‌های رودخانه ای و آب رسان است که به مدد دانش این انسانهای توانا و سخت کوش ساخته شدند.

در پایان این نشست نیز سجاد قربانی به بیان گوشه ای از مقاله معرفی معماری دست کند جزیره کیش با نگرشی بر ساختار شناسی این شیوه از معماری در استان هرمزگان پرداخت.

وی گفت: معماری دست کند در نقاط مختلف ایران قابل مشاهده است ؛جزیره کیش نیز بدلیل مرجانی بودن بستر اصلی و سبک معماری آن از این قاعده مستثنی نیست.

قربانی افزود: بر این اساس هدف اصلی مقاله پیش رو شناخت و بررسی گونه ای متفاوت از معماری دست کند در جزیره کیش است.

انتهای پیام/

R1014143/P1014143/S2,23,1416/CT12 واژه های کاربردی مرتبط گردشگری سازمان میراث فرهنگی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گردشگری سازمان میراث فرهنگی گردشگری سازمان میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۰۸۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای فهرج در مسیر جهانی شدن قرار گرفت

پرونده ثبت جهانی روستای تاریخی فهرج با اقدامات مرمتی و حفاظتی صورت گرفت آماده شده و این روستای تاریخی در مسیر معرفی به عنوان روستای جهانی حرکت می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد،  روستای فهرج یکی از تاریخی ترین نقاط استان یزد است که دارای ویژگی‌های بسیار زیادی است که سبب شده این روستا نسبت به دیگر نقاط متفاوت و متمایز باشد.

از جمله ویژگی‌های روستای تاریخی فهرج، قرار گرفتن نخستین مسجد در ایران است و در کنار آن وجود جاذبه‌های تاریخی دیگر از جمله مجموعه شهدا و چاه چهل دختران این منطقه را بسیار خاص کرده است.

با توجه به این ویژگی‌ها، این روستای تاریخی و زیبا به عنوان کاندیدای روستای جهانی در نظر گرفته شده و از این رو بحث مرمت آن به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته است.

امروز هم خبرنگاران یزد اقدام به بازدید از این روستای تاریخی کردند تا علاوه بر آشنایی بیشتر با فهرج، از اقدامات صورت گرفته برای مرمت آن مطلع شوند.

سیدمحمد رستگاری، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در جریان این بازدید اظهار داشت: طی دو ماه گذشته با تیمی که در فهرج مستقر شدند با همکاری اهالی فهرج، یک سری اقدامات و فعالیت‌هایی در این روستا به صورت مدون و با برنامه در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه این اقدامات برای انتخاب نهایی روستای فهرج انجام می‌شود تصریح کرد: پیگیری‌های متعددی برای این موضوع صورت گرفته و روز گذشته هم پرونده آماده شده فهرج به وزارت میراث ارائه شد و دوشنبه باید این پرونده نهایی شده و به سازمان جهانی گردشگری برای انتخاب نهایی روستای جهانی ارسال شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد خاطرنشان کرد: در حال حاضر هشت روستا از کل کشور برای این موضوع در نظر گرفته شده که چند مورد از آنها در سال‌های قبل هم نسبت به ارسال پرونده اقدام کرده بودند ولی به دلایلی انتخاب نشده بودند و به همین دلیل پرونده‌های آنها از فهرج جلوتر بوده و در حال تکمیل آن هستند.

رستگاری خاطرنشان کرد: آنچه که در روستا باید انجام می‌گرفته به ویژه توسط اهالی در حال انجام است و امیدواریم که بتوانیم هرچه بهتر این پرونده را تکمیل کرده و زمینه انتخاب نهایی فهرج را فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه تاکنون نسبت به رسانه‌ای شدن ویژگی‌های روستای فهرج کامل نشده گفت: این موضوع نقیصه‌ای است که بخش قابل توجهی از ایراد آن به ما برمی‌گردد اما باید از الان نسبت به رسانه‌ای شدن هرچه بیشتر آن اقدامات لازم صورت پذیرد.

نکته بسیار مهم این است که فهرج صرفا به عنوان یک بنا و یا یک روستای تاریخی مورد توجه نیست بلکه به عنوان یک روستای جهانی گردشگری خواهد بود و بناهای تاریخی یکی از شاخصه‌های آن است.

نجمه نادری، ناظر مرمت و ساماندهی روستای تاریخی فهرج یزد هم در این مراسم با اشاره به اینکه تاکید اصلی ما ثبت جهانی فهرج نیست، گفت: زمانی که هدف اصلی ما صرفا ثبت جهانی روستا باشد، پس از آن که این اتفاق رخ داد به هدف رسیدیم و در واقع همه چیز تمام می‌شود.

وی ادامه داد: به همین دلیل باید بدانیم که ثبت شروع یک کار حفاظتی در حوزه های فرهنگی، کالبدی و اقتصادی است و ما به دنبال آن هستیم که از ثبت جهانی برای این منظور استفاده و بهره برداری کنیم.

نادری خاطرنشان کرد: تفاوتی که اینجا می‌تواند از سایر نقاط داشته باشد، سبک زندگی مردم این روستاست که در فهرج جاری و ساری است و این موضوع باید در تمامی شئون زندگی آنها حفظ شود و ما باید به این سمت حرکت کنیم که از داشته‌های روستا حفاظت کرده و مانع از نابودی آن شویم.

ناظر مرمت و ساماندهی روستای تاریخی فهرج یزد بیان کرد: اقداماتی هم که الان در حال انجام در روستاست، برای این موضوع است که بتوانیم برای حداقل یک تا دو دهه آینده این روستا را نسبت به آسیب‌ها بیمه کنیم.

وی افزود: این اقدام مثل کاری است که 20 سال قبل در روستای فهرج آغاز شده و منجر به یک حفاظت 20 ساله خوب از محدوده تاریخی روستای فهرج شده و مردم هم با اهمیتی که به این حوزه دادند از آن حفاظت لازم را داشته‌اند.

انتهای پیام/781/

دیگر خبرها

  • آخر هفته بارانی مازندران
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • روستای فهرج در مسیر جهانی شدن قرار گرفت
  • بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود
  • اتصال فاضلاب منزل به قنات جرم است
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران؛ یک خانه و کوچه‌اش پیدا شد!
  • ایجاد حفره ۸ متری در بافت تاریخی یزد/ اتصال فاضلاب به قنات ممنوع
  • سفرنامه| مسیر بی بازگشت به ریگ جن!/ مثلث برمودای ایران کجاست؟
  • جسد کودک غرق شده در رودخانه خرسان هنوز پیدا نشده است