Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران اولین و بزرگ‌ترین تولیدکننده ماده اولیه شوینده‌ها در ایران است که در خردادماه ۱۳۷۳ با ظرفیت اسمی تولید ۵۰ هزار تن الکیل بنزن خطی و ۴۱ هزار تن نرمال پارافین با استفاده از دانش فنی و مهندسی پایه شرکت UOP شعبه لندن به بهره‌برداری رسید و در سال ۱۳۸۲ با اجرای طرح توسعه اول، ظرفیت اسمی خود را به ۷۵ هزار تن الکیل بنزن خطی و ۱۴۰ هزار تن نرمال پارافین در سال افزایش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرکت تا سال ۱۳۸۴ تنها تولیدکننده ماده اولیه شوینده‌ها (LAB) در کشور بوده است و از سال ۱۳۸۴ شرکت پتروشیمی بیستون با ظرفیت تولیدی ۵۰ هزار تن LAB در سال در کرمانشاه به بهره‌برداری رسید. لازم به توضیح است بیش از ۷۵ درصد نیازهای مواد اولیه (LAB) شرکت‌های تولیدکننده مواد شوینده توسط شرکت سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران تأمین می‌گردد.

شرحاز ابتدای سال مالی تا پایان مورخ ۱۳۹۷/۰۵/۳۱ – اصلاح شدهدوره یک ماهه منتهی به ۱۳۹۷/۰۶/۳۱از ابتدای سال مالی تا پایان مورخ ۱۳۹۷/۰۶/۳۱نام محصولواحدتعداد تولیدتعداد فروشنرخ فروش (ریال)مبلغ فروش (میلیون ریال)تعداد تولیدتعداد فروشنرخ فروش (ریال)مبلغ فروش (میلیون ریال)تعداد تولیدتعداد فروشنرخ فروش (ریال)مبلغ فروش (میلیون ریال)الکیل بنزن خطی (داخلی)تن۷۹,۲۳۱۵۹,۸۹۵۴۶,۴۵۸,۵۵۲۲,۷۸۲,۶۳۵۹,۸۷۵۷,۳۸۸۵۲,۳۶۴,۳۷۵۳۸۶,۸۶۸۸۹,۱۰۶۶۷,۲۸۳۴۷,۱۰۷,۰۴۰۳,۱۶۹,۵۰۳الکیلات سنگین (داخلی)تن۵,۹۲۴۲۱۰۳۴,۱۴۷,۶۱۹۷,۱۷۱۸۶۱۱۱۲۳۶,۵۸۹,۲۸۶۴,۰۹۸۶,۷۸۵۳۲۲۳۴,۹۹۶,۸۹۴۱۱,۲۶۹نرمال پارافین مازاد (داخلی)تن۴۴,۶۴۶۹,۶۵۷۳۸,۲۹۲,۳۲۷۳۶۹,۷۸۹۷,۰۸۹۲۷۰۴۶,۲۳۷,۰۳۷۱۲,۴۸۴۵۱,۷۳۵۹,۹۲۷۳۸,۵۰۸,۴۱۱۳۸۲,۲۷۳برشهای استحصالی از هیدروکربورهای تهیه شده از سایرمنابع (داخلی)تن۰۸,۸۶۴۲۵,۲۹۲,۵۳۲۲۲۴,۱۹۳۰۲۹۰۴۰,۹۰۰,۰۰۰۱۱,۸۶۱۰۹,۱۵۴۲۵,۷۸۶,۹۷۸۲۳۶,۰۵۴الکیل بنزن خطی (صادراتی)تن۰۱۸,۹۶۹۶۰,۱۱۴,۶۶۱۱,۱۴۰,۳۱۵۰۳۰۹۱۱۲,۰۶۷,۹۶۱۳۴,۶۲۹۰۱۹,۲۷۸۶۰,۹۴۷,۴۰۱۱,۱۷۴,۹۴۴الکیلات سنگین (صادراتی)تن۰۲,۶۴۷۳۵,۱۷۶,۰۴۸۹۳,۱۱۱۰۲۶۰۷۵,۵۱۱,۵۳۸۱۹,۶۳۳۰۲,۹۰۷۳۸,۷۸۳,۶۲۶۱۱۲,۷۴۴نرمال پارافین مازاد (صادراتی)تن۰۱۶,۰۵۵۴۹,۹۹۴,۳۳۲۸۰۲,۶۵۹۰۱۰,۴۱۳۸۶,۹۶۰,۱۴۶۹۰۵,۵۱۶۰۲۶,۴۶۸۶۴,۵۳۷,۳۶۶۱,۷۰۸,۱۷۵جمع۵,۴۱۹,۸۷۳۱,۳۷۵,۰۸۹۶,۷۹۴,۹۶۲

تولید

در نمودار زیر روند تولید شرکت در شش ماهه ابتدایی سال نشان داده شده است. همانطور که ملاحظه می شود روند تولید در کل سال روند ثابتی بوده که این رویه در طی چند سال اخیر نیز همین گونه بوده است.

مقدار فروش 

فروش شرکت به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم می شود فروش صادراتی ۶۰ درصد از کل فروش شرکت را شامل می شود که نرمال پارافین مازاد و الکیل بنزن خطی بخش عمده ای فروش ریالی شرکت را تشکیل می دهند. با توجه به افزایش نرخ دلار می توان به رشد فروش در ماه های آتی امیدوار بود.

نرخ فروش

در بررسی نرخ های فروش مشاهده می شود که روند صعودی خوبی در ماه مرداد و شهریور داشته و به نظر می رسد تا پایان سال نیز روند روبه رشد ادامه یابد.

مبلغ فروش

در شکل زیر روند فروش شرکت در شش ماه ابتدای امسال و سال قبل نشان داده شده است. همانطور که مشاهده می شود مبلغ فروش شرکت به دلیل ارتباط مستقیم با نرخ دلار در اکثر ماه ها در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است و در نهایت شرکت در ۶ ماهه ابتدایی ۹۷ در مقایسه با سال گذشته رشد فروش ۴۰ درصدی داشته است .

لازم به توضیح است عمده فروش داخلی شرکت را الکیل بنزن خطی (LAB) تشکیل می‌دهد که ماده اولیه شرکت‌های تولیدکننده مواد شوینده است. بیش از ۵۰ درصد فروش شرکت صادراتی است و نرمال پارافین مازاد به‌عنوان یک محصول میانی یکی از اصلی‌ترین محصولات صادراتی شرکت است. هندوستان به دلیل فقدان ماده اولیه نفت سفید از نرمال پارافین برای تولید الکیل بنزن خطی (LAB) استفاده می‌کند.

درصد زیادی از مواد مستقیم مصرفی شرکت را نیز نفت سفید تشکیل می دهد که افزایش قیمت نفت برنت بهای تمام شده شرکت را افزایش می دهد.

همانطور که در نمودار بالا مشاهده می شود فروش شرکت در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش ۴۰ درصدی داشته که ناشی از افزایش نرخ های فروش است .با احتساب نرخ دلار ۱۰۰۰۰ تومان و نفت خام ۸۰ دلاری شرکت پتانسیل دستیابی به سود حداقل ۹۵ تومانی را خواهد داشت.

منبع: ساتین

کلیدواژه: اخبار مهم بورس مواد اولیه کارخانجات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت saten.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساتین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۰۹۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده

رئیس امور اقتصادی اداره کل آسیا، آفریقا و اقیانوسیه وزارت نفت گفت: هم‌اکنون براساس برآوردها کشورهای آفریقایی بالاترین رشد اقتصادی را طی سال ۱۴۰۲ داشته‌اند و این مسأله چشم‌انداز روشنی را برای توسعه همکاری ما با این قاره در ۲ دهه آینده رقم خواهد زد.

به گزارش ایسنا، سلیمان قاسمیان ظهر امروز در نشست تخصصی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا با اشاره به عزم دولت سیزدهم برای توسعه همکاری‌های دوجانبه با کشورهای آفریقایی در حوزه صنایع پایین‌دستی و بالادستی صنعت نفت و نیز فرصت‌های تکرارنشدنی بازار در این قاره، گفت: هم‌اکنون، براساس برآوردها، کشورهای این قاره بالاترین رشد اقتصادی را طی سال گذشته داشته‌اند و این مسئله چشم‌انداز روشنی را برای توسعه همکاری ما با این قاره در دو دهه آینده رقم خواهد زد.

وی با اشاره به اینکه ۷.۲درصد از ذخایر هیدروکربوری جهان در قاره آفریقا قرار دارد، افزود: طی دو سال اخیر بیشترین اکتشاف‌های مواد نفتی و گازی جهان به‌ترتیب در کشورها نامیبیا، غنا، آنگولا و آفریقای جنوبی انجام شده است.

رئیس امور اقتصادی اداره کل آسیا، آفریقا و اقیانوسیه وزارت نفت بیان کرد: هم‌اکنون در حوزه تقاضای فرآورده‌های نفتی و گازی شاهد افزایش تقاضا در قاره آفریقا هستیم. این قاره اکنون ظرفیت پالایشی روزانه ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه را دارد که نسبت به مصرف داخلی خود بسیار کمتر است، ازاین‌رو ما می‌توانیم بازارهای صادراتی فرآورده‌های نفتی خوبی در این قاره، به‌خصوص در شرق و جنوب آن داشته باشیم.

قاسمیان صادرات خدمات فنی و مهندسی، بازسازی پالایشگاه‌های موجود و صادرات فرآورده‌های نفتی و گاز مایع را از دیگر فرصت‌های ایجاد ارتباط بیشتر با صنعت نفت قاره آفریقا اعلام کرد.

افزایش ۲۶درصدی مصرف گاز جهان تا ۲۰۴۰

براساس این گزارش، رضا نوشادی - مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نیز در این نشست تخصصی با بیان اینکه تا سال ۲۰۴۰ مصرف گاز در جهان ۲۲ تا ۲۶ درصد افزایش داشته و هم‌زمان شاهد افزایش تقاضای این حامل انرژی خواهیم بود، گفت: ایران به‌عنوان دومین دارنده ذخایر گازی جهان همواره یکی از ظرفیت‌های بالقوه برای تأمین پایدار گاز در دهه‌های آینده خواهد ماند.

وی با یادآوری اینکه صنعت گاز ایران طی سال‌های اخیر با وجود تحریم‌های همه‌جانبه کشورهای غربی توانسته است تولید خود را از حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب در سال ۱۳۸۹ به بیش از ۸۷۵ میلیون مترمکعب در حال حاضر برساند، تصریح کرد: هم‌اکنون فرایند تولید گاز، از مرحله تولید تا توزیع، بدون حضور شرکت‌های خارجی و ازسوی متخصصان ایرانی انجام می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به اینکه این شرکت هم‌اکنون مدیریت بیش از ۴۴۰ هزار کیلومتر خط لوله گاز در کشور را بر عهده دارد، افزود: در بخش ساخت ایستگاه‌های تقویت فشار و پالایشگاه‌های گازی به‌ترتیب ۹۲ و ۷۶ درصد به خودکفایی رسیده‌ایم. ما و ۲۵۰ شرکت‌ دانش‌بنیان داخلی مرتبط با ما می‌توانیم در زمینه احداث و تعمیرات خطوط لوله و ایستگاه‌های تقویت فشار گاز، به کشورهای آفریقایی خدمات فنی و مهندسی ارائه کنیم.

نوشادی پروژه‌های بازیابی کربن، مینی ال‌ان‌جی، تولید هیدروژن از گاز، ساخت توربواکسپندر و حذف کربن را از پروژه‌های جدید در صنعت گاز دانست و گفت: هم‌اکنون ایران در بحث ساخت دو نوع توربوکمپرسور، بیش از ۲ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده است.

آمادگی ایران برای صدور خدمات فنی و مهندسی به آفریقا در حوزه پالایشگاهی

براساس این گزارش، علی شاهوردی، مدیر هماهنگی افزایش ظرفیت و تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های فراسرزمینی در شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی نیز در این نشست تخصصی، گفت: ایران آمادگی دارد در زمینه تعمیرات اساسی، تأمین تجهیزات، نگهداری و تولید در حوزه پالایشگاهی با کشورهای آفریقایی همکاری داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه ایران ۳۰ سال پیش در زمینه تعمیر و ساخت پالایشگاه‌های نفت و گاز ۱۰۰درصد به خارج وابسته بود، بیان کرد: در سایه مدیریت دولت‌ها و محدودیت‌های اعمال‌شده تحریمی پس از ۴۵ سال تحریم و هشت سال جنگ، هم‌اکنون ضمن خودکفایی کامل در تعمیرات، پالایشگاه‌های نفتی خارجی را نیز تعمیرات اساسی می‌کنیم.

مدیر هماهنگی افزایش ظرفیت و تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های فراسرزمینی در شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، کمپرسورهای فرایندی، کاتالیست‌های بنزین‌ساز، مبدل‌های حرارتی، کولرهای آبی صنعتی، خدمات مکانیک، پایپینگ، عایق، فیلتر، ترانسفورماتور و ابزار دقیق را ازجمله صدها محور صادراتی خدمات فنی و مهندسی به قاره آفریقا اعلام کرد.

ایران سومین تولیدکننده ال‌پی‌جی دنیا

براساس این گزارش، امیر هوشنگ کرمی، سرپرست امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران نیز در این نشست تخصصی با بیان اینکه هم‌اکنون قاره آفریقا در زمینه تولید و مصرف ال‌پی‌جی برابر است، گفت: این قاره به‌شدت به انرژی و سوخت نیاز دارد و ایران به‌عنوان سومین تولیدکننده گاز مایع (ال‌پی‌جی) می‌تواند در افزایش صادرات این حامل انرژی در این قاره، نقش‌آفرینی کند.

وی در ادامه بیان کرد: هم‌اکنون چین، هند و ژاپن به‌ترتیب بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان ال‌پی‌جی در جهان به شمار می‌آیند و در قاره آفریقا مراکش، مصر، تونس و آفریقای جنوبی به‌ترتیب بزرگ‌ترین واردکنندگان این حامل انرژی هستند.

طبق اعلام وزارت نفت، سرپرست امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران قیمت بالا و نبود اسکله‌های استاندارد را دو دلیل عمده مصرف پایین ال‌پی‌جی در قاره آفریقا دانست و گفت: تولید این ماده در ایران طی چند سال اخیر صعودی بوده و از ۵ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ به ۷ میلیون تن در سال ۲۰۲۳ رسیده است.

صادرات ۳۵۰ میلیون دلاری کود اوره به آفریقا

براساس این گزارش، بیژن چگنی، سرپرست مدیریت کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران نیز در این نشست تخصصی، با تأکید بر اینکه هم‌اکنون عمده محصول صادراتی پتروشیمی ایران به قاره آفریقا کود اوره است، افزود: هم‌اکنون سالانه حدود ۳۵۰ میلیون دلار کود اوره به این قاره صادر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ایران ۹۵ میلیارد دلار طرح پتروشیمی جدید و در حال اجرا دارد، تصریح کرد: از این مقدار تاکنون ۱۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری انجام شده و مذاکرات برای ۸۲ میلیارد دلار دیگر، از طریق فاینانس در حال انجام است.

سرپرست مدیریت کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران صادرات کاتالیست را یکی از فرصت‌های ارتباط صنعت پتروشیمی ایران و قاره آفریقا اعلام کرد و گفت: هم‌اکنون ایران در زمینه کاتالیست به خودکفایی ۹۵درصدی رسیده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انواع دستگاه بسته بندی و ماشین آلات بسته بندی صنعتی
  • صنایع نساجی هلال احمر ایران
  • روند خوب تولید؛ توقف فروش رسمی/خودروهای تولیدی کجا هستند؟
  • هزینه‌ها کلانی که هوش مصنوعی روی دست مایکروسافت می‌گذارد
  • ۵ محصول زنجیره ارزش راهبردی استان کرمان در نمایشگاه تهران
  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • انقلاب صنعتی (قرن هجده و نوزدهم) و پیشرفت‌های فناورانه
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید