Web Analytics Made Easy - Statcounter

زالی گفت: قرارداد برخی از پزشکان با سازمان بیمه گر وضعی شبیه به قرارداد ترکمنچای دارد به طوری که حداقل‌های حقوق کارگری را برای پزشکان خانواده مشاهده نکرده‌ایم.   به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  علیرضا زالی رئیس سابق سازمان نظام پزشکی کشور صبح امروز در مراسم نقش سلامت در جامعه اظهار کرد: ما باید گفتمان بین رشته‌ای را که در سال‌های اخیر انجام نشدها ست،به دلیل بروز مشکلات ساختاری ایجاد کنیم زیرا بعد از جدا شدن دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور از وزارت علوم یک واگرایی به علوم انسانی و رشته‌های پزشکی اتفاق افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعتماد فاکتور مهم در ارتباط بیمار و پزشک

وی ادامه داد: باید کارهای بین رشته‌ای به خصوص در رشته‌های ترجمانی انجام شود که برای انجام این کار باید یک نگاه سیستماتیک، جامع و پیشگیرانه از خطای پزشکی داشته باشیم و به نظرم بهتر است یک شورای پیشگیری از خطای پزشکی شکل بگیرد که در آن حقوقدانان و فارغ التحصیلان برتر علوم انسانی نیز حاضر شوند.

زالی اظهار کرد: ما سعی کردیم که در شورای جلوگیری از خطای پزشکی از جامعه شناس‌ها و کارشناسان زبده علوم انسانی استفاده کنیم، در آخرین ماه‌های حضورم در دانشگاه شهید بهشتی کمیته‌ اخلاق و معنویات را تشکیل دادم و جایگاهی را نیز برای گروه‌های مختلف حقوقدان و جامعه شناس در این کمیته تعریف کرده‌ام.

اعتماد عنصر تأثیرگذار در انجام کار درمان

رئیس سابق سازمان نظام پزشکی کشور اضافه کرد: عنصر اعتماد یک مسئله مهم در رابطه بین پزشک و بیمار است و اعتماد سازی بین مردم و پزشکان آثار مثبتی در پی دارد زیرا من معتقدم که اعتماد عنصری تأثیرگذار و اثر بخش در انجام کارهای درمانی و پیشگیری از بیما‌ری‌های مختلف است.

وی ادامه داد: افزایش اعتماد بین بیمار و پزشکان در درمان زودتر از موعد برخی بیماری‌ها مانند عفونت‌ها و دردهای زانو و همچنین در کنترل دیابت بسیار موثر است و اگر عنصر بی‌اعتمادی بین بیمار و پزشکان ایجاد شود اقامت بیمار در بیمارستان افزایش پیدا می‌کند و دریافت خدمات گران‌تر می‌شود.

زالی اظهار کرد: مقوله پزشک ستیزی با نقد دلسوزانه متفاوت است و ما متأسفانه شاهد هستیم که موضوع پزشک ستیزی امروزه به وسیله برخی  افراد در جامعه افزایش پیدا کرده است و بسیاری از نقدها در سطح عمومی جامعه از طریق همین مسئله پزشک ستیزی است.

ترویج اعتمادسازی در جامعه با رفتار مناسب پزشک

رئیس سابق سازمان نظام پزشکی کشور با اشاره به اینکه اعتماد یک عنصر اجتماعی محسوب می‌شود و جامعه پزشکی باید با رفتار مناسب اعتمادسازی را در بین جامعه ترویج دهد، بیان کرد: امروزه باید به موضوع اعتماد سازی توجه ویژه‌ای داشته باشیم و باید بپذیریم که جامعه پزشکی مصون از خطای پزشکی نیست ولی برخی از پزشکان یک سری نقدهایی را به خود نمی‌پذیرند و با ساخت سریالی واکنش‌های جدی را از خود نشان می‌دهند.

وی اضافه کرد:‌ باید به دانشجویان رشته پزشکی مهارت‌های ارتباطی را به طور دقیق تر آموزش دهیم که در این میان دانشجویان رشته‌ پزشکی کشورهای استرالیا، انگلیس، ایرلند و آمریکا در زمینه برابری ارتباطات اجتماعی موفق هستند.

زالی ادامه داد: جامعه پزشکی کشور نباید نسبت به برخی از تغییرات به نظریه پرداری‌ها دیدگاه منفی داشته باشند و کرامت همواره باید در بین همه جامعه حفظ شود تا از هجمه‌های غیرمنصفانه جلوگیری شود.

رئیس سابق سازمان نظام پزشکی کشور با اشاره به اینکه نگاه مبتنی بر کرامت و منطق مهم و یکی از ارکان فرهنگ ما محسوب می‌شود، ادامه داد: وقتی بیماری به پزشک مراجعه می‌کند یا بیمار فعال بوده و پزشک بی‌انگیزه است و یا پزشک از انگیزه بالایی برخوردار است ولی بیمار حال پاسخگویی به سوالات پزشک را ندارد که در هر دو حالت باعث ایجاد اثرات منفی بر روی یکدیگر می‌شوند.

پزشک نباید به بیمار نگاه ماشینی داشته باشد

وی با اشاره به اینکه بهترین ارتباط بین پزشک و بیمار این است که هر دو اطلاعات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند که کار درمان بهتر و در زمان کمتری انجام شود، اظهار کرد: هرچه ارتباط بین بیمار و پزشک بالاتر باشد پزشک موفق تر و درآمدش افزایش پیدا می‌کند و به نظرم جامعه پزشکی نباید به بیمار یک نگاه ماشینی داشته باشد زیرا فرد مراجعه کننده پویا و زنده است.

زالی گفت: بیمار در زمان اضطرار به پزشک مراجعه می‌کند که در این حالت دارای یک رفتار روان پزشکانه منطقی ندارد، جامعه پزشکی باید به این مسئله توجه کافی داشته باشد زیرا بیمار در دو حالت خشیت و دلهره به سر می‌برد و هنر پزشک این است که بتواند بین این دو عامل یک تعادل ایجاد کند و دیگر هنر پزشک این است که در حوزه ارتباطات اجتماعی با بیمار خود به صورت حرفه‌ای و هوشمندانه عمل کند.

حضور 250 پزشک کنار مدافعان حرم در جنگ با تکفیری‌ها

رئیس سابق سازمان نظام پزشکی کشور ادامه داد: 250 پزشک در کنار مدافعان حرم در مبارزه با دشمنان تکفیری بودند و پزشکان در برخی مسائل نرم افزاری و سخت افزاری حضور گسترده‌ای دارند.

وی با اشاره به اینکه برخی از پزشکان در حدود 14 ماه است که کارانه خود را دریافت نکرده‌اند ولی به طور صادقانه در حال انجام خدمات پزشکی و درمانی هستند، افزود: قرارداد برخی از پزشکان با سازمان بیمه گر وضعی شبیه به قرارداد ترکمنچای دارد به طوری که حداقل‌های حقوق کارگری را برای پزشکان خانواده مشاهده نکرده‌ایم.

زالی یادآوری کرد: در حدود 20 درصد از پزشکان تحت پوشش بیمه نیستند و جامعه باید به این گونه مسائل توجه داشته باشد تا هنگام نقد نگاه دلسوزانه همراه با عدالت کند.

وی ادامه داد: پذیرش دانشجو در رشته های پزشکی و غیرعلمی است و برخی از دانشگاه علوم پزشکی توانایی یادگیری مهارت‌های ارتباطی را به دانشجویان خود ندارند.

رئیس سابق سازمان نظام پزشکی اضافه کرد: دانشجویان به دلیل فشار خانواده‌ها وارد رشته پزشکی می‌شوند و بررسی‌ها نشان داده است که 46 درصد از افرادی که وارد رشته پزشکی شده‌اند در پایان سال اول دچار کاهش انگیره می‌شوند.

زالی تأکید کرد: برخی از اطلاعاتی که بیماران در زمان مراجعه به مطب پزشکان دیده‌اند، اشتباه است و همین مسئله باعث بیشتر شدن مقوله فرادستی و فرودستی بین پزشک و بیمار می‌شود.

اخلاق سایبری در کشور وجود ندارد

وی با اشاره به اینکه هنوز اخلاق سایبری در کشور حاکم نشده است و بسیاری از خبرها بدون تأئید صلاحیت در فضای مجازی منتشر می‌شود، افزود: جامعه پزشکی امروز باید در کنار مردم باشد، زیرا در زمان 8 سال جنگ همواره پزشکان در کنار مردم بوده‌اند و خوشبختانه مردم ما قدرشناس هستند و بسیاری از روابط را براساس آموزه‌های دینی و ملی ترسیم می‌کنند.

رئیس سابق سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه زمینه همکاری بین پزشکان و مردم وجود دارد و اینگونه مسائل باید در جامعه ترویج پیدا کند، گفت: پزشکان حاضر در طرح پزشک خانواده از حداقل امتیازات برخوردار هستند و باید از 20 درصد پزشکان حمایت‌های بیمه‌ای انجام شود.

زالی یادآوری کرد: من پزشکی را می‌شناسم که برای عمل جراحی خود از سایر همکاران پول قرض گرفته و یا جراح کودک با سابقه 40 ساله‌ای می‌شناسم که به دلیل ابتلا به بیماری چشمی و نابینا شدن ، نیازمند حداقل امکانات است.


انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اخبار پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۱۹۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر ۱۰ روز یک پزشک خودکشی می‌کند

 

به گزارش تابناک ، اخبار خودکشی پزشکان این روزها بیش از هر زمان دیگری رسانه‌ای می‌شود. فاصله زمانی بین این خودکشی‌ها از ابتدای امسال تاکنون به ۱۰ روز رسیده و اگر این روند ادامه پیدا کند، تا پایان سال آمار تکان‌دهنده‌ای به جا خواهد ماند.

تجارت نیوز نوشت:تنها ۴۷ روز از آغاز سال گذشته و طبق آمارهای رسمی پنج پزشک خودکشی کرده‌اند. سوال اساسی اینجاست که عوامل پیدایش چنین اتفاقات تلخی آن هم در حوزه‌ای که با جان انسان‌ها سروکار دارد چطور باید بررسی شود.

بی‌توجهی وزارت بهداشت و درمان به این اخبار و واکنش نشان ندادن وزیر بهداشت و دیگر مسئولان این حوزه چه پیغامی به همراه دارد؟ چرا نباید این مساله به صورت اورژانسی بررسی شود؟ چرا در تمام این مدت هیچ‌کدام از مسئولان حوزه بهداشت و درمان هیچ واکنشی به انتشار این اخبار نشان نداده‌اند؟

نکته مهم دیگر رخ دادن این اتفاق در بین پزشکانی است که عموماً مشغول گذران طرح خود در مناطق دورافتاده هستند. از طرف دیگر مسائل مالی به خدمت گرفتن این پزشکان با مبالغ ناچیز در بیمارستان‌های دولتی و فشار کاری که به دلیل حضور نداشتن پزشکان متخصص به این قشر وارد می‌شود همه و همه دست به دست هم می‌دهند تا این پزشکان جوان را به جای اینکه در مسیر ترقی و پیشرفت قرار دهند به مرگ خودخواسته تشویق کنند.

سکوت وزارت بهداشت مایه‌ شرمساری است
سیدحسن هاشمی، وزیر پیشین بهداشت و درمان، سکوت وزارت بهداشت دراین‌باره را مایه شرمساری خواند و در گفت‌وگویی اعلام کرد: «وظیفه وزیر بهداشت و سایر همکاران اوست که این مسائل را با کمک جامعه‌شناسان، روانشناسان و دیگر صاحب‌نظران بررسی کنند و هرچه سریع‌تر راهکاری برای جلوگیری از این اتفاق شوک‌آور پیدا کنند.»

خودکشی هر انسانی مایه تاسف است
در این شرایط حتی نمایندگان مجلس هم از اظهارنظر مستقیم دراین‌باره اجتناب می‌کنند. همایون سامه‌یح نجف‌آبادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان، دراین‌باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: «متاسفانه این دست مشکلات در بین قشرهای مختلف وجود دارد و خودکشی هر انسانی مایه تاسف و تاثر است.»

او در پاسخ به این سوال که چرا مجلس دراین‌باره توضیحی از وزیر بهداشت و درمان نمی‌خواهد می‌گوید: «مجلس در حال رصد کردن این موضوعات است. متاسفانه هر اظهارنظری که شتابزده باشد موجب بروز حاشیه می‌شود و به همین خاطر شخصاً نمی‌توانم دراین‌باره نظری بدهم.»

سامه‌یح ادامه می‌دهد: «مسائلی از این دست باید ریشه‌یابی و بررسی شوند. متاسفانه آمار این اتفاقات رو به افزایش است و باید برای رفع آن چاره‌ای اندیشیده شود. مساله اینجاست که سیاست‌های کلی باید به سمتی برود که از بروز چنین اتفاقاتی جلوگیری کند.»

این نماینده مجلس درباره این موضوع که چرا وزیر بهداشت در سخنرانی‌های خود هیچ اشاره‌ای به مشکلات و کمبودهای این حوزه نمی‌کند توضیح می‌دهد: «متاسفانه این مساله در بین اکثر وزرا باب شده و همه بیشتر از آنکه به قبول مشکلات موجود و رفع آن بپردازند در حال ارائه دستاوردهایی هستند که شاید خیلی هم درست و دقیق نباشند.»

هیچ آمار رسمی‌ای درباره خودکشی پزشکان وجود ندارد
محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار، به تجارت‌نیوز می‌گوید: «متاسفانه هیچ آمار رسمی‌ای در مورد خودکشی پزشکان منتشر نمی‌شود. این اتفاق در سال‌های گذشته هم رخ می‌داده اما حالا به مدد فضای مجازی خبرها خیلی زود دست به دست می‌شوند؛ اما مساله اینجاست که بعضی از این اتفاقات اصلاً در فضای مجازی هم منتشر نمی‌شوند و به همین دلیل نمی‌توانیم با اطمینان خاطر درباره آمارهای موجود اظهارنظر کنیم.»

او اضافه می‌کند: «بی‌توجهی وزارت بهداشت به وضعیت پزشکان جوان و رزیدنت‌ها به یک رویه تبدیل شده و در این بین اعتراض این قشر هم کاری از پیش نبرده و حالا دیگر برخی از این افراد با اینکه سال‌ها تلاش و تحصیل کرده‌اند به نقطه‌ای می رسند که مرگ را بر ادامه زندگی ترجیح می‌دهند.»

مشکلات معیشتی و بی‌حرمتی، عامل اصلی خودکشی پزشکان است
شریفی‌مقدم ادامه می‌دهد: «دو عامل مهم در بروز چنین اتفاقات تلخی دخیل است: یکی مشکلات و مسائل معیشتی و دیگری بی‌حرمتی به این پزشکان از سوی رؤسای بیمارستان‌ها، همراه بیماران و... فشار کاری به اندازه‌ای زیاد هست که این افراد را از پا دربیاورد اما وقتی عوامل بیرونی هم به فرد فشار می‌آورند چنین اقدامات شوک‌آوری نیز رخ می‌دهد.»

عوامل بروز خودکشی در پزشکان از زبان خودشان
طی روزهای گذشته بسیاری از پزشکان نیز دراین‌باره دست‌به‌قلم شدند و مساله حذف دوره طرح پزشکان و پیراپزشکان، اصلاح نظام آموزش پزشکی و به‌کارگیری ارزان پزشکان در دوران دانشجویی، رزیدنتی و دوره طرح به علت تعهداتی که از آنان هنگام قبولی گرفته می‌شود، مطرح شد، مساله‌ای که تقریباً برای همه دانش‌آموختگان دانشگاه‌های علوم پزشکی از جمله پرستاران و پیراپزشکان هم مطرح است.

دوری از خانواده، جدایی زوجین برای متاهل‌ها، در این دوران سخت و پراسترس،‌ مشکلات مالی، نداشتن حق کار در جای دیگر و برخوردهای نه‌چندان محترمانه کادر آموزشی و درمانی در برخی بیمارستان‌ها و... نشان‌دهنده ابعاد گسترده این مساله است که کار را به افسردگی و خودکشی جوانان نخبه کشور رسانده است.

دیگر خبرها

  • بعضی شوخی‌ها با جامعه پزشکی سلامت مردم را تهدید می کند
  • احساس بی‌پناهی میان پزشکان جوان
  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • هوش مصنوعی به این زودی جایگزین پزشکان اورژانس نمی‌شود
  • هر ۱۰ روز یک پزشک خودکشی می‌کند
  • ملک الشعراء حکیم شفایی، ادیب و پزشک نام‌آور اصفهانی
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • فراخوان کشف قیمت و تامین داروهای تک‌ نسخه‌ای
  • فراخوان کشف قیمت و تامین دارو‌های تک‌نسخه‌ای اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دخالت تکنسین‎‌ها در امور جراحی و زیبایی/ چطور باید شکایت کرد؟