Web Analytics Made Easy - Statcounter

زالی گفت: قرارداد برخی از پزشکان با سازمان بیمه گر وضعی شبیه به قرارداد ترکمنچای دارد به طوری که حداقل‌های حقوق کارگری را برای پزشکان خانواده مشاهده نکرده‌ایم.   به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  علیرضا زالی رئیس سابق سازمان نظام پزشکی کشور صبح امروز در مراسم نقش سلامت در جامعه اظهار کرد: ما باید گفتمان بین رشته‌ای را که در سال‌های اخیر انجام نشدها ست،به دلیل بروز مشکلات ساختاری ایجاد کنیم زیرا بعد از جدا شدن دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور از وزارت علوم یک واگرایی به علوم انسانی و رشته‌های پزشکی اتفاق افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعتماد فاکتور مهم در ارتباط بیمار و پزشک

وی ادامه داد: باید کارهای بین رشته‌ای به خصوص در رشته‌های ترجمانی انجام شود که برای انجام این کار باید یک نگاه سیستماتیک، جامع و پیشگیرانه از خطای پزشکی داشته باشیم و به نظرم بهتر است یک شورای پیشگیری از خطای پزشکی شکل بگیرد که در آن حقوقدانان و فارغ التحصیلان برتر علوم انسانی نیز حاضر شوند.

زالی اظهار کرد: ما سعی کردیم که در شورای جلوگیری از خطای پزشکی از جامعه شناس‌ها و کارشناسان زبده علوم انسانی استفاده کنیم، در آخرین ماه‌های حضورم در دانشگاه شهید بهشتی کمیته‌ اخلاق و معنویات را تشکیل دادم و جایگاهی را نیز برای گروه‌های مختلف حقوقدان و جامعه شناس در این کمیته تعریف کرده‌ام.

اعتماد عنصر تأثیرگذار در انجام کار درمان

رئیس سابق سازمان نظام پزشکی کشور اضافه کرد: عنصر اعتماد یک مسئله مهم در رابطه بین پزشک و بیمار است و اعتماد سازی بین مردم و پزشکان آثار مثبتی در پی دارد زیرا من معتقدم که اعتماد عنصری تأثیرگذار و اثر بخش در انجام کارهای درمانی و پیشگیری از بیما‌ری‌های مختلف است.

وی ادامه داد: افزایش اعتماد بین بیمار و پزشکان در درمان زودتر از موعد برخی بیماری‌ها مانند عفونت‌ها و دردهای زانو و همچنین در کنترل دیابت بسیار موثر است و اگر عنصر بی‌اعتمادی بین بیمار و پزشکان ایجاد شود اقامت بیمار در بیمارستان افزایش پیدا می‌کند و دریافت خدمات گران‌تر می‌شود.

زالی اظهار کرد: مقوله پزشک ستیزی با نقد دلسوزانه متفاوت است و ما متأسفانه شاهد هستیم که موضوع پزشک ستیزی امروزه به وسیله برخی  افراد در جامعه افزایش پیدا کرده است و بسیاری از نقدها در سطح عمومی جامعه از طریق همین مسئله پزشک ستیزی است.

ترویج اعتمادسازی در جامعه با رفتار مناسب پزشک

رئیس سابق سازمان نظام پزشکی کشور با اشاره به اینکه اعتماد یک عنصر اجتماعی محسوب می‌شود و جامعه پزشکی باید با رفتار مناسب اعتمادسازی را در بین جامعه ترویج دهد، بیان کرد: امروزه باید به موضوع اعتماد سازی توجه ویژه‌ای داشته باشیم و باید بپذیریم که جامعه پزشکی مصون از خطای پزشکی نیست ولی برخی از پزشکان یک سری نقدهایی را به خود نمی‌پذیرند و با ساخت سریالی واکنش‌های جدی را از خود نشان می‌دهند.

وی اضافه کرد:‌ باید به دانشجویان رشته پزشکی مهارت‌های ارتباطی را به طور دقیق تر آموزش دهیم که در این میان دانشجویان رشته‌ پزشکی کشورهای استرالیا، انگلیس، ایرلند و آمریکا در زمینه برابری ارتباطات اجتماعی موفق هستند.

زالی ادامه داد: جامعه پزشکی کشور نباید نسبت به برخی از تغییرات به نظریه پرداری‌ها دیدگاه منفی داشته باشند و کرامت همواره باید در بین همه جامعه حفظ شود تا از هجمه‌های غیرمنصفانه جلوگیری شود.

رئیس سابق سازمان نظام پزشکی کشور با اشاره به اینکه نگاه مبتنی بر کرامت و منطق مهم و یکی از ارکان فرهنگ ما محسوب می‌شود، ادامه داد: وقتی بیماری به پزشک مراجعه می‌کند یا بیمار فعال بوده و پزشک بی‌انگیزه است و یا پزشک از انگیزه بالایی برخوردار است ولی بیمار حال پاسخگویی به سوالات پزشک را ندارد که در هر دو حالت باعث ایجاد اثرات منفی بر روی یکدیگر می‌شوند.

پزشک نباید به بیمار نگاه ماشینی داشته باشد

وی با اشاره به اینکه بهترین ارتباط بین پزشک و بیمار این است که هر دو اطلاعات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند که کار درمان بهتر و در زمان کمتری انجام شود، اظهار کرد: هرچه ارتباط بین بیمار و پزشک بالاتر باشد پزشک موفق تر و درآمدش افزایش پیدا می‌کند و به نظرم جامعه پزشکی نباید به بیمار یک نگاه ماشینی داشته باشد زیرا فرد مراجعه کننده پویا و زنده است.

زالی گفت: بیمار در زمان اضطرار به پزشک مراجعه می‌کند که در این حالت دارای یک رفتار روان پزشکانه منطقی ندارد، جامعه پزشکی باید به این مسئله توجه کافی داشته باشد زیرا بیمار در دو حالت خشیت و دلهره به سر می‌برد و هنر پزشک این است که بتواند بین این دو عامل یک تعادل ایجاد کند و دیگر هنر پزشک این است که در حوزه ارتباطات اجتماعی با بیمار خود به صورت حرفه‌ای و هوشمندانه عمل کند.

حضور 250 پزشک کنار مدافعان حرم در جنگ با تکفیری‌ها

رئیس سابق سازمان نظام پزشکی کشور ادامه داد: 250 پزشک در کنار مدافعان حرم در مبارزه با دشمنان تکفیری بودند و پزشکان در برخی مسائل نرم افزاری و سخت افزاری حضور گسترده‌ای دارند.

وی با اشاره به اینکه برخی از پزشکان در حدود 14 ماه است که کارانه خود را دریافت نکرده‌اند ولی به طور صادقانه در حال انجام خدمات پزشکی و درمانی هستند، افزود: قرارداد برخی از پزشکان با سازمان بیمه گر وضعی شبیه به قرارداد ترکمنچای دارد به طوری که حداقل‌های حقوق کارگری را برای پزشکان خانواده مشاهده نکرده‌ایم.

زالی یادآوری کرد: در حدود 20 درصد از پزشکان تحت پوشش بیمه نیستند و جامعه باید به این گونه مسائل توجه داشته باشد تا هنگام نقد نگاه دلسوزانه همراه با عدالت کند.

وی ادامه داد: پذیرش دانشجو در رشته های پزشکی و غیرعلمی است و برخی از دانشگاه علوم پزشکی توانایی یادگیری مهارت‌های ارتباطی را به دانشجویان خود ندارند.

رئیس سابق سازمان نظام پزشکی اضافه کرد: دانشجویان به دلیل فشار خانواده‌ها وارد رشته پزشکی می‌شوند و بررسی‌ها نشان داده است که 46 درصد از افرادی که وارد رشته پزشکی شده‌اند در پایان سال اول دچار کاهش انگیره می‌شوند.

زالی تأکید کرد: برخی از اطلاعاتی که بیماران در زمان مراجعه به مطب پزشکان دیده‌اند، اشتباه است و همین مسئله باعث بیشتر شدن مقوله فرادستی و فرودستی بین پزشک و بیمار می‌شود.

اخلاق سایبری در کشور وجود ندارد

وی با اشاره به اینکه هنوز اخلاق سایبری در کشور حاکم نشده است و بسیاری از خبرها بدون تأئید صلاحیت در فضای مجازی منتشر می‌شود، افزود: جامعه پزشکی امروز باید در کنار مردم باشد، زیرا در زمان 8 سال جنگ همواره پزشکان در کنار مردم بوده‌اند و خوشبختانه مردم ما قدرشناس هستند و بسیاری از روابط را براساس آموزه‌های دینی و ملی ترسیم می‌کنند.

رئیس سابق سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه زمینه همکاری بین پزشکان و مردم وجود دارد و اینگونه مسائل باید در جامعه ترویج پیدا کند، گفت: پزشکان حاضر در طرح پزشک خانواده از حداقل امتیازات برخوردار هستند و باید از 20 درصد پزشکان حمایت‌های بیمه‌ای انجام شود.

زالی یادآوری کرد: من پزشکی را می‌شناسم که برای عمل جراحی خود از سایر همکاران پول قرض گرفته و یا جراح کودک با سابقه 40 ساله‌ای می‌شناسم که به دلیل ابتلا به بیماری چشمی و نابینا شدن ، نیازمند حداقل امکانات است.


انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اخبار پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۱۹۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمد چکشیان در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه کرج ضمن تبریک هفته کار و کارگر با اشاره به دیدار ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از کارگران سراسر کشور با رهبر معظم انقلاب گفت: مقام معظم رهبری در جمع کارگران به تمایز نگاه اسلام با نگاه‌های موجود و رایج در دنیا به کارگر اشاره کردند و فرمودند که اسلام برای کار و کارگر ارزش ذاتی قائل است.

وی با اشاره به اینکه پیامبر اکرم (ص) بر دستان کارگران بوسه می‌زدند و این نمادی در فرهنگ اسلامی است که ارزش و جایگاه کارگر را نشان می‌دهد، مطرح کرد: یکی از موضوعات مورد اشاره در این دیدار نقش کارگران در تحقق شعار سال بود که در این رابطه مقام معظم رهبری فرمودند که جهش تولید با مشارکت مردم امکان پذیر است تا شاهد رشد اقتصاد باشیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه طبق فرمایش مقام معظم رهبری مهمترین راهبرد برای حل مسائل اقتصادی کشور جهش و رشد تولید است، عنوان کرد: با جهش تولید، ثروت تولید و توزیع و موجب برقراری عدالت می‌شود و این دو مورد عوامل اصلی حل مسائل اقتصادی جامعه هستند اما بدون مشارکت مردم، جهش تولید محقق نمی‌شود.

چکشیان با اشاره به نقش مردم و کارگران در ارزش آفرینی و تلاش و مشارکت در تولید بیان کرد: طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب، جامعه کارگری حدود ۱۴ میلیون نفر جمعیت دارد که با احتساب خانواده‌های آنها، این جامعه حدود ۵۰ درصد جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند و اگر حال این جامعه خوب باشد، بی شک حال و اوضاع کشور خوب می‌شود.

وی تأمین امنیت شغلی کارگران، پوشش بیمه‌ای آنها، تأمین ایمنی نیروی کار، ارتقای مهارت‌های شغلی و کشف استعدادهای درخشان جامعه کار و تولید را از جمله محورهای مورد مطالبه و توصیه رهبر به مسؤولان دانست و خاطرنشان کرد: ایشان به جامعه کار و تولید توصیه کردند که قدر کار خود را بدانند و ضمن امانت دانستن کار، در این مسیر اتقان کاری داشته باشند.

تحویل ۳۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اقدامات این وزارتخانه و سازمان‌های تابعه در دولت سیزدهم از تسویه بدهی ۱۰۶ هزار میلیارد تومانی سازمان تأمین اجتماعی به شبکه بانکی پس از سال‌ها و بخشودگی حدود ۷۵ هزار مورد جرایم ناشی از بدهی‌های بیمه‌ای بنگاه‌های اقتصادی در راستای حمایت از تولید و حفظ و ایجاد اشتغال خبر داد.

چکشیان با اشاره به اضافه شدن ۱۳ داروی جدید در پوشش بیمه‌ای و راه اندازی حدود ۲۱۲ کلینیک دیابت و فشار خون اظهار کرد: در دولت سیزدهم درمان زوج‌های نابارور به صورت صددرصد تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفت و با هوشمندسازی بخش درمان سازمان تأمین اجتماعی، نسخه نویسی الکترونیک از ۵۲ درصد به ۹۸ درصد تا پایان سال گذشته ارتقا یافت.

وی افزایش حدود ۴۰ درصدی ضریب پوشش بیمه اجتماعی زنان روستایی و عشایر را از دیگر اقدامات انجام شده برشمرد و با تاکید بر ضرورت معرفی، تبیین و روایت هنرمندانه این اقدامات به منظور امیدآفرینی در جامعه بیان کرد: تأمین حداقل معاش ۴۰ هزار خانواده دارای فرزند چند قلو و ۲۷۷ هزار بانوی سرپرست خانوار در پوشش سازمان بهزیستی از دیگر اقدامات است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تحویل ۳۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی خبر داد و مطرح کرد: در دولت سیزدهم بیش از دو و نیم میلیون فرصت شغلی ایجاد شده و نرخ بیکاری در کشور یک و نیم درصد کاهش یافته است. از دیگر اقدامات انجام شده در این دولت می‌توان به صدور آنی ۹۵ درصد مجوزهای مشاغل خانگی اشاره کرد.

کد خبر 6089052

دیگر خبرها

  • رواج بی حجابی در جامعه توطئه دشمنان است
  • بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد
  • مقدمات فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در کرمان
  • تفاهم‌نامه فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در استان کرمان امضا شد
  • خروج ۵ پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار
  • بهره مندی ۱۰ هزار و ۵۰۰ بیمار خاص از خدمات بیمه سلامت
  • هشدار درباره انتقال بیمار از مراکز دولتی به بیمارستان‌های خصوصی!/ باید چرخه پرگلایه «بیمه» اصلاح شود/ متاسفانه از اولویت نخست یعنی بهداشت غفلت شده است
  • بیمه فراگیر خانواده ایرانی برای تحقق توسعه پوشش‌های بیمه‌ای در خوزستان
  • زیرمیزی نماد ناهنجاری در عرصه سلامت
  • خدمت بی منت بسیج جامعه پزشکی یزد